Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו דייהו רייסר מוזרקת מנוע 1.5

החלפתי את הפילטר לפילטר אוויר פתוח של סימוטה לא שזה ממש משנה..

בקיצור היה חיישן כזה שמחובר עם שני חוטים המיקום שלו היה בין הקופסת פילטר לבי הצינור שהולך למנוע.. אחרי שחיברתי את הפילטר חיברתי אותו שוב בי הפילטר למנוע עשיתי חור במתאם וחיברתי אותו..

בכל אופן רציתי לדעת מה החיישן הזה עושה בדיוק והאם זה משנה המיקום שלו?? (קרוב לפילטר רחוק ממנו וכו')

תודה לעוזרים

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם

חיישן זה מודד את כמות האויר הנכנסת למנוע, והוא מהווה אחת האינדיקציות העיקריות לגבי מנת הדלק הראויה להזרקה.

מידע נוסף תוכל לקרוא כאן.

לגבי מיקומו, איני יודע בוודאות ולכן לא אטעך.

אתה מוזמן כמובן לשאול שאלות נוספות.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני אענה על המיקום.

מיקום החיישן הוא בד"כ מיד אחרי היציאה מקופסת האויר, ככה שכל האויר שנכנס מהפילטר נמדד בחיישן אבל אין סטייה במדידה כתוצאה מקווי וואקום ונשמים למיניהם שבד"כ מחוברים על צינור היניקה בין קופסת האויר למנוע, משמע - החיישן מחובר על צינור היניקה בין היציאה מקופסת האויר ולפני כל דבר אחר, אלא אם היה איזשהו צינור שהתחבר ישירות לקופסת האויר במקור וגם הוא נמדד ע"י החיישן במקור.

מצורף איור להמחשה.

אם חיברת את החיישן לפילטר עצמו וכתוצאה מכך החיישן לא ימדוד את כמות האויר הנכנסת למנוע במדויק המנוע יעבוד מחוץ לכיוונון האופטימלי שלו, דבר שיתבטא בצריכת דלק מוגברת ופגיעה בביצועים.

מוטי.

MAF-Location-CF.jpg

פורסם

תודה רבה הבנתי איך זה הולך ככה חיברתי .. עשיתי מתאם מצינור פלסטי בן הפילטר אוויר לבין הצינור שממשיך למנוע.. קדחתי בו חור והכנסתי את החיישן..

עכשיו אני מבין למה לפני שחיברתי את החיישן הפילטר עשה הרבה יותר רעש ואחרי שחיברתי הוא השתתק מעט... נראה לי שזו הסיבה..

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

יש לי עוד שאלה אחת... יהיה קשה להסביר אבל נתעקש!

הפילטר המקורי אצלי בנוי משני חלקים כמו רוב הפילטרים..

חלק תחתון - שהוא הבסיס יש לו פיה ואליה מחובר צינור שהולך לכיוון המיכסה מנוע ומשם נשאב אוויר קריר יותר מחוץ לתא המנוע...

חלק עליון מכסה הפילטר, יש לו גם פיה קטנה שאליה מחובר הצינור שממשיך למנוע...

בינהם כמובן הפילטר ..

השאלה שלי היא..

האם אני יכול לחבר את הפילטר הפתוח לפיה של החלק העליון בצד הפנימי של הפילטר ולאטום את זה בצורה מסויימת... ואז את החלק העליון של הפילטר לחבר לצינור שממשיך למנוע ואחרי זה לסגור את הקופסא של הפילטר...

** מקווה שלא סיבכתי..**

מה שיצא למעשה זה שיהיה לי פילטר אוויר פתוח שיהיה מותקן בתוך הקופסא המקורית ויהיה לו שאיבה של אוויר קר יותר כי יש את הצינור המוביל אוויר מחוץ לתא המנוע...

אפשרי או לא כדאי או לא?!

מוכר את המערכת רמה גבוהה

• תוכן חדש...