Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני על סף הגשה של הפרוייקט שלי, ואני רוצה לראות את המבנה של פרוייקט שהוגש ועבר- איך התוכן בנוי.

הפרוייקטים לדוגמא שיש לי גישה אליהם במכללה הם של מיחשוב ובקרה- שזה קצת שונה ממה שאני לומד, וגם הפורמט של העריכה שונה בהתאמה. 

למי שרוצה לדעת, הפרוייקט שלי עוסק במכונה שעורמת מזרונים במקום להשתמש בכח אדם למטרה הזו, ויש לי כבר את כל החומר- רק העריכה... זה מה שמטריד אותי כרגע. 

כן צריך תרשים זרימה, לא צריך תרשים זרימה, איפה למקם את התרשים זרימה, שם הפרק של התרשים זרימה, כל הSHיט הזה(ועוד קצת). 

מדגיש: לא מחפש להעתיק. בטח שלא בשלב הזה, אחרי שכבר הוגש הנושא למהט. ועוד אחרי כל החישובים שכבר עשיתי...:brickwall::LOL:

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כבר לא יכול לערוך, רציתי רק להוסיף שגיגול לא עזר לי ולא הצלחתי למצוא פרוייקט לדוגמא. במקרה הטוב אני נתקע מאחורי PAYWALL.

פורסם

הפרוייקט שלי במכטרוניקה מלפני 30 שנה (משטח שיודע להטות את עצמו בהתאם לכוחות צידיים כך שמה שמונח עליו לא יפול). מאמין שהיום הם בנויים אחרת ואפילו כבר לא מוגשים על נייר.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דריש, אני לא הולך לפתוח את הנושא כאן- אבל בגדול, התשובה (הארוכה) שלי היא שאני לא ממליץ לאנשים ללמוד במכללה שבה אני לומד. יש סיבות למה אני מבקש את העזרה בפורום רכב... התשובה הקצרה היא כן.

פורסם (נערך)

אתה לא הולך להגיש את הפרויקט הזה באינטרנט/רדיט/יוטיוב/קארספורום אלא במכללה שהכתובת שלה בישראל ובקורס שלמורה שלה קוראים מומו והוא דובר עברית והוא מצפה לפורמט מסוים שאנחנו לא יכולים לנחש אותו למרות היכולות הטלפתיות המגוונות של הגולשים כאן.

בדיוק כמו קורות חיים, עליך להתאים את הכתוב לנמען. תטריח סטודנטים אחרים או קודמים אם שום מרצה לא עונה לך (שזה גם לא סביר).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יודע מה הדרישות היום אבל אני הייתי מלחיל בתיאור הבעיה, מה קיים היום בעולם (סקירת ספרות) ויתרונות וחסרונות של כל שיטה. משם מציג את הפיתרון שלך ורק אחר כך נכנס לחלק ההנדסי.

מציג שרטוטים וחישובי עומס כולל למה נבחר העומס הספציפי לצורך החישוב ומכאן נכנס לתוכנה ולאוטומציה.

הצעירים יותר יודעים יותר טוב ממני איך מציגים את החלק הזה אבל חשוב בכל שלב להסביר את השיקולים למה נבחרה השיטה שנבחרה.

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

במכללה שהכתובת שלה בישראל ובקורס שלמורה שלה קוראים מומו והוא דובר עברית והוא מצפה לפורמט מסוים שאנחנו לא יכולים לנחש אותו למרות היכולות הטלפתיות המגוונות של הגולשים כאן.

עד כאן הכל נכון. 

חלק מהבעיות: מומו מנחה רק על חלק מסויים מהפרוייקט, תותי אמורה להנחות את החלק השני. מעולם לא פגשנו עדיין את תותי. לא ראינו אותה. לא שמענו ממנה. לא יודעים אם היא קיימת במציאות או רק פיקציה של המנהלים. והיא זו שאמורה להנחות את החלק שאני הכי פחות סגור לגביו. 

בינתיים, אני מנסה להיעזר בפרומעז, המנחה היחיד שאני מעריך- שגם הוא לא קשור לחלק שבו אני מתקשה. 

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

מכאן נכנס לתוכנה ולאוטומציה.

פה אני תקוע, בדיוק. 

החלק המכני גמור, למיטב ידיעתי והבנתי- אולי חסר לי משהו קטנצ'יק שאוכל להוסיף בקלות. 

איך אמור להיראות החלק של התוכנה? "תותי" הייתה אמורה לעבוד איתנו על זה. בפועל אין "תותי". מה שכן יש לנו זה "2 הזקנים מהחבובות", שלא מבינים בחלק של תותי אלא רק בחלק המכני-הנדסי. 

אני רוצה להבהיר משהו. 

כשכתבתי שאני על סף הגשה, התכוונתי- אני אמור להגיש ביום חמישי הזה.

רק שתבינו עד כמה המכללה הזו לא ראוייה למאכל אדם...

פורסם

אני הייתי נותן תרשים זרימה של האלגוריתם, תכן חשמלי (אם צריך) כולל חישנים וחיווט ומשם הצגת הקוד עצמו.

בפרוייקט שלי שהיה עם בנייה של אב טיפוס (בתקציב חלקים של 200 שקל. קנינו וידאו ישן בעיר התחתית, שחטנו אותו והוצאנו מנוע צעד, מנוע נוסף ושלל רכיבים). המנחה טען שהרעיון שלנו לבדוק תאוצה אפס ותיקון בהתאם לכיוון התאוצה עם מנוע צעד לא יעבוד כי זה פשוט מידי אז סיכמנו שבונים ואם לא עובד שיתן לנו אפס. הכל עבד פיקס אבל הזבל הוריד לנו 15 נקודות כי לא התיעצנו איתו.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הזכרון שלי מהגשת עבודת הגמר בטכניון הןא פורמט נוקשה מאוד. אבל לזכות הפקולטה היא דאגה לדוגמאות חד משמעיות.

וכנראה שהיתה לי הזכות להיות הראשון (או בין הראשונים) שהגיש עבודה מודפסת במעבד תמלילים. השגתי גישה למשרד של חברים, מכונה של אוליבטי עם זכרון 25 קילובייט ומדפסת daisywheel. עלה לי הרבה שעות אבל נראה הרבה יותר טוב מכל מכונת כתיבה.

@ברווז, אין לכם ספריה במכללה? אני הייתי מחוייב להגיש את עבודת הגמר ב-6 העתקים, בין השאר עבור ספריית הפקולטה. אני מניח שגם אצלכם יש משהו דומה, גם אם המדיה אינה נייר ודיו. ואם אין, נסה להשיג גישה לספריה במכללה אחרת או של ביה"ס להנדסאים בטכניון. נסה להשתמש בשחרחוק, אולי תעלה משהו בחכתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

wow גבר, אתה מבין את המשמעות של הדבר הזה? אתה ממש על הקסקס, תפנה למזכירות ותבקש הארכה, תמצא סיבה כלשהיא כי ככה אתה לא תצליח להוציא משהו טוב..

חבל שאתה לא באת קודם לכן..

אם התוכן כתוב אז צריך רק כזה שיעשה הגהה ויסדר את התוכן, אחד שמכיר את הסטנדרט במכללה שלך. 

בעיקרון זה לכתוב "עורך עבודות לסטודנטים XYZ" בXYZ אתה מוסיף את השם של המכללה שלך +מרצה של תותי, בתקווה שאולי מישהו מכיר את המרצה הזייה הזו..

https://ez-grade.co.il/תחומי-סיוע-לסטודנט/פרויקט-גמר-הנדסאים/

https://www.write2me.co.il/

https://academa.co.il/

https://easy-success.co.il/

נשמע אולי זה יהיה פתרון יותר טוב? https://smarter.co.il/

אתה קונה עבודה ומעתיק את המבנה שלה, אבל לך תדע אם זה מעודכן..

https://doctorgrade.co.il/

גם לנסות לחפש ככה

"כתיבת עבודות גמר הנדסאי XYZ" 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

@ברווז, אין לכם ספריה במכללה?

אוי, ספריאל אישי הטוב, אל תיעלב- אבל התשובה שלי היא: :rofl:

בקושי יש לנו מכללה במכללה...

לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

wow גבר, אתה מבין את המשמעות של הדבר הזה? אתה ממש על הקסקס, תפנה למזכירות ותבקש הארכה, תמצא סיבה כלשהיא כי ככה אתה לא תצליח להוציא משהו טוב..

חבל שאתה לא באת קודם לכן..

אתה צודק, אני לגמרי מבין את המשמעות של הדבר הזה, ואני גם יודע את הזמנים שנדרשים לי לסיום- ברגע שאני יודע מה לעשות. 

בדקתי חלק מהקישורים, תודה רבה, אך לא מצאתי משהו שיעזור לי (מבדיקה זריזה מאד באמצע היום עבודה). 

בכל מקרה, קיבלנו אתמול הודעה מהמכללה, שהתאריך הוזז לשבוע הבא (חמישי גם כן). למה? לא יודע. זו המכללה שלנו. והלוואי שזו הייתה הטענה היחידה שיש לי אליהם (או לפחות הגדולה ביותר). 

הפלוס- יתאפשר לי לבחון את הפרוייקטים של מיכשור ובקרה לעומק, ופשוט להעתיק את הפורמט שלהם. עם תרשים זרימה, עם דברים נוספים שקשורים למכטרוניקה, וזהו. יש לי כמה ימים טובים עכשיו לעבוד על זה (באופן מפתיע) ולהעביר את החומר לבדיקה סופית_1_אחרון_מעודכן_(2).PDF

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

בדקתי חלק מהקישורים, תודה רבה, אך לא מצאתי משהו שיעזור לי (מבדיקה זריזה מאד באמצע היום עבודה). 

אז תעשה חיפוש כפי שכתבתי, אולי תמצא איזה מישהו שמתעסק עם זה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...