Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצה למעבדה/טכנאי מחשבים שיודע לעבוד עם ציוד של דל

Derish

פוסטים מומלצים

שלומות,

לאמא דריש יש לפטופ של דל מדגם Lattitude 3390. לדגם הזה יש מחלה נפוצה: דה-למינציה של שכבת המגע שיוצרת בועות על המסך, תו"כ נזילה של הדבק על המקלדת. פאק די פתטי מצד יצרן מוביל, אבל ניחא.

רכשתי מחשב דומה באיביי עם מסך במצב טוב יותר, וכעת אנו רוצים למזג את השניים. אפשר לעשות השתלה של המסך התקין על הלפטופ הישן, או לחלופין להעביר את האחסון מהלפטופ הישן אל המחשב החדש - שגם הוא תקין ובמצב טוב סה"כ. כמובן ששתי האופציות האלה אינן plug&play אלא דורשות הבנה וסדר פעולות מסויים כדי להתבצע בהצלחה.

אשמח אם תוכלו להמליץ מנסיון על טכנאי או מעבדה שידעו להתמודד עם המשימה, למעט היבואן של דל. עדיפות לאזור השרון, אבל אפשר גם להדרים או להצפין במידת הצורך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, אבל כשניסיתי את זה במחשבים אחרים זה חירפן לגמרי את מערכת ההפעלה (שראתה פתאום קונפיגורציית חומרה חדשה). אני מניח שזה די פשוט אם סתם מוסיפים/מחליפים דיסק קשיח, אבל לא בסצנריו שלנו. מה גם שיש על המחשב המדובר כל מיני סרטיפיקטים והרשאות גישה מרחוק שהיינו רוצים לשמור - אני חושש שאם פשוט נשלוף את הכונן ונעביר אותו למחשב החדש זה לא ילך חלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקפיץ לטובת מי שלא ראה בסופ"ש. היתכן שאף אחד פה לא תיקן לפטופ שלא באחריות וקיבל שירות טוב? 🤔

עריכה אחרונה על ידי Derish
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאמין שכל מעבדת מחשבים תוכל לעזור לך בזה.

אם תרצה לנסות עצמאית, וזה מה שאני הייתי עושה, גם בתור טכנאי :

א. אם המחשב זהה החומרה אמורה להיות זהה - אתה יכול לבדוק באתר של דל את פירוט החומרה המותקנת ע"פ המספר הסיריאלי של המחשב.

ב. לבדוק שאין bitlocker פעיל/מופעל

ג. לבדוק ב bios אם מוגדר secure boot (מאמין שתמצא באינטרנט אינספור מדריכים איך בודקים).

מבחינת חומרה כל עוד אין הבדל בלוח ואין ביטלוקר זה אמור לעבוד חלק. מקסימום משלימים אחר כך דרייבר של WIFI או מסך.

לגבי secure boot, פחות יצא לי להתעסק אבל מאמין שיעבוד אם במחשב החדש אתה מכבה את זה ב bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Derish כתב:

מקפיץ לטובת מי שלא ראה בסופ"ש. היתכן שאף אחד פה לא תיקן לפטופ שלא באחריות וקיבל שירות טוב? 🤔

אני תיקנתי לפטופ של לנובו אצל ידע מחשבים בחדרה. המסך היה שבור, כולל כל המסגרת שמחזיקה אותו עם החיווט שם (ניסיתי לתקן בעצמי והרסתי יותר).

התיקון היה טוב, אני יצאתי מרוצה.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Derish כתב:

לנובו, פעם, לפני 12 שנה, אז לא רלוונטי... אנשים נוטים להרים ידיים ולקנות חדש, בכל תחום, זה הפיתרון הכי מהיר ל-90 אחוז מהבעיות :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 1.2.2025 בשעה 19:02, Derish כתב:

תודה, אבל כשניסיתי את זה במחשבים אחרים זה חירפן לגמרי את מערכת ההפעלה (שראתה פתאום קונפיגורציית חומרה חדשה).

בד״כ, מערכות הפעלה OEM סלחניות למדי.

במידה ועדיין חושש, תשאיל דיסק 2.5 אינץ׳, בצע קלונינג והתקן את המקורי במחשב השני.

כך תוכל לחזור לנקודת ההתחלה אם חלילה משהו ישתבש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דריש, אם הגעה לחיפה באה בחשבון- יש את חבר הפורום ארז וולף. בעל חנות פיסיהוליק. 

הבחור תותח, ואת כל דרישות המיחשוב שלי העברתי אליו. יש לו שם בחנות גם מעבדה, ויודע להעיד שיש לו ידי זהב. 

דבר איתו. 

ייתכן שפיספסת שלב בעת תיקון עצמאי, והוא יידע לכוון אותך (ציינת משהו לגבי ניסיון רע עם תיקונים כאלו). 

• רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני החלפתי מסך למק של הבת שלי, ה DELL שלך נראה לי יותר פשוט, לדוגמה פה.

אולי אפשר להחליף את כל החלק האחורי עם הצירים ואז זה באמת פשוט, אם לא - עקוב אחרי הסרטון וזה יהיה קצת יותר עדין.

כמובן בהנחה שבלפטופ הנוסף שקנית לא יתיל לפתח את המחלה הזאת ואז עדיף כבר לקנות מסך חדש.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החדש כבר עם בועות קטנות בפינה נסתרת של המסך. אין חדשים או משומשים כאלה שהדה-למינציה לא הגיעה אליהם במידה כזו או אחרת. מבחינתי שיחזיק מעמד עוד כמה שנים ואז ילך לפח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שידרגתי בעצמי זכרונות חדשים לדל ווסטרו 3591. אחרי 4 שנים,  כשהסתיימה האחריות. לפי דוגמה שראיתי ביוטיוב.

הרעיון של השכפול נשמע לי מצוין.

אין לי הרבה מה להוסיף לשרשור, למעט העובדה שהייתי מרים טלפון לנותני השירות של דל בארץ ומברר כמה עולה הטיפול הזה אצלם.

יש מצב שזה מחיר סביר, לא?

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבועות נוצרות משום שהדבק מתייבש ונוזל לתחתית המסך, כך שחימום לא יעזור פה.

דל נפנפו אותנו בעבר עם 'דמי בדיקה' של משהו כמו 400 שקל מבלי להתחייב לתיקון או להבטיח שהמחשב יעבוד אח"כ. היה ברור שהם לא בראש של לתקן אלא בעיקר למכור חדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.2.2025 בשעה 12:41, Derish כתב:

לאימות-של קונים חדש ולא מסתבכים עם חלפים מנבלות איביי וטירטורי טכנאי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...