Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעת ביטוח ותיקון הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות תאונה בין הרכב שלי לרכב אחר שלדעתי הנהג השני הוא אשם הגשתי תביעת צד ג' דרך חברת הביטוח.

חברת הביטוח (או יותר נכון הסוכן) טוען שאני צריך לתקן ורק אז תובעים, ואם מוצאים שהנהג השני אשם אז חברת הביטוח שלו משלמת ואם לא אז חברת הביטוח שלי משלמת ואני צריך לספוג עלייה בפרמיה.

האם באמת אני חייב לתקן את הרכב לפני שהחליטו מי אשם?

או שמותר לי לחכות שזה יוכרע ואז אני אחליט אם אני מתקן או לא?

מצאתי את הכתבה הבאה:

ציטוט

"הרכב שלנו נפגע בתאונה. הנזק מאפשר המשך שימוש ברכב גם בלא תיקון, ואנו מחליטים שלא לתקנו. האם למרות שהחלטנו לא לתקן אנחנו זכאים לתבוע מחברת הביטוח את הנזק שנגרם לרכב? הרי במבחן ההיגיון, הנזק נגרם, ואם ננסה למכור את הרכב מבלי לתקנו, יפחיתו לנו את הנזק משווי השוק של הרכב.

ובכן, התשובה איננה כה פשוטה. במציאות חברות הביטוח דוחות פעמים רבות תביעות לפיצוי על נזק רכב שלא תוקן, בטענה שהן מפצות על הנזק לרכב רק כנגד חשבונית תיקון.

אבל מבחינה חוקית, אין כל בסיס להתנהלות זו של חברות הביטוח. בהתאם לפוליסה התקנית חברת הביטוח יכולה לבחור בין שתי אפשרויות – או תיקון הנזק או תשלום ערכו. ככל שחברת הביטוח בוחרת באפשרות לשלם את שווי הנזק, היא אינה יכולה להתנות זאת בתיקון הנזק. מצד שני, אם חברת הביטוח מסרבת לשלם, עליה לתקן את הנזק. ככל שחברת הביטוח מחליטה להעדיף דרך פעולה אחת על פני אחרת, למשל, להעדיף תיקון על פני פיצוי ללא תיקון, עליה לנמק מדוע זו העדפתה, והיא אינה יכולה להחליט על כך בעצמה באופן שרירותי. במידה וחברת הביטוח מנסה לחמוק מתשלום בטענה שהרכב לא תוקן, יש להגיש תביעה לבית המשפט עם סיכוי גבוה לזכיה."

עריכה אחרונה על ידי Camel80
פורסם

נראה לי קצת מוזר שהנחו אותך ככה

אתה(או החברת ביטוח) אמורים להביא שמאי שיעריך את הנזק, עם המספר הזה עובדים.

רוצה\לא רוצה לתקן זה כבר עניין שלך, ככה או ככה ספגת נזק ואם צד ג' אחראי על הנזק הוא צריך לפצות אותך.

(לא מנסיון אישי)

• תוכן חדש...