Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז נתקלתי בבעיה הזו לראשונה, ונורת מנוע דולקת. 

מדובר על קיה ספורטאז 2020 1.6 טורבו, 2WD Pr, הרכב עשה כ 40,000 קמ. 

במוסך לאחר שבדקו וניסו להחליף מוח, אמרו שזה לא פתר את הבעיה וצריך להחליף את הגיר. מחיפוש באינטרנט ראיתי שזו בעיה ידועה של המודל הזה. 

הבעיה עכשיו היא שזה רכב שלא עשה הרבה קמ, וצריך להחליף גיר - משופץ או חדש. אני לא מקבל מידע יותר מדי לגבי הגירים המשופצים שמציעים לי, לא לגבי שנתונים ולא לגבי הסטוריה של הרכב (קמ, תאונות וכו'), כך שזה סיכון. 

אשמח להמלצות, היכן אפשר להשיג גיר משופץ עם היסטוריה ידועה של הגיר/רכב, 

או לחילופין, האם כבר כדאי להחליף לגיר חדש? האם בגיר חדש מהחברה לא תהיה אותה "מחלה" של הגיר?

פורסם

פנה למכון גירים שמתמחה בשיפוץ גירים כאלה. מניסיון (לא בקיה אבל בגירים מסובכים שלא כל אחד מוכן להתעסק) אני ממליץ על איציק מורביה מולטיגיר 053-6396242

יושב בכניסה לכוכב יאיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 5 דקות, mcaspi כתב:

בעיה ידועה בגיר או רק במוח?

בעיה ידועה בגיר

לפני כשעה, zvit כתב:

פנה למכון גירים שמתמחה בשיפוץ גירים כאלה. מניסיון (לא בקיה אבל בגירים מסובכים שלא כל אחד מוכן להתעסק) אני ממליץ על איציק מורביה מולטיגיר 053-6396242

יושב בכניסה לכוכב יאיר.

תודה רבה, איציק לא מתעסק עם הגירים האלה, הפנה אותי למישהו אחר. 

פורסם
לפני שעתיים, רן83 כתב:

האם בגיר חדש מהחברה לא תהיה אותה "מחלה" של הגיר?

חברה תהיה היום מטומטמת אם תמכור גיר עם אותה הבעיה, כי היא כנראה תשלם על זה. קשה לי להאמין שזה יקרה היום.

לפני שעתיים, רן83 כתב:

אני לא מקבל מידע יותר מדי לגבי הגירים המשופצים שמציעים לי, לא לגבי שנתונים ולא לגבי הסטוריה של הרכב (קמ, תאונות וכו'), כך שזה סיכון.

תאונות לא רלוונטי. לדעתי, הם מחויבים לתת בכתב את המידע כמו מספר הרישוי של הרכב שממנו נלקח הגיר, וכמה ק"מ הרכב נסע. אם מסרבים, תוכל לפנות למשרד התחבורה (אמור לאכוף את המוסכים), ולרשות להגנת הצרכן (אמורה לאכוף את החוק להלן). מחוק הגנת הצרכן:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

פורסם
לפני 3 דקות, mcaspi כתב:

תאונות לא רלוונטי. לדעתי, הם מחויבים לתת בכתב את המידע כמו מספר הרישוי של הרכב שממנו נלקח הגיר, וכמה ק"מ הרכב נסע. אם מסרבים, תוכל לפנות למשרד התחבורה (אמור לאכוף את המוסכים), ולרשות להגנת הצרכן (אמורה לאכוף את החוק להלן). מחוק הגנת הצרכן:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

לא מדויק.

בניגוד למנוע שיש לו מספר שמתועד במשרד הרישוי, וכשרוצים להתקינו ברכב אחר חובה לציין את מס' רישוי ממנו פורק המנוע, בגירים זה לא ככה. המספרים (שלא בהכרח קיימים) לא מתועדים בשום מסד נתונים רשמי, ולכן בד"כ אי אפשר לדעת מאיזה רכב ספציפי  פורק הגיר. בנוסף לפרופיל השימוש של הרכב (שאין שום דרך לדעת מה הוא היה) יש השפעה על מצב הגיר הרבה יותר מהנסועה שהרכב עבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תיקון, לא מביאים.
שמועה אומרת שיגיע במקומו 2.5 ליטר אטמוספרי, הדגם שמשווק בארה״ב. נחכה ונראה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הלוואי, מה שיפה עם קיה זה שבנוסף ליחידה ההנעה הכושלת של הסטוניק עם המנוע ה1.0 טורבו והגיר הרובוטי, היבואן החזיר את ה1.4 אטמוספרי 6 הילוכים אוט' המסורתי.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...