Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לילה טוב לכולם.

הרישיון רכב של חבר שלי פג תוקף ב14.11.23(הוא לא איש מילואים או מפונה) .

ב13.10 פורסם ששרת התחבורה חתמה על צו שמאריך את התוקף  של הרישיונות רכב שפג תוקפם ב60 יום באופן אוטומטי, למי שרישיון הרכב שלו אמור לפוג מהתאריך 7.10.23 לבין 6.12.23 .

גם באתר הזיהוי הממשלתי מתחת לקטגוריית חידוש רישיון רכב רושם לחבר שלי: ''לידיעתך: רישיונות רכב שתוקפם פג בין התאריכים 7.10.23 לבין 6.12.23 הוארכו אוטומטית ב60 ימים נוספים ממועד סיום תוקף הרישיון.

גם באתר כל זכות רשום שהאריכו ב60 ימים את הרישיונות רכב למי שאמור לפוג בין התאריכים 7.10 לבין 6.12 (קישור לנושא: https://www.kolzchut.org.il/he/הקלות_לנהגים_והארכת_תוקף_רישיונות_רכב_ונהיגה_בתקופת_מלחמת_חרבות_ברזל )

אבל אני רואה באתרים מסוימים שרושמים שהאריכו את התוקף של הרישיונות רכב ב60 ימים רק לרישיונות רכב שאמור לפוג תוקפם בין ה7.10 עד ל6.11  ולא 6.12.23 .

הנה דוגמא נגיד לאתר כזה: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/ryvyav8z6

הנה הצו עצמו אבל לא הבנתי כל כך מה ההבדל בין פסקה 1 לבין פסקה 2:

הארכת תקופת תוקף רישיון רכב
1. 

רישיון רכב אשר תקופת תוקפו הסתיימה בתקופה שמיום כ"ב בתשרי התשפ"ד (7 באוקטובר 2023) עד יום כ"ב בחשוון התשפ"ד (6 בנובמבר 2023), תקופת תוקפו תוארך ב-60 ימים, ולגבי בעל רכב שהוא זכאי לדחיית מועד בתקופה הקובעת הראשונה, תוארך תקופת תוקפו של רישיון רכב כאמור ב-30 ימים נוספים; לעניין צו זה, "זכאי לדחיית מועד בתקופה הקובעת הראשונה" – מי שהוא מנוי בהגדרה "זכאי לדחיית מועד בתקופה הקובעת הראשונה" שבסעיף 1 לחוק דחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל) (חוזה, פסק דין או תשלום לרשות), התשפ"ד-2023 (להלן – חוק דחיית מועדים), למעט מי שהוא מנוי בפסקה (7) או (8) להגדרה האמורה.

הארכת תקופת תוקף רישיון רכב לכלי רכב נוספים
2. 

רישיון רכב אשר תקופת תוקפו הסתיימה בתקופה שמיום כ"ג בחשוון התשפ"ד (7 בנובמבר 2023) עד יום כ"ג בכסלו התשפ"ד (6 בדצמבר 2023), תקופת תוקפו תוארך ב-60 ימים, ולגבי בעל רכב שהוא זכאי לדחיית מועד בתקופה הקובעת הראשונה, תוארך תקופת תוקפו של רישיון רכב כאמור ב-30 ימים נוספים.

פשוט חבר שלי עשה תאונה(נכנסו בו מאחור בפקק והוא נהדף על רכב אחר מקדימה) והביטוח מבקשים רישיון רכב בתוקף, האם באמת לפי מה שרשום פה הרישיון רכב שלו בתוקף? והוא צריך להוציא את זה ממשרד הרישוי?

תודה לכולם, לילה טוב.

עריכה אחרונה על ידי FuriousLift
פורסם (נערך)

להבנתי בתחילה התקנה היתה עד 7/11 ואח"כ האריכו את זה ל-7/12

https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001gOBYwQAO/טיוטת-צו-התעבורה-הארכת-תקופת-תוקף-רישיון-רכב-תיקון-התשפד2023?language=iw

אין לי מושג למה הוסיפו סעיף 2 ולא שינו את סעיף 1 ...

בכל מקרה חברת הביטוח אמורה להכיר את ההארכה הזו,

הם טענו שזה לא בתוקף?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, אלעדית כתב:

https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001gOBYwQAO/טיוטת-צו-התעבורה-הארכת-תקופת-תוקף-רישיון-רכב-תיקון-התשפד2023?language=iw

הם טענו שזה לא בתוקף?

הם פשוט ביקשו מחבר שלי רישיון רכב שהוא בתוקף, עדיין לא דיברתי איתם על זה.

משרד הרישוי יוכלו להוציא את הרישוי רכב עם ההארכה הזאת? או פשוט לדבר עם חברת ביטוח על זה?

עריכה אחרונה על ידי FuriousLift
פורסם
לפני 30 דקות, FuriousLift כתב:

פשוט חבר שלי עשה תאונה

לפני 4 דקות, FuriousLift כתב:

פשוט ביקשו ממני רישיון רכב

סתם למען הכיף -

אדם הגיע ליועץ זוגיות ואומר לו ”חבר שלי שואל מה לעשות כשהמצב הוא...”

אומר לו היועץ, תגיד לחבר שלך, שיבוא אלי, אם הוא מתבייש אז שיאמר 

”חבר שלי שואל...”

😜😜😜

• מצחיק 5
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אין לי מושג.

מניחה שאם תנסה להוציא כפל רישיון לא תצליח (לא מזיק לנסות).

אם הייתי במקומך, הייתי שולחת את הרישיון כפי שהוא. ע"פ הצו דינו כרישיון בתוקף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, M H כתב:

סתם למען הכיף -

”חבר שלי שואל...”

😜😜😜

חבר שלי פשוט דובר רוסית ואני עוזר לו עם זה.

לפני 4 דקות, אלעדית כתב:

אין לי מושג.

מניחה שאם תנסה להוציא כפל רישיון לא תצליח (לא מזיק לנסות).

אם הייתי במקומך, הייתי שולחת את הרישיון כפי שהוא. ע"פ הצו דינו כרישיון בתוקף.

העליתי את המסמך של הרישיון רכב לאתר של חברת ביטוח, אחרי כמה ימים רשום ליד המסמך: חסר או פג תוקף, והמסמך התקבל אצלם.

ניסיתי לעשות כפל רישיון וזה לא נותן.

• אהבתי 2
פורסם

באם תשלם את האגרה באזור האישי הממשלתי תקבל רשיון רכב חדש,

לא מצוין ע"ג הרשיון רכב אם בצעת טסט או לא,

ככה תפתור את הבלאגן לדעתי.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 3 דקות, WE988244 כתב:

הרכב טוטאלוס.

פורסם

חברך לא יוכל להוציא רשיון רכב עם טסט תקף.

היו שתי אורכות של 60 ימים שניתנו ע״י משרד התחבורה:

1. לרשיונות רכב בין התאריכים 7.10-6.11.

2. לרשיונות רכב בין התאריכים 7.11-6.12.

כל אורכה ניתנה באופן נפרד ולא ניתן לצרף אחת לרעותה.

חברך צריך להציג לחברת הביטוח את רשיון הרכב שפג תוקפו + את הוראת השעה שהוצאה ע״י משרד התחבורה.

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 7 שעות, WE988244 כתב:

לא נכון. כאשר מבוצע טסט תאריכו מצויין על כפל הרישיון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משרד הרישוי לא מספיק רשיונות רכב או נהיגה עם תוקף ארוך יותר. הוראת השעה מאריכה את תוקפן של הרעיונות הקיימים. חברת הביטוח, איך לומר בעדינות, צריכה לשים נציגים בעלי IQ גבוה יותר.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 11 שעות, FuriousLift כתב:

פשוט חבר שלי עשה תאונה(נכנסו בו מאחור בפקק והוא נהדף על רכב אחר מקדימה) והביטוח מבקשים רישיון רכב בתוקף

חברת הביטוח צריכה להתאים את עצמה למצב ולהוראת משרד הרישוי. הרשיון של חברך בתוקף על פי חוק גם אם התאריך שכתוב בו עבר. זו עובדה.

הוא לא צריך לטרטר את עצמו לשום מקום מעבר ללצעוק על נציגי חברת הביטוח שימצאו דרך להתמודד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

חברת הביטוח צריכה להתאים את עצמה למצב ולהוראת משרד הרישוי. הרשיון של חברך בתוקף על פי חוק גם אם התאריך שכתוב בו עבר. זו עובדה.

הוא לא צריך לטרטר את עצמו לשום מקום מעבר ללצעוק על נציגי חברת הביטוח שימצאו דרך להתמודד.

בדיוק.

כדאי להתחיל ב"לדבר" לפני שמגיעים ל"לצעוק".

מקווה שיעדכן איך הסתדר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שלב הדיבור כבר עבר. עצם הדרישה הזויה. אין סיכוי שמי שעובד בתחום הביטוח לא מכיר את ההוראה ולא נתקל כבר בטיפול בתאונות של רכבים תחת ההארכה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, אלעדית כתב:

הם טענו שזה לא בתוקף?

לפני 14 שעות, M H כתב:

סתם למען הכיף -

”חבר שלי שואל...”

😜😜😜

לפני 13 שעות, WE988244 כתב:

לפני 6 שעות, kompy כתב:

חברך לא יוכל להוציא רשיון רכב עם טסט תקף.

היו שתי אורכות של 60 ימים שניתנו ע״י משרד התחבורה:

1. לרשיונות רכב בין התאריכים 7.10-6.11.

2. לרשיונות רכב בין התאריכים 7.11-6.12.

כל אורכה ניתנה באופן נפרד ולא ניתן לצרף אחת לרעותה.

חברך צריך להציג לחברת הביטוח את רשיון הרכב שפג תוקפו + את הוראת השעה שהוצאה ע״י משרד התחבורה.

לפני 6 שעות, sperial כתב:

לא נכון. כאשר מבוצע טסט תאריכו מצויין על כפל הרישיון.

לפני 5 שעות, tinoki כתב:

משרד הרישוי לא מספיק רשיונות רכב או נהיגה עם תוקף ארוך יותר. הוראת השעה מאריכה את תוקפן של הרעיונות הקיימים. חברת הביטוח, איך לומר בעדינות, צריכה לשים נציגים בעלי IQ גבוה יותר.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

קודם כל תודה רבה לכולכם על העזרה ועל ההתייחסות.

נותן לכם עדכון קצר על המקרה:

התקשרתי בבוקר לחברת ביטוח ואמרתי לנציגה לגבי ההוראת שעה/צו הזה, היא לא הבינה על מה אני מדבר אז שלחתי לה צילום מאתר הזיהוי הממשלתי על ההארכה. היא שלחה את זה למנהל שלה שיבדוק ואמרה שיעדכנו אותי.

בכל מקרה ציינתי בשיחה איתה גם שקבעתי לחבר שלי תור למשרד הרישוי לבדוק את הנושא, היא אמרה שעדיף לנו לנסוע לשם לברר שם וכך עשינו היום בדיוק.

הפקידת רישוי אמרה שאכן האריכו את התוקף של הרישיונות רכב מה7.10 עד ל7.12 ושאין מה לדאוג, ובדיוק אחרי שיצאנו ממשרד הרישוי הנציגה מחברת הביטוח התקשרה לעדכן אותנו שזה בתוקף ואכן יש הארכה.

חייב לציין שלחבר שלי ירדה אבן מהלב אחרי שהסברתי לו את החשיבות שעדיף שכל המסמכים יהיו בתוקף.

עוד הפעם תודה רבה לכולכם על העזרה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...