Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי מקרה לפני שנים רבות עם קרסו אשר גרם לי להבין מציאות פשוטה , תוצרת קרסו אך ורק דרך ליסינג.

האסטרטגיה של פריסבי כיום היא צימצום מותג רנו והגדלה ככל האפשר של צארי \ אקספנג , די דומה למה שקורה עם יבואנים אחרים כיוון שככל הנראה היבואנים אשר מחזיקים מגוון מותגים אירופי \ סיני מעדיפים את הסיני ולצמצם ככל האפשר את הנוכחות של האירופאי מסיבות השמורות עימם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוויה שלי עם קרסו - עם מגאן 2008 דווקא היתה מאוד נעימה וגם מהמוסך מורשה בכפר סבא הייתי מאוד מרוצה. 

הרכב השני שרכשתי דרכם בטרייד היה מיצובישי אז למעט עסקה שסה"כ הייתי מרוצה ממנה - אין שם כבר קשר אליהם. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 שעות, Doron_Z כתב:

גם טיפל בהמשך מחוץ לרשת היבואן וכמו שמשתמע - לא במוסך שעקב באדיקות אחרי המפרט של היצרן. 

זה יותר טיעון משפטי ואני לא בטוח שזה משתמע: כל יבואן היה מגיב בצורה כזו לכל תביעה של רכב שטופל מחוץ לרשת המוסכים שלו. בתור בעלים של רנו, אני יודע שלצערי אין בארץ מוסכים שמתמחים ברנו (כמו שיש את טי ג'י/רון לקבוצת VW או את גבע ל PSA), אבל אין לי ספק שגם צ'מפיון היו מוציאים מכתב דומה עד זהה לרכב תקול שטופל במוסך מתמחה מעולה, וחובת ההוכחה שהרכב טופל על פי הוראות יצרן היתה על הלקוח.

פורסם
לפני 12 שעות, Fazer כתב:

זה יותר טיעון משפטי ואני לא בטוח שזה משתמע: כל יבואן היה מגיב בצורה כזו לכל תביעה של רכב שטופל מחוץ לרשת המוסכים שלו. בתור בעלים של רנו, אני יודע שלצערי אין בארץ מוסכים שמתמחים ברנו (כמו שיש את טי ג'י/רון לקבוצת VW או את גבע ל PSA), אבל אין לי ספק שגם צ'מפיון היו מוציאים מכתב דומה עד זהה לרכב תקול שטופל במוסך מתמחה מעולה, וחובת ההוכחה שהרכב טופל על פי הוראות יצרן היתה על הלקוח.

למיטב הבנתי מהכתבה בעלי הרכב מיום הוצאת הרכב מהיבואן דאגו לטפל ברכב במוסכים מורשים , יש פה מקרה של התנערות יבואן מבעיה ידועה של מנועים עם כשל סדרתי ומתן מחיר מופרך להחלפת מנוע אשר עולה על ערך הרכב ... , זו פשוט חוצפה  \ הזיה.

• רעיון טוב! 1

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 10:06, unreliablebazooka כתב:

בכתבה יש המון זעקות על חזירות, אבל לתחושתי יש ללקוח המון אשמה תורמת.

אילו היה מדובר בלקוח אחד, עם מנוע אחד כושל - ניחא.

אבל אתה שופט לחומרה לא נכון, לדעתי, את גיל מלמד, היות ומדובר בתקלה ידועה באלפים רבים (רק בארץ, וכ- 400K מנועים על המדוכה בצרפת) של מנועים שידוע שהם בעייתיים מאד ונשרפים טרם עת.

כאשר תשים זאת בקונטקסט הנכון, תבין שגיל מלמד לא הגזים בכלום. זה באמת כ"כ גרוע כמו שזה נשמע. אסור לעבור בשתיקה על התנהגות כזו,

וחשיפה כגון זו היא בהחלט לטובת ההגנה עלינו, הצרכנים - בעיקר אם תעקוב אחר ההתנהגות הנלוזה של היבואן בבית המשפט שדן כעת בתובענה הייצוגית הענקית שיש בגין המנוע הנ"ל.

• אהבתי 7

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Fazer כתב:

אני יודע שלצערי אין בארץ מוסכים שמתמחים ברנו

אורן מכיר ומטפל היטב גם ברנו ולא רק בPSA

לגבי גירים רובוטים של רנו (גם היבש וגם הרטוב) יש את המומחה דוד שרון גירים . כבר תיקן ושיפץ מאות כאלה ומכיר אותם ברמת הבורג...

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1

פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 11:52, CX25GTI כתב:

היה לי מקרה לפני שנים רבות עם קרסו אשר גרם לי להבין מציאות פשוטה , תוצרת קרסו אך ורק דרך ליסינג.

האסטרטגיה של פריסבי כיום היא צימצום מותג רנו והגדלה ככל האפשר של צארי \ אקספנג , די דומה למה שקורה עם יבואנים אחרים כיוון שככל הנראה היבואנים אשר מחזיקים מגוון מותגים אירופי \ סיני מעדיפים את הסיני ולצמצם ככל האפשר את הנוכחות של האירופאי מסיבות השמורות עימם.

השאלה היא איך זה עובר ליצרן בגרון שהיבואן שלו מתעדף מותג סיני.

עכשיו גם את רב המכר של רנו (מגאן סדאן) לא ניתן לייבא וייצור גרסאות ההאצ'בק והסטיישן מספרד פסק שנה שעברה.

סמל"ת איבדו את מותג קיה על דבר כזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

למרות שבישראל רנו זה קרסו וקרסו זה רנו, די בטוח שמבחינת קרסו כיום, שהיא חברה ציבורית, מותג רנו מעניין לה את התחת, שם סופרים רק שקלים. לא יודע עד כמה ליצרן יש מה לעשות, זה לא עניין פשוט או זול להעביר מותג לידיים אחרות. 

פורסם
Just now, Supertigre כתב:

למרות שבישראל רנו זה קרסו וקרסו זה רנו, די בטוח שמבחינת קרסו כיום, שהיא חברה ציבורית, מותג רנו מעניין לה את התחת, שם סופרים רק שקלים. לא יודע עד כמה ליצרן יש מה לעשות, זה לא עניין פשוט או זול להעביר מותג לידיים אחרות. 

טוב יעשה היצרן אם יחפש יבואן צעיר יותר עם רוח במפרשים שיוכל לקחת את המותג הזה למקום אחר לגמרי, ואז כולם ירוויחו - גם היצרן וגם הלקוחות. יש להם נבחרת דגמים שיכולה לעשות כאן חייל - ובינתיים היבואן הנוכחי לא בדיוק עושה עימם חסד.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 20:22, Fazer כתב:

בתור בעלים של רנו, אני יודע שלצערי אין בארץ מוסכים שמתמחים ברנו 

גבע עובד גם על רכבי רנו, העניין עם הרכבים האלה, שלפעמים מצריכים ציוד אבחון שיש רק אצל מורשי היבואן. ואם אתה כבר הולך ליבואן ועושה אבחון, ואתה רוצה לסיים את הכאב ראש כמה שיותר מהר, אתה כבר תתקן אצל היבואן אחרי שעשו אבחון כי למי יש זמן להתעסק בלהעביר רכב ממוסך למוסך? ואז היבואן נותן לך להרגיש כמו איזה פטרון במסעדת מישלן בפריז ומגיש לך הצעת מחיר שעולה כמו שליש רכב לפני מע''מ. 

אולי פעם כשהיו מייצרים מכוניות שמצטיינות בנוחות, בפינוקים או בביצועים/התנהגות היה אפשר להצדיק את זה איכשהו. היום? לדעתי לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

ומגיש לך הצעת מחיר שעולה כמו שליש רכב לפני מע''מ

לא שיש לי הרבה דברים טובים להגיד על רשת המוסכים של קרסו, אבל דווקא ברמת המחיר לפחות במוסך שאני מטפל בו (מרתון ברעננה) לא ראיתי איזשהם מחירים לא סבירים. על הצד היקר של הדברים? כן, אבל עם קצת הנחות "לקוח מתמיד" מגיעים למחירים סבירים.

לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

שלפעמים מצריכים ציוד אבחון שיש רק אצל מורשי היבואן

זה גם ציוד אבחון שיש רק במורשים, וגם איזשהו ניסיון שנוצר כשאתה רואה 10 מכוניות מכל דגם כל יום, אתה כבר צובר ניסיון. הייתי בגבע פעם אחת לפני הרבה זמן, אבל עד כמה שהבנתי נכון שהם מטפלים ברנו, אבל הלחם והחמאה שלהם זה פז'ו, ולכן שם המומחיות האמיתית שלהם, אבל אולי דברים השתנו מאז.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

סבירים ביחס למה, זאת השאלה.

מנסיוני המחירים של מורשה לעומת גבע (שנמצא רחוב וחצי מהם) זה עולם אחר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 10:06, unreliablebazooka כתב:

בכתבה יש המון זעקות על חזירות, אבל לתחושתי יש ללקוח המון אשמה תורמת.

איזו אשמה תורמת יש ללקוח לתחושתך? אשמח לפירוט.

פורסם
לפני 13 שעות, itsik170 כתב:

השאלה היא איך זה עובר ליצרן בגרון שהיבואן שלו מתעדף מותג סיני.

עכשיו גם את רב המכר של רנו (מגאן סדאן) לא ניתן לייבא וייצור גרסאות ההאצ'בק והסטיישן מספרד פסק שנה שעברה.

סמל"ת איבדו את מותג קיה על דבר כזה.

הדבר היחיד שמענין את פריסבי הוא שורת הרווח בדוחות הרבעונים , כמה שיותר יותר טוב לבעלי החברה ןמחזיקי המניה.

רנו כמותג אחרי שדאגו לפרק לו את הצורה על ידי זילזול בוטה בלקוחות שלהם (הפרטים כמובן, חברות הליס ונהגי מוניות זוכים ליחס אחר לחלוטין) אינו שווה עבורם השקעה , ניכר על פי הדוחות שלהם שהם מתמקדים בעיקר בצארי ובדגמי החשמל של אקספנג , משם מגיע הרווח הגדול והגידול הניכר במכירות.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

תבין שגיל מלמד לא הגזים בכלום. זה באמת כ"כ גרוע כמו שזה נשמע. אסור לעבור בשתיקה על התנהגות כזו,

וחשיפה כגון זו היא בהחלט לטובת ההגנה עלינו, הצרכנים.

אני מסכים לגבי הכלל(המנוע בעייתי והטיפול של היבואן בסוגייה לוקה בחסר). אבל אני חושב שגם אם הכלל הוא בעייתי, עדיין צריך להיות הוגן כשמציגים את המקרה הפרטי. ואני אישית לא השתכנעתי מהתיאור שבכתבה ועדיין חושב שישנם חורים בסיפור.

לפני 53 דקות, GOLF כתב:

איזו אשמה תורמת יש ללקוח לתחושתך? אשמח לפירוט.

אז אצטט מהכתבה:

ציטוט

מאז הרכישה הרכב טופל בקפדנות, והטיפולים המרכזיים והתיקונים המשמעותיים בוצעו ב"קרסו סנטר". טיפולים שוטפים כגון החלפת שמן ורפידות בלם בוצעו במוסך מורשה משרד התחבורה בראשון לציון, מוסך מקצועי ובעל מוניטין…

בוא נזכור שהרכב עבר רק 60 אלף, כלומר גם ככה לא היה יותר מדי חוץ משמן-ברקסים-פילטר. אז משתמע מהכתבה שמדובר ברכב בן 6, שכבר מזמן לא באחריות ושלרוב טופל מחוץ לרשת היבואן ושללקוח הייתה ציפיה לקבל הנחה בגלל הבעייתיות הידועה של המנוע(שטרם הוכרעה בבית המשפט?) במסגרת ״הרצון הטוב״ . הכתב מתלונן על זה שהלקוח לא זכה להנחה כפי שביקש, אבל כפי שכתבתי, ללקוח אשמה תורמת בזה שלא קיבל את ההנחה. כמובן שלא דיברתי על אמשה תורמת שהלך המנוע(פה באמת אין לי מושג, כי אין פירוט של שגרת טיפולים בכתבה). 

עריכה אחרונה על ידי unreliablebazooka

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...