Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

הסיגריה האלקטרונית שלי. 

משקל  כולל הסוללות נבדק עכשיו- והופתעתי, רק 320 גרם.

לא נוח להצמיד לה משהו לאיתור. 

אם אתה שואל אותי - תמשיך לשכוח אותה.

אם אתה כל הזמן שוכח אותה, היא לא מספיק חשובה לך, וטוב שכך.

בתקווה שיום אחד תשכח אותה פעם אחרונה ולא תחזור אליה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 53 דקות, Fraysa כתב:

כשאני יוצא מהרכב, אני לוקח אותו. קרו מקרים בודדים ששכחתי אותו ברכב, אבל הפתרון המוצע לדעתי יגרום לחוסר נוחות יותר מאשר שימושיות.

אני כל הזמן שוכח אותה באוטו.

מוכן להקריב נוחות עבור שימושיות, אבל עד גבול מסויים. 

אני גם לא מצליח להפעיל את הקטע עם הניתוק מהבלוטות' והתרעה. 

נו שויין, אכין משהו וזהו. בזה אני עוד טוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בגדול, אלה הרכיבים:

משקל (תבחר 1KG), ולוח שיודע להמיר לאות אלקטרוני.

קישור

זמזם.

קישור

לוח ארדואינו.

קישור

חוטים לחבר את הארדואינו לרכיבים.

קישור

מצאתי משקל רק של 1 קילו, לא יודע להגיד אם יזהה משקל של 320 גרם.

הזמזם, ניסיתי לחפש אחד עם קבל שידע לתת זמזום לכמה שניות ללא מקור מתח, קפץ לי כזה אבל מחוסר זמן לא נכנסתי לקרוא.

במידה וזה ששמתי לא מתאים, אפשר לחבר בעצמך קבל ונגד, הקבל יטען כשיש זרם פעיל ובניתוק הזרם הוא יפרוק את עצמו דרך הנגד כלפי הזמזם, זה יתן זמזום קצר וחד פעמי אבל כנראה יעשה את העבודה..

אפשר לחבר גם לממסר ולקנות זמזם NC שבעצם פועל רק כשאין מעגל חשמלי, הסליל שבממסר אמור לספק מספיק מתח לזמזום חד פעמי..

אני בטוח שיש עוד אופציות.

אופן חיבור:

Connect the load cell to the HX711 amplifier module. The load cell will have four wires: red, black, white, and green. Connect the red wire to E+, the black wire to E-, the white wire to A-, and the green wire to A+ on the HX711.

Connect the HX711 to the Arduino. Connect the DT pin on the HX711 to digital pin 3 on the Arduino, and the SCK pin to digital pin 2 on the Arduino. Connect the VCC pin on the HX711 to the 5V pin on the Arduino, and the GND pin to the GND pin on the Arduino.

Connect the buzzer to the Arduino. Connect one leg of the buzzer to digital pin 7 on the Arduino, and the other leg to GND on the Arduino.

Connect the power supply to the Arduino. Connect the positive terminal of the voltage regulator to the 12V voltage in the car, and connect the negative terminal to GND on the Arduino.

הקוד שאמור לתפעל את המערכת:

#include <HX711.h>

HX711 scale;

int buzzerPin = 7;
int buzzerState = LOW;

void setup() {
  pinMode(buzzerPin, OUTPUT);
  scale.begin(A0, A1); // DT pin to A0, SCK pin to A1
}

void loop() {
  float weight = scale.read();
  if (weight < 500) {
    digitalWrite(buzzerPin, buzzerState);
    delay(1000);
    buzzerState = !buzzerState;
  }
}

חשוב לציין שיצאתי מנקודת הנחה שהמתח של ה12V אצלך ברכב לא פועל כל עוד הרכב לא מונע, במידה והוא פועל קבוע אז זה לא רלוונטי וצריך למצוא פתרון אחר.

גילוי נאות:

1. אני באמצע לימודי טכ' אלקטרוניקה, עדיין בשלבים המעצבנים של חישוב מעגלים, רק חודש הבא אמור להתחיל עם כל מה שקשור לארדואינו לפרוייקט, שם כבר אוכל להעזר במרצה שלי שהוא גם מתכנת C על הדרך.

2. נעזרתי בחברה שלנו ChatGPT לבניית הקוד ולשאוב עוד קצת מידע.. אם יש לך רצון, זמן ואפשרות לבזבז כמה עשרות שקלים לקניית הרכיבים עם לקחת סיכון שבסוף אולי זה לא יעבוד בדיוק כמו שציפית אז לדעתי תנסה.. אם לא יעבוד ידרשו שינויים מינוריים כדי שזה יצליח, ובגדול נשמע מעניין (יש מצב שאגנוב לך את הרעיון לבניית הפרוייקט :))

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
  • אהבתי 3
פורסם

תודה רבה על התגובה המושקעת!

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...