Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי תקציב קטן יחסית, אבל גם דרישות צנועות. עד 30,000 שקלים.

אתפשר על עיצוב, איבזור, נוחות, מספר דלתות, גם על שנתון וקילומטראז', אתפשר על צריכת דלק (נוסעת הרבה, יותר בין עירוני). וואלה גם על בטיחות. בקלות אסתדר עם גיר ידני (בהנחה שזול יותר ויחסוך קלקולים).

חשוב לי בעיקר אמינות (כמה שאפשר במגבלות התקציב), ושיהיה סלחני להזנחה.

סביר שלא אבדוק כל שבוע שמן ומים, ושלא אשים לב לכל רשרוש וגמגום ברגע הראשון (יש לי נטייה לשקוע).

סבבה לי גם רכב עם יותר מקומות, סבבה לי גם רכב ספורט שיצא לגמלאות. העיקר שיחזיק מעמד.

רכב שיהיה כמוני, מחזיק מעמד וממשיך להתקדם גם כשהתנאים קשים חחח 

איזה דגמים יהיו הימור יותר טוב מבחינתי?

האם יש בעל מקצוע (לא סוכנות) שימצא לי רכב בתקציב כזה? כמה זה יכול לעלות? 

כן. אתם יכולים להציע את עצמכם. 

עריכה אחרונה על ידי רנננה
נזכרתי במשו
פורסם

יש לא מעט רכבים שיחזיקו ויסעו נהדר אם תדאגי לתחזוקה "לפי הספר" ובזמן.

זה לא דורש הרבה, רק ללכת למוסך בזמן (לרוב, פעם בשנה) ולהחליף כל מה שמתבלה או דורש החלפה יזומה.
כשהרכב מטופל כראוי לא צריך להיות עם יד על הדופק וזה בסדר לבדוק אוויר בצמיגים/שמן/מים גם פעם בחודש-חודשיים.

מכיוון שבתקציב הזה הרכבים יהיו כבר משומשים יחסית מצב הרכב והתחזוקה שהוא עבר יותר חשובים מהדגם הספציפי, ממליץ למצוא רכב מיד פרטית (לא מגרש/סוכנות) עם תיעוד של כל היסטוריית הטיפולים, ככה תדעי שהוא טופל כמו שצריך.

רכבים שאני יכול לחשוב עליהם בתקציב הזה - רנו קליאו 0.9 ליטר ידנית, מאזדה 2 ברמת גימור דינאמיק, שברולט ספארק, קיה פיקנטו, יונדאי i10 ומיצובישי ספייס סטאר.

פורסם

הייתי בודק רנו קליאו או דאציה סנדרו סטופרי עם מנועי 0.9.

הדאציה נוחה יותר אך הקליאו ניראית טוב יותר עם איכות חומרים עדיפה.

סוזוקי סוויפט גם אופציה טובה ואמינה.

סיאט איביזה או פאביה עם מנועי טורבו יהיו זריזות ואמינות.

כולם ידניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מניסיון, ממליץ בחום לפנות לחבר הפורום אורי הלוחש למכוניות. תמצאי אצלו מקצועיות, אוזן קשבת, התאמה לצרכים ויד מכוונת לאורך כל התהליך במיוחד בצל מגבלות התקציב והמגדר (לצערי זה עדיין נכון). 

גילוי נאות, נעזרתי בשירותיו המעולים בעבר.

פורסם
לפני 20 דקות, nadavd4 כתב:

יש לא מעט רכבים שיחזיקו ויסעו נהדר אם תדאגי לתחזוקה "לפי הספר" ובזמן.

זה לא דורש הרבה, רק ללכת למוסך בזמן (לרוב, פעם בשנה) ולהחליף כל מה שמתבלה או דורש החלפה יזומה.
כשהרכב מטופל כראוי לא צריך להיות עם יד על הדופק וזה בסדר לבדוק אוויר בצמיגים/שמן/מים גם פעם בחודש-חודשיים.

מכיוון שבתקציב הזה הרכבים יהיו כבר משומשים יחסית מצב הרכב והתחזוקה שהוא עבר יותר חשובים מהדגם הספציפי, ממליץ למצוא רכב מיד פרטית (לא מגרש/סוכנות) עם תיעוד של כל היסטוריית הטיפולים, ככה תדעי שהוא טופל כמו שצריך.

רכבים שאני יכול לחשוב עליהם בתקציב הזה - רנו קליאו 0.9 ליטר ידנית, מאזדה 2 ברמת גימור דינאמיק, שברולט ספארק, קיה פיקנטו, יונדאי i10 ומיצובישי ספייס סטאר.

תודה על ההסבר, ותודה על ההמלצות

לפני 19 דקות, yulianx כתב:

כולם ידניות.

תודה על כל ההמלצות. לפי המגוון הבנת את הראש שלי חחח

לפני 14 דקות, yahaga כתב:

מניסיון, ממליץ בחום לפנות לחבר הפורום אורי הלוחש למכוניות. תמצאי אצלו מקצועיות, אוזן קשבת, התאמה לצרכים ויד מכוונת לאורך כל התהליך במיוחד בצל מגבלות התקציב והמגדר (לצערי זה עדיין נכון). 

גילוי נאות, נעזרתי בשירותיו המעולים בעבר.

אורי הלוחש למכוניות - רשמתי! תודה!

• אהבתי 1
פורסם

יש לחברים i20 מסוף 2013 שאיתם מיומה הראשון

הרכב בערך עם 140 אלף קמ, מטופל טוב ושמור (חלק מהטיפולים בוצעו על ידי)

לדעתי ימכר בסביבות ה20-25 אלף שקל

אם תרצי שאחבר ביניכם, בשמחה. לדעתי קניה מוצלחת ביותר.

פורסם

הוזכר הסויפט, אז גם אחותה, הספלאש. בדגם האוטומטי מדובר במנוע ותיבת הילוכים זהים, הדגם הידני (הנדיר) יחסי העברה מעט שונים. לדעתי במסגרת התקציב תוכלי למצוא מכוניות מאמצע העשור הקודם. 

לגבי תחזוקה שוטפת - הזנחה זה רעיון גרוע. השקעה של כמה דקות לבדיקת נוזלים חיוניים פעם או פעמיים בחודש יכולה לחסוך נזקים גדולים, ובדיקת לחץ אוויר בצמיגים (כולל הרזרבי!) היא עניין בטיחותי (וגם חוסך כסף, כי צמיג מנופח נכון נשחק פחות). מדובר בפעולות פשוטות שאינן מצריכות כוח פיזי, רק השקעה של כמה דקות.

עניין שהוזכר - אכן בתחום הרכב יש זלזול בנשים. לא משנה מה את מבינה או לא, לכל בדיקת רכב ורצוי גם למוסך קחי מלווה ממין זכר. רצוי אחד שמבין, אבל גם אחד שיודע להציג עצמו נכון. תחסכי מה שקרוי כאן ״מס אשכנזים״.

לגבי ״הלוחש למכוניות״ - חפשי כאן כמה שרשורים של מי שנעזר בו. רק תביאי בחשבון שהשירות עולה כסף, את זו שצריכה להחליט האם ההוצאה מוצדקת. בסופו של דבר, אם את תמימה בענייני רכב, הנק של רכישה לא מוצלחת יכול להיות כואב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

הוזכר הסויפט, אז גם אחותה, הספלאש. בדגם האוטומטי מדובר במנוע ותיבת הילוכים זהים, הדגם הידני (הנדיר) יחסי העברה מעט שונים. לדעתי במסגרת התקציב תוכלי למצוא מכוניות מאמצע העשור הקודם. 

לגבי תחזוקה שוטפת - הזנחה זה רעיון גרוע. השקעה של כמה דקות לבדיקת נוזלים חיוניים פעם או פעמיים בחודש יכולה לחסוך נזקים גדולים, ובדיקת לחץ אוויר בצמיגים (כולל הרזרבי!) היא עניין בטיחותי (וגם חוסך כסף, כי צמיג מנופח נכון נשחק פחות). מדובר בפעולות פשוטות שאינן מצריכות כוח פיזי, רק השקעה של כמה דקות.

עניין שהוזכר - אכן בתחום הרכב יש זלזול בנשים. לא משנה מה את מבינה או לא, לכל בדיקת רכב ורצוי גם למוסך קחי מלווה ממין זכר. רצוי אחד שמבין, אבל גם אחד שיודע להציג עצמו נכון. תחסכי מה שקרוי כאן ״מס אשכנזים״.

לגבי ״הלוחש למכוניות״ - חפשי כאן כמה שרשורים של מי שנעזר בו. רק תביאי בחשבון שהשירות עולה כסף, את זו שצריכה להחליט האם ההוצאה מוצדקת. בסופו של דבר, אם את תמימה בענייני רכב, הנק של רכישה לא מוצלחת יכול להיות כואב.

מס אשכנזים חחח גדול!

תודה אבדוק הלוחש למכוניות.

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

כולם ידניות.

מצטרף גם להמלצה על איביזה/פאביה מהניסיון שלי. גיר ידני היה מצוין. בטיחותי וצריכת טובה סבירה בהחלט. טובה אפילו. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הספלאש - אוטומטית או ידנית תהיה זולה לאחזקה ויחסית סלחנית,
מאזדה 2 לטעמי בזבזנית גדולה של דלק וצפופה יתר על המידה.
סקודה פאביה ידנית - נהדרת רק כאן תנסי להקפיד על שגרת טיפולים.

ואם תצליחי להשיג ג'אז ידנית גם כאן תקבלי רכב אמין להפליא ומאוד סלחני באחזקה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...