Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט האם לרכוש את הרכב יד2 ויש לי מספר שאלות:

1. האם הרכב יכול להתאים ל-3 כאות בטיחות מאחור (או יותר נכון ל2 כסאות ובוסטר)?

2. האם יש הבדלים מהותיים בין רמות הגימור? האם יש רמת גימור מסוימת שכדאי לכוון אליה?

3. עד עכשיו נמנעתי מלהסתכל על רכבים עם גיר דו-מצמדי כי רוב הנסיעה שלי היא עירונית. עם זאת, הבנצי שאני לא עומד בהרבה פקקים (לא נסיעה במרכז תל אביב) וגם שאני נוסע ממש קצת בשנה (7000-8000), ואני מניח שהבלאי של המצמדים הוא עניין של קמ ולא של זמן? עד כמה אני צריך לדאוג מהנושא הזה שזה סוג וכמות הנסיעה שלי (ואנסה ״לחנך״ את אשתי לנהוג איתו באופן נכון

פורסם

את מבחן הכסאות במושב האחורי כדאי לבדוקבאולם התמוגה של סיאט.

אני נוהג באטקה כבר חצי שנה (2024, ליסינג מהעבודה), ממליץ לך לשקול את אחותה מבית סקודה - קארוק.

היא הרבה יותר איכותית ועם יותר תאי אחסון ובעיקר המולטימדיה שלה יותר טובה מזו שבאטקה (לפני האטקה היתה לי אוקטביה דור 3).

כדאי לך לבדוק גם מאזדה cX5 עם מנוע אטמוספרי ותיבת הילוכים פלנטרית שיבטיחו אמינות גבוהה יותר.

פורסם

הרבה יותר איכותית ? קצת נסחפת. מכיר קארוק היטב, יותר טוב את האטקה. מדובר בתאומות מכניות עם אבזור שונה ומועט יותר בגירסת הבסיס של האטקה יחסית לקארוק ( לזכרוני הלא ממצה בקארוק הבסיסית יש זיהוי בשטח מת, בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור, באטקה הבסיסית אין כאלו ) אבל מחיר בהתאם ( הפרש של 25K, לא ממש גרושים ). בכל הנוגע לאיכות גימור, אין הבדל שאני לפחות מזהה, וטוב שכך, לשתיהן איכות חומרים וגימור ברמה בהחלט טובה.

פורסם

רועי, יש לנו חוות דעת שונות על האטקה, וזה לגיטימי מאוד.

דבר ראשון, לך יש אטקה עם לוח שעונים אנלוגי ומולטימדיה ישנה ואיכותית מזו שיש לי באטקה סטייל 2024.

הוספת לוח השעונים הדיגיטלי שינתה את הפונקציונליות של מענה לשיחה וחיפוש שיחות אחרונות מגלגל ההגה בגלל שהכםתורים גם משמשים לבחירת סגנון התצוגה בלוח השעונים.

המולטימדיה באטקה 2024 טובה יחסית להרבה מערכות מולטימדיה, אבל נחותה לעומת זו שיש לך באטקה הישנה (מניח שאצלך משני צידי המולטימדיה יש כפתורים, אצלי מצחת למולטימדיה יש שורת כפתורים באיכות נמוכה מאוד.

מנשק המולטימדיה גרוע ומסורבל.

לדוגמא, אם חייגתי לאיש קשר ותוך כדי השיחה אני רוצה לחזור ל- waze, אני צריך ללחוץ על x קטן בפינת המסך ורק אז אני יכול לעבור ל- waze.

בסקודה קארוק המולטימדיה הכי כמו זו שבאוקטביה דור 3 עם מסך הרבה יותר איכותי וממשק עם הנדסת אנוש טובה בהרבה.

בקארוק, תחצית תאי האחסון מרופדת ומונעת קרקושים, יש תא אחסון מתחת מתג האורות.

בתא המטען אין פתרון אחסון למדף האחורי... בקיצור חסרים הפטנטים הקטנים של simply clever שיש בקארוק.

האטקה הוא רכב טוב מהרבה רכבים בקאגוריה שלו, אבל הקארוק הרבה יותר איכותי ומלוטש

פותח השרשור מעוניין ברכב יד שניה.

בדקתי במחירון יד 2.

מחירון אטקה סטייל 2021 יד 1 עם 60k ק"מ - 96k שח, מחירון קארוק אמבישן 1.5 99.3k שח.

זה הפרש זניח שנותן יתרונות רבים לדעתי.

  • מעניין 1
פורסם

אני מתנצל מראש אבל אם אתה רוצה לשים 2 מושבי בטיחות ובוסטר מאחור 2 הרכבים הנוחים ביותר מיוצרים בצרפת.
לפיג'ו 5008 ולסיטראון C5 Aircross יש 3 מושבים נפרדים בשורה השנייה (ה5008 הוא 7 מקומות), המושבים זזים קדימה\אחורה עצמאית 

ומאפשרים נוחות רבה בהתקנת מושבי בטיחות: הזזה של אחד המושבים מאפשרת למקם את החלק העבה ביותר של מושב הבטיחות\הבוסטר המותקן עליו לא בדיוק ליד החלק העבה ביותר של השני. 

כשאני הייתי צריך לפתור בעיה דומה לפני 4 שנים קנינו סיטרואן C4 פיקאסו עם אותו מאפיין וכולם נכנסו,

וזה אחרי שלא הצלחנו להכניס את המושבים לגולף שהיתה לנו קודם. 

הבעיה היחידה היתה שבית החגורה היה עמוק מידי כך שהגדולה בעצם לא הצליחה לחגור ולכן המשיכה לשבת בבוסטר עם חגורות משלו עד ששני ילדים החלו לחגור עם חגורות הרכב. 

אפשרות נוספת שכדאי לבדוק היא הטויוטה פריוס פלוס: גם לה יש מושבים נפרדים בשורה השנייה, אני לא בטוח אם זזים על מסילות בנפרד.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אתן את דעתי בנושא

חיפשצי חאשתי במשך כחודשיים אטקה /קארוק

הדגש היה על אטקה כי היא יותר התחברה.

שנתון 2018-19

לבסוף קנינו טיגואן רמת גימור קומפורטליין.

אם תשאל אותי 3 רמות מעל, כל הגימור הכל מהודק.

לגבי מושבים מאחור בטיגואן נכנסים 2 כסאוצ בטיחות בקלות ואדם מבוגר יושב באמצע.

היתרון של הטיגואן על ה2 האחרות:

גיר רטוב Dsg 6

שנחשב על הנייר לאמין יותר

ימים יגידו

פורסם
לפני 16 שעות, tarnegolz כתב:

הייתי קרוב לרכוש c5 aircross אבל יש שם בעיה סדרתית עם המזגן

גם אני. ולא בגלל המזגן שיש מי שהחליף וזה סידר את זה. בגירסת הדיזל "האמינה" החליפו קיט בגלל בעיית היקרעות השרשרת בתוך ראש המנוע. שנתונים אחרי 2/2023 באים עם השדרוג, כל השאר זה טיפול של 10 אלף ש"ח.

chain.png

פורסם

הכול מתחיל ונגמר ברוחב המושב. שום במלצה שתהיה פה לא שווה כל עוד לא תדע אם המושבים לא נכנסים מאחור, מראש אני אומר לך שקונסטציה של 3 מושבים מאחור היא בעייתית למכוניות בגודל הזה. היא אולי נראית גדולה בחוץ אבל בסופושל דבר מדובר בניפוחים והגבהות והרכב הוא מכונית משפחתית ואפילו קטנה.

תכנס למגרש רכבים שיש בו אטקה, תגייס את הכשרון ההוליוודי שלך ותתעניין ברכב שנמנמצא בנגרש, בין החפירות ונסיונות המכירה האגרסיביים הם יאפשרו לך להכניס את שלושת המושבים שלך ולבדוק לבד.

אל תתעצל, ישנם מושבי בטיחות גדולים מאוד, אחרים קטנים יותר, ישנם בוסטרים קטנים וישנם גדולים שנראים כמו כסאות של פרארי, גם מדידה של רוחב המושב היא בעייתית, רכבים מסוימים ישנו מרווח בין המסעד של המושב לידית הדלת ובאחרים אין כזה, אל תשכח שבוסטר מחייב אותך להגיע לתפס החגורה כך שלא מספיק רק לסגור את הדלת אלא אתה צריך להיות מסוגל גם לחגור את הילד וכשהתפס נמצא דחוק בין המושבים ולהכניס לשם את היד זה מבצע לא נעים בגלל הופך כל כניסה ויציאה מהרכב לסיוט (מניסיון אישי לצערי עם 3 ילדים).

אתה הולך להוציא עשרות אלפי שקלים על מכונית- קודם כל תבדוק באופן מעשי אם אתה יכול לחיות עם זה

  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...