Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

בעקבות תקלה אני צריך לשלוח לארה״ב מצלמת רכב שרכשתי (שלא במסגרת האחריות יש לציין). 

נציג מטעם החברה יצר איתי קשר והציע להחליף את המצלמה באחת חדשה. קיבלתי מהם כתובת בארה״ב שאליה אני צריך לשלוח את המצלמה. 

כדי לאמוד את כדאיות השליחה, האם העלות שמופיעה בדואר ישראל היא העלות הסופית?

לפי אתר הדואר, בהתאם ליעד השליחה ולמשקל החבילה, אצטרך לשלם 134 שקלים. מכיוון שעלות המצלמה היא סביבות 230 דולר, כן יהיה שווה לי לשלוח.

מצד שני, אני לא בטוח אם יוטלו עליי מכס או מיסים נוספים בארה״ב, למרות שמדובר בהחלפה של המצלמה.

אני גם לא בטוח אם שיטת המשלוח שבחרתי (שהיא לא ems) כוללת מספר מעקב, למישהו יש מושג? 

תודה. 

2025-03-07-19_08_00.thumb.png.0c81d06e87c245804dc351df51d6c867.png

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

אתה צריך לבצע גם הליך מול המכס כדי להמנע ממיסוי על המצלמה החלופית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דואר אויר - למיטב זכרוני אין מספר מעקב אך אפשר לבקש אישור מסירה בתוספת תשלום.

תבדוק אופציה של משלוח ECO POST (מאוד דומה ל-EMS, אך עלות מופחתת).

העלות המופיעה באתר של הדואר - זה המחיר הסופי עבור משלוח בלבד. הם לא לוקחים בחשבון (ולא מתעסקים) עם נושא של עמילות מכס בארה"ב.

אתה צריך לבדוק מול נציג היצרן, האם חלים מיסים בארה"ב עבור מוצר לתיקון/ מוצר מוחזר (בהצהרת מכס שאתה ממלא בדואר, אתה צריך לסמן שזה פריט מוחזר).

ראה דוגמא לטופס הצהרת מכס בקישור הבא :

https://israelpost.co.il/media/1320/customs_declaration.pdf

כמו כן, הבנתי כי היה שינוי בנהלים של המכס, ואתה יכול/ צריך להודיע כבר בדואר כי זה פריט שנשלח לתיקון. ראה בקישור הבא :

https://www.gov.il/he/pages/pa170321-2

אבל...אם המצלמה תוחלף באחרת (לא תיקון), כנראה שתידרש לשלם מיסים בעת החזרתה לארץ (לכן, כדאי לבדוק אם אפשרי לתבוע החזר מיסי יבוא בעת המשלוח לחו"ל -> תחפור קצת בקישור הקודם שנתתי).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...