Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום למומחים...

מעוניין לרכוש רכב חדש בקטגוריית ג'יפונים קטנים, בתקציב של סביב ה-135,000. די ננעלתי על באיון או ארונה FR, אם כי אשמח לשמוע המלצות על דגמים אחרים.
מבחינת האבזור והבטיחות, נראה שסיאט ארונה בדגם FR (1000 סמ"ק) דומה ואולי גם עדיפה על יונדאי באיון דגם הבסיס (פרימיום). כנראה שגם הביצועים של הארונה עדיפים?
יודעים להמליץ מבחינת נוחות נהיגה / מרווח לנוסעים / בידוד רעשים?

וגם - צריכת דלק / אמינות, עלות טיפולים, וסחירות בעוד נגיד חמש שנים?

דבר אחרון - שתיהן עם גיר רובוטי. לא מבין בזה, אבל לפני שנים הייתה לי פורד פוקוס עם גיר רובוטי ושנאתי אותה בגלל ההתנהגות שלה בזחילה. האם זה צריך להדאיג אותי בארונה ובבאיון?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Zvikaloo
פורסם

זורק את ה-10 אג׳ שלי כי להורים שלי יש ארונה:

צריכת דלק מעולה, המנוע 1.0 הוא אחד המנועים הטובים של הקונצרן (לדעתי ולדעת רבים), זריז חסכוני ואמין. תלוי איזה שנה אתה קונה, אבל שים לב שאם אתה קונה בשנים הראשונות אז יש לעיתים רעידות בגלל שהוא 3 צילינדר, להבנתי תיקנו את זה בשנים האחרונות. לגבי הגיר, מצמדים בישראל בדרך כלל לא שורדים לאחר כמה שנים ב-DSG200 לכן תצטרך להחליף אותם (עלות של כ-3,500 ש״ח). מבחינת התנהגות הגיר הוא נחשב גיר מצוין וזריז מאוד, אך כמו בכל גיר רובוטי, בזחילה בפקקים אתה תרגיש דפיקה בגב מדי פעם.

הארונה יחסית מרווחת לקטגוריה לטעמי והיא מאובזרת מעולה עם כל מערכות הבטיחות של הקונצרן. היא וואגית, אז החומרים טובים, בידוד הרעשים טוב ואם אתה מכיר רכבי וואג אתה מיד תרגיש בבית. מבחינת עלות טיפולים היא מאוד זולה ולא תהיה שונה מהיונדאי. ממליץ על ״מוסך רון״ בתל אביב או במידה ואתה לא מהמרכז אז אפשר לתת לך המלצות אחרות (אגב, גם אם תשאל את רון מה המנוע האהוב עליו - הוא יגיד שזה ה-1.0 :-) ובצדק).

2016 BMW M235i.

פורסם

מחזיקים ארונה חמש שנים חדשה מהיבואן.

עדיפה לטעמי על הבאיון הכעורה , וזה עד אשר נכנסים פנימה ורואים ובעיקר מרגישים את הפלסטיקה הזולה.

הארונה לטעמי רכב עדיף.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 14 שעות, Zvikaloo כתב:

תודה רבה! לגבי המלצת המוסך - תודה, אבל אני מדבר על רכב חדש כך שאהיה מחוייב למוסך של החברה...

אתה לא מחויב לכך כבר 15 שנה :-). מותר לך לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ועדיין לשמר על האחריות.

ככלל, ממליץ לך לקרוא קצת בפורום על מוסכי היבואן (צ׳מפיון) ולמה כדאי להימנע מהם.

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אם זה נחשב למנוע בין הטובים שיש לקונצרן אז אבוי לקונצרן. 😕

לגבי החסכון בדלק, אצלי זה 1 ל11 משולב ואני לא חושב שזו צריכה כזו טובה. אני מוציא כמעט את אותם נתונים מרכב עם כמעט פי 3 הספק מהארונה.

לגבי זריזות הרכב, נו טוב ביחס ל1.6 אטמוספרי אולי. אבל ה TSI ליטר מרגיש מת לחלוטין במהירויות מעל 100, עקיפות 80-120  דורשות תכנון מקדים ומורגש שחסר לרכב כוח.

בנוסף ה DSG פשוט נורא איטי בזינוק מהמקום, איטי להחריד בהורדות הילוכים ולפעמים מתווספת לחגיגה גם הורדה ברוטאלית של הילוכים (בעיקר משני לראשון).

רעידות - קיימות גם קיימות, מיומו הראשון הרכב רועד בסרק.

לגבי סחירות, ומכירה בעוד 5 שנים, אני לא נביא אבל יש פה את עניין הפסקת הייצור של סיאט ב2030, מעניין איך זה ישפיע על הסחירות. 

את הבאיון אני לא מכיר, אבל מנתונים יבשים נראה שהיא לא תהייה זריזה מהארונה.

אולי ללכת על הארונה 1.5 ככה לפחות העניין של הכוח והרעידות יפתר? :)

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם (נערך)

צריך מאוד להתאמץ להוציא 1:11 מהמנוע הזה.

הייתה לי ארונה, הצריכה הממוצעת שלי הייתה קצת יותר מ-1:15. הבינעירוני שלי היה בעיקר בכביש 6. הצריכה נמדדה על פניי קרוב ל-40 אלף ק"מ בכל תוואי כמעט.

לא חושב שהוא מרגיש מת מעל 100 קמ"ש.

DSG איטי בזינוק מהמקום? מבין הרובוטיים כפול המצמד הטובים יותר שנהגתי בהם. בטח יותר טוב מזה של פורד.

נכון לעכשיו הארונה סחירה ואקזמפלרים טובים נמכרים במחירים טובים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 דקות, פליקס כתב:

אם זה נחשב למנוע בין הטובים שיש לקונצרן אז אבוי לקונצרן. 😕

לגבי החסכון בדלק, אצלי זה 1 ל11 משולב ואני לא חושב שזו צריכה כזו טובה. אני מוציא כמעט את אותם נתונים מרכב עם כמעט פי 3 הספק מהארונה.

לגבי זריזות הרכב, נו טוב ביחס ל1.6 אטמוספרי אולי. אבל ה TSI ליטר מרגיש מת לחלוטין במהירויות מעל 100, עקיפות 80-120  דורשות תכנון מקדים ומורגש שחסר לרכב כוח.

בנוסף ה DSG פשוט נורא איטי בזינוק מהמקום, איטי להחריד בהורדות הילוכים ולפעמים מתווספת לחגיגה גם הורדה ברוטאלית של הילוכים (בעיקר משני לראשון).

רעידות - קיימות גם קיימות, מיומו הראשון הרכב רועד בסרק.

לגבי סחירות, ומכירה בעוד 5 שנים, אני לא נביא אבל יש פה את עניין הפסקת הייצור של סיאט ב2030, מעניין איך זה ישפיע על הסחירות. 

את הבאיון אני לא מכיר, אבל מנתונים יבשים נראה שהיא לא תהייה זריזה מהארונה.

אולי ללכת על הארונה 1.5 ככה לפחות העניין של הכוח והרעידות יפתר? :)

בגדול, אני מסכים לגבי ה-1.0, אבל תלוי באיזה רכב. בארונה הוא סופר זריז ומאוד מספיק למה שהרכב הזה מציע לדעתי, אבל באוקטביה הוא עגלה ממש, ברמה שזה אפילו מסוכן לפעמים, צריך לחשוב פעמיים לפני כל עקיפה (!).

מוזר לי שאתה מקבל 1 ל-11. נשמע שאתה עם רגל קלה על הגז, כי להורים שלי יש את הרכב והוא משיג 1 ל-15 בדרך כלל. מה שכתבת לגבי ה-DSG גם מאוד מוזר לי, לא משהו שאני אישית הרגשתי באף רכב DSG שהיה לי. 

הרעידות זה משהו שאתה לומד לחיות איתו, בן אדם רגיל לא ישים לב לזה. וכמובן שאין ספק שה-1.5 עדיפה, אבל תלוי מה מחפשים.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 39 דקות, פליקס כתב:

אם זה נחשב למנוע בין הטובים שיש לקונצרן אז אבוי לקונצרן.

יוצא לי לנהוג לא מעט על ארונה 1.0.

נשמע לי כאילו אתה מדבר על משהו אחר לגמרי.

מנוע נהדר, עם כוח זמין מספק לגמרי, ורעידות?! שום כלום.

וזה לא שהתרגלתי או משהו. ברגיל אני עם סובארו 2.5L.

אל ה-DSG באמת צריך להתרגל קצת, אבל זה ממש בקטנה.

ויצא לי גם לנהוג בחו"ל על אוקטביה שכורה עם אותו מנוע, במשך שבוע עם 5 נוסעים וציוד,

וגם שם לא הרגשתי מחסור בכוח או רעידות או דפיקות בגיר וכל מה שתיארת.

צריכת הדלק כ-14 קמ"ל, הרוב עירוני קצר,

ואין אכילת שמן בין טיפולים, (לעומת קרובה עם גולף 1.5 שאוכל שמן בצורה חריגה מיומו הראשון).

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אני מדבר על ארונה, הרכב אצלי מאז היותו חדש וכבר עם מעל ל47 אלף.

לגבי צריכת הדלק, כתבתי שמדובר בצריכה משולבת ואפילו עם נטייה קלה לעירוני.

הרכב מבלה גם לא מעט בפקקים (START STOP מנותק לצמיתות), אבל בכל מקרה ציפיתי שיהיה יותר חסכוני מ1 ל11. עם אותו התוואי +- אני מקבל 1 ל 10 עם רכב בעל פי 3 כ"ס.

הרכב יוצא לאט מהמקום  וזה מרגיש כאילו הגיר מגביל את ההאצה מחשש לפגיעה במצמדים.

לגבי כוח זמין, תנסו לתת קיק דאון במצב D ואשכרה תרגישו השהייה עצומה בהורדת ההילוכים.

למעשה המצב היחידי שניתן לנהוג ברכב ולקבל האצה סבירה זה DS, במצב D הרכב מאוד אנמי ורץ למעלה בהילוכים (הילוך 7 ב60 קמ"ש, כשתצטרכו להאיץ, הוא יוריד בבת אחת שלושה הילוכים וזה יקח נצח, תנסו ותיווכחו).

הרעידות מהמנוע קיימות מהיום הראשון.

מצטער, 10.8 ל100 זה לא מהיר ולא זריז. זה מספרים שהם יותר בכיוון של איביזה MK1

עוד נק' לגבי הסחירות, מכיוון שזה רכב חביב על חברו תהליסינג כנראה שבשנה הקרובה +- יצאו הרבה ארונות לשוק, מעניין איך זה ישפיע על המחיר.

רכב B SUV נחמד, לא יותר מזה. הייתי מעדיף אם היה מגיע עם מנוע 4 ציל' עם קצת יותר הספק וגיר ידני או ZF8 על פני ה DSG המעפן הזה.

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם

הרכב הזה נמצא אצל חברות הליסינג עוד מ-2018-2019.

חוץ מזה שבליסינג לרוב זה רמת גימור סטייל. בפרטי מהרושם שלי הרבה קנו את ה-FR. בזמנו כשמכרתי את הארונה שלי זה לא השפיע.

בדגם לפני מתיחת הפנים 0-100 היה ב-10 שניות. זה סבבה לסופר מיני מוגבהת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 16 דקות, פליקס כתב:

למעשה המצב היחידי שניתן לנהוג ברכב ולקבל האצה סבירה זה DS

אכן. מצב D בלתי נסבל.

אני כבר בהרגל קבוע לתת קליק נוסף למטה בידית אחרי השילוב לדרייב, ותמיד נוהג במצב S,

וכך הנחלתי גם לנהגת הקבועה על הארונה הזו.

(אמרתי לה ש-D זה דפוק, ו-S זה הסטנדרט...).

וגם נכון של-DSG יש חסרונות שאפשר להתרגל אליהם כמו אצלנו, או לצפות ממנו למשהו שהוא לא מתוכנן אליו.

בסה"כ באופי נהיגה רגוע המנוע הזה מספק המון כוח בטורים נמוכים,

ומרגיש יותר שרירי מאשר 1.6 אטמוספרי-פלנטרי שהיה לפניו.

אז כנראה שתלוי מה הציפיות ומה הרגלי הנהיגה, ובהתאם רמת שביעות הרצון.

אצלנו כאמור מאוד מרוצים מהחבילה הכללית.

• מצחיק 2
פורסם

בת הזוג שלי מתנהלת ברכב , לא מבינה בכלל על מה שאני מדבר על הגיר מבחינתה הכל בסדר.

אוהבת את הרכב, את העיצוב , את ההתנהגות , הכוח בסל"ד נמוך ובקיצור מתאים לה לחלוטין.

מומלץ לבצע נסיעת מבחן על מנת להבין אם מתאים גם לך.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 54 דקות, פליקס כתב:

עם אותו התוואי +- אני מקבל 1 ל 10 עם רכב בעל פי 3 כ"ס.

אתה עושה 1 ל-10 עם רכב עם 300 כ״ס? אשמח שתלמד אותי, הבמוו שלי עושה 1 ל-5 :-).

לפני 54 דקות, פליקס כתב:

לגבי כוח זמין, תנסו לתת קיק דאון במצב D ואשכרה תרגישו השהייה עצומה בהורדת ההילוכים.

אני מבין על מה אתה מדבר, אבל אתה לא אמור לעשות את זה, בגדול. תמיד תהיה השהייה כי יש טורבו וזה בהגדרה, אבל אני שמתי לב שניתן להתגבר על זה אם ״מלטפים״ את דוושת הגז עד שהגיר מבין מה אתה רוצה לעשות ומשלב את ההילוך הבא ואז להגביר בהתאמה.

לפני 54 דקות, פליקס כתב:

למעשה המצב היחידי שניתן לנהוג ברכב ולקבל האצה סבירה זה DS, במצב D הרכב מאוד אנמי ורץ למעלה בהילוכים (הילוך 7 ב60 קמ"ש, כשתצטרכו להאיץ, הוא יוריד בבת אחת שלושה הילוכים וזה יקח נצח, תנסו ותיווכחו).

מסכים עם זה, אבל זה מטעמי חיסכון בדלק. אתה יכול לנסוע עם S במידה ויש לך כסף ספייר ואז תקבל את התוצאה שאתה רוצה.

לפני 54 דקות, פליקס כתב:

הרעידות מהמנוע קיימות מהיום הראשון.

זה בעיקר בסרק, וזה סביל. ההורים שלי לא יודעים על מה אני מדבר אבל אני שם לב לזה. חסרון של 3 צילינדר. given.

לפני 54 דקות, פליקס כתב:

מצטער, 10.8 ל100 זה לא מהיר ולא זריז. זה מספרים שהם יותר בכיוון של איביזה MK1

כשאתה מסתכל על 0-100, זה נכון. זה מאוד איטי. אבל תוסיף לזה משקל נמוך והעברת הילוכים מהירה ואתה מקבל רכב שבהגדרה הוא ״זריז״.

לפני 54 דקות, פליקס כתב:

על פני ה DSG המעפן הזה.

פה כבר הוכחת שאתה סתם הייטר.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...