Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא לגמרי מבין את ההבדלים ואשמח לעזרה בנושא.

נניח ישנה דירה שהשווי שלה 2 מיליון שקלים. 

יש עליה משכנתא של מיליון.

מתוך ה-2 מיליון שווי הדירה הוא 1 מיליון הדירה ו-1 מיליון הערך קרקע.

אם אני רוצה לעשות ביטוח למבנה - 

למיטב הבנתי יש ביטוח מבנה בשווי של כ-1 מיליון שאני חייב לעשות כי זה הסכום של המשכנתא? 

ואני יכול תיאורטית להוסיף עוד ביטוח נלווה של מיליון?

הבנתי נכון?

** אני לא מדבר על הביטוחי חיים וכו' למשכנתא. מדבר על ביטוח מבנה בלבד**

פורסם

ביטוח משכנתא של הרכוש הוא שם אחד לביטוח דירה שמשועבד לבנק.

לדעתי לא חייבים להיות בו חלק מהמרכיבים של רכוש וכו וכו.

אני גם צריך לבדוק את זה.

ביטוח "עלות ערך קרקע" זה רכיב שמעט אנשים מוסיפים, לא זוכר שהבנקים דורשים את זה, אלא אם כן סכום המשכנתא שלך גבוה משמעותית מסכום הביטוח.

לפי מה שהסוכן הסביר לי, זה למעשה בא לכסות מצב של טוטאל לוס, ואז אתה מקבל את הכסף מהביטוח והביטוח מקבל את הדירה או מה שנשאר ממנה. נניח שריפה מדירה מסויימת שמחריבה את הדירה שלך.

אם לבעל הדירה שממנה השריפה פרצה אין ביטוח, ולך אין ביטוח ערך קרקע, אתה בבעיה.

פורסם

ביטוח מבנה - ערך כינון = המחיר שיעלה לבנות את הדירה מחדש, משוער.

בדירות זולות זה יכול להתקרב לערך של הדירה.

בביטוח חיים למשכנתאות הסכום המבוטח הוא סכום ההחזר שנותר, בלי קשר לערך הדירה או לערך הכינון.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הנושא נדון כאן לא מעט, כולל בשבועות האחרונים. הרץ חיפוש.

עד כמה שזכור לי ״ביטוח ערך קרקע״, שנועד לכסות אותך במקרה בו אי אפשר לבנות מחדש את הדירה/בניין (למשל טוטאל לוס ולשכנים אין יכולת או ביטוח לצורך זה), ואאל״ט לא קיים יותר.

הגישה שלדעתי עדיפה היא ביטוח דירה מלא, כולל מבנה, תכולה ועוד שורה ארוכה של נספחים, עם שעבוד לבנק עד גובה המשכנתא.

ביטוח החיים הוא נושא נפרד, יותר פשוט אבל יותר נתון למיקוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...