Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אזלו לי הרעינות 
החלפתי ברכב שתי צינורת דלק בלחץ גבוהה , הם מאוד קטנים כ10 ס"מ באורכם ומתחברים עם חובקים חלקים ממתכת על צנרת מתכתית
בראשונית הם הוחלפו ע"י צנרת של GATES 7 מ"מ (זהה למקורי בגודל) עם החובקים הישנים - מהר מאוד אחרי כמה ימים הבחנתי בנזילות בהנעה בבוקר
הוחלט להזמין צנרת מקורית עם חובקים חדשים (חובקים לא מקוררים אבל של חברת ABA)

הכל היה טוב ויפה לחודשיים ובאחד הבקרים בזמן האחרון שהרכב עמד כ3 ימים שוב הרחתי דלק וראיתי נזילות במקום החיבור של הצנרת
הייתי מהדק את החובקים כל פעם, עכשיו הגעתי כבר לסוף והחובק לוחץ ממש על הצנרת
לא יודע עם יש טעם לנסות לקנות חובק קטן יותר או שיש בעיה של לחץ יתר ?
מה שכן בהעצה לפעמים יש תחושה כאילו שהרכב לא סוחב - קורה בדר"כ כשיש לי נזלות בצנרת

Impreza AVCS DOHC 2.0L Ej204

פורסם

הצינורות מגומי? כי  אחרי סגירה ראשונית נכונה, אין צורך בחיזוק נוסף. זה עלול להגיע למצב שאתה לוחץ את החובק כ"כ חזק לתוך הגומי שאתה קורע אותו. נשמע שיכולה להיות בעיית עודף לחץ, או צינור מחזיר סתום (לא מכיר את המערכת ברכב הזה), וזו הנקודה החלשה במערכת ומשם זה פורץ. ברור כשזה פורץ ויש נזילה ישנה ירידה בביצועים. הלחץ יורד, וגם מושך משם אוויר. אתה צריך לבדוק לחץ דלק עם שעון.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, נירו72 כתב:

הצינורות מגומי? כי  אחרי סגירה ראשונית נכונה, אין צורך בחיזוק נוסף. זה עלול להגיע למצב שאתה לוחץ את החובק כ"כ חזק לתוך הגומי שאתה קורע אותו. נשמע שיכולה להיות בעיית עודף לחץ, או צינור מחזיר סתום (לא מכיר את המערכת ברכב הזה), וזו הנקודה החלשה במערכת ומשם זה פורץ. ברור כשזה פורץ ויש נזילה ישנה ירידה בביצועים. הלחץ יורד, וגם מושך משם אוויר. אתה צריך לבדוק לחץ דלק עם שעון.

כן הן מגומי, אין שם קרע וגם אם יש נזילה בבוקר, אחרי כמה דקות היא פוסקת, וכאשר אני אומר נזילה אני מתכוון יותר לטפטוף
יש לי אפשרות לבדוק לחץ עם שעון אבל אין לי שמץ מהו הטווח התקין 

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
פורסם
לפני 6 דקות, Alberrto כתב:

כן הן מגומי, אין שם קרע וגם אם יש נזילה בבוקר, אחרי כמה דקות היא פוסקת, וכאשר אני אומר נזילה אני מתכוון יותר לטפטוף
יש לי אפשרות לבדוק לחץ עם שעון אבל אין לי שמץ מהו הטווח התקין 

יש מגרעת בקצה צינור מתכת שעליו הצינור גומי מתלבש? תצלם מקרוב ותעלה אנסה להבין יותר מה יכול להיות לפי התמונה.

צלם גם את הטפטוף בבוקר אם בודק מחר. מה הנתונים של הרכב? דגם, שנה נפח מנוע. אחפש לך את הלחצים

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, נירו72 כתב:

יש מגרעת בקצה צינור מתכת שעליו הצינור גומי מתלבש? תצלם מקרוב ותעלה אנסה להבין יותר מה יכול להיות לפי התמונה.

צלם גם את הטפטוף בבוקר אם בודק מחר. מה הנתונים של הרכב? דגם, שנה נפח מנוע. אחפש לך את הלחצים

image.thumb.png.b37410623ee762a167feeddc24de35ed.png

כך נראת הצנרת, שתי הצינורות הגומי הקטנים (מסומנים ב 1 ו- 2)  זה בדר"כ מאיפה מטפטף (משני צידי החובקים, מסומנים בתמונה א' ו ב')
חשוב לציין שזה כל פעם מקום שונה ולעולם לא שניהם במקביל או משני צידי הצנרת (א' או ב')

הצינור המתכתי כמובן עם מגרעת מיוחדת או יותר נכון כמו בליטה מיוחדת עגולה כדי שהחובק לא יעוף יחד עם הצינור גומי והחובק נמצא לפני המגרעת 
הצינור המקורי הוא 7.5mm (גם עם GATES צינור 7ממ היו נזילות)
חובקים קניתי כאלו image.png.b297082d7648b1204f12a4c56fd3b6aa.png
החובקים חלקים ביפנים כך שהם לא אמורים לעשות נזק לצנרת במקרה ומהודק נכון
(https://www.justmotor.co.il/product/מהדק-צינור-נירוסטה-בנד-aba-orginal-8-14)

כרגע לא נוזל אך אשתדל לצלם בכל זאת

הרכב אימפרזה שנת 2007  מנוע 2000 דגם 2.0R 

כך זה בערך נראה ברכב (תמונה שמצאתי - מישהו עם אותה בעיה)
image.thumb.png.ab9c3d252dbe057a8e84afdde5abab82.png

עוד משהו שחשוב לציין - כאשר אין נזילות בצנרת מתחת למכסה המנוע, בחלקו האוחרי של הרכב יש ריק של דלק מידי פעם - ריח די חזק - מרגיש בזאת לאחר נסיעות 
ניסיתי לפרק את המושב האחורי אחרי נסיעה ולהביט לכיוון המיכל דלק אך לא ניתן לראות שם הרבה גם עם בורוסקופ הכל נראה יבש במחברים
(מכסה מיכל דלק, הפקק הוחלף לחדש מקורי)

פורסם

לדעתי יש לך בעיה במערכת הדלק שיוצרת לחץ גבוה. יש כל מיני מנועים לסובארו, צריך את הדגם המדויק. יש 2 דגמים, באחד ווסת הלחץ יושב במשאבת דלק בתוך המיכל. בשני באזור המנוע. לפי מה שאתה מתאר יש מצב שהוא תקול ויוצר לחץ גבוה ברמה שפורץ מהנקודות החלשות במערכת. אצלך אמור להיות עם סוויטץ' פתוח ולא מונע - 3.0 בר (43.5 PSI). וכנ"ל גם בסרק. אם יש לך 3.5 ויותר יש לך בעיה של לחץ גבוה וכנראה הרגולטור תקול.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, נירו72 כתב:

לדעתי יש לך בעיה במערכת הדלק שיוצרת לחץ גבוה. יש כל מיני מנועים לסובארו, צריך את הדגם המדויק. יש 2 דגמים, באחד ווסת הלחץ יושב במשאבת דלק בתוך המיכל. בשני באזור המנוע. לפי מה שאתה מתאר יש מצב שהוא תקול ויוצר לחץ גבוה ברמה שפורץ מהנקודות החלשות במערכת. אצלך אמור להיות עם סוויטץ' פתוח ולא מונע - 3.0 בר (43.5 PSI). וכנ"ל גם בסרק. אם יש לך 3.5 ויותר יש לך בעיה של לחץ גבוה וכנראה הרגולטור תקול.

תודה רבה על ההכוונה, יש י קורא OBD ולדעתי אפשר לראות שם מה הלחץ, כנראה שאתחיל משם לפני שאגש לבדיקות עם השעון
עברתי על סכימות ולא מצאתי משהו במדויק שקשור לרגולציה של הלחץ
יש את זה 42084AE050  ויש 2 כאלו והם נמצאים במיכל הדלק ואין לשם גישה אלא רק אם להוריד אותו למטה 😰 , מה הסבירות ששניהם תקולים ?
מס' שלדה JF1GD9LE57G460012 אם תוכל להכוון אותי במדויק , תודה רבה 

פורסם
לפני 6 דקות, Alberrto כתב:

תודה רבה על ההכוונה, יש י קורא OBD ולדעתי אפשר לראות שם מה הלחץ, כנראה שאתחיל משם לפני שאגש לבדיקות עם השעון
עברתי על סכימות ולא מצאתי משהו במדויק שקשור לרגולציה של הלחץ
יש את זה 42084AE050  ויש 2 כאלו והם נמצאים במיכל הדלק ואין לשם גישה אלא רק אם להוריד אותו למטה 😰 , מה הסבירות ששניהם תקולים ?
מס' שלדה JF1GD9LE57G460012 אם תוכל להכוון אותי במדויק , תודה רבה 

אצלך הווסת במשאבת דלק. בכדי להגיע ולפרק יש רכבים שאפשר לפרק את הכסא האחורי ולהגיע, ויש כאלו שצריך להוריד מיכל. כשיהיה לי קצת זמן אבדוק לך. תנסה לבדוק בגוגל בינתיים. תנסה לבדוק ב obd לחץ דלק תראה אם אפשר.

פורסם

זה אולי כמו מה שיש ביאריס אצלי, עוד לא סיימנו לטפל בזה אבל נרכש הווסת שבפילטר הדלק.

בינתיים תשאיר את מכסה תדלוק לא מהודק עד הסוף ודווח כאן אם הנזילות מפסיקות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, פריג'י כתב:

זה אולי כמו מה שיש ביאריס אצלי, עוד לא סיימנו לטפל בזה אבל נרכש הווסת שבפילטר הדלק

אצלו הרכיב ששולט בלחץ דלק כנראה תקול, אצלך נראה לי שאתה מחפש בעיה במערכת evap, מערכת למיחזור אדי דלק. כשיהיה לי קצת זמן אשב על מה שהעלית ואנסה לעזור לך. אבל ברמת הבסיס, מערכת למיחזור אדי דלק נועדה למנוע מהם להיפלט ולזהם, נשלטת ע"י סולנואיד שמקבל פקודה מהמחשב להפתח במצבים מסוימים כמו סרק או שיוט ומזרים את האדי דלק לסעפת יניקה. הייתי מתחיל מלבדוק את הסולנואיד לאחר כל מה שכבר החלפת, זה לא נדיר שהם מתקלקלים. כתוצאה יש עודף לחץ במערכת הדלק עד לרמת התנפחות מיכל הדלק כי האדים מתפשטים ואין להם לאן לצאת.

כתוצאה קשה לדלק לזרום כי הלחץ הגבוה של הגז מגביל אותו וזה מורגש בנסיעה וירידה בביצועים. הבדיקה באמת היא להשאיר את הפקק קצת פתוח, ואם זה נפתר יודעים שזו הבעיה.  גם פתיחה של מכסה דלק כששומעים רעש יוצא יכולה להעיד על בעיה במערכת ה evap

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, פריג'י כתב:

זה אולי כמו מה שיש ביאריס אצלי, עוד לא סיימנו לטפל בזה אבל נרכש הווסת שבפילטר הדלק.

בינתיים תשאיר את מכסה תדלוק לא מהודק עד הסוף ודווח כאן אם הנזילות מפסיקות.

מעניין מה שאתה אומר, אם אני חושב על זה בידעבד עכשיו, כאשר אני מתדלק מיכל דלק מלא אז אני מרגיש ירידה בביצועים והעאצה לא חלקה עם קרטועים ודיליי בעוצמה
זה במיוחד מורגש במיכל דלק מלא, ובנוסף יש ריח של דלק מסביב לרכב בחלקו האחורי, זה במיוחד התחיל להיות בעייתי כאשר החלפתי את הפקק דלק במקורי חדש
כנראה שהפקק הישן נתן ללחץ לצאת אם אני מנחש נכון, אנסה לסוע מחר עם פקק משוחרר 

לפני 3 שעות, נירו72 כתב:

אצלו הרכיב ששולט בלחץ דלק כנראה תקול, אצלך נראה לי שאתה מחפש בעיה במערכת evap, מערכת למיחזור אדי דלק. כשיהיה לי קצת זמן אשב על מה שהעלית ואנסה לעזור לך. אבל ברמת הבסיס, מערכת למיחזור אדי דלק נועדה למנוע מהם להיפלט ולזהם, נשלטת ע"י סולנואיד שמקבל פקודה מהמחשב להפתח במצבים מסוימים כמו סרק או שיוט ומזרים את האדי דלק לסעפת יניקה. הייתי מתחיל מלבדוק את הסולנואיד לאחר כל מה שכבר החלפת, זה לא נדיר שהם מתקלקלים. כתוצאה יש עודף לחץ במערכת הדלק עד לרמת התנפחות מיכל הדלק כי האדים מתפשטים ואין להם לאן לצאת.

כתוצאה קשה לדלק לזרום כי הלחץ הגבוה של הגז מגביל אותו וזה מורגש בנסיעה וירידה בביצועים. הבדיקה באמת היא להשאיר את הפקק קצת פתוח, ואם זה נפתר יודעים שזו הבעיה.  גם פתיחה של מכסה דלק כששומעים רעש יוצא יכולה להעיד על בעיה במערכת ה evap

אני לגמרי אנסה זאת מחר, לצערי לא יצא לי להתעסק עם הרכב השבוע 
הסולונאויד הוא 12v ועובד עם פולס PWM ?

לפני 11 שעות, yairw כתב:

איפה החובקים המקוריים?

לחבק ABA שצירפת יש צלעות בחלק הפנימי, אם למקוריים אין, הייתי מחפש חבק חלק ללא צלעות

זה נראה כך אבל אם להתבונן הצלעות הן מחוץ לחוב והבפנוכו חלק לחלוטין, יש רק בליטות קטנות מאוד מהצלעות בחלקו הפנימי של החובק
שמרתי כמובן את החובקים המקוריים, חובקי ABA מחזיקים הרבה יותר טוב
לדעתי אין שום בעיה בחובקים

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Alberrto כתב:

12V או 5V תלוי ביצרן. בחלק מהסורקים אפשר לראות אם הוא פועל או לא. בעיקרון הוא באזור המנוע, כשמאתרים אותו ונותנים למנוע לעבוד בסרק שומעים את הסולנואיד מתקתק מדי פעם וככה אפשר לבדוק אותו ללא סורק.

לפני 57 דקות, Alberrto כתב:

אצלך יותר סביר להניח שזה הרגולטור שמווסת את לחץ הדלק. לא שזה לא אפשרי אבל הולכים ממה שיותר סביר והלאה ולא להפך.

עוד אחד מהסימנים לבעיה במערכת ה EVAP זה כשבתדלוק הידית כל הזמן קופצת

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, נירו72 כתב:

אצלך יותר סביר להניח שזה הרגולטור שמווסת את לחץ הדלק. לא שזה לא אפשרי אבל הולכים ממה שיותר סביר והלאה ולא להפך.

עוד אחד מהסימנים לבעיה במערכת ה EVAP זה כשבתדלוק הידית כל הזמן קופצת

אכן זו הייתה בעיה, תמיד קפץ
לאחרונה שתדלקתי היה בסדר, אבל בפעמים הוקדמות זה היה קורה הרבה כמעט תמיד

פורסם

אני עדיין פחות חושב שאצלך הבעיה לא ממערכת ה EVAP. אצלך הנזילות מקו הדלק. המשאבה שואבת מהמיכל ומזרימה בקו דלק. אין לגזים השפעה ישירה על הקו. האם כתוצאה מעודף לחץ זה יכול להשפיע? אולי, אבל הייתי מצפה שזה יפרוץ קודם במקומות שבהם האדים כגז יכולים להתפשט, וזה פחות יכול לקרות בקווי הדלק כי הנוזל ממלא אותם. יותר סביר שזה יפרוץ מאזור המיכל, המכסה דלק, או מערכת ה EVAP.

אבל אתה גם יכול לבדוק את ה  purge solenoid valve. אם הוא לא עובד כהלכה הוא יוצר עודף לחץ במערכת.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...