Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

כל הכבוד. את מי שפוסל diy אין שום סיכוי לשכנע אחרת, אל תטרח.

פעם היה נפוץ בפורום לראות כאלה תמונות, אולי ידגדג לאחרים גם להתחיל להתלכלך קצת.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

א. כל הכבוד,

ב. כמה המשקל שלהגיר בערך?

ג. כשהפלת את הצלחות לא פחדת שהם יקבלו מכה ויתעקמו? ואז הלך כל העבודה?

בכל מקרה תסע בדרכים ישרות, ושהאוטו לא  יעשה בעיות, ולא תצטרך לבצע ועד כאלו עבודות הזויות, אפי' שזה כיף לראות את התמונות המדהימות האלו.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

כל המהות של הפורום זה DIY - אם כולם היו הולכים לעשות הכל במוסכים אצל בעלי מקצוע - הפורום היה קיים רק בשביל לקבל הכוונות על מה התקלה ולאיזה מוסך לגשת. 

שגם זה נהדר ומצויין אבל DIY תמיד היה ה"לב" של פורומים מוטוריים. 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעה, WE988244 כתב:

א. כל הכבוד,

ב. כמה המשקל שלהגיר בערך?

ג. כשהפלת את הצלחות לא פחדת שהם יקבלו מכה ויתעקמו? ואז הלך כל העבודה?

בכל מקרה תסע בדרכים ישרות, ושהאוטו לא  יעשה בעיות, ולא תצטרך לבצע ועד כאלו עבודות הזויות, אפי' שזה כיף לראות את התמונות המדהימות האלו.

תודה,
הגיר שוקל המון, הרמתי אותו עם אבנים, פיסת עץ וג'ק מנואלה עם הרבה סבלנות. הוא שוקל בערך 60-70 קילו שמרוכזים לגיר קטן אז המרכז מסה שלו גורם לזה להרגיש יותר

הפריים והצלחות יורדות בשלבים, השארתי תושבת אחת, ואפשר גם להוריד עם מנואלה את הפריים לאט ולסובב לפי איך שתרצה - במקרה שלי הפלתי על כריות. כן הייתה לי פדיחה ממש בהתחלה ששכחתי שהאוטו באוויר וניסיתי להוציא את הגלגל ואז האוטו ברח לי אחורה ונפל כל המשקל על הצלחת (הייתי בצד שמאל), לא קרה כלום לצלחת כי היא מקורית ולא זבל סיני 

פורסם

בדקת שהפרונט לא יצא מכוון? לפעמים חושבים שלא קרה כלום. 

בכל מקרה תצטייד בבוקים וסדי עצירה לעבודות הבאות. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, lanosforce כתב:

בדקת שהפרונט לא יצא מכוון? לפעמים חושבים שלא קרה כלום. 

בכל מקרה תצטייד בבוקים וסדי עצירה לעבודות הבאות. 

יצא כמו גדול, צריך לעשות פרונט שוב פעם אבל במילא הוא לא היה 100 גם מקודם
צודק לגבי בוקים וסדי עצירה, בעבודה הזאת השתמשתי ב5 ג'קים פרפר, ג'קים הידרואלים, 4 גלגלים אחד על השני, שמתי "סדי עצירה" מאולתרים ובנוסף נעלתי את הגלגל האחורה עם מוט ברזל מאוד חזק שנכנס בתוך הפריים האחורי דרך הג'אנט, ככה שגם אם ההנד ברייק היה משתחרר, הרכב היה עוצר על המוטות ברזל שהחדרתי פנימה והשתמשתי גם בדברים לא פחות חזקים (מכיר את המעמד של השלטי עבודות בכביש?😉) השקעתי יום שלם רק בנהלי בטיחות והשתמשתי בכל דבר שהיה בבית בשביל זה (וגם עשיתי סיבוב בין 4 רכבים לקחת כל ג'ק וגלגל ספייר שראיתי. אני לא אומר שזו הדרך לעבוד חכם, אני אומר שזה מה שאני בחרתי לעשות. 
בכוונה צינזרתי וחתכתי כי גם אני לא רוצה להוות דוגמא וגם כי פרסמתי את פוסט של העבודה שלי בקבוצה בפייסבוק וכל תגובה הייתה "למה אתה לא משתמש בבוקים, לא אכפת לך מהחיים שלך" עד שבסוף נעלו לי את הפוסט לגמרי.. רציתי להימנע מכל השיח הזה הרי שכל אחד עושה טעויות בפרוייקט DIY וזה חלק מהכיף, מהלמידה והסיכון שקיים עם בוקים או בלי
חושב שבקהילה בארץ צריך להבין שיש מקום להעיר אבל בלי לקחת את כל הנושא של הפוסט למקום שלילי, ואז יהיה הרבה יותר סבבה וכיף גם ללמוד מאחרים שיש להם יותר נסיון ממני
בתגובה שכתבתי שהרכב התגלגל, זה היה כשהוא היה על ג'ק אחד ולא שמתי כלום מאחורה, רק רציתי להוציא את הגלגל ושכחתי שצד אחד באוויר אז הוא ברח כשניסיתי לפתוח את הגוז'ון.
בזה אני מסכם את נושא הבטיחות💗 

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם

זה שאנשים אוהבים להטיף מוסר ולקחת עליונות כשמישהו עושה טעות - בייחוד ישראלים, כן זה מוכר - גם לי. 

מצד שני זה בד"כ מגיע ממקום של איכפתיות ורצון באמת למנוע הישנות של המקרה וממך להפוך לדוגמא. 

אם יש לך יותר צילומים של הפן הטכני עצמו - החלקים שהועברו מהגיר הישן לחדש בעיקר - את זה תעלה.

אופן העבודה, הכלים, משך זמן העבודה. 

ובאמת - אל תיקח את הזמן עם הפרונט כי לא רק שאתה נוסע ברכב שמוגדר לא בטיחותי - אם הצמיגים עדיין שווים משהו פשוט חבל עליהם תציל אותם (ואת עצמך בסופו של דבר אבל אתה כבר מכיר את איך שדברים כנראה ימשיכו). 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 4 דקות, lanosforce כתב:

זה שאנשים אוהבים להטיף מוסר ולקחת עליונות כשמישהו עושה טעות - בייחוד ישראלים, כן זה מוכר - גם לי. 

מצד שני זה בד"כ מגיע ממקום של איכפתיות ורצון באמת למנוע הישנות של המקרה וממך להפוך לדוגמא. 

אם יש לך יותר צילומים של הפן הטכני עצמו - החלקים שהועברו מהגיר הישן לחדש בעיקר - את זה תעלה.

אופן העבודה, הכלים, משך זמן העבודה. 

ובאמת - אל תיקח את הזמן עם הפרונט כי לא רק שאתה נוסע ברכב שמוגדר לא בטיחותי - אם הצמיגים עדיין שווים משהו פשוט חבל עליהם תציל אותם (ואת עצמך בסופו של דבר אבל אתה כבר מכיר את איך שדברים כנראה ימשיכו). 

אתמול הייתי במכון פרונט, רוצים 220 שח אבל אני מעדיף קודם לעשות את הבדיקת רכב מיושן במוסך כי המשולשים שלי קצת שחוקים ואם יגידו לי במוסך להחליף אז שוב פעם אצטרך פרונט במילא
בפן הטכני בעבודה על הגיר זה בעיקר מפתח 10 ו 12 והעברתי את התושבת, הקולר, הסלנואידים וכל הפחיות שהיו שם והחיישנים, לא חושב שצילמתי, כל היד שלי הייתה שמן.
אציין שמה שצילמתי והעלתי פה זה מאוד מקוצר ומתומצת, אתה כנראה מבין את זה אבל לאנשים שקוראים ומדגדג להם לקחת גם פרוייקט על עצמם, תפנו זמן כי זה חתיכת עבודה רצינית והיא לא מסתכמת ב 4 תמונות.
ידע טכני חובה מן הסתם, אפשר לשלוח לי פה ה"פ עם כל שאלה למי שמעוניין גם להכנס לפרוייקט בחניה בחצר הבית ולא יודע איפה להתחיל.

פורסם

נו ברור - זה לא מתכון להכנת עוגה - אתה מחליף כאן חלק עם מלא נלווים. 

אפרופו החלפת אטמים למינם - כל מיני O RINGS על הדרך לחדשים? 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

image.thumb.png.e0a44dd502e8149970dd082b193c17c7.pngimage.thumb.png.85bc5fc9e91a7899c5e5484e0cd811a5.png
זה מה שמצאתי בכל הנוגע להעברת החלקים מהגיר הישן לגיר מהפירוק, צד שמאל בלי הצנרת זה הגיר שלי ה 2002 וצד ימין זה מהפירוק גיר של 2005 

כמעט ולא החלפתי דברים פשוט כי לא היה צריך, הרכב 2002 יד ראשונה קניתי אותו מבן אדם שמהיום שהוא הוציא אותו מהחברה עד היום שהוא מכר לי - טיפל רק במורשה הונדה, הכל שם חדש ומקורי מתחת לאוטו
כן קיבלתי מהפירוק תושבת גיר וסטרטר במצב מושלם כי הם חמודים, אז שמתי ועכשיו מניע בנגיעה (אצרף סרטון)
אם התכוונת לגומיות של הסלנואידים עצמם או של הבית שלהם, אז לא, לא החלפתי, אין לי קיט ולא יגיע מחול בגלל המלחמה.. אבל נדמה שהם במצב טוב וגם אין נזילות

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם אתה מתכוון להמשיך בפרוייקטים מהסוג הזה, ג׳ק עגלה ושני בוקים זה לא השקעה גדולה.  (400 שקל) ואתה סוגר את הפינה של בטיחות בסיסית. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 47 דקות, zaf כתב:

אם אתה מתכוון להמשיך בפרוייקטים מהסוג הזה, ג׳ק עגלה ושני בוקים זה לא השקעה גדולה.  (400 שקל) ואתה סוגר את הפינה של בטיחות בסיסית. 

לא מתכוון יותר לעבוד על רכבים בעתיד, אני סיימתי

• מצחיק 2
  • תוכן חדש...