Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

לדוגמה, בתעודת אחריות של מזרן שעולה יותר מ-12000 ש"ח גיליתי:

א- אין שום סיבה בעולם שמזרון ספוג יעלה כל כך הרבה. פשוט אין. זה שוד לאור היום.

אין הבדל עקרוני בין מזרון של 3K לאחד של 10K. חוץ מהמיתוג.

יודע מה. אני חוזר בי: יש סיבה אחת, הלקוחות מוכנים לשלם את הסכום הזה. לכן הוא קיים.

ב-ספוג שוקע. מה לעשות. זו עובדה ידועה, מדעית ומוחלטת. וכן, עומק השקיעה שתיארת נשמע הגיוני. זה החיסרון של מזרוני הספוג (ללא קפיצים כלל). 

גם העסק שמוכר את המוצר יודע את זה היטב ולכן המדרגות המצויינות.

למען היסר ספק. כשאני אומר "ספוג", הכוונה היא גם לוויסקו ו\או לטקס. 

וחנות רצינית מסבירה את כל העיזים האלו במעמד ההתעניינות במוצר. אני קצת מתפלא שהאנשים פה למדו את הדברים האלו מתוך תעודת האחריות ורק אחרי שעלתה בעייה. 

מצד שני. בתוך עמי אני חי. למה אני מתפלא, גם זה מפליא אותי.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

א- אין שום סיבה בעולם שמזרון ספוג יעלה כל כך הרבה. פשוט אין. זה שוד לאור היום.

אין הבדל עקרוני בין מזרון של 3K לאחד של 10K. חוץ מהמיתוג.

יודע מה. אני חוזר בי: יש סיבה אחת, הלקוחות מוכנים לשלם את הסכום הזה. לכן הוא קיים.

אין לי שמץ של מושג לגבי עלויות הייצור של המזרנים. ואחרי שאמרתי את זה ...

לא יודע למה אתה מתכוון "מזרון ספוג", אבל המזרן המדובר מורכב מפוליאוריתן, קפיצי Micro springs ושכבת נוחות COCOON. זהו מותג כחול לבן מוכר, אך הוא בהחלט אינו נמנה עם היקרים בשוק ומזרניו מתחילים בסביבות 2,000 ש"ח. אני לא בקיא במבנה או בחומרים של מזרנים, אבל הגב שלי בהחלט העיד שישנם הבדלים משמעותיים בין מזרנים שונים. ולפני שתאמר לי שזה פלצבו, תמיד קודם בדקתי את המזרן ורק אחר כך את מחירו.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

ב-ספוג שוקע. מה לעשות. זו עובדה ידועה, מדעית ומוחלטת. וכן, עומק השקיעה שתיארת נשמע הגיוני. זה החיסרון של מזרוני הספוג (ללא קפיצים כלל). 

גם העסק שמוכר את המוצר יודע את זה היטב ולכן המדרגות המצויינות.

למען היסר ספק. כשאני אומר "ספוג", הכוונה היא גם לוויסקו ו\או לטקס.

היה לי מזרן קפיצים של קינג-קויל במשך 30 שנה בדיוק. לא בדקתי עם פלס, אבל לפי העין הוא לא שקע אפילו במילימטר אחד.  

לפני שעתיים, ברווז כתב:

וחנות רצינית מסבירה את כל העיזים האלו במעמד ההתעניינות במוצר. אני קצת מתפלא שהאנשים פה למדו את הדברים האלו מתוך תעודת האחריות ורק אחרי שעלתה בעייה. 

עברתי דרך הרבה חנויות, גם כאלה שהיו של יצרן או יבואן ספציפי, וגם כאלה שהחזיקו מזרנים של מספר יצרנים. מכיוון שקראתי מראש את תעודות האחריות, שאלתי את השאלה. אף אחד לא היה מוכן להודות (ביוזמתו) במה שכתוב בתעודה.

פורסם

בגלל זה קונים איקאה. 

ספה שקעה. בקשו סרטון, כמו דביל מצוי צילמתי שקיעה בספה. שלחו טכנאי, עבד שעה ולא לקח שקל. 

אוהד

נ.ב לכו תנסו לשכנע אוטיסט לא לקפוץ על הספה... 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, nglancer כתב:

אם 300 על ביקור בלי שום עבודה זה חויה חיובית, זה זכותך לחשוב ככה. מה היה קורה אם היתה תקלה , היית נאלץ להפרד מעוד כך וכל שקלים

למה שום עבודה?

כתבתי, הוא תיקן את מה שהתקלקל ואפילו הסביר איך נוכל לתקן בעצמנו בעתיד, אם תקרה התקלה שוב, בלי שנצטרך להזמין שוב שירות.

וביקור טכנאי זה לא רק הזמן שהוא אצלך, לנסיעה עצמה ולזמן שלה יש עלות.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 13 שעות, o_prime כתב:

כמו דביל מצוי צילמתי שקיעה בספה. 

:rofl:

גרמת לי לצחוק בקול רם! 

נשמע כמו משהו שצריך לשים בשירשור "צילמתי עם הסלולרי".

תמונה להמחשה:

Free Cozy sunset interior Image | Download at StockCake

(לא בדיוק מה שהתכוונתי אליו אבל קרוב מספיק להמחיש :lol:)

לפני 15 דקות, yoni2sh כתב:

מישהו יכול להמליץ על מזרן קשיח בתקציב של עד 3,000 

ההמלצה הקבועה שלי היא על וידר, אני יושן על מזרון שלהם בעצמי. אני לא יודע עד כמה תוכל להיות בתוך התקציב, אבל אם לא תברר לא תדע. 

יש בגדול 2 סוגי מזרונים קשיחים- קפיצי בונל וקפיצי פוקט. בונל זו טכנולוגיה ישנה, פוקט זו טכנולוגיה חדשה יותר (ועדיפה). קפיצי פוקט עטופים בנפרד ופחות נוטים לפתח בעיות לאורך השנים, מעבר ליתרונות הנוספים (זוכר את הפרסומת של סימנס עם הדובים מלפני 10 שנים בערך? הצד השני לא מרגיש את התזוזות בכלל? כזה, למשל). 

אם אתה קונה אצל יצרן (וידר, עמינח, אולי יש עוד יצרני מזרוני קפיצים בארץ שאני לא ממש מכיר) תמיד אפשר לדבר על יותר\פחות ויסקו, עובי ספוג וכדומה. ישפיע על המחיר.

פורסם

מצטרף להמלצה על וידר. שלושת הבנים שלי ישנו על מיטות נוער שלהם, המיטותֶשימושיותֶעד היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על ההמלצות,ברשותכם עם שאלה,ראיתי מזרן קשיח בשמרת הזורע במחיר של 2400 כולל כריות מתנה.

מישהו ניסה פעם מזרנים שלהם ? מי מייצר להם ?

פורסם
לפני שעה, yoni2sh כתב:

מישהו יכול להמליץ על מזרן קשיח בתקציב של עד 3,000 שקל (200-160)

אין קיצורי דרך כשזה מגיע לבחירת מזרן שנוח לך. אני ממליץ להתחיל לעבור בין חנויות ולחפש מזרן במסגרת התקציב שהגדרת. זהו תהליך שיכול לקחת זמן, ואולי אפילו כדאי לחזור ולבדוק מזרנים שנראים לך מתאימים פעם נוספת. לא יודע איפה אתה גר, אבל ישנם אזורים שבהם חנויות מזרנים מרוכזות יחסית קרוב, מה שיכול להקל על החיפוש. ברגע שתמצא משהו שנראה לך מתאים, נסה לבצע בדיקה באינטרנט על החברה ולקרוא חוות דעת של לקוחות אחרים. בנוסף, בקש לראות את תעודת האחריות. קח בחשבון שלא תמיד מה שנוח בחנות יהיה נוח גם בבית. לכן, חברות רבות מציעות תקופת ניסיון של מספר שבועות בתנאים שונים, מה שיאפשר לך לבדוק את המזרן לאורך זמן. 

לפני 10 דקות, yoni2sh כתב:

תודה רבה על ההמלצות,ברשותכם עם שאלה,ראיתי מזרן קשיח בשמרת הזורע במחיר של 2400 כולל כריות מתנה.

מישהו ניסה פעם מזרנים שלהם ? מי מייצר להם ?

אני מכיר אותם בעיקר כיצרני רהיטים, לאו דווקא מזרונים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, mikyl כתב:

אין קיצורי דרך כשזה מגיע לבחירת מזרן שנוח לך. אני ממליץ להתחיל לעבור בין חנויות ולחפש מזרן במסגרת התקציב שהגדרת.

זו נקודה קריטית, שמשום מה שכחתי להזכיר בכלל. צודק וחצי. 

נו, שויין- אני אדם טכני מטבעי, נוטה להיכנס יותר למפרטים מאשר לכל השאר...

פורסם

אני העברתי איזה עשור על "מיטת נוער" של וידר. שנות ה-80 של המאה הקודמת. "רכבת לילה לקהיר" של מדינה ברמקולים של השרווד חלקים, פוסטרים של ג'ים מוריסון, פרארי טסטרוסה וברוק שילדס.

לא יאומן שמכל אלו, וידר  עדיין קיימים.

• אהבתי 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 7 שעות, yoni2sh כתב:

שלום חברים

מישהו יכול להמליץ על מזרן קשיח בתקציב של עד 3,000 שקל (200-160)

אני לא ממליץ על עמינח כרגע...

פורסם

אנחנו ישנים כבר כ-25 שנים על מזרן פוליניב (של פולירון, אם אני לא טועה). אין לו קפיצים ונדמה לי שהיו אז 5 דרגות קושי ושלנו היא אחת לפני הכי קשה.

אין לי מושג מה המחיר של הדגמים שלהם כיום. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בעוונותיי הייתי בכיר מאד בעמינח בעבר.

אני אישית ישן על מזרן איקאה מאחת הסדרות הגבוהות. 

כל אחד צריך לעשות את השיקולים האישיים שלו ולבדוק מה מתאים לגוף שלו(בשכיבה ולא בישיבה או קפיצה על המזרן).

כאמור, לי ולמשפחה מספר מזרני איקאה כבר שנים רבות בשימוש.

ודי לחכימא ברמיזא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...