Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב שמד החום בפאנל השעונים מוסיף איזה 4 מעלות לקריאה כאשר אני מדליק את האורות. מיד עם ההדלקה הוא זז מעט ימינה, וכאשר אני מכבה אותם הוא שב למקומו. יש הסבר לתופעה? דורש תיקון לדעתכם?

עמית

פורסם

הארקת מרכב הרכב אינה טובה ולתקנה יש לפעול כך (אתה עצמך או חשמלאי רכב):

1. פרק את כבל ההארקה מהמצבר ומהמרכב מתחת למצבר והלאה מתיבת ההילוכים והוציאהו החוצה.

2. קלף את בדוד הכבל ליד האוזן המתחברת אל המרכב, מתחת למצבר ונקה היטב ע"י מברשת פלדה

ו/או נייר זכוכית את הכבל שנתגלה ואת גוף המתכת של האוזן המתחברת בלחיצה על הכבל.

3. ע"י פטיש הלחמה ובדיל, בצע הלחמה של הכבל שנחשף עם אוזן המתכת להשגת חיבור חשמלי טוב

ומשופר.

4. בצע אותו תהליך עם הכבל והאוזן המתחברת אל תיבת ההילוכים לשיפור המגע גם כאן.

5. הרכב הכבל בחזרה למקומו (החיבור האחרון יהיה אל המצבר).

6. הנע הרכב ובדוק.

לפי תאורך גם בזמן פעולת מאורר הרדיאטור מד החום היה עולה כלפי מעלה.

נא דווח תוצאות לפורום כי אינך היחיד עם תופעות דומות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

והסבר תיאורטי קצר להשלמת דברי רפי - שעון החום משווה בין שני מתחים - מתח המצבר ומתח שהוא מקבל דרך נגד רגיש לחום (יוניט חום מנוע).

הנחת היסוד מאחורי פעולת השעון היא שפוטנציאל המינוס אחיד בכל נקודה ברכב. בפועל זה לא נכון (וראה כמה צרות גורמות לולאות מינוס במגברי שמע, גם בבית וגם ברכב).

מה שאתה רואה נובע מכך שבגלל מפלי מתח, הפעלת מנורות ועומסים אחרים משנה את המתחים לאחד הסלילים בשעון.

דרך אחת היא לתת מינוס לשעון מנקודה במנוע הקרובה ככל שניתן ליוניט החום של השעון. זה מחייב העברת חוט נוסף ואם השעון מקורי, גם לבצע שינויים בלוח השעונים.

דרך אחרת ומקצועית היא תיקון כללי של נפילות המתח בדרך שתאר רפי. מתיקון כזה תהננה גם מערכות אחרות במכונית (אורות חזקים יותר, סטרטר יותר חזק וכדומה).

יוסי

פורסם
3. ע"י פטיש הלחמה ובדיל, בצע הלחמה של הכבל שנחשף עם אוזן המתכת להשגת חיבור חשמלי טוב ומשופר.

רפי, מהו פטיש הלחמה ?

פורסם
הארקת מרכב הרכב אינה טובה ולתקנה יש לפעול כך (אתה עצמך או חשמלאי רכב):

1. פרק את כבל ההארקה מהמצבר ומהמרכב מתחת למצבר והלאה מתיבת ההילוכים והוציאהו החוצה.

2. קלף את בדוד הכבל ליד האוזן המתחברת אל המרכב, מתחת למצבר ונקה היטב ע"י מברשת פלדה

ו/או נייר זכוכית את הכבל שנתגלה ואת גוף המתכת של האוזן המתחברת בלחיצה על הכבל.

3. ע"י פטיש הלחמה ובדיל, בצע הלחמה של הכבל שנחשף עם אוזן המתכת להשגת חיבור חשמלי טוב

ומשופר.

4. בצע אותו תהליך עם הכבל והאוזן המתחברת אל תיבת ההילוכים לשיפור המגע גם כאן.

5. הרכב הכבל בחזרה למקומו (החיבור האחרון יהיה אל המצבר).

6. הנע הרכב ובדוק.

לפי תאורך גם בזמן פעולת מאורר הרדיאטור מד החום היה עולה כלפי מעלה.

נא דווח תוצאות לפורום כי אינך היחיד עם תופעות דומות.

רפי, ברשותך יש לי שאלה דומה:

שאני מדליק את הסוויץ' בלי להניע שהמנוע קפוא מד החום עולה בקו אחד עד 2 קוים למעלה ומתחיל קריאה משם. פעם שהייתי מפעיל סוויץ' שהמנוע קפוא מד החום לא היה זז ונשאר על המחט שמחזיקה אותו לדקה שניים. זו בעיה או שככה זה צריך להיות?

פורסם

ל ארנון - פטיש הלחמה זה מלחם חשמלי גדול, כלומר הספק של 300W ומעלה והוא מייצר חום רב.

ל STIO - בחורף טמפ' המיים במנוע קר נמוכה ובקיץ היא חמה יותר (חום הסביבה) ולכן ההבדלים,

אני מאמין שבחורף שוב תראה שחמוג מד החום יורה טמפ' נמוכה יותר מכעת.

• תוכן חדש...