Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מעבירים תג נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להסבר איך מעבירים תג נכה מרכב לרכב.

לא מצאתי את האפשרות באיזור האישי הממשלתי,

ראיתי שאם יש לרכב הנחה באגרת רישוי אז קודם לסגור אותה ורק אז אפשר להעביר, אבל יש לי כיום שני רכבים עם תג, וגם ברכב השני שבו אין הנחה באגרה לא מצאתי אפשרות להעברת התג.

מישהו התנסה ויוכל לכוון אותי?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשמח גם לשאול 

אני הולך להחליף רכב בקרוב ויש לי תו נכה ואמרו לי שמחליפים רכב אז אתה צריך לעדכן באיזור הממשלתי,

ולא מגיע כרטיס חדש אלא ממשיכים להשתמש עם הישן.

האם זה נכון... 

סליחה על ההשתלטות...

פורסם
לפני 4 דקות, אלי122 כתב:

ולא מגיע כרטיס חדש אלא ממשיכים להשתמש עם הישן.

האם זה נכון... 

אכן, הכרטיס משוייך לנכה ולא לרכב, רק צריך לעדכן את הרכב באתר, וזה מה שאני לא מצליח כרגע לבצע

• רעיון טוב! 1
פורסם

בדף הבית של האיזור הממשלתי אישי של בעל התו יש את האופציה הבאה:

image.png.3abb37c8ab4d64ff6188c6674e436b2e.png

אם תלחץ עליו תקבל את רשימת כלי הרכב המשויכים לתו הנכה שלך, ותוכל להסיר או לעדכן  רכבים.

כשמעבירים בעלות ולרכב יש תו נכה, תו הנכה מוסר כחלק מתהליך העברת הבעלות. אין צורך לבצע הסרה.

אם הרכב הנרכש נרכש דרך ביטוח-לאומי / משהב"ט עם הקלה במיסוי ו אגרת רישוי מופחתת - התו משויך אליו אוטומטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

בדף הבית של האיזור הממשלתי אישי של בעל התו יש את האופציה הבאה:

אז זהו שאצלי זה לא מופיע, בדקתי כמה פעמים, מעניין מה הסיפור

בכל מקרה ביצעתי כבר ע"י מילוי טופס מקוון של רשות הרישוי, לוקח כנראה יום/יומיים להתעדכן.

פורסם
בתאריך 26.9.2023 בשעה 19:03, chezik כתב:

אשמח להסבר איך מעבירים תג נכה מרכב לרכב.

לא מצאתי את האפשרות באיזור האישי הממשלתי,

ראיתי שאם יש לרכב הנחה באגרת רישוי אז קודם לסגור אותה ורק אז אפשר להעביר, אבל יש לי כיום שני רכבים עם תג, וגם ברכב השני שבו אין הנחה באגרה לא מצאתי אפשרות להעברת התג.

מישהו התנסה ויוכל לכוון אותי?

שני רכבים עם תו נכה? מי "חוגג" על התו השני? שואל בשביל חבר.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לכל בעל תג נכה יש אפשרות להוציא שני תגים. על האחד מקבלים הנחה באגרה ועל השני לא.

הרוב המוחץ של בעלי תגים מוציאים תג שני גם בלי שום הצדקה, ניתן להצמיד אותו לכל חבר/ בן משפחה בלי יותר מדי הסברים.

עם זאת, יש מספיק אנשים שזכאים לתג, וכמו כן זקוקים לתג לרכב השני. אז @Cerebral Cortex , להגיד למישהו שאינך מכיר שהוא חוגג על התג נכה זה לא במקום. 

באיחולי בריאות איתנה.

פורסם

מר @Cerebral Cortex היקר!

לצערי אני נמנה על הזכאים לתו נכה מזה כ-40 שנה.

יש לנו שתי מכוניות בבית וזה מאד נוח שהתו הוא על שני כלי הרכב.

אשתי לא עושה שימוש בתו כשאני לא ברכב.

יש לא מעט מקרים של שימוש לרעה, אבל אל תכליל.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

היום מקבלים תג אחד שאפשר לשייך אותו לשני כלי רכב. מותר להשתמש בתג רק כשהוא משמש את בעל התג.

שים לב - השיוך של כלי רכב לתג נעשה באיזור האישי של בעל התג *ולא* באיזור האישי של בעל הרכב, במקרה שהם אנשים שונים.

גם במקרה של ביטול התג (למשל לצורך מכירת הרכב) - תשלום הפרשי האגרה באיזור האישי של בעל התג ולא בעל הרכב.

:turn-l:
פורסם (נערך)

לאימי יש תג נכה אחד מקורי שמשויך לשני רכבים במשפחה שמסייעים לה לניידות בשעת הצורך וכל פעם צריך להעביר אותו מרכב לרכב, יש אפשרות לקבל תג מקורי נוסף(כי הבנתי שצילום/העתק לא מקובל על הפקחים)  ולשים כל אחד קבוע ברכב אחר ובכך למנוע את ״הטירחה״?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

א. להחליף תג לרכב אחר רק דרך האזור האישי של בעל התג ולא של בעל הרכב

ב. אפשר לעשות את זה עם יפוי כוח ברשות הרישוי רק שיש תורים ארוכים צריך לחפש איפה יש תורים בהקדם יש סניפים מהיום למחר תבדוק בסניף חולון

פורסם
לפני 56 דקות, Camaro 92 כתב:

לאימי יש תג נכה אחד מקורי שמשויך לשני רכבים במשפחה שמסייעים לה לניידות בשעת הצורך וכל פעם צריך להעביר אותו מרכב לרכב, יש אפשרות לקבל תג מקורי נוסף(כי הבנתי שצילום/העתק לא מקובל על הפקחים)  ולשים כל אחד קבוע ברכב אחר ובכך למנוע את ״הטירחה״?

מקבלים תג אחד.
אין טרחה בלהעביר תג מרכב לרכב, בעל התג משאיר את התג אצלו בארנק, ואז כל פעם שהוא נכנס לרכב הוא מניח אותו על הדשבורד.

פורסם

לפי מה שאני יודע וככה אני מתנהל גם אין חובה לשים תג נכה על השמשה … הפקח מחוייב לבדןק אם יש לרכב תג נכה או לא במסוף לפני שהוא רושם דוח 

פורסם

נכון, אבל אם הוא לא בדק - אתה תהיה עם דו"ח שצריך לבטל...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 5 דקות, zvit כתב:

נכון, אבל אם הוא לא בדק - אתה תהיה עם דו"ח שצריך לבטל...

המערכת לא נותנת להנפיק דוח אם יש במסוף תג נכה אלא א"כ זה מפריע לתנועה וגם זה דוח מופחת

• תוכן חדש...