Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי שאלות יחסית טיפשיות אבל מעניין אותי מה החוק אומר לגבן.

1. מוניות נמכרות ללא מס. האם כל בעל רישיון נהיגה למונית יכול לקנות מונית כזאת (חדשה או משומשת) מבלי רצון אמיתי להשתמש בה כמונית (שאז צריך מספר מונית וכו')?

2. כל בוקר אני רואה מוניות חותכות בנתיב +2 למרות שהם לבד ללא נוסעים. 

האם יש הגבלה חוקית לקנות רכב בצבע לבן ולשים עליו תפאורה של מונית מבלי להיות בעל רישיון מונית וכו'? (כן אני יודע שמצלמות מהירות ימשיכו לתת דוחות על נת"צ, אבל בנתיבי + זה יכול להיות יתרון)

לא שאני הולך לממש את השאלות האלה, אבל בהחלט מעניין

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אתה לא יכול לקנות מונית, ולקשט אותה כמונית ולהשתמש בה כרכב פרטי מהסיבות הבאות:

1) אתה צריך לרכוש מספר למונית או להשכיר כזה ( רישיון הפעלה למונית). החלק הזה הוא נטו כסף. סדר גודל של 110,000 שקל. ( פעם היה הרבה יותר).

2) אתה חייב שיהיה לך רישיון לנהיגה ברכב ציבורי ( רישיון D1). אתה לא יכול לנהוג במונית עם רישיון נהיגה B.

להוציא רישיון למונית זה תהליך של חצי שנה עד שנה ועולה מעל 10,000 שקל.

אחרי שעשית את שניהם אתה צריך לפתוח עוסק ולהצהיר על ההכנסות ( גם אם אין כי אתה לא משתמש בה כמונית).

עכשיו אתה מבין למה אף אחד לא עושה את זה?

• מעניין 1
פורסם

1. ומה יקרה אם אני נגיד ארשום סתם מספר על המונית? 23865 ? מישהו באמת בודק את זה? כמובן כל עוד זאת לא מונית אמיתית.

2. רישיון נהיגה למונית כמו שאמרת עולה כ10 אלף. אבל המסים על המונית עולים יותר.

האם ניתן לקנות מונית משומשת (או חדשה) ולנהוג בה עם רישיון למונית בלי להיות מונית אמיתית. (אין מספר ירוק ולא מתכוונים להסיע אנשים )

3. לפתוח עוסק אפשר בלי להכניס מספר מונית?

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם
לפני 13 דקות, om2 כתב:

ומה יקרה אם אני נגיד ארשום סתם מספר על המונית? 23865 ? מישהו באמת בודק את זה? כמובן כל עוד זאת לא מונית אמיתית.

לא ימכרו לך רכב ויגדירו אותו כמונית ללא רישיון הפעלה.

לפני 14 דקות, om2 כתב:

רישיון נהיגה למונית כמו שאמרת עולה כ10 אלף. אבל המסים על המונית עולים יותר.

האם ניתן לקנות מונית משומשת (או חדשה) ולנהוג בה עם רישיון למונית בלי להיות מונית אמיתית. (אין מספר ירוק ולא מתכוונים להסיע אנשים )

אם תקנה מונית, לא משנה משומשת אן חדשה, תצטרך כפי שאמרתי רישיון הפעלה ורישיון נהיגה למונית. רישיון נהיגה כ 10000 שקל, רישיון הפעלה כ 110,000 שקל.( אם תשכיר רישיון הפעלה - עלות חודשית כ 1500-2000 שקל בחודש).

עשית את כל זה ויש לך מונית. נניח שמשתלם ( לא משתלם אבל נניח) אתה חייב להיות עוסק מורשה ולדווח את ההכנסות. אין הכנסות כי אתה לא מונית, נכון? אז אתה חייב לדווח שאין הכנסות. ואז יגיעו השאלות על ההוצאות של הדלק והק"מ, מה תענה? שאתה מונית ללא מטרת רווח?

לפני 18 דקות, om2 כתב:

לפתוח עוסק אפשר בלי להכניס מספר מונית?

אז לאן אתה מקשר את המונית?

אני לא הייתי מכניס את הראש לזה אבל אתה יודע, יש גם כאלה שקונים אדמות חקלאיות כחלק מהחלום לבית פרטי.......

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שאמרתי.

זאת שאלה תאורתית בלבד.

לא רוצה להיות נהג מונית (חוקי או לא)

סתם תהיתי (בעמידות האינסופיות בפקקים) אם אני יכול לקשת הרכב כמו מונית לנסוע בנתיבי +2

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם

חוקי כן, אבל לא משתלם כלכלית ולכן אתה לא רואה אנשים שעושים את זה.

לגבי חוקי,  אתם לא שם סתם מספר אלא מספר של רישיון הפעלה שברשותך. סתם מספר ( כמו שהצגת בפוסט הראשון) זאת עבירה פלילית.

• מעניין 1
פורסם

שתי השאלות הן בתחום הפלילי. השניה היא אופן הכי רור ובולט. 

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אתה יכול לנסוע חופשי בנתיבי +2... אפס אכיפה ומחצית מהרכבים מהנוסעים שם הם + עצמם
לאף אחד לא אכפת...
פעם במליון שנה שמים איזה שוטר בנקודה קבועה, כולם מסמנים אות בוויז ובזה נמגר הסיפור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה יכול לצבוע את הרכב כמו מונית, אבל אם כבר אז עדיף לצבוע אותו כמו משטרה, זה יקנה לך יותר זכויות.

שניהם כמובן פליליים ברמה כזו או אחרת.

• מצחיק 4
פורסם

היה בעבר מבצע של המשטרה על משפחת פשע אם אני לא טועה שהסתובבה עם רכבי יוקרה שהם עשו חשבון שהעלות של הכובע יותר זול מהמיסים,

ולכן הם החזיקו רכבי יוקרה לא שמו את הכובע ולא את המדבקות ס"ה היה להם מס' מונית,

בסוף המשטרה הגיע אליהם,

• מעניין 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

@WE988244

חוץ מענין הכובע וכו’

יש פה עניין פלילי ?

נניח ומצאתי כי עלות החזקת  הg קלאס שלי תהיה זולה יותר תחת רישיון מונית, 

יש פה משהו לא חוקי? 

אני חייב לקחת נוסעים? 

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

מה שבטוח, לא תהיה הראשון שחשב על זה

Screenshot_20240115_000626_TikTok.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 7 שעות, M H כתב:

@WE988244

חוץ מענין הכובע וכו’

יש פה עניין פלילי ?

נניח ומצאתי כי עלות החזקת  הg קלאס שלי תהיה זולה יותר תחת רישיון מונית, 

יש פה משהו לא חוקי? 

אני חייב לקחת נוסעים? 

התשובה חיובית

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מה חיובי?

נהג מונית יש לו שעות עבודה בחובה?

הוא בדרך הביתה בחזור הוא חייב לקחת נוסע?

מה יכול לחייב נהג מונית לעצור ללקוח ולהסיע אותו?

• מעניין 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אם הוא אינו בנסיעה עם לקוח או אל לקוח הוא חייב לקחת כל מי שמבקש,את שירותיו.

וזה נאכף במידה זו או אחרת.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...