Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

לאבא שלי יש בלאנו .

עכשיו הוא רוצה להחליף את הבאלנו ברכב מיסחרי [לצורך העניין נגיד איסוזו איפון או הייקלס ] וזאת לצרכים פרטיים. [הוא לא עצמאי או קבלן או משהו בסיגנון שצריך את הרכב לצרכי פרנסה ועבודה מסוג זה..]

בכל אופן השאלה שלי פחות או יותר היא כזו:

*בהנחה שהרכב ניקנה לצורך אישי ופרטי ולא לצורך מסחרי וכדומה האם יש צורך במצב כזה לשלם מע"מ כמו שקורה כאשר קונים רכב מיסחרי לצורך עבודה ועסק עצמאי נגיד. או שמישום שהרכב ניקנה למטרות פרטיות ומשפחתיות וכדומה[נגיד והרכב הוא מיסחרי שמותאם לשטח בעל הנעה 4 על 4 וכדומה..] אז האם במצב כזה חל גם על האדם לשלם את המע"מ על רכב מיסחרי במצב כזה ?

תודה מראש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

בעוד 56 דקות תסגר סופית הפירצה בחוק שאישפרה לעצמאים לקנות רכב מסחרי ללא מע"מ.

לפיכך השאלה איננה רלוונטית עוד.

מעכשיו קניית רכב מסחרי הינה זהה לגמרי לקניית רכב פרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה יכול טיפה יותר לפרט בנושא את מה שהתחלת לומר , אני אודה לך מאד.

תודה

שוב הרכב ישמש בעיקר להנאה וטיולים בשטח בכל אופן עוד שאלה שצצה לי-במידה ולאחר תקופה מסויימת אני מחליט למכור את הרכב , איך בדיוק אני גובה את המע"מ בחזרה היות ואני לא עצמאי והאוטו לא רשום על עסק ומשמש לעבודות מסחריות ופרנסה?

תודה.

פורסם

אולי במקום לרשום שאריות משפטים ולהשאיר אותי אי שם תלוי באויר תסבירו בבקשה את העניין ותנסו לעזור בצורה רצינית. הרי עצם העובדה שפתחתי אשכול זה -סימן שחסר לי המידע הדרוש בהקשר לנושא וברצוני להשלים אותו לפני שעוברים מרכב מישפחתי ממוצע לרכב מסחרי לצרכים משפחתיים. כמו כן אשמח אם תתייחסו לשאלה הזו-שוב הרכב ישמש בעיקר להנאה וטיולים בשטח בכל אופן עוד שאלה שצצה לי-במידה ולאחר תקופה מסויימת אני מחליט למכור את הרכב , איך בדיוק אני גובה את המע"מ בחזרה היות ואני לא עצמאי והאוטו לא רשום על עסק ומשמש לעבודות מסחריות ופרנסה?

תודה לכל העוזרים באמת.

פורסם

נגמרו הימים שבהם יכולת לקנות רכב מסחרי ללא מע"מ,מעכשיו דינו ככל רכב.

קניית רכב מסחרי עכשיו היא כמו קניית כל רכב משפחתי אחר ללא שום הנחות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אין פטור ממע"מ , זה מה שניסו להגיד לך פה.

עבר חוק שמבטל את הפטור הזה ועכשיו כולם קונים באותו המחיר, גם עצמאיים וגם פרטיים.

מקווה שעכשיו הבנת.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

העניין עם המע"מ כבר לא רלוונטי בשבילך זהו זה.

היה עד היום ונגמר. אתה קונה מוכר אותו דבר אותו מחיר בלי התעסקויות כאלה או אחרות

פורסם

.

-במידה ולאחר תקופה מסויימת אני מחליט למכור את הרכב , איך בדיוק אני גובה את המע"מ בחזרה היות ואני לא עצמאי והאוטו לא רשום על עסק ומשמש לעבודות מסחריות ופרנסה?

מה הכוונה בדיוק מוכר כמו שקניתי? משמע אני מוכר במחיר +המע"מ?

פורסם

ואתה שחצן יתר על המידה .אם כל הכבוד ידידי אני לא עילג! לא הסברתם ברור עצמיכם מתחילת האשכול ככה שמן הסתם לא אני אמור לנחש את המידע הזה- לכן אני שואל. שאני יעבור בעתיד הסבה לקריאה בקפה וגילוי עתידות אני מבטיח לך שאני לא אשאל יותר שאלות.

:?

מה שכן אני יעדיף מחר לקבל חוות דעת שלישית מקצועית ואלך לברר על הקטע של מכירה של רכב כזה ואיך זה הולך עם המע"מ..

תודה בכל אופן פחות או יותר למי שניסה לעזור וגם לחכמולוגים .

פורסם

אני לא מחשבי את עצמי שחצן יתר על המידה, מצטער אם פגעתי בך שאיזה שהיא צורה לא התכוונתי.

רק לקח לך 4 הודעות להבין שאין שום פטור בע"מ, שהימים האלו נגמרו מהעולם, שזה נראה לי קצת הרבה.

אם טעיתי ופגעתי בך אני מצטער וזה היה ללא כוונת תחילה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

אתה תצטרך לקנות אותו במחיר המלא (כולל המע"מ) ובבוא הזמן למכור אותו במחיר המלא שלו.

למשל, אם מחר תקנה איפון (לצורך העניין) תשלם עליו את הסכום המלא, לעומת מה שהיה נהוג עד כה, שאתה משלם את מלוא המחיר על הרכב ואח"כ מזדכה על המע"מ (17 אחוז משווי הרכב).

אותו הדבר גם במכירה, אם תרצה למכור אותו תקבל עליו את מלוא הסכום.

חישוב קצר: אם האיפון עולה בסביבות 180,000 ש"ח - המע"מ שהוחזר עליו היה בסביבות 30,000 ש"ח.

שתבין, עד כה שלמת את מלוא המחיר על הרכב, ואחרי תקופה קצרה קבלת את הפרש המע"מ.

מעכשיו אתה תשלם את מלוא הסכום על הרכב מבלי לקבל את המע"מ חזרה.

מקווה שהבנת את ההסבר המבולבל שלי...

CaRoTa

• תוכן חדש...