Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 3008 דיזל 1.6 2017 דגם אקטיב - מגמגם ולא סוחב במהירות נמוכה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י איציק נ.,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

רכשתי לאחרונה את ה 3008 מיד 00 שטופל בקפידה במוסך היבואן מיום היוולדו , הרכב שמור מאד עם 50K עבר באוגוסט טיפול גדול וגם הוחלפה כל מערכת האוריה כריקוול. 

הרכב אצלנו חודש והוא נסע חלק ממש כמו חדש , גם הבדיקה לפני רכישה הייתה ממש טובה ! 

זה אמור להיות דגם אמין אבל אני כבר אוכל סרטים עליו :( 

אתמול אחרי נסיעה בחזור הבייתה , אחרי יציאה מכיכר הרכב התחיל לגמגם הגעתי לחנייה כיביתי את הרכב הדלקתי וגם בעמידה הרכב מגמגם ומעלה טורים ומוריד (מצורף סרטון) 

לא נדלקה שום נורה , סורק תקלות ביתי לא מראה תקלה . 

היום הנעתי את הרכב הוא היה בסדר בעמידה יצאתי לנסיעה קצרה תוך שאני מבטל את הסטארט אנד סטופ הרכב כבה וחזר לגמגם מזל שהצלחתי לחזור לחניה 

יום ראשון גורר למוסך היבואן .

אשמח לקבל הכוונה מה יכולה להיות הבעיה (נשלל תדלוק בנזין במקום סולר) תדלוק אחרון היה בפז בתחנה פעילה שהאישה תדלקה יומיים לפניי ( בד"כ יש פז ליד הבית שאני כל הזמן מתדלק שם) 

מודה לעונים , 

שבת שלום ובשורות טובות 

• פיתרון
פורסם

נסועה נמוכה ונהיגה רגועה (מידי) עלולים להצביע על פיח בשסתומי פליטה.

לפני שאתה גורר ונכנס לסרטים, אני מציע לנסוע מחוץ לעיר (לפחות חצי שעה) ולסחוט את המנוע על מנת לשחרר פיח מהשסתומים - במידה ויש.

(ביצוע הנ"ל הינו המלצה מתוך ניסיון ועל אחריותך בלבד)

איציק

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק ,

לפני שרכשתי את האוטו נהנתי לעקוב פה אחרי התוכן שלך על ה 3008  ! ורוצה להגיד לך שאתה תותח !

לגבי המקרה שלי - קלעת ככל הנראה בול בסימפטום בבעיה ובפתרון ...

אז ככה ,

פרסמתי את התופעה אתמול בפייסבוק ופנה אליי צדיק בשם ששון מועלם יש לו מוסך שמטפל ברכבי פיגו סיטרואן במרכז (אני מהדרום)

הצדיק התקשר אלי בערב שבת הייתי מתוסכל ואמרתי לעצמי איך נפלתי ?!?! אני פדנט שיש לו קריטריונים גבוהים לרכישת רכב - והרכב שקניתי עמד בהכל ! 

לאחר בירור מקיף מצד ששון של מצב הרכב ואיך התופעה התחילה ביקש ממני לבדוק שמן מיים והתעקש שאצלם לו הכל 

אמר לי בדיוק את מה שאמרת ...

אמר לי צא לכביש מהיר וסע בהדרגה על ידני בטורים של 3.5 קבועים למשך 20 דקות ואכן לאחר נסיעה זו הכל חזר לתפקד חלק 

ניסיתי לזחול באיטיות כדי לוודא שאכן הבעיה נפתרה והגמגומים פסקו ! אני מקווה מאד שזה מאחוריי 

כבר קבעתי גרר ותור למוסך היבואן בראשון , היום נמשיך לסוע ונקווה שזה לא יחזור ...

וכמו שאתה ציינת אני מקפיד לשמור על הרכב לא נוסע מהר (גג 100- 110) ולא מאיץ במהירות אלה בהדרגה . וככל הנראה גם היד 00 שרכשתי ממנו לא השתולל ונסע תמיד בטורים נמוכים 

השאלה האם יש איזה תוסף שמומלץ לקחת (ששון אמר לי שזה סתם כסף לפח) אמר הנקיון באמצעות הנסיעה בטורים גבוהים הרבה יותר יעילה 

המליץ פעם בחצי שנה לבצע כזו נסיעה של 10 דקות כתחזוקה מונעת - מה אתה חושב על זה ? 

האם נסיעה כזו יכולה להזיק ? איך ניתן להמנע מזה בעתיד ? 

האם לוותר על התור במוסך או בכל זאת ללכת שיבדקו שהכל בסדר ...? 

איזה כייף שיש אנשים כמוכם בעולם ❤️ 

שבת שלום 

לצורך העניין נסיעה של 20 דקות בטורים של 3.5 יכולים לגרום לנזקים מהסוג הזה או שברכבי דיזל זה פחות קריטי ?

image.png

עריכה אחרונה על ידי shimiefr
פורסם
לפני 5 שעות, shimiefr כתב:

איציק ,

לפני שרכשתי את האוטו נהנתי לעקוב פה אחרי התוכן שלך על ה 3008  ! ורוצה להגיד לך שאתה תותח !

לגבי המקרה שלי - קלעת ככל הנראה בול בסימפטום בבעיה ובפתרון ...

אז ככה ,

פרסמתי את התופעה אתמול בפייסבוק ופנה אליי צדיק בשם ששון מועלם יש לו מוסך שמטפל ברכבי פיגו סיטרואן במרכז (אני מהדרום)

הצדיק התקשר אלי בערב שבת הייתי מתוסכל ואמרתי לעצמי איך נפלתי ?!?! אני פדנט שיש לו קריטריונים גבוהים לרכישת רכב - והרכב שקניתי עמד בהכל ! 

לאחר בירור מקיף מצד ששון של מצב הרכב ואיך התופעה התחילה ביקש ממני לבדוק שמן מיים והתעקש שאצלם לו הכל 

אמר לי בדיוק את מה שאמרת ...

אמר לי צא לכביש מהיר וסע בהדרגה על ידני בטורים של 3.5 קבועים למשך 20 דקות ואכן לאחר נסיעה זו הכל חזר לתפקד חלק 

ניסיתי לזחול באיטיות כדי לוודא שאכן הבעיה נפתרה והגמגומים פסקו ! אני מקווה מאד שזה מאחוריי 

כבר קבעתי גרר ותור למוסך היבואן בראשון , היום נמשיך לסוע ונקווה שזה לא יחזור ...

גילוי נאות - 
ששון קרא וראה את העיצה הזו, שאני בעצמי פיזרתי, בקבוצת הפייסבוק של 3008...
לכן זה נראה לך "מקרי" שאמרנו אותו הדבר.

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה ההמלצה שלך לגבי מניעה של מצב כזה ? ומה לגבי התוסף BG245 גם אתה חושב שזה מיותר ?

ברשת זה נקרא "italian tune up" אבל לא ככ מבין מתי רצוי לבצע וכמה זמן בדיוק לנהוג ככה , אשמח לתובנה 

פורסם

שום תוסף שום דבר.

לנהוג ברכב כרגיל. במידה וזה חוזר פעם באף פעם, לתת קצת "בראש" וזהו.

מניסיון, בנהיגה נורמלית (כאלה שגם מאיצים, משייטים, עוקפים [ולוחצים על הגז תוך כדי] ) זה לא קורה.

זה קורה בעיקר אצל מי שנוהג ממש ממש ממש ממש רגוע -  ברמה של "לא עובר 2000 סלד" ונוגע בדוושת הגז במקריות כאילו מדובר ב-לבה רותחת מהר געש.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 9 שעות, shimiefr כתב:

לצורך העניין נסיעה של 20 דקות בטורים של 3.5 יכולים לגרום לנזקים מהסוג הזה או שברכבי דיזל זה פחות קריטי ?

image.png

מאיפה הציטוט הזה ומה הסימוכין שלו?

נראה לי סתם טקסט הפחדה שמישהו כתב על דעתו הלא מבוססת.

אני מכיר הרבה מנועים, גם מתוחכמים ועתירי כוח וטכנולוגיה, וגם סופר בסיסיים וקטני נפח

שיודעים לעבוד בסל"ד גבוה לאורך על ימי חייהם, וחלקם מאריכים ימים מאוד...

לדעתי ומנסיוני, למנוע תקין אין שום סיבה לפחד מלעלות לסל"ד גבוה מדי פעם,

ואפילו ההיפך - זה גם 'בריא' למנוע כפי שמסתבר מהדיון הזה.

פורסם

חבל שלא הכרתי את הפתרון הזה קודם... בזמן המתקפה האחרונה של איראן מצאתי את עצמי זרוק בתוך תעלה בצד הדרך אחרי שנאלצתי להשאיר את הרכב באמצע הדרך בדיוק עם הסימפטומים הללו. הרכב נגרר לגבע ושם לא מצאו כלום - והסביר לי על עניין השסתומים. רק שהוא אמר לי לתת גז בסרק. לא דיבר על נסיעה ולא ידעתי שזה קשור לנסיעה רגועה (מידי) בשגרה. תודה.

פורסם

ללחוץ במאמץ. ביציאה מהמקום, במצב M מבלי לפחד. 

תן לו להגיע להילוך 3 ותאט חזרה.

2-3 פעמים יעשו את העבודה (אני לפחות פעם במיכל דלק עושה את זה)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 19 שעות, BoazB11 כתב:

מאיפה הציטוט הזה ומה הסימוכין שלו?

נראה לי סתם טקסט הפחדה שמישהו כתב על דעתו הלא מבוססת.

אני מכיר הרבה מנועים, גם מתוחכמים ועתירי כוח וטכנולוגיה, וגם סופר בסיסיים וקטני נפח

שיודעים לעבוד בסל"ד גבוה לאורך על ימי חייהם, וחלקם מאריכים ימים מאוד...

לדעתי ומנסיוני, למנוע תקין אין שום סיבה לפחד מלעלות לסל"ד גבוה מדי פעם,

ואפילו ההיפך - זה גם 'בריא' למנוע כפי שמסתבר מהדיון הזה.

לפי הפונט זה מאתר מידרג
https://www.midrag.co.il/Content/Tip/19069

פורסם
לפני כשעה, ArikB כתב:

לפי הפונט זה מאתר מידרג

יפה שעלית על זה...

קראתי בקישור, והכוונה לטורים גבוהים שנובעים מתקלה (בפיסקה שמעל),

ולא למנוע תקין שבו הנהג מעלה סל"ד בלחיצה על הגז, בהקשר של הנושא כאן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...