Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אינסיגניה 2019

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים יקרים 

מה הסיפור עם אופל ?? למה הביקורות עליה כל כך שליליות ? ראיתי אופל אינסיגניה 2019 במחיר סבבה ויש לה את כל התוספות האפשריות מנוע 1.5 עם 165 כ״ס והיא נראית ממש מפתה האם כל הדגמים חרא או שזה היה רק בדגמים הישנים 

אשמח לקבל כל ביקורת שיש לכם על הרכב ממחיר תחזוקה צריכת דלק וכל מה שיש במיוחד מי שהיה לו אופל 

פורסם

ממש לא חרא, הרבה מאוד אוטו בשביל הכסף, והוא גם מוצלח ולטעמי האישי נראה מצוין.

אבל צריך להבדיל, בין אוטו שהוא טוב, לבין לחיות איתו ביום יום.

אני לא יודע לומר איך תהיה האמינות של הרכב, כמה המוסכים מכירים ומקצועיים, עלות חלפים וזמינות שלהם (כי הוא רכב דיי נדיר כאן). בשביל זה תצטרך לשבת על פורומים באנגליה (ווקסהול אינסיגניה) וארה"ב (שברולט מאליבו), להצליב מידע ולהזמין.

פורסם

המנועים של gm   מהדור הזה סבלו מאוד מlspi הם שינו את התקן לשמן, וזה פתר את הבעיה. אבל זה מצריך טיפול במוסך יבואן. רוב הרכבים טופלו במוסך ליסינג, ואי אפשר לדעת מה טיב הטיפול בהם. בדגמי 2 ליטר, הדייבשאפט די עדין. בגלל שהם רכבים אחרונים של אופל שמתבססים על ידי gm לסטלנטיס אין כ"כ מחויבות לדגם. 

נ. ב בארהב הוא שווק בתור ביואיק ריגל. 

פורסם

אני בעלים שך אינסיגניה 2019, אמנם שלי מנוע 2000 טורבו ולא גרסת ה1500 אבל מבחינת שלדה- נוחות נסיעה, רמות גימור, איכות חומרים מדובר למעשה באותו אוטו.

רכב מצויין כלך עוד מטפלים בו כראוי במוסכי החברה בלבד ולא חוסגכים ומורידים פרטים משגרת הטיפולים.

המנוע 1500 נחשב אמין ומוצלח, עליו מבוססים מנועי האקווינוקס והשברולט מליבו, הגיר קצת הססן בלהוריד הילוכים.

הרכב שקט מאוד בנסיעה, התנהגות כביש מצויינת ורמת גימנור מפנקת, גרסת האינוביישן פרימניום נותנת לך כסאות חשמליים, כסר נהג עם זכרונות, חימום למושבים גם מאחור (מיותר), קירור למושבים קדמיים (מיותר ולא באמת מורגש, מדובר יותר על אורור או סחרור האויר מתוך הקבינה כך שההרשה תלויה בטמפרטורת האויר באוטו, אם האוטו לא ממש קפוא אז הקירור במושבים לא באמת מורגש), מערכות בטיחות מתקדמות כולל קרוז קונטרול אדפטיבי קצת מבוהל עם הרבה בלימות חזקוץ אבל בקרת הסטייה מהנתיב דווקא יותר נעימה ולא בועטת לך בהגה.

מאחור מרחב המחייה מצויין, 3 ילדים אחת מתבגרת אחד בגיל ביניים ואחד על כסא בוסטר גדול עם גב נכנסים בכיף בלי להתלונן על צפיפות או לריב שהוא נגע בי או שאר בשטויות של הילדים.

מערכת עזר בחניה אוטומטית (מעולם לא ניסיתי אני חונה מצויין ומספיק לי אשתי מתערכבת לי בנהיגה אז לפחות בחניה אין לי מישהי שתתערב). מערך מצלמות היקפי ועוד פיצרים ששייכים לעולם היוקרה במודלים האלו.

לשלילה- חייבים מוסך חברה, שמן לא מתאים במנועי ה1500 ותגיד שלום למנוע, ולא מדובר ברק שמן 5W30 אלא תקן ספציפי שנועד למנוע LSPI.

בכלל שגרת טיפולים דורשת גם החלפות תכופות מדי לטעמי של נוזל בלמים ונוזל קירור, עלות טיפול ממוצע עולה קצת יותר מ1000 שקל במוסך החברה, לא זול אבל לא נורא.

בגדול מדובר בתמורה מצויינת לכסף, הרבה רכב במחיר זול ביחס לשנתון ולמה שמקבלים, בעיקר בגלל יבואן קודם שהרס קצת את השם של החברה בארץ ותג אמינות חלש שלא בהכרח מבוסס בדגמים האחרונים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם כל תודה על התגובה המפורטת 

עד כמה הרכב זולל דלק ? וכמה זמן יש לך את הרכב ?

הפחד שלי זה שהרכב לא טופל כראוי כי מה שאני כביכול רוצה לקנות זה יד ראשונה החכר 

יש גם יד ראשונה חברה עם קילומטראז׳ יותר נמוך אבל פחות אהבתי את הצבע 

ובתכלס אני לא נשוי ולא עם ילדים אני לא באמת חייב רכב כזה גדול ומרווח אבל אני מאוד מתחבר למה שמציע הרכב ואני יודע שאני אהנה איתו מאוד כי יש בו הרבה מה להציע בכלום כסף. כרגע אני נוהג על סקודה ראפיד 2017 ומרגיש לי שמיציתי אותה אבל היא איתי כמעט 4 שנים ללא תקלות. לכן אני מפחד לעבור לאופל חברה שאין לי מושג עליה וממה שאספתי עליה הביקורות לא היו וואוו

עריכה אחרונה על ידי Ghost7
פורסם

אצלי הרכב יחסית חדש, יש לנו קבוצת ווטסאפ של בעלי אופל ואופלהוליקים, יש שם בעלי אינסיגניה 1500 כבר תקופה ולא נרשמו בעיות מיוחדות. בקבוצה הזו אני היחיד שיש לו מנוע 2000.

תמיד צריך להזהר מרכבי חברה, תקנה רק רכב עם היסטוריית טיפולים במוסכי אופל, זה נכון לכל רכב שתקנה ובטח לרכב שזקוק לזה, זאת המלצה גורפת.

אין היסטוריית טיפולים לא קונים.

בכל אופן איפה היא ואיפה סקודה רפיד, לא ניתן להשוות באיכות הנסיעה וברמת הגימור בינה לבין הסקודה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, Roycohen1979 כתב:

אני בעלים שך אינסיגניה 2019, אמנם שלי מנוע 2000 טורבו ולא גרסת ה1500 אבל מבחינת שלדה- נוחות נסיעה, רמות גימור, איכות חומרים מדובר למעשה באותו אוטו.

רכב מצויין כלך עוד מטפלים בו כראוי במוסכי החברה בלבד ולא חוסגכים ומורידים פרטים משגרת הטיפולים.

המנוע 1500 נחשב אמין ומוצלח, עליו מבוססים מנועי האקווינוקס והשברולט מליבו, הגיר קצת הססן בלהוריד הילוכים.

הרכב שקט מאוד בנסיעה, התנהגות כביש מצויינת ורמת גימנור מפנקת, גרסת האינוביישן פרימניום נותנת לך כסאות חשמליים, כסר נהג עם זכרונות, חימום למושבים גם מאחור (מיותר), קירור למושבים קדמיים (מיותר ולא באמת מורגש, מדובר יותר על אורור או סחרור האויר מתוך הקבינה כך שההרשה תלויה בטמפרטורת האויר באוטו, אם האוטו לא ממש קפוא אז הקירור במושבים לא באמת מורגש), מערכות בטיחות מתקדמות כולל קרוז קונטרול אדפטיבי קצת מבוהל עם הרבה בלימות חזקוץ אבל בקרת הסטייה מהנתיב דווקא יותר נעימה ולא בועטת לך בהגה.

מאחור מרחב המחייה מצויין, 3 ילדים אחת מתבגרת אחד בגיל ביניים ואחד על כסא בוסטר גדול עם גב נכנסים בכיף בלי להתלונן על צפיפות או לריב שהוא נגע בי או שאר בשטויות של הילדים.

מערכת עזר בחניה אוטומטית (מעולם לא ניסיתי אני חונה מצויין ומספיק לי אשתי מתערכבת לי בנהיגה אז לפחות בחניה אין לי מישהי שתתערב). מערך מצלמות היקפי ועוד פיצרים ששייכים לעולם היוקרה במודלים האלו.

לשלילה- חייבים מוסך חברה, שמן לא מתאים במנועי ה1500 ותגיד שלום למנוע, ולא מדובר ברק שמן 5W30 אלא תקן ספציפי שנועד למנוע LSPI.

בכלל שגרת טיפולים דורשת גם החלפות תכופות מדי לטעמי של נוזל בלמים ונוזל קירור, עלות טיפול ממוצע עולה קצת יותר מ1000 שקל במוסך החברה, לא זול אבל לא נורא.

בגדול מדובר בתמורה מצויינת לכסף, הרבה רכב במחיר זול ביחס לשנתון ולמה שמקבלים, בעיקר בגלל יבואן קודם שהרס קצת את השם של החברה בארץ ותג אמינות חלש שלא בהכרח מבוסס בדגמים האחרונים

אתה עם הדור השני, נכון? הוא יפהפה בעיני. עד שסוף סוף GM נתנו לאופל שליטה על מה שהם עושים, הגיעה המכירה לפיג'ו ונגמרה החגיגה.

פות"ש, לגבי המנוע 1.5 פירטתי בסיכום של האסטרה K שהייתה לי - זה אותו מנוע (בשינוי נפח קל). חייב אך ורק לבחור מתוך רכבים שטופלו במוסכי היבואן, כפי שרוי כתב.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 14.6.2024 בשעה 10:19, Roycohen1979 כתב:

אצלי הרכב יחסית חדש, יש לנו קבוצת ווטסאפ של בעלי אופל ואופלהוליקים, יש שם בעלי אינסיגניה 1500 כבר תקופה ולא נרשמו בעיות מיוחדות. בקבוצה הזו אני היחיד שיש לו מנוע 2000.

תמיד צריך להזהר מרכבי חברה, תקנה רק רכב עם היסטוריית טיפולים במוסכי אופל, זה נכון לכל רכב שתקנה ובטח לרכב שזקוק לזה, זאת המלצה גורפת.

בכל אופן איפה היא ואיפה סקודה רפיד, לא ניתן להשוות באיכות הנסיעה וברמת הגימור בינה לבין הסקודה.

הי, איך מצטרפים לקבוצה, רכשצי אופל 2018 גם עם מנוע ה2 ליטר ואשמח להתיעץ עם החברים בקבוצה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 14.6.2024 בשעה 10:19, Roycohen1979 כתב:

היי אני הבעלים של אותו הרכב עם מנוע 2.0 ואשמח להצטרך לקבוצת חברים בוואטסאפ

• אהבתי 1
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי שלום,

מתעניין ברכישת הרכב הנ"ל. 

מה שמפחיד אותי זה עלויות נלוות. 

לדוגמא יש לי רכב עכשיו צרפתי שהוא היה חדש עלה הרבה ובגלל זה הטסט שלו והביטוח מאוד יקרים.

האם המצב גם כאן? 

מה עלויות הטסט והביטוח ברכב כזה?

פורסם

מחירים של ביטוח וטסט, קל למצוא. אני מאמין שהביטוח יהיה זול. זה רכב לא גניב ולא של צעירים. הבעיה של הרכב, הוא הרכב האחרון של GM לפני המעבר לסטלנטיס. ולכן יכולה להיות בעיית חלפים. נעבר לזה, לדגם 2 ליטר של דפרינאל אחורי בעייתי ומחיר החלפה שלו אסטרונומי.

פורסם (נערך)

היתה לי כזו עד לתקופה האחרונה, לצערי עשיתי איתה תאונה והיא טוטלוס.

מחירי ביטוח נמוכים, שילמתי 5900 שקל לחובה ומקיף, שני נהגים בלבד ללא עבר ביטוחי ומעל 45.

טיפולים לא נורא, טיפול 15000 עולה בסביבות 1000 שקל.

בצד החיובי:

מכונת נהיגה משובחת, מנוע חזק מאוד, 260 כ"ס ובהחלט מרגיש ככה, 40 קג"מ וגם אותם מרגישים יופי בכל לחיצה מעל 2000 סל"ד.

שקטה מאוד על הכביש, כלכך שקטה עד שעדיף להשתמש או בקרוז קונטרול או בהגבלת מהירות אחרת אתה מוצא את עצמך בלי לשים לב במהירויות ששולחות אותך לבית הדין הפלילי ולא לבית דין לענייני תעבודה.

התנהגות כביש מצויינת, ההגה כבד במידה טובה ואפילו נותן פידבק מהצמיגים, האחיזה פנומנלית, קשה מאוד להוציא אותה מאיזון ובכבישים מפותלים על מצב ספורט היא תענוג לנסיעה, מתלים אדפטיביים, ההבדל בין מצב tour הנוח לכאורה למצב sport לא כזה משמעותי, במתלים שלה על הצד הקשיח מכל מצב.

הבגאז ענקי, הכול נכנס, מאחור פינוק, גרסת אינוביישן פרימיום נותנת לך הכול מהכול, מושבים מחוממים מלפנים ומאחור, מאוררים מקדימה (גימיק טיפשו ותו לאו), הכול חשמלי, זכרונות לכבא הנהג, מסאז נחמד במושב הנהג, חלון שמש בגג (קטן מאוד, עוד פריט מיותר).

המנוע אמין, לא נרשמות איתו בעיות מיוחדות, גיר אמין, שורד מאות אלפי קילומטרים.

מערכת boss מקורית עם 8 רמקולים ומגבר וסאב וופר מובנים בבגאז שמגיעים עם הרכב, אני אודיופיל וזה היה הרכב היחיד שאי פעם היה לי שלא השקעתי בו מערכת סטריאו. לשלילה המולטימדיה איטית, אתה מכניס רוורס ומכין קפה עד שהמסך עובר למצלמה והיא נדלקת, כבר יצא לי לסיים חצי חניה עד שהמצלמה נדלקה, קצת מציק אבל לא נורא, אולי היה ספציפית באוטו שלי ואצל אחרים יותר טוב.

בצד השלילי:

כמו שנאמר מעלי, דיפרנציאל בעייתי, למעשה אין בארץ אינסיגניה כזו שלא הוחלף לה הדיפרנציאל לפחות פעם אחת, אצלי הוחלף לפני שקניתי את האוטו כשהיה לו 50000 ק"מ, עלות החלק מלובינסקי לפני הנחות מעל 50000 שקל (בחול 1000 דולר אבל אי אפשר לייבא אותו לבד לארץ), החלפת דיפרנציאל אחת לא מחייבת שלא יוחלף שוב ושוב ושוב, אני מכיר אכבים שהוחלף גם דיפרנציאל מס 2.

אין חלפים בארץ, מדחס מזגן - אין, רק משופץ, דיפרנציאל אין- גם לא משופץ, רפידות בלם- אין !!!! רק חליפי.

רוצה מקורי תחכה עד 21 יום להזמנה מחו"ל.

סט רפידות וצלחות ל4 גלגלים מקוריות של ברמבו עולה אצל מוסך היבואן 10000 שקל הזויים. (תקנה ישירות מברמבו תשלם פחות מחצי, אבל כאמור אין בארץ גם אצל ברמבו עצמם).

נרשמו מקרים של בעיה ברדאר, חולקים את זה הרבה רכבי גנרל מוטורס החל משברולט ספארק ועד לקדילק אסקלייד וסילברדו וזה לא פסח על האינסיגניה, יש צמת חוטים עם כמה פינים ומכה סבירה מקדימה Uשוברים את הפינים ואז הלך הרדאר וגם הלכה הצמת חוטים, מחליפים רדאר אבל לא צמה ואת מתחילים לקבל הודעות שגיעה כיוון שהיא עובדת בין לפעמים ללעיתים... אצלי לא קרה, אצל 2 אחרים כן קרה ולא יודעים לתקן את זה בארץ, כשזה קורה אין קרוז קונטרול אדפטיבי, אין בלימה אוטונומית.

צריכת דלק- אני עשיתי ממוצע של 9 ק"מ לליטר, זה כואב בכיס אבל יש תמורה לכל ליטר, אם אתה מחפש רכב חסכוני זה ממש לא הרכב בשבילך.

לדעתי דווקא הגרסה המומלצת היא גרסת ה1500 טורבו, רמת גימור אינוסיישן פרימיום נותנת לך את כל מה שיש בגרסה החזקה מינוס 100 סוסים ו25 קג"מ אבל היא בהחלט מספיק חזקה לרוב הנהגים. 

אין לה את בעיית הדיפרנציאל הזה, מנוע ה1500 אמין, הוא יושב על המאליבו ועל האקווינוקס, הגיר 6 הילוכים ולא 8 וגם הוא אמנם איטי בתגובות שלו אבל הוא אמין וגם איתו אין בעיות מיוחדות וכמובן שהיא חסכונית בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
  • מעניין 1
פורסם
לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

מקווה שאתה בסדר אחרי התאונה

אני בסדר, המהירות היתה בערך 40 קמש בזמן הפגיעה בעמוד.

רכב של 1700 קילו שספג את רוב המכה. תאכלס המשקפים עפו לי מהכרית אויר אבל מעבר לזה לא באמת הרגשתי כלום, גם בימים שאחרי ציפיתי לכאב גם או צוואת או משהו כזה אבל לא היתה כל השפעה על הגוף שלי.

אגב בזמן הפגיעה הכיסוי גג של הסאנרופ נסגר, כנראה כמנגנון למניעת חדירה או נפילה של רסיסים וזכוכיות.

שניה אחרי התאונה הרכב נכנס למצב חירום, נעילת הדלתות נפתחה, המנוע כבה מידית, מערכות החשמל נותקו מלבד האורות, החלונות, תרואת החירום והתאורה בתוך הרכב. הופיעה הודעה שהיתה תאונה בלוח השעונים עם רשימה ארוכה של מנגנונים שנפגעו ותקלות ואזהרה לא לנסות להתניע את הרכב. בכל מקרה הסטרטר נותק על ידי המחשב.

התגבור החשמלי להגה כוח המשיך לעבוד, זה עזר ליישר את ההגה כשהעלנו אותה על הגרר.

את התאורה החיצונית לא ניתצן הי הלכבות יותר עד לרגע שניתקתי את המצבר, כנראה כמנגנון זיהוי שהיצרן הניח שכדאי להאיר את הרכב כי אולי הוא מהווה מפגע.

הנזק היה טוטאלי, כל החזית נפגעה, הפגוש ספג אנרגיה ופשוט התנתק מהרכב, מכנס מנוע התעקב כמובן, רדיאטור מזגן וקירור נפגעו, יש רווח גדול מהפגוש למנוע ולטורבו (נמצא מלפנים) הם לא נפגעו אבל הופיעה תקלת גיר בלוח השעונים. פנסים קדמיים לא נשברו אבל התושבות שלהם כן נפגעו, וכל הגריל וחילקי החזית התנתקו ממקומם.

פעם היינו חושבים שרכב שמורכב חזק ישמור עלינו, היום אנחנו יודעים שהחלקים סופגים את האנרגיה ופשוט מתנתקים מהרכב וכך היה.

הפגיעה לא הגיע אלי, לא הרגשתי אותה פיזית בשום צורה.

הדבר התמוה היחיד הוא שגם כרית אויר ליד הנהג הופעלה למרות שאף אחד לא ישב שם, למיטב ידיעתי חיישן על הכסא אמור לדווח למערכות הרכב שיש אדם ליד הנהג והפעיל או לא להפעיל את כרית האויר והפעם למרות שלא היה שם אף אפילו לא תיק הכרית כן הופעלה.

נגמר בלי פגיעות בנפש, תודה על ההתעניינות.

היו 47 רכבי אופל אינסיגניה דור 2 בגרסת הנעה כפולה בישראל, 24 דגם אינוביישן, ו23 מדגם אינוביישן פרימיום כמו שלי, עכשיו נשארו 22 יחידות כאלה על הכבישים בארץ.

• מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...