Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה ליעד לגיחה של 3-4 ימים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בבלגרד באביב 2017.

מרכז העיר קומפקטי, למעשה תוכנית הטיול שלי היתה בנויה על נסיעה מהמלון במונית, הליכה כל היום וחזרה למלון במונית או ברגל.

המלון היה הקראון פלאזה, שנמצא ממערב לנהר הסאבא (העיר ההיסטורית ממזרח לנהר) מלון די מפואר. למעוניינים - יש (או היה) ספא גדול. קבוצה לא קטנה שטסה אתנו שהתה במלון יותר מרכזי שכנראה היה יותר זול אבל האיכות בהתאם.

די קרוב אליו (כמה דקות הליכה) מרכז קניות גדול וזול USCE.

הליכה מחומות העיר ברגל למלון ארכה, למיטב זכרוני, בסביבות 30-40 דקות. עשינו את זה פעם אחת כדי להתרשם מחציית הנהר על הגשר. שאר הנסיעות בין העיר למלון עלו, במחירי אותו זמן, סביב 600 דינר, שהיו כ-20 ש"ח.  ולזכות נהגי המוניות - לא תחמנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, סגרנו על בלגרד כרגע.

יש לנו אפשרות לבטל בחינם, עד 3 שבועות לפני הטיסה.

לפי לוח הטיסות של נתב"ג, בתקופה שאנחנו אמורים לטוס בה, אמורות להיות טיסות של אלעל ושל אייר סרביה, כרגע רק ארקיע מוכרת טיסות לשם.

אז הזמנתי מהם בנתיים ומקסימום אבטל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יפה. עיר נחמדה. 

לכמה ימים?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חזרנו ביום שני האחרון, היינו שם 3 ימים.

סיכום קצר על בלגרד.

עיר נחמדה לטיול של 3 ימים. זה לא ברלין, פראג או רומא. אחרי 3 ימים הרגשנו שמיצינו.

באופן מפתיע רוב האנשים ידעו לדבר אנגלית, כולל מבוגרים. לחלקם הייתה אנגלית טובה, לחלקם פחות אבל בסך הכול אפשר להסתדר. לא יודע מה קורה מחוץ לבלגרד.

לא שכרנו רכב כי לא היה צורך, התניידנו בעיקר במוניות שהיו די זולות. רוב הנסיעות עלו 15-20₪.

חשוב להזמין דרך אפליקציה או דרך המלון, פעם אחת לקחנו מונית מהרחוב ושילמנו מחיר מופקע מאוד (2500 דינרים סרבים שזה כ-80₪) וכל זה על נסיעה של 4 ק"מ שלא הייתה פקוקה במיוחד. רק לצורך סדר גודל - על נסיעה של כ-18 ק"מ מהמלון לשדה התעופה שילמנו 2100 דינרים סרבים.

היצע המוניות מגוון מאוד וכולל מוניות מתחילת שנות ה-2000 כמו מגאן דור ראשון וסיטרואן קסארה פיקאסו לצד מוניות חדשות לגמרי. על הכביש עדיין רואים קצת יוגו ולאדה.

באופן לא ברור, ולמרות שהטמפרטורות נשקו ל-30 מעלות, אף נהג מונית לא מדליק מזגן. גם במקומות מתוירים לא הדליקו מזגן.

האוכל די זול, אכלנו במסעדה שנחשבת מומלצת במדריך מישלן, מנת פתיחה, שתי מנות עיקריות, שתי בירות ובקבוק מים גדול - כ-200₪. היינו בעוד איזה 2-3 מסעדות, גם כשלא ניסינו לחסוך לא עברנו את ה-200₪ לזוג. צריך לקחת בחשבון שאני מדבר על סכומים כאלו שלקחנו שתי מנות עיקריות, מנות פתיחה, שתיה וכו'.

ארוחת בוקר ראשונה לא הייתה כלולה במלון והיינו רעבים אחרי הטיסה, המחירים גם היו די נמוכים, טעמנו 3 מנות ולקחנו שתי כוסות קפה, עלה משהו כמו 80-90₪.

מזון מהיר - סדר גודל של 20-30₪ למנה ב-KFC\מקדונלדס וכאלה.

Photo12-04-202493230.thumb.jpg.49b408b65d6379a7a14635a57dbe1843.jpgPhoto12-04-2024205924.thumb.jpg.938ee649c1b3dffecca589cf1932d4e2.jpg

מבחינת אטרקציות:

1. מצודת בלגרד, נחמד להסתובב שם שעתיים - 3 שעות, יש גם כל מיני טנקים ישנים שאפשר לראות

2. כנסיית Sava (שהייתה בשיפוצים)

3. מדרחוב Mikhaila, המלון שלנו היה נמצא שם וזה מיקום מעולה

4. מוזיאון ניקולה טסלה - קחו בחשבון שצריך לקנות כרטיסים מראש, באנו בבוקר כדי לקנות כרטיסים לסיור שהתקיים 5-6 שעות לאחר מכן.

5. רובע סקרדליה - נחמד בעיקר בערב. יש שם לא מעט מסעדות טובות, כדאי להזמין מקום מראש.

6. מוזיאון הטכנולוגיה - קטן ונחמד לשעה או שעתיים. לא ברמה של מוזיאוני טכנולוגיה שתמצאו בגרמניה למשל, אבל סך הכול נחמד ושווה ביקור.

7. Ada Cignlija - מעיין חוף ים מלאכותי שהם הקימו לעצמם. יש גם רכבת שעושה סיור בפארק תמורת 200 דינר סרבי לאדם.

8. שיט, חוויה נחמדה, אם כי פחות יפה ממה שרואים בבודפשט למשל.

Photo12-04-2024110529.thumb.jpg.48343cf7bf14b0de8401b40c0a2c7133.jpgPhoto12-04-2024140636.thumb.jpg.c7d039a4f29f3f1ed12dd85ada450970.jpgPhoto13-04-2024103053.thumb.jpg.a3254526baf1c4868e390a18ad9337bd.jpgPhoto13-04-2024171000.thumb.jpg.2602c3bcbdde67d2366c17a89fa65b76.jpg

מלון - Hotel Art Belgrade, מיקום מצוין, חדרים טובים למי שלא מחפש משהו מיוחד, ארוחת בוקר טובה ומגוונת.

אם הייתה לי אפשרות להאריך את השהייה ביום, הייתי שוכר רכב ונוסע לנובי סאד. קיבלנו המלצות לנסוע לשם, אבל אי אפשר להספיק הכול ב-3 ימים.

יש עוד תמונות כמובן, אבל אני מוגבל ל-48MB אז אעלה בהמשך עוד כמה תמונות.

עוד משהו שחשוב לציין ברוח התקופה - לא הרגשנו יחס עוין בתור ישראלים. אנחנו לא בולטים בתור ישראלים אבל ענינו שאנחנו מישראל כששאלו.

נכון לעכשיו סרביה מוגדרת ברמת הסיכון הנמוכה ביותר (1/4).

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שטר עם התמונה שלך הדפסת?

חייב לומר שרשימת האתרים שלך חסרה, למשל מוזיאן המנק המרכזי והמאוזוליאום של טיטו עם מוזיאון הקומוניזם. ואת כל הרשימה עשיתי ביום וחצי, וקינחתי ביום נסיעה לנובי סאד. אבל לא ביקרתי במסעדות.

פורסם

ההגעות כל פעם למוזיאון של ניקולה טסלה די בזבזו לנו זמן,

פעם אחת הגענו וראינו תור מוגזם, חיכינו וראינו שלא מתקדם אז ויתרנו.

יום למחרת באנו מוקדם, חשבנו שנוכל להיכנס אבל אז גילינו שצריך לקנות כרטיסים ל-5-6 שעות לאחר מכן. ככה אתה מבזבז זמן על כלום.

בכל מקרה נשמע שהמאוזוליאום לא מציאה גדולה (לפי התגובות שראיתי) ומוזיאון הבנק (אני מניח?) המרכזי פחות מדבר אלינו.

פורסם

המאוזוליאום, יחד עם מוזיאון הקומוניזם הצמוד אליו, מעניינים מאוד. אם אינני טועה בילינו שם איזה שעתיים.

מוזיאון הבנק לא גדול, הייתי משווה אותו למוזיאון המכס בירושלים. הקטע עם השטר הוא גימיק חמוד.

אגב, מה שיפה בבלגרד הוא שרוב האתרים נמצאים על ציר אחד, אתה מתחיל במאוזוליאום ומסיים במצודה (או להפך), והכל ברגל. לי לא זכור תור גדול במוזיאון טסלה, גם המוזיאון עצמו לא מרשים במיוחד. אבל אלה דברים נקודתיים. גם בפירנצה, שבה צריך להזמין כרטיסים חודשיים מראש, נכנסתי למל המוזיאונים בלי להמתין, כי הייתי בדצמבר.

• תוכן חדש...