Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 5.7.2025 בשעה 10:15, Gavrik כתב:

הגיר הזה מותקן גם בסוזוקי בלאנו ובסוויפט החדשה וניסאן קשקאי דור 3 ששווק עם הגיר הנל עד 2019.

אתה מוזמן לראות את רשימת הרכבים המלאה פה

https://otoba.ru/transmissii/jatco/jf015e.html#servis

לא מבין רוסית. אבל לפי הויקיפדיה הגיר הזה מותקן גם באטראז׳. לא שמעתי תלונות על הדגם (וגם לא על הסויפט). נראה שמדובר במשפחה שלמה של גירים ורק וריאציה אחת או שתיים בעייתית

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, הרקוליטו כתב:

אין מצב שסיוויק מהשנתון הזה עושה 1 ל 10 בנסיעה משולבת.

אני עם הטורר עשיתי אחד לשתיים עשרה וחצי עם רגל כבדה על הדוושה.

החבר עם מודל 2011 מנוע 1.8 עושה 1:8 הנסיעות שלו הם לרוב משולבות - אבל יש לו סגנון נהיגה שתיין

מגיגול קצר ראיתי שהצריכה הממוצעת היא 1:11.5 

אם הרכב שלך הגיע לתוצאה הזו או שאתה מאוד רגוע בכביש (וזה לא משנה המהירות אלא איך הגעת אליה)

או שהרכב שלך מתוחזק ברמת הבורג מה שקשה למצוא בסיווקים, והאמת אין לי מושג עד כמה הרכב של החבר מתוחזק

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם
לפני 5 שעות, shlomiko כתב:

שני הרכבים נחשבים כאמינים, אישית הייתי הולך על הקורסאובר משני סיבות -

א. צריכת הדלק (לא מניסיון אישי) - בקוראסאובר 1:15 סיוויק 1:10 

ב. הסיוויק הוא רכב של ערסים, ככה שרובם שחוטים ועברו תחזוקת שבר

לי יש קרוסאובר 2016 והצריכה היא סביב 1 ל11-12 בתוואי מעורב ומזגן (חם בארצנו רוב הזמן).

ההבדל בין הסוזוקי להונדה הוא לא כזה דרמטי שיגרום לי להעדיף מי מהם

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

לא מבין רוסית. אבל לפי הויקיפדיה הגיר הזה מותקן גם באטראז׳. לא שמעתי תלונות על הדגם (וגם לא על הסויפט). נראה שמדובר במשפחה שלמה של גירים ורק וריאציה אחת או שתיים בעייתית

אכן נכון הגיר הזה מותקן גם בסוויפט ובאטראז וגם בניסאן מיקרה ואפילו בשברולט ספארק.

אך ההבדלים באמינות הגיר נובעים בעיקר מהבדלי המשקל והכוח ברכבים וכיוצא מזה בהבדלי העומס על הגיר.

ברכבים כמו ניסאן ג'וק או סוזוקי קרוסאובר או ניסאן קשקאי 1.2 הגיר הזה ידוע כבעייתי כי מדובר ברכבים גדולים יותר שמעסימים יותר על מכלולי הגיר.

ברכבים כמו סוויפט, אטראז, ספייס סטאר הגיר פחות עושה בעיות כי הם קלים יותר ובעלי מנועים חלשים יותר.

למרות שניתן למצוא גם תלונות על הגיר ברכבים האלו אך זה פחות קטסטרופלי מבג'יפןנים ובמשפחיתיות

פורסם

כשמשווים שני דגמים - משווים אותם באותה סיטואציה ובאותו מצב,

וכבר אמר אותו סיני זקן: "תשווה תפוזים לתפוזים - ולא תפוזים לתפוחים"

צילום מסך 2025-07-06 193031.png

• אהבתי 1
פורסם

זו השוואה של נתונים יבשים. אני חושב שחשיבותם שולית. פות״ש (שנעלם אחרי שפתח את השרשור) לא הגדיר את דרישותיו מהרכב. לרווק בן 25 הייתי ממליץ על רכב שונה מלמי שמצפה ללידת הילד השני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, shlomiko כתב:

שני הרכבים נחשבים כאמינים, אישית הייתי הולך על הקורסאובר משני סיבות -

א. צריכת הדלק (לא מניסיון אישי) - בקוראסאובר 1:15 סיוויק 1:10 

ב. הסיוויק הוא רכב של ערסים, ככה שרובם שחוטים ועברו תחזוקת שבר

לי בסיוויק ידנית צריכת הדלק 1:12-13 בלי ניסיון לחסוך. ממוצעת של בערך 1:12-13 בלי ניסיון לחסוך. 60 אחוז בינעירוני/פרברי עמוס. השאר עירוני קשוח בתל אביב.

נראה לי 1:10 דורשת רגל כבדה בסיוויק.

ערסים לדעתי שומרים על הרכבים שלהם לא יותר טוב או פחות טוב מאחרים....

פורסם
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

החבר עם מודל 2011 מנוע 1.8 עושה 1:8 הנסיעות שלו הם לרוב משולבות - אבל יש לו סגנון נהיגה שתיין

מגיגול קצר ראיתי שהצריכה הממוצעת היא 1:11.5 

אם הרכב שלך הגיע לתוצאה הזו או שאתה מאוד רגוע בכביש (וזה לא משנה המהירות אלא איך הגעת אליה)

או שהרכב שלך מתוחזק ברמת הבורג מה שקשה למצוא בסיווקים, והאמת אין לי מושג עד כמה הרכב של החבר מתוחזק

2011 זה לא 2014/15   המנוע מעודכן קלות.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
בתאריך 6.7.2025 בשעה 22:27, הרקוליטו כתב:

2011 זה לא 2014/15   המנוע מעודכן קלות.

הוסיפו הילוך חמישי והמנוע השתנה מR18A2 ל- R18Z4.
הם לא שונים מהותית אבל היו שיפורים בפליטה וביעילות.
1:13 זו צריכה סבירה בנסיעה משולבת בדור התשיעי. אני עם סוף דור 8 ובחורף אני מקבל 1:11-1:12 בנסיעה רגועה.
בקיץ עם מזגן בפקקים זה יכול לרדת ל1:7 בקלות.

אני אישית מחבב את תנוחת הישיבה בהונדה וסביבת הנהג היא בהחלט מהאהובות עלי, אבל הישיבה נמוכה משמעותית מרוב הרכבים על הכביש.
לי די נמאס וכנראה כבר לא אקנה יותר רכב נמוך, הפנסים של רכבים מודרנים מכוונים בדיוק לגובה המראות שלך.
אם אתה מתיישב בנתיב מאחורי SUV מודרני, אין לך שמץ מה הולך לפניו ואם לא תשמור מרחק אתה עלול להפגיש את המצח שלך עם האגזוז שלו.

מבחינת אמינות, תלוי על מה תיפול אבל אני כבר אומר שחלפים של הונדה היו יקרים ונהיו עוד יותר יקרים ככל שהמותג נעלם מהארץ.
אני די בטוח שהוצאתי את עלות הרכב על תיקונים וטיפולים בשלוש השנים האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי axSupreme
פורסם
בתאריך 5.7.2025 בשעה 13:33, yoav911gt2 כתב:

איזה 1.5 היברידי? לא קיים באתר היבואן.

מה שיש כרגע זה אותו שילוב מנוע גיר מהדגם הקודם. 

חשבתי שבישראל כבר יש את הדגם שמשווק מזה זמן באירופה, נדמה לי שהתיבה שם היא רובוטית..:

https://www.suzukicyprus.com.cy/automobile/s-cross/

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...