Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב, לפעמים העורכי PDF לא באמת "מוחקים" את המידע אלא מסתירים מעל את הנתונים.

הכי טוב צילום מסך ומחיקה בצייר

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 7.7.2025 בשעה 15:34, ברווז כתב:

לצערי אני בשלב ראשוני של הליך ירושה לדירה.

פתחתי בקשה לקיום צוואה, אם כי אני לא יודע אם הטיוטה (בכתב יד ללא אישור עו"ד וכדומה) תקינה מבחינת רשויות החוק. אני לא צופה ערעורים כלשהם, מקווה שאני לא אצטרך להתמודד עם זה.

הדירה שבצוואה צריכה לעבור שיפוץ לא קטן. אני מתכנן להתחיל את התהליך כשהטאבו יושלם על שמי. צפי - אוקטובר? מקווה.

מעולם לא שיפצתי דירה (ע"י בעל מקצוע בתשלום), כך שאין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל. (אני יודע שאצטרך לפנות לכמה קבלנים עבור הצעות מחיר, אבל אין לי מושג לגבי "סדר פעולות", מה קודם וכדומה).

כרגע אני עדיין מפנה את החפצים משם. 

את התקציב לשיפוץ אצטרך למצוא ע"י מיחזור המשכנתה שלי. מדובר לדעתי על סכום גבוה.

המחשבה הראשונית הייתה למכור את הדירה אחרי השיפוץ ולסגור את המשכנתה שלי, אבל כשחשבתי לרגע לעומק, הבנתי שהבנק לא יוותר על האתנן שלו (קרי, הריבית שאני חייב לו) בלי פייט. משמע, קנס יקר- וכך גם היה כתוב במקומות שגיגלתי ברשת. 

כך שכנראה בשלב הקרוב רק אשכיר את הדירה, לפחות על מנת "לנטרל" את המשכנתה. 

אחרי ההקדמה הארוכה הזו.

אני עדיין בהתחלה של הכל. בקשה לקיום הצוואה הוגשה בחמישי, המעטפה נמסרה היום, צפי לסיום- 3 חודשים. 

אודה לכל כיוון, מחשבה, רעיון, נקודות חשובות לשים לב אליהן, כל דבר שתוכלו לכתוב פה שאולי לא חשבתי עליו או לא היה לי מושג לגביו, לגבי מה ואיך לעשות וכדומה. 

לכל מי שיש לו ניסיון בתחום, אני מצטער לשמוע.

תודה לעונים.

מבלי לקרוא את כל השרשור כי לצערי ארוך - אתן כאן את התהליך שאחותי ואני עברנו לאחר פטירת אמנו ז"ל. 

משתתף בצערך - זה קודם ומקווה שהפטירה הביאה איתה גם את ההקלה שבפרידה וסוף לסבל. 

ההורים שלנו התגרשו וההסכם בינם היה שאבא שלי מוותר על הדירה והיא נרשמת על שמה של אמא כמוטבת פעמיים בטאבו בתמורה לכך שהוא לא חייב לה או לנו כלום מעבר לרצון טוב, לא חייב לה מהפנסיה או מהחסכונות שלו, אלא רק לעזור על בסיס רצון טוב ככל שנבקש אם יידרש - והוא עזר, הוא עוזר עדיין. 

הדירה היתה במצב שנדרש לשיפוץ בסדר גודל של 150 אלף שקלים בכדי להביא אותה למצב תקין ומודרני לחלוטין - אבל סה"כ הכל בדירה עבד והיה שלם. 

היתה צוואה ברורה ועדכנית על שם אחותי ועל שמי כיורשים בלעדיים. 

אבא שלי וויתר על הזכות שלו להתנגדות ישר על ההתחלה מבלי ששאלנו - בא אלינו מיוזמתו. 

שכרנו עורך דין - פרסמנו צו קיום צוואה. 

פורסמו מודעות אבל.

לא היו מתנגדים לירושה במהלך חודשיים אבל משום מה - התהליך לא נקלט בפעם הראשונה והיה צריך לחזור עליו ורק כעבור 9 חודשים קיבלנו צו ירושה. 

לצו קיום הצוואה מסרנו לידי עורך הדין את הצוואה ואת תעודת הפטירה של אמא וזה מסר את הפרטים בעזרת שליח. 

בגלל שהדירה היתה מוזיאון לשמו - נדרשו לנו במילא תשעת החודשים האלו לפנות מהדירה הכל.

כאשר פינינו מהדירה הכל - ניגשנו לעיריה לבקש פטור מארנונה - אלו לא הסכימו כי היתה בדירה שלדת מיטה וטענו כי ניתן להביא מזרן ולישון שם - לא היה לנו כוח לעוד מאבק משפטי. 

הדירה שופצה - בסיוד וצבע של הקירות בלבד! הצנרת היתה מחודשת וחלק מחיווט החשמל - 

אבל המרצפות היו ישנות מאוד, המטבח דרש החלפה, משקופי עץ ישנים וחלקם בלויים ספק אכולים מבפנים או פשוט רקובים חלקם - לא ניתן לדעת מבלי להרוס... 

ברזים ישנים ואפס מכשור חשמל. 

ההחלטה היתה למכור את הדירה ללא מטווח כי המיקום שלה היה מיקום חם וערך הדירות בשכונה היה נמוך אז ידענו שיהיה לנו יחסית קל למכור אותה. 

כעבור שנה בדיוק! מיום הולדתה האחרון (4 יפנים לפני יום האזכרה) - במעמד עורך דין הדירה נמכרה.

הטיפים והדגשים -  אנחנו החלטנו למכור, אחותי נזקקה לכספים - אני חשבתי שזו טעות ובדיעבד צדקתי - חמש שנים מאוחר יותר הדירה היתה נמכרת במיליון יותר. 

לוודא נסח טאבו תקין - מגרש, חלקה ופרטי נכס מדוייקים כולל מטרים בנויים. 

לברר מה עלויות של דירות שנמכרו לאחרונה ברחוב בו הדירה ממוקמת (מידע נגיש וחינמי) 

להביא שמאי מטעמך להעריך את ערך הדירה - בייחוד אם אתה רוצה לעשות מהלכים פיננסיים עבורה כנגד המשכנתא הקיימת. 

לציין שהדירה נמכרת AS IS!!! כלפי המוכרים ולא לבוא בזכרון דברים עד הרגע האחרון - בשום פנים ואופן - יתכן ויבוא קונה נוסף שירצה אותה ממך. 

לוודא שהרוכשים שלך כבר אחרי אישור עקרוני למשכנתא.

לא למסור מפתח בשום פנים ואופן - רק כנגד דמי הערבות של החלק האחרון בעסקה! בהליך מוסדר של מסירת מפתח בין שני עורכי הדין. 

המוכרים עלולים ללחוץ אותך לשיפוץ מוקדם של הדירה מטעמם והכנסת בעלי מקצוע וכך הלאה - בשום פנים ואופן לא! 

ולשתוק- לשתוק המון - לזכור שלא הרוכשים וגם לא חלק מבני המשפחה שלך בהכרח חברים שלך בתקופה הזו. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 11 דקות, lanosforce כתב:

...

...

עצה זהב.

מכרתי דירה, כאשר בתיכנון שלי היה לקנות דירה אחרת, ובהתאם לכך לוח תשלומים.

היה לי כבר הסכם חתום אצל עו”ד, והיא כבר גבתה את האתנן שלה על החוזה. ואז הכל נפל על אישור המשכנתא, העו”ד אפילו לא הגנה עלי בחוזה במקרה של ביטול החוזה, ככה שגם נשארתי עם הז*ן ביד, וגם היו לי הוצאות של אלפי ש”ח על התשלום לעו”ד.

בנתיים הייתי כבר בהתקדמות עם קניית דירה חדשה, ולבסוף התפשרתי במכירת הדירה על הכסף שבקשתי.

וכאן עוד הערה... עד שהכסף ממש לא נוחת בחשבון הבנק, לא לעשות שום תכנונים לגביו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, lanosforce כתב:

ולא לבוא בזכרון דברים עד הרגע האחרון

לא חותמים על זכרון דברים בכלל. פשוט לא. רק חוזה אצל עו״ד שמתמחה בנדלן.

מעבר לזה, עצות מצויינות.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 10.7.2025 בשעה 15:08, ברווז כתב:

הרוב יש לי פתרונות. כנראה ייתרמו מכשירי חשמל לבנים לחיילים בודדים (כמו שעשיתי עם כבר 2 מכשירי טלוויזיה בעבר), בתמורה לפינוי מהדירה (כי מדרגות). המקרר, אין לי מחשבה מה לעשות איתו עדיין... 

לגבי זה דרך - תרומות 

בהתחלה תרמנו את כל הרהיטים למי שבא ורצה - הגיעו כמה אנשים רציניים, כמה צעירים רציניים - לקחו מה שהיו צריכים. ארון בגדים שפרקו לרכב, טלוויזיות, כמה מכשירי מטבח וכלי מטבח. 

ואז התחיל גל של - אין דרך אחרת לאמר את זה - הזויים! אבל ברמת העל. 

אנשים שהתלוננו שקיבלו דברים בחינם, קיללו גם. 

אנשים שהתחילו לטרטר אותי על פריט בודד - לנסוע אליהם כי אין להם רכב. 

והשיא ששבר אותי היה חייל בודד שרציתי לתרום לו מיטה - והודעתי לו שאני מגיע מעיר במרחק 30 קילומטרים מהדירה ונעלם לי - יום למחרת מתקשר ומודיע שריתקו אותו, קבעתי איתו שוב - שוב נעלם. 

הורדתי את המזרן והמיטה לפינת הגזם ולא טרחתי יותר - בשלב מסויים חוץ מלתרום לאמנים יצירות שלה שפשוט לא היה לנו איך לשמר ודרכה של אמא מעולם לא היה למכור בעד כסף - תרמנו.

כל השאר לגזם. 

והאמת היא שמאז אני לא מוכר שום דבר - חלק מהאנשים שהגיעו לאסוף דברים - באמת, הפחידו אותי. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

שים לב, לפעמים העורכי PDF לא באמת "מוחקים" את המידע אלא מסתירים מעל את הנתונים.

הכי טוב צילום מסך ומחיקה בצייר

כך אני נוהג ממילא. אני לא ממש משתמש בעורכי PDF בכל מקרה. 

הנה צילומסך ערוך במקצת. 

השאלה שלי: האם איפה שרשום "היתרה לסילוק בתיק" היא הסכום הסופי למהדרין ["סכום קצת נמוך יותר"](נכון להיום עם מצב הריבית במשק)?

או שמא יש עוד עיזים, מהצילומסך השני לא ממש הבנתי  (יש שם משהו על 7.16% ריבית משהו, לא ברור).

הראשון:

image.thumb.png.439d934ee77c021fc61265293de2c48e.png

השני:

image.thumb.png.856ce265356134ec117ca00db767686b.png

לפני 15 דקות, lanosforce כתב:

הדירה היתה במצב שנדרש לשיפוץ בסדר גודל של 150 אלף שקלים בכדי להביא אותה למצב תקין ומודרני לחלוטין - אבל סה"כ הכל בדירה עבד והיה שלם. 

הבנתי. 

כאשר פינינו מהדירה הכל - ניגשנו לעיריה לבקש פטור מארנונה - אלו לא הסכימו כי היתה בדירה שלדת מיטה וטענו כי ניתן להביא מזרן ולישון שם - לא היה לנו כוח לעוד מאבק משפטי. 

פטור מארנונה? עבור מה? לא הבנתי.

הדירה שופצה - בסיוד וצבע של הקירות בלבד! הצנרת היתה מחודשת וחלק מחיווט החשמל - 

אבל המרצפות היו ישנות מאוד, המטבח דרש החלפה, משקופי עץ ישנים וחלקם בלויים ספק אכולים מבפנים או פשוט רקובים חלקם - לא ניתן לדעת מבלי להרוס... 

ברזים ישנים ואפס מכשור חשמל. 

הבנתי. תודה.

ההחלטה היתה למכור את הדירה ללא מטווח כי המיקום שלה היה מיקום חם וערך הדירות בשכונה היה נמוך אז ידענו שיהיה לנו יחסית קל למכור אותה. 

אוף, דווקא מטווח נשמע נהדר בדירה. בשכונות מסויימות המטווח הוא מחוץ לדירה (אבל המטרות בבית).

הטיפים והדגשים -  אנחנו החלטנו למכור, אחותי נזקקה לכספים - אני חשבתי שזו טעות ובדיעבד צדקתי - חמש שנים מאוחר יותר הדירה היתה נמכרת במיליון יותר. 

לדעתי אין סיבה אמיתית לחשוב ככה, אחרת לעולם לא תמכור. איפה ה"מספיק"? 

אני לא מתחיל להיכנס לסחרור של "אולי בעוד X זמן זה יהיה שווה יותר". אין לי טעם בזה. זה שווה היום מה שזה שווה היום.

לוודא נסח טאבו תקין - מגרש, חלקה ופרטי נכס מדוייקים כולל מטרים בנויים. 

לברר מה עלויות של דירות שנמכרו לאחרונה ברחוב בו הדירה ממוקמת (מידע נגיש וחינמי) 

להביא שמאי מטעמך להעריך את ערך הדירה - בייחוד אם אתה רוצה לעשות מהלכים פיננסיים עבורה כנגד המשכנתא הקיימת. 

לציין שהדירה נמכרת AS IS!!! כלפי המוכרים ולא לבוא בזכרון דברים עד הרגע האחרון - בשום פנים ואופן - יתכן ויבוא קונה נוסף שירצה אותה ממך. 

לא למסור מפתח בשום פנים ואופן - רק כנגד דמי הערבות של החלק האחרון בעסקה! בהליך מוסדר של מסירת מפתח בין שני עורכי הדין. 

המוכרים עלולים ללחוץ אותך לשיפוץ מוקדם של הדירה מטעמם והכנסת בעלי מקצוע וכך הלאה - בשום פנים ואופן לא! 

ולשתוק- לשתוק המון - לזכור שלא הרוכשים וגם לא חלק מבני המשפחה שלך בהכרח חברים שלך בתקופה הזו. 

תודה רבה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

פטור מארנונה? עבור מה? לא הבנתי.

דירה שעומדת ריקה מדיירים ולא ניתן ללון בה - אתה יכול לדרוש פטור מתשלום ארנונה למשך חצי שנה. ניתן גם עד כמה שידוע לי לבקש אותו רטרואקטיבי - פנה לעיריה עם צילומים ברורים של כל חלל וחדר בדירה ותתאם איתם פקח מטעמם ותרוויח את הפטור הזה בזמן שאתה מרוקן ומנסה להעמיד למכירה את הדירה. 

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

אוף, דווקא מטווח נשמע נהדר בדירה. בשכונות מסויימות המטווח הוא מחוץ לדירה (אבל המטרות בבית).

הדירה היתה בת 35 במכירה שלה - אז חלק מהקירות נראו כאילו וזה בדיוק מה שבוצע בה. 

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

לדעתי אין סיבה אמיתית לחשוב ככה, אחרת לעולם לא תמכור. איפה ה"מספיק"? 

אני לא מתחיל להיכנס לסחרור של "אולי בעוד X זמן זה יהיה שווה יותר". אין לי טעם בזה. זה שווה היום מה שזה שווה היום.

עניין של תזמון - עוד חצי מיליון לכל אחד מאתנו ובזמן הזה כספי שכירות שהיו נכנסים זה משהו שלא ניתן לזלזל בו. 

ועוד משהו אחרון - הבנק שלך - תפוס את המנהל לשיחה ותסביר לו - אדון מאדרפאקר - אני עומד להכניס כספים של דירה לחשבון, לא טוב לך אני ממחזר משכנתא לבנק אחר!!! 

הופס תראה פתאום איזה שטיח אדום נפרס בפניך. זה גם זמן טוב לדרוש בנקאות פרטית ואפס עמלות אם אין לך את התנאים האלו - הגדלת תקרת אשראי וכך הלאה. עכשיו - יש להם עניין בך. 

לפני 30 דקות, Ron Poh כתב:

עצה זהב.

מכרתי דירה, כאשר בתיכנון שלי היה לקנות דירה אחרת, ובהתאם לכך לוח תשלומים.

היה לי כבר הסכם חתום אצל עו”ד, והיא כבר גבתה את האתנן שלה על החוזה. ואז הכל נפל על אישור המשכנתא, העו”ד אפילו לא הגנה עלי בחוזה במקרה של ביטול החוזה, ככה שגם נשארתי עם הז*ן ביד, וגם היו לי הוצאות של אלפי ש”ח על התשלום לעו”ד.

בנתיים הייתי כבר בהתקדמות עם קניית דירה חדשה, ולבסוף התפשרתי במכירת הדירה על הכסף שבקשתי.

וכאן עוד הערה... עד שהכסף ממש לא נוחת בחשבון הבנק, לא לעשות שום תכנונים לגביו.

בדכ העסקאות מתפוצצות או בגלל הבנק או בגלל העיריה. 

בדירה קודמת, הזוג שבסוף רכש אותה מאתנו הגיע אחרי שהתפוצצה להם עסקה בדירה שבמהלך החוזה הם גילו שהבעלים הסתיר מהם צו יציאה לחצר בגלל מבנה ציבורי סמוך שנדרש לשיפוץ ולעיריה לא היתה שום כוונה כנראה לשפץ. 

אותם רוכשים גם ניסו בכוח להכניס בעלי מקצוע לדירה - פעם אחת הרשיתי להם, כשהגעתי לדירה גיליתי שהם פתחו קיר גבס כשהנחיתי אותם בבירור שהם לא נוגעים בבורג! - העסקה כמעט התפוצצה על זה. 

ולא מסרתי להם מפתח - פתחתי להם את הדירה ובאתי שוב לנעול אותה ואז גיליתי את מה שעשו. 

הם ראו את הדירה והמפתח לאחר מכן - ביום המסירה בנוהל המסירה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 20 דקות, lanosforce כתב:

דירה שעומדת ריקה מדיירים ולא ניתן ללון בה - אתה יכול לדרוש פטור מתשלום ארנונה למשך חצי שנה. ניתן גם עד כמה שידוע לי לבקש אותו רטרואקטיבי - פנה לעיריה עם צילומים ברורים של כל חלל וחדר בדירה ותתאם איתם פקח מטעמם ותרוויח את הפטור הזה בזמן שאתה מרוקן ומנסה להעמיד למכירה את הדירה. 

אצטרך לפנות אותה קודם.

לא ידעתי את זה, תודה רבה.

הדירה היתה בת 35 במכירה שלה - אז חלק מהקירות נראו כאילו וזה בדיוק מה שבוצע בה. 

זו ישנה עוד יותר.

הרבה יותר.

וכן, כך זה נראה...

עניין של תזמון - עוד חצי מיליון לכל אחד מאתנו ובזמן הזה כספי שכירות שהיו נכנסים זה משהו שלא ניתן לזלזל בו. 

נכון, מצד שני זה נותן מחשבות של "אולי אחכה עוד וזה יהיה שווה יותר"- לופ שלא נגמר.

ועוד משהו אחרון - הבנק שלך - תפוס את המנהל לשיחה ותסביר לו - אדון מאדרפאקר - אני עומד להכניס כספים של דירה לחשבון, לא טוב לך אני ממחזר משכנתא לבנק אחר!!! 

אה...

המשכנתא בבנק X, החשבון עו"ש ב Y.

הופס תראה פתאום איזה שטיח אדום נפרס בפניך. זה גם זמן טוב לדרוש בנקאות פרטית ואפס עמלות אם אין לך את התנאים האלו - הגדלת תקרת אשראי וכך הלאה. עכשיו - יש להם עניין בך. 

כן זו נקודה נהדרת, תודה.

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

נכון, מצד שני זה נותן מחשבות של "אולי אחכה עוד וזה יהיה שווה יותר"- לופ שלא נגמר.

במקרה שלנו היה צורך למכור - לא היתה באמת חרטה ואני שלם עם זה. לך אני נותן אופציה מחשבתית אחרת. 

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

אה...

המשכנתא בבנק X, החשבון עו"ש ב Y.

זה לא משנה - אתה מודיע למנהל סניף איפה שהעו"ש נמצא שאתה תעביר את העוש לחשבון בו המשכנתא נמצאת. 

אתה משחק כאן על סכום ירושה - זה הזמן להציב דרישות לתנאים ולהקל על עצמך. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אם שאר המסלולים הם כמו בדף הראשון כדאי לסלק.

הבנק שלח לך רק 13עמודים אז קשה לתת  עצה טובה 

לא באת להתייעץ בפורום  כאשר לקחת  את המשכנתא . חבל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, תודה- השאלה שלי הייתה האם הסכום הכללי לסילוק זה מה שכתוב שם תחת [סכום קצת נמוך יותר]? או שיהיו תוספות?

וכן התייעצתי בפורום בעבר תחת השרשור הייעודי... לא מצליח למצוא את השאלות שלי שם. שרשור ענק... 

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

התהליך לא נקלט בפעם הראשונה והיה צריך לחזור עליו ורק כעבור 9 חודשים קיבלנו צו ירושה.

כך היה גם במקרה שלי, וכפי שהוסבר לי , במצב בו יש הורה גרוש/אלמן יתכן וישנם יורשים נוספים מפרק ב׳ שאינם ידועים ליורשים הרשומים ולכן נותנים עוד זמן להתנגדויות. במקרה שלי, אבי הרבה בנסיעות עבודה לחו״ל ומי שטיפל בנושא טען שאולי יש יורשים נוספים שאני ואחותי לא מודעים לקיומם 😜 ( האמת, פירגנתי לו) 

לכן לקח גם אצלי 9 חודשים במקום עד 3 בהליך רגיל. 

אני מניח שלפות״ש אין את החשש הזה. 

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

לשתוק- לשתוק המון - לזכור שלא הרוכשים וגם לא חלק מבני המשפחה שלך בהכרח חברים שלך בתקופה הזו. 

זוהי עצת הזהב כאן. 

בשוק יש לא מעט ״נוכלים״ שעשויים לנצל את המצב השביר של המוכרים . זהירות היא הכרח. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

zaf, אני סקרן- איך הצלחת לצטט את העצה שכתב @lanosforce כאילו שאני אמרתי את זה?! :rofl:

image.thumb.png.24992faac5e6439c812c2bde46d38d61.png

ועוד רק לא מזמן נהג לילה שאל אותי מה כבר יש לי להסתיר, אז אמרתי לו שזיוף זהות זה משהו חמור :lol:

וכן זו אכן עצה זהב.

• מצחיק 1

פורסם

ציטטתי מתוך הציטוט בפוסט שלך, לכן זה הופיע כאמירה שלך 😊 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בעמוד הראשון שהעלית בצד שמאל יש פירוט כמה אתה צריך לשלם עבור כל   מסלול. סכום את כל הסה"כ  כנראה שתקבל את הסכום המופיע בחלק העליון סכום קצת נמוך  יותר  

הסיכוי  שאני אמליץ על מסלול צמוד אפסי אלא אם הייתה לכך סיבה סופר מוצדקת 

הגולם לא מאתר את השם שלך בשרשור היעודי אולי באת תחת שם של קרפדה 

• מצחיק 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...