Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם כסף ששוכב בעו"ש

אורח לרגע

פוסטים מומלצים

אני מתעלק קצת על השרשור, אשמח לקבל הכוונה.

בעקבות במידע פה החלטתי פעם ראשונה לעשות משהו עם הכסף בעו"ש.

כרגע יש לי סכום לא גדול של בערך 60 אש"ח שאני לא צריך - וכנראה לא אצטרך בזמן הקרוב, אבל מדובר בסכום כסף שאני לא רוצה לסכן.

החשבון שלי בבנק מזרחי טפחות (שם גם המשכנתא) והבנקאי הציע לי "פקדון לשנתיים עם תחנות על 3 חודשים צמוד פריים לפי 4% שנתי".

האם מדובר בחסכון סביר? 

קראתי כמה כתבות שעושות השוואות בין הריביות שהבנקים מציעים, כאשר הפקדון של בנק וואן זירו היה הכי משתלם, שגם למיטב הבנתי מציעים ריבית שנתית של 4%.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, `Infinity כתב:

צמוד פריים

אם גם ככה מדובר בריבית צמודה לפריים, אז אני לא רואה יתרון בפקדון על פני קרן כספית.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

P-2 יש לך בבנק ירושלים זמין כל חודש (35 ימים). מאוד פשוט לפתוח שם פקדון.

בנק פועלים לא כ"כ טובים בפקדונות. כתבתי לבנקאי את ההצעה הנ"ל מבנק ירושלים והציעו לי P-1.9 זמין כל שבוע. זה היה כסף שהייתי צריך זמין עבורי- הלכתי על זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, `Infinity כתב:

אני מתעלק קצת על השרשור, אשמח לקבל הכוונה.

בעקבות במידע פה החלטתי פעם ראשונה לעשות משהו עם הכסף בעו"ש.

כרגע יש לי סכום לא גדול של בערך 60 אש"ח שאני לא צריך - וכנראה לא אצטרך בזמן הקרוב, אבל מדובר בסכום כסף שאני לא רוצה לסכן.

החשבון שלי בבנק מזרחי טפחות (שם גם המשכנתא) והבנקאי הציע לי "פקדון לשנתיים עם תחנות על 3 חודשים צמוד פריים לפי 4% שנתי".

האם מדובר בחסכון סביר? 

קראתי כמה כתבות שעושות השוואות בין הריביות שהבנקים מציעים, כאשר הפקדון של בנק וואן זירו היה הכי משתלם, שגם למיטב הבנתי מציעים ריבית שנתית של 4%.

אם לא דובר בקרן חירום, ואין לך תנאים יוצאים מהכלל במשכנתא, למה לא להשתמש בכסף כדי לפרוע את חלקה? הרי בדרך כלל הריבית שתקבל על פיקדון נמוכה מזו שתשלם על הלוואה. אבל, כמובן, בדוק זאת לגבי ההלוואה שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, sperial כתב:

אם לא דובר בקרן חירום, ואין לך תנאים יוצאים מהכלל במשכנתא, למה לא להשתמש בכסף כדי לפרוע את חלקה? הרי בדרך כלל הריבית שתקבל על פיקדון נמוכה מזו שתשלם על הלוואה. אבל, כמובן, בדוק זאת לגבי ההלוואה שלך.

אני אצטרך את הכסף מתישהו בעתיד. המשכנתא לא גדולה וההחזרים לא מעיקים עלי.

מעדיף לשמור את הכסף בצד למקרה הצורך.

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

אם גם ככה מדובר בריבית צמודה לפריים, אז אני לא רואה יתרון בפקדון על פני קרן כספית.

אפשר הסבר For Dummies?

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, `Infinity כתב:

בד״כ הפקדונות שהבנקים נותנים יותר גרועים ממה שקרן כספית משיגה.

מזרחי ידועים לשמצה עם הפקדונות שיש להם שמות יפים  של פירות אבל שום דבר מעבר לזה.

אפס סיכון לוקח אותך לכיוון כספית, אבל תברר מהם התנאים שלך מבחינת עמלות. כלומר הרווח נטו ולא ברוטו כמו שמציגים בד״כ. מה שקרן כספית נונת זה שימור הערך הכספי ומניעת שחיקה.

אם תרצה להסתכן קצת יותר סיכון כדי להגדיל את הרווח, יש אלטרנטיבות אחרות. אתה יכול לגדר את הסיכון במידה מסוימת, אבל זה דורש קצת יותר הבנה מצדך וייעוץ יותר מקצועי.

אין בכתוב פה ייעוץ המתחשב...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, `Infinity כתב:

אפשר הסבר

כתבת שהריבית צמודה לפריים. כל כמה זמן היא מתעדכנת? כל שנה? כל שלושה חודשים?

קרן כספית אמורה לחקות בערך את ריבית הפריים ולכן לדעתי היתרון היחיד של פקדון, הוא כדי להבטיח ריבית, אם אתה מעריך שהפריים ירד בשנתיים הקרובות.

אבל אני לא יועץ ולא מומחה ויכול להיות שאני טועה.

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יועץ פיננסי אבל לא מבין מה הקטע של 4% שנתי וכולם מתלהבים. 

תפתח קופת גמל להשקעה במסלול מניות או צמוד ל s&p500. 

שנה אחרונה שתיהם עשו תשואות יפות מאוד, כמובן שיש לזה צד של סיכון אבל תמיד ניתן לעבור תוכנית או למשוך כסף. 

ככלל ככל שתשאיר שם יותר זמן תרוויח יותר. 

ממליץ לכם גם לחשוב על הפנסיות שלכם במיוחד כאלה שלטווח ארוך, להעביר למסלולי מניות או צמודי מניות ולקראת גיל 60 לעבור ל סולידי יותר. עברתי לפני כשנתיים וחצי ומה שקרה מאז זה פשוט הזוי. 

שוב לא יועץ פנסיוני ולא יועץ לשום דבר אבל יש היום המון מקומות לבדוק תשואות לטווח ארוך ולראות מה קורה עם זה. 

סתם לידע כללי 

מסלוס s&p500 עשה ב 5 שנים האחרונות 

80% עליה 

ותל אביב 125 עם המלחמה 

55%

Screenshot_20250113_225525.jpg

Screenshot_20250113_225516.jpg

שנה אחרונה שתיהם עשו תשואות יפות מאוד, כמובן שיש לזה צד של סיכון אבל תמיד ניתן לעבור תוכנית או למשוך כסף. 

ככלל ככל שתשאיר שם יותר זמן תרוויח יותר. 

ממליץ לכם גם לחשוב על הפנסיות שלכם במיוחד כאלה שלטווח ארוך, להעביר למסלולי מניות או צמודי מניות ולקראת גיל 60 לעבור ל סולידי יותר. עברתי לפני כשנתיים וחצי ומה שקרה מאז זה פשוט הזוי. 

שוב לא יועץ פנסיוני ולא יועץ לשום דבר אבל יש היום המון מקומות לבדוק תשואות לטווח ארוך ולראות מה קורה עם זה. 

סתם לידע כללי 

מסלוס s&p500 עשה ב 5 שנים האחרונות 

80% עליה 

ותל אביב 125 עם המלחמה 

55%

• רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה ניסגר אתכם?

פות״ש מבקש המלצה על אפס סיכון ושוב ממליצים לו על s&p ומסלול מנייתי?

וכמו תמיד, "ניתן לעבור תכנית" תמיד קורה אחרי ההפסדים...

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השקעה בסיכון? רק אם יש. הרבה אורך נשימה. השואל לא יודע מתי ייזקק לכסף, אבל כנראה חושב על טווח די קצר.

אגב, @timur2008, ב״שיטה הצ׳יליאנית״ בישראל התוכניות בסיכון מופחת מתחילות מגיל 50, כלומר כ-15 שנים לפני הפרישה, ואז יש עוד דרגה יותר שמרנית מגיל 60. נותן איזו פרספקטיבה על טווחי הזמן שבהם מדובר, ואנחנו במדינה עם גיל פרישה יחסית גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, timur2008 כתב:

לא מבין מה הקטע של 4% שנתי

תקרא את נושא השרשור.

מדברים על כסף שיושב בעו"ש ונועד לטווח קצר. לא על פנסיה ולא על השקעות.

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, timur2008 כתב:

לא מבין מה הקטע ב-4% תשואה חסרת סיכון* לעומת 10% תשואה ממוצעת שנתית עם הרבה סיכון? כנראה שאתה באמת לא צריך לייעץ לאנשים מה לעשות עם הכסף שלהם. לא שאני חושב שיש סיכון שפות"ש או מישהו שיקרא את זה ילך על ההמלצה שלך.

סתם בשביל הקטע, תראה מה SP500 עשה מתחילת השנה, שזה טווח הזמן שפות"ש ציין (סד"ג של שבועות). ספוילר, התשואה שלילית. אתה מדבר על שנה אחרונה, מה עם 2022 שהסתיימה ב-16%-? מה תגיד למישהו ששם שם את הכסף שהיה צריך לפתיחת עסק? מה תגיד לו, לעבור תכנית ולקבע הפסדים? קצת ענווה, אתה מדבר על כסף של אנשים.

לטווח הרחוק אתה צודק, אבל זה לא רלוונטי לתרחיש פה ולצרכים של פות"ש.

*יש אפשרות, אמנם קטנה, להפסיד בקרן כספית.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קראתי לעומק שבוא מחפש טווח קצר, אתם צודקים. 

יום טוב 

בתאריך 7.1.2025 בשעה 17:07, אורח לרגע כתב:

מה עושים עם סכום של כ250 אלף ששוכב בעו"ש?

יש מצב טוב שעוד שבוע שבועיים יתחילו להשתמש בכסף הזה לצורך הקמת עסק. יש מצב גם שזה יידחה במעט.

בינתיים הוא לא עושה כלום.

גם את ישתמשו בו אז זה בטח לא בבת אחת ובוודאי שלכל הוצאה תהיה התראה מראש של כמה ימים מראש לפחות.

אין ברשת מידע על פקדון שבועי (יעני, עם נקודת יציאה כל שבוע). יש בכלל דבר כזה? 

סביר להניח שבכל מקרה חלק מהכסף לא יהיה בו שימוש בעתיד הקרוב. עם זאת, רצוי שכל הסכום יהיה זמין לשימוש. התראה של שבוע נשמע מספיר.

תודה מראש ליועצים.

למרות שהבחור ציין במפורש שסביר להניח שחלק מהכסף לא יהיה בשימוש בעתיד הקרוב. 

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז למי שמגיע לשרשור הזה, צלח עד פה, ומחפש עוד המלצה מה לעשות עם הכסף בעו"ש, יש משהו שנקרא 'קרן כספית'. :)

https://www.calcalist.co.il/magazine/article/hj8v3h7vkl

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...