Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו לוגאן 09 - תא מטען לא ננעל

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו לוגאן תא מטען לא ננעל, האקטואטור החשמלי (או איך שקוראים לו) משמיע רעש חלש בנעילה אבל לא מזיז את הבריח. מעניין שאחרי הזזה ידנית של הבריח המנעול החשמלי כן פותח ונועל עד הפעם הבאה שאני פותח עם הידית החיצונית.

עד כאן תיאור הבעיה.

תכלס אני רוצה לנסות לתקן/להחליף את המנעול החשמלי, פירקתי הדיפון ובתוך חלל הדלת המנעול החשמלי תלוי על מנגנון הידיות פנימית וחיצונית שמחובר עם 3 ברגים לדלת. פירקתי הברגים אבל חלל הדלת צר ואני לא מצליח לחלץ את המנגנון החוצה. עיקר ההפרעה זה הבליטה של הידית הפנימית.

אשמח להכוונה איך לחלץ אותו.

אולי דרך פירוק מנגנון המגב שיושב על 3 תושבות? איך מפרקים אותו?

ניסיתי לחפש ברשת ולא כ"כ מצאתי.

מילות מפתח לחיפוש באנגלית או ברוסית שם הרכב נפוץ כלאדה לארגוס גם אולי יקדם אותי.

תודה!

20240123_094453.thumb.jpg.c8e3c670e5ee11ef042f99c7e7857d62.jpg

פורסם

תודה רבה! הצצה קלה בסרטון הספיקה כדי להבין שפיספסתי את המנעול העליון שמנע את הוצאת המנגנון.

אין לך מושג כמה זמן ישבתי על יוטיוב ברוסית למצוא סרטון כזה.. האחזקה של הרכב הזה ממש עושה חשק ללמוד קצת רוסית, התחלתי עם האותיות הקריליות אבל נראה שכבר לא ריאלי בשלב שלי בחיים להשקיע בלימוד רוסית רק בשביל זה.

בכל אופן תודה רבה! אנסה ואחזור לדווח.

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

מקווה שיעזור, אם צריך תרגום של קטע ספציפי,תגיד. 

אם אפשר משהו קטן שאני לא בטוח כמה הוא משמעותי בכלל: בפירוק של המנעולים עצמם העליון והתחתון הוא צובע עם טוש שחור את הברגים. לא הצלחתי להבין מה בדיוק הוא עושה שם ולמה.

תודה רבה!

פורסם

יש חורים אובאליים שם שמאפשרים כיוון מיקום של המנועל.

סימן עם טוש את מיקום הברגים כדי שיוכל להחזיר את המנעול לאותו מקום בדיוק ולא יהיה צורך לכוון. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה רבה!

אבל אם כל הבעיה זה הצ'ופצ'יקים מפלסטיק ששומרים על המנוף בזוית הנכונה והם נשברים אולי אפשר "לבנות" על מה שנשאר מהצופציק גוש פלסטיק שיחזיק את המנוף במקום?

אני ישמח לנסות, השאלה שלי איזה חומר מתאים לזה, אולי איזה אפוקסי חזק?

פורסם

מעדכן ומסכם:

קיבלתי את הרכב עם תא מטען לא ננעל, ובאחת הדלתות האקטואטור עבד אבל צרצר בכל פתיחה.

פתחתי דיפון דלת תא מטען האקטואטור היה נראה שלם ותקין. הזלפתי לתוכו שמן מכונות דליל מתחת לגומיה של הזרוע שלו ושימנתי את מנגנון הנעילה עצמו.

מאז עובד מצויין.

תוך כדי ההתעסקות עם דלת תא המטען האקטואטור המצרצר בדלת הצד הפסיק לפתוח. הצטיידתי בתרסיס ניקוי (בלמים ) ותרסיס גריז ליתיום. פירקתי הדיפון מתוך מטרה לפרק גם את המנעול אבל ראיתי שהגישה אליו מאחורי מסילות החלון מאוד מקשה על הפירוק ולכן הסתפקתי בניקוי וגירוז המנגנון דרך הפתחים בפח וכן הזלפתי עם קש שתיה כמות יפה של שמן מכונות דליל לתוך האקטואטור גם כאן מתחת לגומיה של הזרוע שלו.

התוצאה: עובד מעולה גם האקטואטור בלי שום רעש נלווה וגם המנגנון עצמו נהיה יותר שקט וקל לתפעול.

לסיכום, אל תרוצו להחליף לפני שניסיתם לנקות לשמן ולגרז.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מקווה שיחזיק הרבה זמן.

שמן בכמות גדולה עם הזמן צובר לכלוך והופך לעיסה דביקה שמקשה על התנועה של החלק. 

פורסם (נערך)

מסכים איתך גם חששתי אבל החלטתי שאין לי יותר מידי מה להפסיד.

תכלס אחרי השימון ראיתי שהשמן הנוזלי מאוד דליל והעודפים התנקזו מהאקטואטור החוצה דרך הקונקטור התחתון, כך שנראה שלא נשארה כמות משמעותית בפנים. לפי מה שהתנקז מקווה שבכלל נשאר שם משהו..

גם בגירוז המנגנון השתדלתי לא להפריז וראיתי שפעולת המנגנון דוחה החוצה עודפים.

בקיצור מסכים איתך אבל ביצעתי את השימון כי קיבלתי רושם שבאמת הכל תקין 100% וחיכוך מוגזם זה הבעיה היחידה שמנעה פעולה תקינה.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...