Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו v40 s60 2014-2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל לקנות את אחד משני הדגמים , אנשים שמבינים / בעלי וולוו שיכולים לתרום מניסיונם לגבי 

אמינות (הבנתי שיש דגמים עם מכלולי וולוו ומכלולי פורד , הבנתי שמכלולי הוולוו עדיפים בהרבה מבחינת אמינות , לאיזה דגמים יש מכלולי וולוו ?)

צריכת דלק כמה נורא ? 

עלות תחזוקה כמה נורא ?

מה ההבדל בין הדגמים ? הבנתי שוולוו משתמשים באותם המכלולים עבור שני הדגמים . . 

לגבי מה שהרכב נותן למשתמש אין לי ספקות, יצא לי להתרשם מוולוו בעבר והמחיר לרכב יד שניה מאוד מפתה . עכשיו מגיעות החששות שבקנית רכב ממותג כזה .

אשמח לעזרה ופירוט וכל מה שניראה חשוב לדעת בכללי . 

פורסם (נערך)

היי חבר.

אני עם V40 שנת 2015 (בחסות פורד) 1.6L טורבו, 180hp.

שנתיים עם הרכב (נרכש עם 72K ק"מ, כרגע עומד על 88K ק"מ).

טיפולים במוסך היבואן מן הסתם לא זולים וקצת מעל הממוצע (את הטיפול הראשון לאחר הרכישה ביצעתי שם בעיקר עבור עדכוני תוכנה והחלפת שמן גיר).

כאמור, שנתיים אצלי מטופל באובססיביות בחלקים מקוריים בלבד ועד כה, אפס תקלות תודה לאל.

הגיר שלי הוא רובוטי כפול מצמדים 'רטוב' של פורד כך שהוא הרבה יותר אמין מהגיר הזוועתי של פורד בעל המצמדים ה'יבשים'.

הגיר הנ"ל מתבטא בזה שבתחילת נסיעה מעצירה מלאה, ישנה השהייה של כחצי שנייה בערך ואז יש מין דחיפה כזו קדימה כאילו זה שור שפתחו לו את השער והוא שועט לכיוון מטאדור.

בבדיקה במוסך המורשה נאמר שזה די טבעי וקיים כמעט בכל הדגמים האלה (בחפירות ברשת הגעתי לשני גורמים פוטנציאליים עיקריים והם, השהיית טורבו ואו, חסרונו של ממיר המומנט שיש בגירים אוטומטיים, חייב להודות שלא כ"כ מבין בזה.

טיפה מציק בהתחלה אבל מתרגלים והיתרונות בהחלט מכפרים על זה.

מה שכן, אם אתה גר במקום פקוק או שאתה מבלה הרבה בפקקים לדעתי זה היה אולי פחות נוח.

שים לב, יצא לי לקרוא על תופעה של אכילת שמן בשנים הראשונות של המעבר מפורד לוולוו (שנים 20015-2017 אם אני לא טועה) כדאי לבדוק את זה.

נוחות: המושבים מעולים! הרכב טיפה נוקשה כך שבעיר טיפה מרגישים מהמורות אבל דבר שבהחלט תורם ליציבות והתחושה הספורטיבית.

מחוץ לעיר זו חוויה אחרת לגמרי, נוח בטירוף גם לאחר נסיעות ארוכות.

צריכת דלק בדוקה: 1 ל' ל-11 ק"מ.

אם החלטת ללכת, לדעתי חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים והיכן טופל. 

סה"כ, עבורי זה רכב מדהים, סיכוי גבוה מאוד שהרכב הבא שלי יהיה גם וולוו.

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 5 שעות, shilo_v כתב:

היי חבר.

אני עם V40 שנת 2015 (בחסות פורד) 1.6L טורבו, 180hp.

שנתיים עם הרכב (נרכש עם 72K ק"מ, כרגע עומד על 88K ק"מ).

טיפולים במוסך היבואן מן הסתם לא זולים וקצת מעל הממוצע (את הטיפול הראשון לאחר הרכישה ביצעתי שם בעיקר עבור עדכוני תוכנה והחלפת שמן גיר).

כאמור, שנתיים אצלי מטופל באובססיביות בחלקים מקוריים בלבד ועד כה, אפס תקלות תודה לאל.

הגיר שלי הוא רובוטי כפול מצמדים 'רטוב' של פורד כך שהוא הרבה יותר אמין מהגיר הזוועתי של פורד בעל המצמדים ה'יבשים'.

הגיר הנ"ל מתבטא בזה שבתחילת נסיעה מעצירה מלאה, ישנה השהייה של כחצי שנייה בערך ואז יש מין דחיפה כזו קדימה כאילו זה שור שפתחו לו את השער והוא שועט לכיוון מטאדור.

בבדיקה במוסך המורשה נאמר שזה די טבעי וקיים כמעט בכל הדגמים האלה (בחפירות ברשת הגעתי לשני גורמים פוטנציאליים עיקריים והם, השהיית טורבו ואו, חסרונו של ממיר המומנט שיש בגירים אוטומטיים, חייב להודות שלא כ"כ מבין בזה.

טיפה מציק בהתחלה אבל מתרגלים והיתרונות בהחלט מכפרים על זה.

מה שכן, אם אתה גר במקום פקוק או שאתה מבלה הרבה בפקקים לדעתי זה היה אולי פחות נוח.

שים לב, יצא לי לקרוא על תופעה של אכילת שמן בשנים הראשונות של המעבר מפורד לוולוו (שנים 20015-2017 אם אני לא טועה) כדאי לבדוק את זה.

נוחות: המושבים מעולים! הרכב טיפה נוקשה כך שבעיר טיפה מרגישים מהמורות אבל דבר שבהחלט תורם ליציבות והתחושה הספורטיבית.

מחוץ לעיר זו חוויה אחרת לגמרי, נוח בטירוף גם לאחר נסיעות ארוכות.

צריכת דלק בדוקה: 1 ל' ל-11 ק"מ.

אם החלטת ללכת, לדעתי חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים והיכן טופל. 

סה"כ, עבורי זה רכב מדהים, סיכוי גבוה מאוד שהרכב הבא שלי יהיה גם וולוו.

תודה רבה 

צריכת הדלק היא עירונית ? משולבת ? או בין עירונית ? 

לגבי טיפולים , מוסך מרכזי יכול לטפל או שמחייב מוסך וולוו? 

פורסם

צריכת הדלק שבדקתי היא משולבת ואפשר להגיד שקצת יותר בעיר מאשר בינעירוני (אמנם אני לא נוסע הרבה בכלל [16K ק"מ בשנתיים] ובכל מקרה אם הייתי מחפש לחסוך בדלק, זה לא הרכב, הייתי מדשדש על מיקרה או אלטו כי לוולוו חשמלית לא היה לי התקציב).

לגבי טיפולים, את הטיפול הראשון לאחר הקנייה כפי שציינתי, עשיתי במוסך היבואן ברשל"צ בגלל עדכוני התוכנה, בדיקת ''הדחיפה' בתחילת נסיעה שתיארתי והחלפת מסנן ושמן הגיר.

לאחר שנה קניתי חלק מהחלפים מחו"ל, מקוריים כמובן והחלפתי אותם בעצמי (פילטר דלק ושמן, מצתים)

מהארץ קניתי פילטר אוויר וגלון קאסטרול מאגנטק לפי המלצת היצרן.

מעבר לסיפוק הגדול בטיפול העצמי, גם חסכון של מעל אלף ש"ח בפחות משעה וחצי עבודה.

תוכל לראות כאן קצת מידע בשרשור שפתחתי לפני שנה בערך בנושא החלפים.

עוד מעט אמור להגיע זמן הטיפול הבא, נראה אם יהיה לי זמן לעשות אותו לבד.

אם לא, כנראה שאקח אותו למוסך מומחה וולוו (לא מרכזי או יבואן) ששמעתי עליו רק חוות דעת חיוביות מאוד.

האם ללכת למוסך מרכזי, יבואן, מורשה או לא מורשה, אין לי את הסמכות והידע בשביל להמליץ וזה עניין של בחירה.

אני אישית בכל אופן, בטיפול הכולל משהו מיוחד מעבר לשמן מנוע, פילטרים וכו', דברים כגון החלפת פילטר שמן גיר ושמן גיר או משהו רציני יותר, אלך למרכזי ללא ספק.  

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• תוכן חדש...