Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 108 מנוע פיורטק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה מכרתי C4 עם מנוע הפיורטק.

מחפש רכב שיחליף אותו, שצריך לעבור את שער הגיא כמה פעמים בשבוע.

בעבר היתה לי c1 שהתקשתה לעשות את זה.

האם המנוע 1.2 של הפיג'ו 108 סובל מאותן בעיות טיימינג כמו הפיורטק 1.2 טורבו?

האם מבחינת אמינות עדיף לבדוק את הספארק?

תודה 

פורסם

הייתי על סף קנייה של קקטוס ידנית 1.2, לא טורבו. אותו מנוע כמו בפיג'ו. 

בשיחה עם יוסי ממוסך גבע הבנתי שההתפוררות הרצועה קיימת גם במנוע האטמוספרי לכן אצלי זה ירד מהפרק.

פורסם

אם תמצא רכב שטיפלו בו טוב, ותבצע טיפולים יזומים אין סיבה לדאוג. זה כן המנוע עם הרצועה המדוברת, אבל בתחזוקה סבירה הוא יכול להיות אמין. 

מצד שני, אם לא בא לך להתעסק ברכב, ואם אתה רוצה רכב שבכל מקרה נותן יותר (נוחות, איבזור, כוח), ספארק עדיפה חד משמעית. אם מדובר על הדגם של 2016+ אז בכלל טוב. 

פורסם
לפני 12 שעות, Bnaya Livne כתב:

האם המנוע 1.2 של הפיג'ו 108 סובל מאותן בעיות טיימינג כמו הפיורטק 1.2 טורבו?

לפי מאות הודעות בנושא בפורום נוצרת תמונת מצב שהיקף הבעיות במנוע 1.2 אטמוספרי הרבה יותר נמוך או שהן מופיעות בק"מ הרבה יותר גבוה.

אבל כן זו אותה מערכת עם אותה רצועה. 

פורסם

לשני דגמי המנועים של ה-1.2 בעיה משותפת בכל הקשור לרינגים "רכים" שגורמים לצריכת שמן מוגברת ככל שהרכב עבר נסועה משמעותית. במנוע האטמוספרי יש הזרקת סעפת (להבדיל מהזרקה ישירה במנוע המוגדש), ותופעת דילול השמן בדלק כמעט ולא קיימת, לכן אורך החיים של הרצועה במנוע הזה משמעותית יותר גבוהה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לי יש 208 ידנית שנת 2014 שרכשתי במחיר נמוך לפני 4 שנים. 

התפוררות הרצועה קיימת אם כי משמעותית פחות. אני לא לקחתי סיכון וביצעתי החלפה יזומה כשלרכב היו 53000 ק"מ והיום עומד על 85000 ק"מ (בערך לפני שנה וחצי).  

לא חושב שזה משהו שצריך למנוע ממך לקנות את הרכב כי סך הכל אם אתה מחליף באופן יזום מה הבעיה? יש הרבה מכוניות שצריך להחליף להן טיימינג בשוטף כל 4-5 שנים והיו לי כאלו. 

מה שכן אצלי התקלקל הממיר הקטליטי שזה מבאס. אבל חוצמיזה אחלה אוטו ואני מאוד נהנה ממנו. היתרון המשמעותי הוא חיסכון הקנייה שקונים את המכוניות הללו במחיר זול ואז אפשר להשאיר כסף בצד לעניין הטיימינג לבצע יזום במוסך לא מורשה יבואן כמו גבע או אורן שירותי רכב וליהנות מאיזה 5-6 שנים של שקט תלוי כמה אתה נוסע. 

• תוכן חדש...