Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנייה ל3 חודשים פלוס

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הוא לא יבוא ויתקן.

הוא מדבר מניסיון, יש לו רכב שהוא העמיד לתקופות הרבה יותר ארוכות מ 3 חודשים.

השאלה איזה ניסיון רלוונטי יש למי שהמליץ אחרת? 

באמת אני שואל, יש כאן מישהו שחזר לרכב אחרי 3 חודשים והיה צריך לתקן דברים או גילה תופעות שונות?

פורסם (נערך)

היה פרק בקריירה שלי שבו הייתי מבלה שבועות וחודשים ארוכים בחו"ל. בתקופה הזאת היו לי מספר מכוניות ואופנועים מיצרנים שונים, בד"כ בני 5-10. חודש וחצי היה בערך הגבול העליון בשביל 'להיכנס וליסוע', מעבר לזה היו מתחילים כאמור ויברציות והתראות למיניהם, הנעה עצלה ובעיות סחיבה, חריקות בהחלפת הילוכים או סיבוב מתגים וכו' - האוטו היה מרגיש כמו אדם עייף שמעירים באמצע הלילה ואומרים לו יאללה בוא נצא לריצה. נסיון דומה נרשם אצל הקולגות שלי, כך שבסוף הגענו לפרקטיקה שמשאירים את כלי הרכב במשרד ומישהו דואג להניע אותם ולצאת לסיבוב לפחות פעם בשבועיים.

עם האופנועים בד"כ זה היה פשוט ומובהק יותר - היפנים היו יכולים לעמוד גם שנה ואז להניע וליסוע (כל עוד המצבר היה מחובר למטען), בעוד שהאירופאים למיניהם שבד"כ היה להם מנוע איטלקי/צרפתי גנרי היו חווים את אותן תופעות שציינתי לעיל + סתימות במערכת הדלק והתגבשות הגריז על השרשרת.

מעבר לנסיון המצטבר שלי ושל הקולגות עם משהו כמו עשר מכוניות וחמישה אופנועים בינינו, אני במקצועי גם מכניקר של ציוד תעשייתי, וזה אלף-בית של תחזוקה שכשמכונה עם חלקים נעים עומדת יותר משבוע היא מתחילה לעשות קפריזות, במיוחד אם זה מערב נוזלים שעלולים להפריד פאזות. זה לא אומר שהנזקים בלתי הפיכים או שהאוטו יתפוצץ באיילון אחרי חמש דקות, ואנחנו גם לא יודעים בדיוק באיזה דגם מדובר ואיך הוא מתוחזק באופן כללי, אבל במסגרת המידע המוגבל שניתן לנו ועל סמך הנסיון שלי ושל עוד כמה אנשים פה - די ברור שהרעיון אינו חכם במיוחד.

לא שזה משנה הרבה, כי סביר להניח שאחותו של פות"ש רואה ברכב מוצר לבן כמו רוב האנשים והוא בתורו מחפש לסגור פינה במקום להתפלסף על זן ואומנות אחזקת הרכב...

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 2
פורסם

הסיבה היחידה לויברציה ברכב שעמד תקופה של מספר חודשים זו התפתחות של Flat Spot על הצמיג, לפעמים זה עובר לאחר נסיעה ולפעמים אין ברירה אלא להחליף צמיג/צמיגים (תשאל בעלי איוניק 5 שהחליפו להם צמיגים בדיוק מהסיבה הזו). לא מכיר שום סיבה אחרת שרכב יפתח ויברציות בעמידה של מספר חודשים.

משקעים וכו'? כן, אם הרכב היה מוזנח לפני אז אולי יש הזדמנות לכל הבוצה שהתפתחה בשל הזנחה להתנקז באזור מסוים, להתקשות או לא יודע מה אבל כאמור, זה לא קשור לרכב שעמד אלא פשוט לתחזוקה לקויה. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בוקי- אצלי אחרי שלושה חודשים הלכו כריות בולם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אני כמו שכבתי בערך 20 שנה מחזיק רכב אספנות. אני לא כזה אספן רציני... המכוניות שלי לא היו משופצות למצב חדש או משהו קרוב לזה אלא זה תמיד היה רכב רגיל שהמשיכו להשתמש בו 30 שנה עם תיקונית נדרשים, וזמן שהיה אצלי בשימוש מועט מאוד, משהו כמו 1000-2000 ק"מ בשנה. 

היו 4 מכוניות - חיפושית, שני אופלים ואחת אאודי, החיפושית 1977 והאחרות שנות ה 80 פלוס מינוס. 

כולן פה ושם עמדו חודשים ללא שימוש. מצבר מנותק בכייף מחזיק עד חצי שנה. 

היו כמה מקרים שבהתנעה אחרי תוקופת עמידה הייתה נזילת דלק  מצינורות דלק בני 35 שנה שזה דבר מובן. 

חוץ מזה לא זכור לי שהיו תופעות כמו רעידות או משהו כזה או אחר, בגדול מניע ונוסע רגיל. 

לא ניהלתי מעקב צמוד אבל חושב שבכמה מקרים תקופות עמידה היו ארוכות יותר מ 3 חודשים. 

פורסם

מת על ההפחדות האלה. רצועות ייסדקו, צינורות יסתמו, הדלק יתקלקל והשמן יחמיץ. לפי הניסון *האנקדוטלי* שלי, שני רכבים שהופעלו במשטר הנ"ל (רכב שנוסע שבוע ואחר כך הפסקה למשך כמה חודשים, ההפסקה הכי ארוכה = שבעה חודשים), במשך שנתיים, אחד יפני ואחד צרפתי מושמץ, הניעו בנגיעה לאחר חיבור המצבר. לא רעידות ולא השתנקויות ולא בלאי ולא כלום.

מה שכן יכול לקרות:
1. קודנית ואו מערכות מניעת גניבה (כביכול) אחרות משתגעות ותוקעות את הרכב.

2. עמידה ממושכת בהחלט עלולה להאיץ בריחת גז מהמזגן.

3. בעמידה של שישה חודשים ומעלה - הייתי מחליף בנזין, סולר יכול להחזיק גם יותר.

מעבר לכך, בל נשכח שמכוניות בארץ עומדות במגרש של היבואן שנה+, וכמו כן, כפי שצויין, בניכר נפוץ מאוד שאנשים מחזיקים "צעצועים" בני 20-30-40 שנה ויותר שישנים בגראז' כל החורף באופן שגרתי. שלא לדבר על סירות בהספנה בחורף, טרקטורים וציוד חקלאי וכו'.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

עזוב... המומחה פה כמה הודעות למעלה כבר פסק שאני והקולגות שלי חבורה של מפגרים עם כלי רכב לא מתוחזקים שלא יודעים להבחין בין ויברציה במנוע לצמיג מעוך. איזה כיף זה פורומים באינטרנט. 😆

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 25 דקות, קורן בן אשר כתב:

הייתי מחליף בנזין,

היו לי שני מקרים של התנעת רכב (קרבורטור) עם בנזין שהיה במיכל דלק שנתיים. מניע ועובד. 

לא יודע אם אפשר לאמור את אותו הדבר על מכוניות יותר מודרניות. 

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

בעמידה של שישה חודשים ומעלה - הייתי מחליף בנזין

מרוקן או מציף עליו?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 18 שעות, Coro כתב:

בוקי- אצלי אחרי שלושה חודשים הלכו כריות בולם.

ואתה בטוח שהן לא היו גמורות עוד לפני זה ופשוט לא שמת לב כי נהגת ברכב באופן קבוע - ואז, אחרי שלא נגעת באוטו 3 חודשים (ואולי אף נסעת ברכב אחר, לא יודע מה הנסיבות), זה היה מובהק יותר?

לפני 16 שעות, קורן בן אשר כתב:

2. עמידה ממושכת בהחלט עלולה להאיץ בריחת גז מהמזגן.

לאו דווקא עמידה, אלא באופן כללי חוסר שימוש במזגן. לכן מומלץ להפעיל אותו גם בחורף מדי פעם, אחרת בקיץ יכולה להיות הפתעה לא נעימה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...