Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בדוושת הבלם -סיריון 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מייק24,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה, 

הרכב דייהטסו סיריון 2008

אמש , במהלך נסיעה שגרתית מהעבודה לכיוון הבית, 

דוושת הבלם הפכה להיות קשה והרכב התקשה מאוד בבלימה, 

רק בעזרת ההנדברקס הוא נבלם סופית, 

המוסכניק טען בשיחת טלפון שזה לא נשמע בעיה בבלמים עצמם אלא במערכת ההנעה של הרכב, 

אחרי כמה דקות הרכב הניע ונסע כרגיל, הבלמים עבדו כרגיל ולא היתה שום בעיה, 

המוסכניק שבדק את הרכב אומר שלא רואים שום בעיה , 

יש למישהו כיוון, /מישהו נתקל בדבר כזה?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אכן, התברר שאין בעיה בבלמים אלא הבעיה היתה שהרכב פשוט כבה, 

המוסכניק הקבוע טען שזה האלטרנטור והחליף , אמר שחיזק מגעים(אין לי מושג מה זה אומר)

אחרי כשבוע הבעיה שוב חזרה על עצמה הפעם עם מזגן פועל, המוסכניק טען שאולי זה המזגן וננסה לנסוע בלי מזגן, 

במקביל נכנסתי לעוד מוסך שםבדקו האם המדחס של המזגן תפוס ולכן הרכב נכבה ,אבל הוא לא היה תפוס ובעת הבדיקה במוסך הרכב לא נכבה כלל, 

אממה, לאחרונה ם כשנוסעים בלי מזגן הרכב פתאום כבה, יכול להיות נסיעה אחת שזה קורה פעמיים , ויכולה להיות נסיעה שזה לא קורה בכלל, 

ניסיתי בעוד מוסך,הוא טוען שהוא לא רואה כל בעיה ,וחבל לנסות להחליף דברים שלא יפתרו את הבעיה , לכן כדאי להמשיך לנסוע עד שהבעיה תחריף ואז אולי יהיה ניתן לאתר את מקור התקלה 

אולי חכמת ההמונים פה תביא את הפיתרון?

פורסם (נערך)

אם זה קורה לסירוגין, אתה יכול לנסות למכור ככה, מי שיקנה יקח בחשבון שזה לא רכב חדש וכנראה שיהיו תקלות. או כמו שמישהו שאני מכיר עשה - למכור לברזל

אני הייתי מציע לך לא להשקיע סתם בנסיונות תיקון לרכב ישן. 

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם
לפני 42 דקות, מייק24 כתב:

אכן, התברר שאין בעיה בבלמים אלא הבעיה היתה שהרכב פשוט כבה,

נדלקת נורת מנוע כשהוא כבה?

או שהיא דולקת קבוע? או לא דולקת בכלל?

האם יש חוקיות? כבה רק ביום חם? רק במאמץ? אחרי נסיעה ארוכה? 

אחרי שכבה מניע מיידית או רק אחרי כמה זמן?

כיוון אפשרי - חיישני קרמק וקאמשפט שיש להם לפעמים נטייה להפסיק לעבוד כשהם חמים, העדר פולסים מהם למחשב, גורם לכיבוי מנוע. 

פורסם (נערך)

זה יכול לקרות גם בשעות הערב כשפחות חם , קרה לפעמים ברמזור בעמידה או בתחילת נסיעה ,   כשכבה נדלקת נורת מנוע ונורת אזהרה של השמן, אבל מניע מייד לאח''מ בלי שום בעיה והנורות לא נדלקות שוב, 

אבל אתמול למשל לא קרה בכלל גם כשהמנוע עבד בנסיעה  של כ20/30 דק' בערך 

עריכה אחרונה על ידי מייק24
פורסם
לפני שעתיים, מייק24 כתב:

זה יכול לקרות גם בשעות הערב כשפחות חם , קרה לפעמים ברמזור בעמידה או בתחילת נסיעה ,   כשכבה נדלקת נורת מנוע ונורת אזהרה של השמן, אבל מניע מייד לאח''מ בלי שום בעיה והנורות לא נדלקות שוב, 

אבל אתמול למשל לא קרה בכלל גם כשהמנוע עבד בנסיעה  של כ20/30 דק' בערך 

בדקת מפלס שמן..?
יש אפשרות להתחבר עם מחשב כשנדלקת התקלה?

פורסם
לפני 4 שעות, Liran3331 כתב:

אם זה קורה לסירוגין, אתה יכול לנסות למכור ככה, מי שיקנה יקח בחשבון שזה לא רכב חדש וכנראה שיהיו תקלות. או כמו שמישהו שאני מכיר עשה - למכור לברזל

אני הייתי מציע לך לא להשקיע סתם בנסיונות תיקון לרכב ישן. 

עצה מגעילה ומזעזעת, ואפילו גובלת ברשלנות פושעת.

לפתוח האשכול - אם אתה מוכר את הרכב, חובה עליך לדווח על התקלה הזו במכירה - זה לא חלון שלא עולה מהסוויטצ' מדי פעם - זה עלול לגרום לנהג לא מיומן (וגם מיומן תחת תנאים מסויימים) לפציעה קשה ומוות כתוצאה מתאונה. מנוע נכבה בנסיעה זו תקלה מאוד משמעותית עם השלכות בטיחותיות.

• אהבתי 2
פורסם

יש לי סיריון 2007

היתה בעיה דומה שאצלי הייתה בעיה במצערת

תבדוק בסרק כשהמנוע חם ללא מזגן כמה סיבובי מנוע (טורים)

אצלי הוא היה יורד אל מתחת ל500 ונכבה

אצלי ספציפית הספיק ניקוי מצערת

ובנוסף כשהמצבר נחלש התופעה התגברה השערה שלי היא שזה כשאין מספיק סיבובי מנוע לאלטרנטור

שיהיה בהצלחה 

תעדכן

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, LaCoco כתב:

עצה מגעילה ומזעזעת, ואפילו גובלת ברשלנות פושעת.

לפתוח האשכול - אם אתה מוכר את הרכב, חובה עליך לדווח על התקלה הזו במכירה - זה לא חלון שלא עולה מהסוויטצ' מדי פעם - זה עלול לגרום לנהג לא מיומן (וגם מיומן תחת תנאים מסויימים) לפציעה קשה ומוות כתוצאה מתאונה. מנוע נכבה בנסיעה זו תקלה מאוד משמעותית עם השלכות בטיחותיות.

נראה לי שיש לך איזה חוסר הבנה במה שכתבתי, הוא יכול למכור למי שמסוגל/יודע/ רוצה לתקן במקום לשבור את הראש. זה מה שאני עשיתי כשהיה לי רכב מיושן עם אותה התקלה. 

אף אחד לא אמר לו להסתיר את התקלה, אתה אמיתי? איפה אתה רואה שכתבתי את זה? 

מצטער שה"עצה" שלי הגעילה וזעזעה אותך. 

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם

אתה כתבת כך: "אתה יכול לנסות למכור ככה, מי שיקנה יקח בחשבון שזה לא רכב חדש וכנראה שיהיו תקלות"

אמנם לא ציינת את זה בפירוש אבל בגלל המילים "וכנראה שיהיו תקלות" [כנראה = אולי, תקלות - כלשהן] - בהחלט ניתן להבין מדוע הנחתי שהעצה היא למכור רכב ישן במצב  "As Is" מבלי לציין את הבעיה הזאת ספציפית ושהקונה פשוט יקח בחשבון איזשהן תקלות בגלל גיל הרכב.

צריך רק להסיר מילה אחת בשביל להטות את הפירוש של המשפט לכיוון אחר לגמרי - המילה "כנראה":

"אתה יכול לנסות למכור ככה, מי שיקנה יקח בחשבון שזה לא רכב חדש ושיהיו תקלות".

אני מקווה שאתה מבין למה הבנתי זאת בצורה בה הבנתי.

זה ניתן לפירוש כך או כך, אבל אם לא לזאת היתה כוונתך, הכל טוב.

פורסם
לפני 9 שעות, נהג חדש תקציב קטן כתב:

יש לי סיריון 2007

היתה בעיה דומה שאצלי הייתה בעיה במצערת

תבדוק בסרק כשהמנוע חם ללא מזגן כמה סיבובי מנוע (טורים)

אצלי הוא היה יורד אל מתחת ל500 ונכבה

אצלי ספציפית הספיק ניקוי מצערת

ובנוסף כשהמצבר נחלש התופעה התגברה השערה שלי היא שזה כשאין מספיק סיבובי מנוע לאלטרנטור

שיהיה בהצלחה 

תעדכן

תודה, אשאל את המוסכניק, 

לגבי חיישן קראנק וקאמשפט , נשללה תקלה בהם,  מכיון שהנורת מנוע היתה צריכה להידלק והיא אכן לא דולקת בכלל גם כשהתקלה מתרחשת

• תוכן חדש...