Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי החזר מס מה-IRS בתצורת צ'ק. הצ'ק נמצא פיזית בישראל.

הבנק שלי (בנק הפועלים) מסרב לאפשר לי להפקיד את הצ'ק הדולרי באיזושהי צורה מלבד הגעה פיזית לבנק מול בנקאי.

אני לא בישראל, וקשה לי להאמין שאחזור בקרוב כל עוד מתנהלת לחימה.

אני חייב פתרון, כי נותרו מספר חודשים בודדים עד שהתוקף יפוג.

אני יכול לשלוח מישהו מבני משפחתי לעשות זאת בבנק?

ברוקר ישראלי יאפשר לי להפקיד ישר לחשבון השקעות שלי אולי עם צילום?

איך אני יכול להפקיד את זה בכל זאת?

פורסם

אתה חייב להיות מול הפקיד או שאפשר לשלוח מישהו עם יפוי כוח?

סתם זורק מחשבה, אם הם מסרבים לאפשר שמישהו עם יפוי כוח יפקיד במקומך - לתת לעו"ד לפתוח עבורך חשבון נאמנות ושהוא יפקיד את הצק.

לגבי המחשבה, אין לי שום בסיס חוקי שאני מסתמך עליו אבל שווה לבדוק עם העו"ד המשפחתי

או ש @RK יכול להגיד אם זה בר ביצוע..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא ידוע איך זה דולרי.

אבל לפני תקופת האפליקציה היינו מפקידים צ'קים עם מעטפה יעודית לצ'קים ומשלשלים את זה בכספת יעודית בבנק.

תאורתית אני הייתי צריך להפקיד את הצ'ק.

מעשית לא מעט פעמים ביקשתי מהמשפחה לעשות את זה עבורי (גרתי בעיר אחרת) כולל מילוי הפרטים על המעטפה וחתימה דומה לשלי. לא היתה בעיה מעולם.

.

פורסם

פתיחת חשבון נאמנות בזמן האחרון זה סרט לא קטן. לא בטוח עד כמה זה המקרה שזה יקל ולא יוסיף סיבוך.

הייתי מנסה להפקיד באפליקציה, למקרה שזה אולי יצליח. אם לא, לדעתי יהיה יותר פשוט לשלוח את הצ'ק אליך שתפקיד בחו"ל, אם יש לך חשבון שם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז העניין שאין לי חשבון בחו"ל, אבל אתה יודע אם אפשר שבן משפחה בארה"ב יפקיד בחשבון שלו ופשוט ישלח לי את הכסף?

אולי יש איזשהו בנק\ארגון\צ'יינג' או משהו בישראל שכן יסכים להפקיד?

פורסם

- בן משפחה יוכל ככל הנראה להפקיד לחשבונך.

- יכולים לשלוח לך את הצק לארהב (אם אתה שם) ותפקיד שם בחשבון ייעודי שתפתח במיוחד לשם כך (ברוב הבנקים ניתן לפתוח חשבון באפליקציה).

- בן משפחה וכל אדם אחר יוכל להפקיד את הצק לחשבונו בארה"ב. אתה אמור לחתום מאחור על ההסבה.

- יכול גם לפרוט אצל צ’יינג’ים מסוימים בארץ בצירוף צילום ת.ז. שלך בתמורה לעמלה  של 4%. מצוי בציבור החרדי.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

הפקדת צ'קים דרך אפליקציה אפשרית רק לצ'קים ישראליים.

אני מניח כי הסיבה לכך היא שזיכוי החשבון נעשה לאחר 3 ימי עסקים באופן סופי.

זה מגובה בחוק/ הנחיות בנק ישראל.

מאידך בהפקדה צ'ק של חשבון זר, כנראה הבנק צריך "להציג" את הצ'ק עצמו לבנק הזר בכדי שהצ'ק יכובד (בגדר ניחוש שלי).  לכן אתה נדרש להגיע פיזית (רוצים את הצ'ק פיזית).  אולי מספיקה נוכחות של נציג מטעמך ?

מעבר לכך, האם החשבון בנק שלך מוגדר כחשבון של בעל אזרחות/מעמד תושב קבע אמריקאי ?

אם לא - אז בהזדמנות זאת תידרש לחתום על מסמכים מתאימים

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

אני לא מבין למה אתה נדרש להיות נוכח בהפקדת צק?
תשלח את מיופה הכוח שלך לבנק עם הצק, שיגש לפקיד שמטפל בך, אם יש כזה, או למנהל הסניף אם אין, ויבקש בנימוס תקיף להפקיד את ההמחאה לחשבונך.
אם יש מניעה חוקית לעשות את זה, שיתעקשו לקבל אותה בכתב (אני לא מכיר כזו... אבל אני לא יודע הכל)
תחושת הבטן שלי שמודבר בפקיד אטום, כמו חלק מפקידי הבנקים (גם אני נתקלתי בלא מעט אטימות שנפתרה בלהפוך שולחן)
אגב, המחאת חו"ל לוקח לה 30-60 יום להיפרע... רק שתדע וגם יש כמה עמלות בדרך.
תחזור לעדכן

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

באמת לא ברור מה הטעם בזה, והחוסר איכפתיות שהם מפגינים במיוחד עכשיו.

הייתי איתם בשיחה עכשיו למשך 40 דקות, ובסוף סוכם שהם יבדקו מה הם יכולים לעשות, וזה היה אחרי הרבה התעקשויות שלי.

לבנתיים שלחתי גם דוא"ל לפיקוח על הבנקים של בנק ישראל... אולי יצא מזה משהו.

אין לי מיופה כוח בישראל (אשמח להבין את הפרוצדורה).

פורסם

אם אין לך מיופה כוח או מורשה פעולות בחשבון (שזה דבר שחשוב מאוד לעשות כשעוזבים את הארץ לתקופה)
אתה יכול לחתום על טופס יפוי כוח נוטריוני שמאפשר לבנאדם לפעול בשמך לטובת פעולות משפטיות מוגדרות
אני לא יודע איך הבנק יאכל את זה, אבל תכלס זה אמור להספיק.

בחו"ל אתה ניגש לקונסוליה, משלם אגרה, הקונסול מזהה אותך ואתה מקבל (בדר"כ תוך כמה ימים) את המסמך חתום
עם המסמך הזה (המקורי, צריך לשלוח לארץ)  אתה שולח את המורשה שלך לבנק ואומר לו לא לעזוב עד שהם מפקידים את הצק

אני עשיתי ככה כמה פעולות די מורכבות מול הבנק שלי שהייתי בחו"ל וזה עבד יופי

היעוץ שלי לא משפטי אלא על סמך נסיוני האישי ואני באמת לא יודע איך לעזור לך, אבל שווה לשקול את זה בתור אפשרות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

באופן כללי ולא ספציפי לנושא כאן, אם מתכננים שהיה ארוכה בחו״ל (אפילו רק לכמה חודשים) מומלץ להשאיר ייפוי כח אצל בן משפחה שסומכים עליו.

• תוכן חדש...