Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמובן שאתה יכול להצליח גם בלי ידע מוקדם אף אחד לא נולד עם הידע הזה.

אך מנסיוני ה"טובים" בתחום הם אלו שחיים את זה מגיל צעיר ללא קשר להשכלה. הם פשוט עושים את זה ברגיל בכיף שלהם ויש מישהו שישלם להם לעשות את זה בצורה מקצועית.

לרוב ילבשו כפכפים בחורף

יתכנתו ארדואינו לאיזה משימה לא משמעותית

וכנראה יש להם מדפסת תלת מימד שבעבר הדפיסו איתה איזה פסלון פלסטיק מעאפן והיום היא סתם תקועה איפשהו בזמן שהם משחקים עם משקפי VR.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 דקות, stum כתב:

אך מנסיוני ה"טובים" בתחום הם אלו שחיים את זה מגיל צעיר ללא קשר להשכלה. הם פשוט עושים את זה ברגיל בכיף שלהם ויש מישהו שישלם להם לעשות את זה בצורה מקצועית.

אז אני הייתי כזה

עבדתי בטק גם לפני הצבא ואחרי הצבא - ועדיין הלכתי לתואר ולי אישית זו היתה קפיצת מדרגה ופתיחת דלתות משמעותית.

כמובן - דוגמא אישית - אבל מכיר הרבה מקרים כאלו (כולל כאלו אחרי שירות ביחידות מחשוב בצבא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

כמובן שאתה יכול להצליח גם בלי ידע מוקדם אף אחד לא נולד עם הידע הזה.

לרוב ילבשו כפכפים בחורף

יתכנתו ארדואינו לאיזה משימה לא משמעותית

וכנראה יש להם מדפסת תלת מימד שבעבר הדפיסו איתה איזה פסלון פלסטיק מעאפן והיום היא סתם תקועה איפשהו בזמן שהם משחקים עם משקפי VR.

הגיוני... יש לי חבר כזה, בונה משחקים לכיף בנוסף לפרויקטים שהוא צריך להגיש...

אבל אלה החיים לא תמיד מתמזל המזל ויש תחביב שהוא גם מאוד רווחי...

אם הייתי עוסק בתחביבים שלי לפרנסה הייתי נשאר עני מרוד

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

חבר טוב שסיים איתי תואר בהנדסת חשמל (במכללה) עבד כמה שנים טובות בתור QA ורק לאחרונה הוסיף לתואר שלו את הdev ops המיוחל (עדיין לא נפטר מהqa) וזה אחרי שהגדיל ראש ועשה פרוייקט שחסך למקום העבודה מאות שעות אדם, ולמד תוך כדי תנועה. הוא עדיין לא מרוויח כמו dev ops ועדיין יש לו qa בשם... וזה אחרי לפחות 15 שנה במקצוע, ועם תואר מהנדס.

אז איך אומרים... בהצלחה עם זה.

פורסם

@sjerbyלתואר שלך יש משמעות - הוכיח ל-HR שיש לך יכולת ללמוד. מכאן זה אתה והמעסיק, וכלל לא מובטח שלא תתקל בתקרת זכוכית בגלל מחסור בהשכלה רלוונטית  

דרך אגב, כאשר אני כותב "ללמוד" זו לא בהכרח השכלה אקדמית. כלומר, אם אתה רוצה תפקיד של מהנדס עליך להיות מהנדס, אבל גם שרברב יכול להתפרנס ניטב. אבל גם את המקצוע הזה צריך ללמוד (לעבוד כמה שנים כשוליה של שרברב טוב שגם מלמד), וגם ללמוד אעיך לנהל ולקדם עסק, מהתנהלות מול רשויות המס, דרך קניה ותמחור, ועד בניית אמון ונאמנות של לקוחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, flytomars כתב:

חבר טוב שסיים איתי תואר בהנדסת חשמל (במכללה) עבד כמה שנים טובות בתור QA ורק לאחרונה הוסיף לתואר שלו את הdev ops המיוחל (עדיין לא נפטר מהqa) וזה אחרי שהגדיל ראש ועשה פרוייקט שחסך למקום העבודה מאות שעות אדם, ולמד תוך כדי תנועה. הוא עדיין לא מרוויח כמו dev ops ועדיין יש לו qa בשם... וזה אחרי לפחות 15 שנה במקצוע, ועם תואר מהנדס.

אז איך אומרים... בהצלחה עם זה.

ואני מכיר בחור חרוץ מהנדס בניין עם יותר מ10 שנות ניסיון שמרוויח 12 אלף שקל... SO WHAT?

תמיד יש חריגות ופה ושם, לא צריך להסתכל על זה בכלל

אני מכיר מישהו שהתחיל עם 0 ניסיון בחברת הייטק כIT ולאחר שנה עבר לDEVOPS, הוא 3 שנים שם ומרוויח 34 אלף שקל בחודש

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, שליקו99 כתב:

ואני מכיר בחור חרוץ מהנדס בניין עם יותר מ10 שנות ניסיון שמרוויח 12 אלף שקל... SO WHAT?

אני מכיר מישהו שהתחיל עם 0 ניסיון בחברת הייטק כIT ולאחר שנה עבר לDEVOPS, הוא 3 שנים שם ומרוויח 34 אלף שקל בחודש

סתם מסקרנות, החבר שהתחיל בIT ועבר לDEVOPS, אתה מכיר אותו יותר טוב ממני, זה אחד שמחפש קיצורי דרך או אחד שהשקיע מעל ומעבר ולכן התקדם לDEVOPS?

יש לי תחושה שמדובר במקרה השני, אשמח אם תתקן אותי.

פורסם (נערך)

השאלה הזו לא רלוונטית.

בסוף מה שמשנה זה כמה נכנס כל חודש לחשבון, לא כמה קשה עבדת, בסוף לעבוד קשה זה הכי קל... לעבוד קשה תמורת כלום כסף.

מי שלא מציית לנורמות המיושנות שכדי להרוויח טוב צריך דוקטורט ו-20 שנות ניסיון מוצא את הדרכים המהירות ביותר להרוויח כמו שצריך, ולפרנס את המשפחה שלו בכבוד, וזה מקסים בעיניי, לא משנה מה דעתך על כך.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 19 דקות, שליקו99 כתב:

אז למה אתה מתייעץ פה?

תבדוק מה עשה, את מי הוא מכיר, ותרוויח 34 אלף שקל תוך שנה.

מה שאתה לא מבין זה שעל כל אחד כזה (שיש מצב שהוא איזה עילוי אנושי, או לחילופין סתם מישהו עם מזל), יש בערך 960 איש שהיו באותו מצב ונשארו כ-IT כל הקריירה, כי לא הצליחו לעשות את המעבר. עכשיו תשאל את עצמך מה הסיכוי שלך להיות ה-1 מתוך 961 האלו.

וזה נכון לקריירה טכנולוגית כמו שזה נכון לכל שאר התחומים בחיים.

לפני 8 דקות, שליקו99 כתב:

מי שלא מציית לנורמות המיושנות שכדי להרוויח טוב צריך דוקטורט ו-20 שנות ניסיון מוצא את הדרכים המהירות ביותר להרוויח כמו שצריך, ולפרנס את המשפחה שלו בכבוד, וזה מקסים בעיניי, לא משנה מה דעתך על כך.

וכמה מתוך זה הם אנשים שלא עושים תרמיות פרמידה כמו הרבלייף?

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, שליקו99 כתב:

השאלה הזו לא רלוונטית.

בסוף מה שמשנה זה כמה נכנס כל חודש לחשבון, לא כמה קשה עבדת, בסוף לעבוד קשה זה הכי קל... לעבוד קשה תמורת כלום כסף.

זה מה שאתה לא מבין ומנסים להסביר לך בכל השרשיר הזה.

גם החבר שלך עבד קשה 3 שנים כדי להרוויח כDEVOPS ג'וניור, אז הוא עקף את המערכת - יכל ללמוד בתקופה הזו (אמנם כסף לא היה נכנס) אבל היה מגיע יותר בקלות לאותה נקודה וגם לא נתקל בתקרת זכוכית בהמשך החיים. איך שלא תסתכל על הזה, התותחים ש"עבדו על המערכת" הם לא הנורמה, וגם עבדו קשה כדי להגיע לשם.

אף אחד לא אמר לך לעשות דוקטורט, אבל תואר ראשון (או מקסימום שני) יביאו אותך יותר קרוב למטרה ולא יהוו מכשלה בהמשך הדרך.

פורסם

אולי. ואולי אתה אומר את זה לעצמך כדי להצדיק את התואר.

ואולי אתה בטוח שהלימודים עזרו לך באיזה שאלה בראיון, בזמן שספר או קורס, היו יכולים לפתור לך את אותו פלונטר בדיוק. לא נדע.

הבעיה עם חוסר בתואר בתחומים האלו היא אחרת.

בניגוד לאנשים עם תואר - מי שלא למד, לרוב ילווה בתחושה של צורך להוכיח גם לעצמו וגם לסביבה .

ככה זה כי לך אין תואר, אתה ברבור שחור, אתה בתחום שכמעט כולם סביבך עם תואר.

מול ארה"ב - משתמשים במושג ENGINEER שזה .. מהנדס .. אתה אתה אתה .. לא מהנדס.

ולכן אם זה לידך עובד 100% אתה צריך לעבוד 120%. זה איפשהו נכון גם לבוגרי קורסים אני מניח.

בכל מקרה תכניס גם 60 לחודש, זה לא ערובה לשום דבר.

אותו עובד עירייה 3 יח' מתמטיקה שלקח משכנתא "מסוכנת" לפני עשור, וקנה 2 דירות, עשה יותר כסף ממה שאותו DEVOPS מוכשר יעשה בעשור הקרוב.

פורסם
לפני 14 דקות, stum כתב:

אולי. ואולי אתה אומר את זה לעצמך כדי להצדיק את התואר.

ואולי אתה בטוח שהלימודים עזרו לך באיזה שאלה בראיון, בזמן שספר או קורס, היו יכולים לפתור לך את אותו פלונטר בדיוק. לא נדע.

עובדתית - כל המשרות הטובות לחסרי ניסיון דורשות תואר מאוניברסיטה מובילה (אפילו לא מכללה או סתם אוניברסיטה). 

האפשרות היחידה להכנס בלי תואר למשרות האלה זה שירות ביחידה טכנולוגית, ואז אפשר להבין למה.

אם אין לך ניסיון ואתה רוצה שיסתכלו עליך אתה צריך לעשות את האקסטרה, אז פי כמה אם אתה גם בלי תואר.

מגייסות יזרקו לפח קורות חיים של כל מיני בוגרי קורסים.

לפני 16 דקות, stum כתב:

אותו עובד עירייה 3 יח' מתמטיקה שלקח משכנתא "מסוכנת" לפני עשור, וקנה 2 דירות, עשה יותר כסף ממה שאותו DEVOPS מוכשר יעשה בעשור הקרוב.

ועובד במשאית זבל שקנה שטח מסריח במרכז הארץ בשנות ה-70 יושב על כמה עשרות מיליונים. לא מעניין אותי לפני עשור חצי מאה או שנת 1450 לפני הספירה, מעניין אותי עכשיו.

במיוחד בשוק של היום, שבוגרי הקורסים לא צריכים להתמודד מול בוגרי מכללות עם ממוצע 60 אלא עם מפוטרי מטא וגוגל, אין להם סיכוי.

פורסם
לפני 55 דקות, שליקו99 כתב:

יש מעט מאוד אנשים כאלו.

לפי השאלות שלך בפורום אתה לא אחד מהם וגם לא תהיה כזה. (לא מתכוון להעליב גם אני לא כזה)

או שתתחיל לעבוד קשה, או שניפגש בשרשור הבא שתפתח על איך להרוויח מקסימום כסף במינימום מאמץ במקצוע X כלשהו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

לולז. מה זה 34? אני בשביל פחות מ-80 פאסיבי לא קם מהמיטה.

--

ועכשיו ברצינות, עדיף להניח שאנחנו ממוצעים ולהתנהל תחת ההנחה הזו ואולי להיות מופתעים בהמשך. לאדם הממוצע הייתי מציע לרכוש את ההשכלה הטובה ביותר שהוא יכול להשיג כדי להתקדם אל עבר התפקיד/עולם התוכן שמעניין אותו.

להניח מעברים בתוך החברה בין דיסציפלינות שונות זו הנחה לא טריוויאלית, וזה לא מאוד נפוץ, מעורבבים בכך המון יכולת, פוטנציאל וגם מזל. הייתי מעדיף את "דרך המלך" מאשר דרכים עקלקלות (מקוצרות, "מהירות" וכו').

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

יאללה, אם כבר קיצורי דרך, אני מציע הימורים:

מי שם כמה על פתיחת שרשור זהה בעוד שנה בדיוק?

על הדרך שאלת בונוס double or nothing: מה תהיה המשכורת של אותו בחור מה-IT בעוד שנה?

הנה, כסף קל.

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...