Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Ooga כתב:

ניסיתי למצוא מידע אמיתי על ההשפעה של אבנית על גופי חימום (בלי קשר לדודים) אבל נראה שרוב המחקרים מוצגים על ידי חברות לסינון מים ואלה לא שווים מבט.

מתוך הקובץ שצירפתי (בעיקרון על גופי חימום של מכונות כביסה, אבל הרעיון ברור):

Conclusion
Limescale plays an important role on the efficiency of a heating system because it
increases the process time and the energy consumption to achieve the same
results.
Assuming that our system is a simplified model of a washing machine heating
system and considering a washing cycle at 60 o C, the heating time increase of about
64s in the case of a 2mm limescale thickness; assuming that every family in Italy
has a washing machine, for every cycle the increase in energy consumption is
about 75.8toe (1toe = 11.36 MWh).

pezzin_poster.pdf

פורסם
לפני כשעה, גור אדם כתב:

מתוך הקובץ שצירפתי (בעיקרון על גופי חימום של מכונות כביסה, אבל הרעיון ברור):

Conclusion
Limescale plays an important role on the efficiency of a heating system because it
increases the process time and the energy consumption to achieve the same
results.
Assuming that our system is a simplified model of a washing machine heating
system and considering a washing cycle at 60 o C, the heating time increase of about
64s in the case of a 2mm limescale thickness; assuming that every family in Italy
has a washing machine, for every cycle the increase in energy consumption is
about 75.8toe (1toe = 11.36 MWh).

pezzin_poster.pdf 1.25 \u05de\"\u05d1 · 0 downloads

ראיתי את המחקר הזה, אבל זאת בדיקה ל 10 דקות הפעלה וזה לא רלוונטי בעת הפעלת דוד.

פורסם (נערך)

ושוב... כל האנרגיה מגיעה למים. שום אנרגיה לא הולכת לפח. גם במאמר על מכונת הכביסה התוצאה בפועל היא שהמיים יחוממו מעט (דקה אחת) יותר. גם פה לא הלכה לאיבוד אנרגיה.
אני מאמין שהדיוק של הטרמוסטט שם נמוך מזה.

ההשפעה של אבנית על גוף חימום הוא עיכוב קל במעבר החום למים, טמפרטורת עבודה גבוהה יותר של גוף החימום וקיצור חייו, במקרה קיצוני, העברת חום ישירה מגוף החימום לטרמוסטט, שגורמת לניתוק לסרוגין של גוף החימום.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

קחו עוד הקבלה. 

רדיאטור רכב סתום באבנית שמגבילה את הספיקה של המים דרך הרדיאטור ומגבילה את הולכת החום מהים דרך האלומיניום של הרדיאטור לאוויר של האטמוספרה.

נכון  בסופו של דבר לפי חוק שימור האנרגיה כל המים ברדיאטור יתקררו, כל אנרגיית החום של המים תעבור לאטמוספרה. זה בהנחה שהמי םבו עמודים. 

רק שזה לא יקרה מספיק מהר, רדיאטור כזה לא יכול לעבוד כי כל הזמן מגיעים מים חמים חדשים מהמנוע. רדיאטור סטום לא יספיק לפנות את החום שלהם לסביבה. 

בדוד זה אותו דבר. זה יעבוד אבל  לא מספיק מהר כפי שדרוש. 

פורסם
לפני 17 שעות, eladns כתב:

דעתך על לבנות חדרון קטן מרונדופן מבודד מאוד לדוד שמש?

האמת שחשבתי על משהו כזה, בדירה שלי יש דוד חשמלי בלבד והוא בבוידעם, אני עובר עכשיו לדירה שיש בה דוד שמש על הגג ובוידעם ריק, עלתה לי בראש המחשבה שיותר הגיוני שהדוד יהיה בתוך הדירה כי כך הוא יתקרר פחות בחורף.  אני מניח שהסיבה שלא עושים את זה היא כי יש בעיה שהקולט יהיה על הגג והדוד בדירה, כנראה צריך איזשהי מערכת החלפת חום אקטיבית כמו בבניינים גבוהים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אכן דוד בבוידם פחות מקרר ופחות בזבוז של מים מאשר דוד על הגג.

אבל הרבה יותר קשה לתחזק אותו.

ותתפלא כמה אחסון יש בבוידם. לא הייתי מוותר על האחסון הזה.

.

פורסם (נערך)

אם הוא דוד שמש - כדאי שיהיה קרוב לקולטים, אחרת תפסיד ביעילות של החימום הסולרי. אם רק דוד חשמל - יכול להיות בדירה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

דוד בבוידם זה סיוט לתחזק. הוא גם פחות יעיל בחימום כי הוא שוכב.

היה לי כזה ובהזדמנות הראשונה שהיתה התקנתי דוד חדש במרפסת.

סידרתי ניקוז נוח לריקון, קצת גריז על הגוז'ונים,

והחלפת חמם כל שנתיים +- הפכה למשחק ילדים.

• תוכן חדש...