Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הידע שלי באלקטרוניקה וברכיבים הוא די אפסי. מודה. 

שוקל ללכת ללמוד הנדסאי אלק' לאחר שאסיים עם המכונות :lol: 

אודה לעזרתכם עם הסברים להדיוט כדי שאוכל להבין...

אז ככה. 

אני כל! הזמן שוכח משהו ברכב. אותו משהו, באותו מקום. 

הפתרון שמצאתי ואני רוצה לייצר? 

חיישן משקל, שמחובר למתח של הרכב כשהרכב מונע ולאחר כיבוי המתח עובר למקור שני, סוללה- וזמזם בדרך. 

כל עוד הרכב מונע הזמזם לא יכול לעבוד. לאחר כיבוי המנוע, אם החיישן מזהה משקל שמונח עליו, הזמזם נכנס לפעולה. 

אני חושב שרצוי מאד שיהיה גם פיוז בדרך (לגבי החיבור לחשמל הרכב, לגבי הסוללה אני לא יודע אם צריך).

אודה מאד לעזרה בתכנון הדרעק הזה. נמאס לי לחזור לרכב כל פעם כי שכחתי את המשהו שלי בפנים.

תודה רבה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שאתה מתאר זאת בדיוק מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני צריך משהו קטן, למשקלים קטנים (כחצי ק"ג). 

וכן, המחשבה עברה לי בראש שזה נשמע בדיוק ככה. 

פורסם

בעיקרון אתה רוצה משהו שפתיחת סוויץ׳ תדרוך אותו, וכיבוי ישחרר אותו, ובשחרור זה יטריג רוטינה שתריץ סוג של while loop שדוגם את הנתונים מחיישן משקל ומפעילה זמזם כשהחיישן שולח שהוא מעל מסה של X.

יש לי רעיון כללי איך לתכנן דבר כזה, אבל זה מצריך ירידה לרמת רכיב, ופה הידע הפרקטי שלי מוגבל, לא יודע איזה רכיבים צריך ומאיפה משיגים (ז"א ברור מאיפה, מדוד עלי).

או - אתה יכול לבנות את כל זה עם ארדואינו, לחבר לו חיישן משקל, חיווט משקע מצית, סוללה שתתן חשמל לארדואינו עצמו, ולכתוב קוד C יחסית פשוט לארדואינו שיעשה את כל הפעולות האלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם יש לך טלפון אנדרואיד שמתחבר לbt של הרכב, הייתי מנסה למצוא אפליקציה שמאפשרת לתכנת תזכורת, כשהטלפון מאבד את הbt של הרכב.

היה פעם tasker, לא יודע אם עדיין קיים (אני אייפון כבר 3 שנים).

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, vadim6385 כתב:

基本上,你想要的东西是打开一个开关会触发它,关闭它会释放它,当它被释放时,它将触发一个例程,该例程将运行一种 while 循环,从重量传感器采样数据并激活当传感器发送它高于 X 的质量时发出蜂鸣器。

מכל זה הבנתי רק "פתיחת סוויץ'" :lol:

יש לי רעיון כללי איך לתכנן דבר כזה, אבל זה מצריך ירידה לרמת רכיב, ופה הידע הפרקטי שלי מוגבל, לא יודע איזה רכיבים צריך ומאיפה משיגים (ז"א ברור מאיפה, מדוד עלי).

גם לי, אבל רעיון כללי פחות עוזר לי כי אני צריך שזה גם יעבוד ולא יישרף  כי לא שמתי נגד :lol:

או - אתה יכול לבנות את כל זה עם ארדואינו, לחבר לו חיישן משקל, חיווט משקע מצית, סוללה שתתן חשמל לארדואינו עצמו, ולכתוב קוד C יחסית פשוט לארדואינו שיעשה את כל הפעולות האלה.

חשבתי על ארדואינו. אין לי מושג איך עובדים עם זה. ולתכנת אני לא יודע. 

מנחש שאוכל למצוא תוכנה זמינה איפה שהוא ברשת, אבל עדיין מרגיש קצת גדול עליי.

פינדר, רעיון מעניין. 

מכיר את IFTTT, אותו רעיון. ויש לי שם חשבון ענתיקה.

עשיתי משהו. נראה אם יעבוד. 

בכל מקרה, זה יהיה פחות יעיל מחיישן- שיופעל רק אם שכחתי משהו, ולא כל יציאה מהרכב. אני עדיין יותר יוצא מהרכב מאשר שוכח משהו ברכב.

אוף. 

מתסכל. 

זה מאד מתסכל אותי לדעת שאני יודע איך אני רוצה שמשהו יעבוד, ושלא יהיה לי שמץ של מושג איך אני מגיע לשם. 

לבינתיים אני חושב שאנסה לעשות משהו פשוט יותר- שישגע אותי קצת על הדרך, אבל זה מה יש, יותר טוב מלשכוח - 

חיישן משקל מחובר לסוללה נטענת ולד. נקווה שזה יעבוד.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

חשבתי על ארדואינו. אין לי מושג איך עובדים עם זה. ולתכנת אני לא יודע. 

היום שהכל נגיש מספיק לעשות כמה tutorials כדי להבין איך לעבוד עם זה.

למשל מצאתי דוגמא כזו לחיישן לחץ עם ארדואינו.

פורסם

אנדרואינו ומיקרו קוד בשביל דבר כזה פשוט זה overkill.

צריך למצוא חיישן שמתאים ואז לבנות מעגל חשמלי פשוט שמקבל בכניסה מצב סוויץ ומידע מהחיישן ומחליט אם להפעיל זמזם או לא.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, ברווז כתב:

זה מאד מתסכל אותי לדעת שאני יודע איך אני רוצה שמשהו יעבוד, ושלא יהיה לי שמץ של מושג איך אני מגיע לשם. 

זה כבר פרטים טכניים, בשביל זה לומדים.

לעניין ארדואינו, מצאתי כאן הסבר למתחילים, כולל מושגים בסיסיים בחשמל ותכנות.

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

אם זה מה שאני חושב שזה, ויש לך את כל הרכיבים, דבר איתי בפרטי ואשתדל לעזור לך עם הקוד.

כמו שאמרתי, זה אמור להיות קוד C די פשוט, ויש לי ניסיון עם ארדואינו. בניתי פעם מכונית שעוקבל אחרי פס שחור.

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

ולתכנת אני לא יודע. 

גם לא בעיה, כל עוד יש לך זמן פנוי ורצון ללמוד.

עריכה:
יש גם בעברית

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

אפשר לפתור את זה עם מתג NO פשוט אם הבנתי נכון את מה שאתה מתאר,לחבר לאור של הרוורס ויתחיל לצפצף לך כשתחנה את הרכב

לפני שעה, פינדר כתב:

אם יש לך טלפון אנדרואיד שמתחבר לbt של הרכב, הייתי מנסה למצוא אפליקציה שמאפשרת לתכנת תזכורת, כשהטלפון מאבד את הbt של הרכב.

היה לי כזה בלימודים,שהטלפון היה מתחבר לוייפיי של הדירה היה שולח לאמא הודעה שהגעתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יש בווייז אופציה לתזכורת שהילדים איתך ברכב.

תוכל לסדר שכל פעם שתחנה הוא יגיד לך ׳ברווז, תוציא את המשהו שלך מהרכב׳.

פורסם
לפני כשעה, motizkn כתב:

אנדרואינו ומיקרו קוד בשביל דבר כזה פשוט זה overkill.

צריך למצוא חיישן שמתאים ואז לבנות מעגל חשמלי פשוט שמקבל בכניסה מצב סוויץ ומידע מהחיישן ומחליט אם להפעיל זמזם או לא.

לא כזה פשוט, אני לא רוצה שהחיישן יפעל כל עוד הרכב מונע. מבחינתי ומהידע שלי זה אומר מעבר למקור מתח אחר.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אם זה מה שאני חושב שזה, ויש לך את כל הרכיבים, דבר איתי בפרטי ואשתדל לעזור לך עם הקוד.

אני לא יודע אפילו אילו רכיבים לחפש, האמת. 

חיישן, אוקי. לא צריך משהו סופר-דופר. 

סוללה נטענת, אוקי. חוטים, אוקי. 

פיוז? נגד? כפתור? משהו-שמשנה-את-מקור-המתח? 

ארדואינו (שזה מחשב, לפי מה שאני יודע) באמת נשמע כמו אובר-קיל, ובכנות אני לא ממש מעוניין להתחיל ללמוד איך לתכנת בשביל להלחים 2-3 רכיבים יחד... פרה פרה :lol:

לפני 57 דקות, Potato כתב:

אפשר לפתור את זה עם מתג NO פשוט אם הבנתי נכון את מה שאתה מתאר,לחבר לאור של הרוורס ויתחיל לצפצף לך כשתחנה את הרכב

ללא שום תלות אם המשהו ברכב או לא. פלוס, כמחסנאי (לשעבר), אני איבדתי את הרגישות לאזעקות רוורס :rofl:

לפני 12 דקות, stx כתב:

יש בווייז אופציה לתזכורת שהילדים איתך ברכב.

אם רק הווייז לא היה קורס לי כמעט כל יום :-x:cry:

לפני 12 דקות, stx כתב:

תוכל לסדר שכל פעם שתחנה הוא יגיד לך ׳ברווז, תוציא את המשהו שלך מהרכב׳.

לא נשמע טוב :lol:

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

ללא שום תלות אם המשהו ברכב או לא. פלוס, כמחסנאי (לשעבר), אני איבדתי את הרגישות לאזעקות רוורס /cdn-cgi/mirage/c31fa0072663094af3cdb48f12204a39486caa7440c88d5e19b3039be99eb1c3/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/vb_roflmao.gif.5741fff5ae5c7a53cc8518e4bc9b30fa.gif

הבנת הנקרא פשוט.

אם הוא NO כשלא מונח עליו כלום המעגל פתוח.

ברגע שיש משקל כלשהו המעגל נסגר,ברוורס הוא יקבל מתח ויתחיל לצפצף או לעשות אור.

לא הייתי משאיר סוללה קבועה ברכב,הרכבים מתחממים בקיץ ממש.

אפשר אולי לשים קבל ולדאוג שיתחיל לפרוק ברגע שאתה מכבה את הרכב.

מעגל על מעגל,שהמעגל העליון נפתח(אין זרם) התחתון נסגר והקבל פורק ועושה לך צפצוף או אור.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 54 דקות, Potato כתב:

לא הייתי משאיר סוללה קבועה ברכב,הרכבים מתחממים בקיץ ממש.

מחזק, תסתכלו בפורום אודיו לדוגמאות של דשבורד שרוף (טוטאלוס לרכב) בגלל סוללה של טאבלט ששימש כמערכת.

• מבאס 1
פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

יש מאקרו דרואיד (יש גם עברית)

יש שם טריגרים לחיבור לוויפי ורשתות באלף ווריאציות ואפשר גם לחבר bt קטן לחפץ בעצמו ולהגדיר שאם הפון לא קיבל ממנו אות בין שעה x לy שיתזכר

אבל כנראה שברווזנו הנכבד רוצה משהו אחר

• תוכן חדש...