Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים,

ביתי מתחילה ללמוד עיצוב חזותי בשנקר ונדרש מחשב נייד שיתמודד בעיקר עם תוכנות לעיצוב גרפי (בעיקר photoshop ו-Illustrator).

המחשב הנבחר הינו Macbook pro 14 וההתלבטות הינה בין 2 דגמים בעלי מפרט זהה (16GB RAM, 512GB SSD) למעט המעבד -

מודל 2021 עם מעבד M1 pro במחיר 5,554 ש"ח לעומת מודל 2023 עם מעבד M2 pro במחיר 7,862 ש"ח (מחירי KSP אילת).

מצרף קישור למפרט המלא:

https://ksp.co.il/web/item/243469

https://ksp.co.il/web/item/175999

אשמח לעצתכם.

פורסם

היות ומדובר בתוכנות 2D  לשימוש שאיננו ״כבד״, הייתי חוסך את הכסף והולך על המעבד הישן יותר. לא יהיה הבדל מורגש בביצועים. 

גם ככה, מבחינת ביצועים, גם המחשב "הישן״ הוא אוברקיל, אבל המסך שלו כ״כ טוב...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטרף ומחזק. מלבד המעבד, 99 אחוז מהחומרה זהה, וקבלת עדכונים מובטחת לעשור בערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא תוכנות כבדות כ"כ בשביל להשקיע במחשב כ"כ יקר 

אם בעתיד יהיו לימודים על תוכנות תלת מימד ועיבוד וידאו יש סיבה להשקיע במחשב היקר יותר אבל גם זה לא מאסט

פורסם

אתה צודק. המחשב הזה הוא לא הכרח. אפשר לקנות גם את המק הכי בסיסי שיש וזה יעבוד טוב, ואפילו בפחות מזה.

אבל עדיין ל-14 פרו יש מסך שהוא פשוט תענוג, ברמה אחרת, אז לא מקרה ששופכים יותר כסף ואין בכלל הבדלים. 

דרך אגב, תענוג זה אומר גם בהיר יותר, צבעים מדוייקים וכו׳, ככה שזה גם שימושי, גם אם לא הכרחי.

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

וקבלת עדכונים מובטחת לעשור בערך

במחשבים של מק עדכונים בטוח לעשור קדימה?

ממה שהבנתי יש תמיכה באזור ה 5 שנים..

יכול להיות ואני מתבלבל וזה עדכוני אבטחה ולא עידכוני מערכת חדשה שיוצא מדי שנה

פורסם (נערך)

אתה צודק, לא דייקתי.

בודק רגע את הלפטופ של הילדה...

ייצור אמצע 2014, נעצר ב-big sur בסוף 2020, עדכון האבטחה האחרון בספטמבר 2023. ייתכנו עוד כנראה. בקיצור כאן ספציפית 6 שנים בערך.

אבל עזוב עדכונים, המכשיר מבחינה פיזית מתפקד עם אפס, פשוט אפס תקלות חומרה. כלום. שום יצרן אחר לא שרד אצלי ככה חוץ מ-dell xps. אפילו thinkpad של פעם היה מתחיל להנשיר כל מיני חלקים לפני גיל 9.

אה, והמסך.

כבר אז רטינה, עד היום טוב יותר מכל מחשב דרגת כניסה שהוא. פריקינ' 2014.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 שעות, yuval1111 כתב:

מודל 2021 עם מעבד M1 pro במחיר 5,554 ש"ח לעומת מודל 2023 עם מעבד M2 pro במחיר 7,862 ש"ח (מחירי KSP אילת).

במחיר הזה - הm1 pro הוא עיסקה ללא תחרות.

ההפרש ביניהם הוא בערך 10-15% בביצועים בדברים שלחלוטין לא רלוונטים לשימושים שלה והיא לא תרגיש כלום. (אני לא חושב שאני הייתי מרגיש את ההפרש עם שימושים כבדים משמעותית. יש כמה הבדלים בקטע של תלת מימד וקידוד וידאו - אבל הם סופר ספציפיים)

זה מחשב מ ד ה י ם שבמחיר שציינת אין לו שום תחרות אמיתי (יחד עם המסך , מהירות זיכרון ואחסון ואיכות החומרה)

לפני 5 שעות, tan tan כתב:

בשביל להשקיע במחשב כ"כ יקר 

במקרה הזה - מסך וחיי סוללה (במיוחד ברמת ביצועים הזו) שיחזיקו ה מ ו ן זמן ויתנו חוויה מטורפת.

כמה לפטופים עם מסכים מדויקים ו1600nit אתה מכיר ? ב5500 ש״ח? ועם הביצועים האלו ? ועם חיי סוללה אמיתיים של יום עבודה שלם? (ו15 שעות של עבודה קלה)

מה אתה היית ממליץ במקום?

לפני 41 דקות, ANUTKK כתב:

במחשבים של מק עדכונים בטוח לעשור קדימה?

התשובה היא שזה תלוי מאוד בארכיטקטורה וכמה שינויים אפל הולכים להוציא בעתיד - החישוב שהאנס עשה הוא דיי טוב - רוב המקים סביבי מקבלים עדכונים של מערכות הפעלה 6-7 שנים + עדכוני אבטחה בערך עשור.

החומרה עצמה מחזיקה בערך לעד ... אני כרגע מתחנן לאבא שלי שישדרג את המקבוק אייר 2013 שלו בגלל העניין של העדכוני אבטחה.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תראה, לי יש את הדגם הבסיסי ביותר שיש לאפל להציע. 

מקבוק אייר 2021, מעבד M1 בסטאפ הבסיסי ביותר (8GB ראם)

עובד עם לייטרום ופוטושופ, המחשב לא מתאמץ, לא מתחמם, לא נתקע.

עם אילוסטראטור אני לא משתמש, אז לא יודע לחוות חוות דעת לגבי זה.

אבל כהמלצה, המק הוא פשוט חיה רעה עם הסיליקון צ׳יפ. עובד בכל כך יעילות, סוללה מחזיקה פשוט המון שעות שימוש, והמסך. הרטינה פשוט מדהים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בעבר קראתי תגובה לא יודע עד כמה זה אמיתי אבל בפעם הראשונה בהתקנה שמדליקים מק וחייבים לרשום את הפרטים האישיים כמו גימייל ואיקלוד אז כתבו שחובה לרשום כתובת מגורים אמיתית ומס אשראי... ובעידכון מערכת/אבטחה חובה לרשום מס אשראי משום מה...

מעולם לא היה לי מק ולא יודע עד כמה זה נכון אבל השורה הזאת נצרבה לי בזיכרון עד היום.  @Liviur

פורסם
לפני שעה, TurboMan כתב:

אבל כהמלצה, המק הוא פשוט חיה רעה עם הסיליקון צ׳יפ. עובד בכל כך יעילות, סוללה מחזיקה פשוט המון שעות שימוש, והמסך. הרטינה פשוט מדהים.

אם אתה חושב שהמסך שלך מדהים אתה צריך לראות את המסך של ה-14...

לפני כשעה, ANUTKK כתב:

בעבר קראתי תגובה לא יודע עד כמה זה אמיתי אבל בפעם הראשונה בהתקנה שמדליקים מק וחייבים לרשום את הפרטים האישיים כמו גימייל ואיקלוד אז כתבו שחובה לרשום כתובת מגורים אמיתית ומס אשראי... ובעידכון מערכת/אבטחה חובה לרשום מס אשראי משום מה...

מעולם לא היה לי מק ולא יודע עד כמה זה נכון אבל השורה הזאת נצרבה לי בזיכרון עד היום.  @Liviur

גם צריך להתחייב להקריב להם את הבן הראשון שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, TurboMan כתב:

תעשה לעצמך טובה :) אל תיגע כאמור ב14״ ... הקפיצה בעיקר באיכות המסך היא עצומה.

וגם ברמקולים אגב. במיוחד אם יש לך m1.

הקפיצה בכח עיבוד אבל אכן עם האפל סיליקון היא עצומה. וm1 רגיל אפילו יספיק לגברת. היא משלמת את האקסטרה (שבמקרה הזה מאוד נמוכה לעומת מקבוק אייר עדכני או אחד עם אותה כמות זיכרון ואכסון) - בשביל כל החבילה מסביב וlong term proofing.

לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

בעבר קראתי תגובה לא יודע עד כמה זה אמיתי אבל בפעם הראשונה בהתקנה שמדליקים מק וחייבים לרשום את הפרטים האישיים כמו גימייל ואיקלוד

לא נכון , לא היה נכון אף פעם.

לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

ובעידכון מערכת/אבטחה חובה לרשום מס אשראי משום מה...

גם לא נכון (אבל כן היית צריך חשבון iCloud)

הסיבה שבעבר בשביל עדכון מערכת הפעלה (בין השנים, לא עדכוני אבטחה) היית חייב iCloud account כי זה היה כמו רכישה חינמית. זה כבר לא ככה כבר כמה שנים טובות.

ואפשר לפתוח חשבון iCloud בלי פרטי אשראי - אבל לא בכל הדרכים.

בקיצור - אתה יכול פשוט להיכנס ולהשתמש במחשב בלי שום פרטים עליו, לא מבין למה כי הרבה מאוד מהיתרונות של מק זה גם האינטגרציה לicloud ולשאר המכשירים - אבל נו שוין....

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מדברים על מקבוק ואתה מביא לנו פח אשפסוס של אסוס... בחיאת. די. אני לא חושב שאתה עושה את זה מתוך רוע או הטרלה, אבל אתה חייב להפסיק עם זה. אפילו הרזולוציה לא קשורה לכלום, ב-2013 כבר היה למקבוק פרו 13 אינץ' מסך שאוכל את הקשקוש הזה בלי מלח מכל בחינה אובייקטיבית מדידה שהיא.

פורסם
לפני שעה, ANUTKK כתב:

החסרונות 250 nits בהירות מסך

במחיר כזה, זה דיל ברייקר.

איך המחשב הזה קשור לשרשור?

זה מחשב גדול, כבד ומיותר. לא פצצה, נפילה.

יש לו קצב רענון גבוה, אבל בהירות נפל וניגודיות גם. למק יש פי 10 יותר ניגודיות מלדבר הזה.

היחידים שיכולים למצוא לו שימוש הם אלו שצריכים כרטיס גרפי ליישומים מאוד מסויימים, כמו תוכנות CAD שמתפעלים עם סורקים ניידים וכו׳ (שלא עובדות עם מק).

• תוכן חדש...