Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום העבודה כשכיר זה היה די פשוט, יש לארגון איזה הסדר, הצטרפנו דרכו.

כעצמאי אני מעוניין לפתוח את קרן ההשתלמות במקום אחר,  איך אני יודע מה נחשב תנאים טובים או לא. 

האם ישנה קרן מומלצת?

תודה

פורסם

אתה צריך יועץ פנסיוני שיעשה לך סדר בכל ההשקעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Nakamichi כתב:

במקום העבודה כשכיר זה היה די פשוט, יש לארגון איזה הסדר, הצטרפנו דרכו.

כעצמאי אני מעוניין לפתוח את קרן ההשתלמות במקום אחר,  איך אני יודע מה נחשב תנאים טובים או לא. 

האם ישנה קרן מומלצת?

תודה

בגדול, כל המידע נמצא על המרשתת.

אתה יכול לעשות סקר שוק ולראות איזו עמלה גובה כל חברה על הרווחים + דמי ניהול וכו'.

כמו כן אתה יכול לבחור את מסלול ההשקעה שהחברה מציעה לך (יש כמה) ואתה יכול לברר (בהתאם לאותו קוד מסלול) איזה רווחים הוא עשה בשנים האחרונות - וכמובן, לשלב (באחוזים) מסלולים (כמו למשל: לשים 30% ב S&P ואז לשים 20% בקרן "ברירת המחדל" שמציעה החברה [לכל אחת יש את המסלול הסולידי שלה] וכו' וכו'....).

במידה ואתה מפקיד לקרן פנסיה לעצמאיים (חוק מלפני כמה שנים), תבדוק באותה חברה אם יש לך הטבות בפתיחת קרן השתלמות.

ממליץ לא לחכות להפקיד את מלוא הכסף בסוף השנה, אלא בתחילת השנה (תנצל את הזמן שהכסף יעשה עוד כסף...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - הרעיון של הפקדה בתחילת שנה - מעולה.

אני מכיר את האתרי השוואות קרנות, אני פשוט לא יודע מה נחשב דמי ניהול טובים.

לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה צריך יועץ פנסיוני שיעשה לך סדר בכל ההשקעות.

זה משפט חשוב ונכון בכלליות, אבל לא ממש רלוונטי לשאלה ששאלתי.

פורסם

זה רלוונטי כי הוא מכיר את השוק ומתעדכן באופן שוטף. הוא גם יזיז לך את הכספים בין קרנות כשתנאי השוק משתנים.

אם אתה מפקיד לקרן השתלמות גם כשכיר שים לב לגג של הטבות המס, שיתכן שאתה מגיע אליו כשכיר. זה לא פוסל השקעה בקרן ההשתלמות מעבר לגג הזה, פשוט צריך להביא בחשבון שלא תהיה לך ההטבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...