Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הגיע השארפ 8910.

סה"כ נראה מאוד טוב, מקרר מהר, נפח גדול, היצרן קוביות קרח נחמד.

חסרון קטן זה שהמדחס קצת רועש בשבילי (והמנוע הוא לא Inverter), שומעים אותו גם מחוץ למטבח. לא חושב שזאת תקלה כי נראה שהמקרר עצמו עובד מעולה.

הרעש מגיע מאחור ובורח דרך הרווח שבצדדים, בין המקרר לארונות. יש מאחורי המקרר עוד מרווח של בערך 20 ס"מ עד לקיר האחורי. אפשר אולי לדחוף שם משהו שיספוג קצת מהרעש?

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי הרעש, קח בחשבון שעם הזמן זה מחמיר!
מצד שני זה (לפחות אצלי) מתרחש רק בהתנעה של המדחס למספר שניות
לא הייתי דוחף כלום כי חשוב לאוורר את המקרר מאחור.

טיפ אחרון... מגירת הפירות/ירקות, שים לב בפירוק המכסה העליון כי הזרועות שלו שבריריות!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לגבי השארפ - ממה שאני רואה רק 86xx היה J-TECH אינוורטר, זה אומר שכל המקררים מאז הם לא אינוורטר?

מדחס רועש זה כל כך שנות ה80. מאכזב. לפחות אז מדחס החזיק 10-20 שנה ולא היו כל מיני כרטיסי מוזרים שמתקלקלים.

גם הדירוג האנרגטי היה A ב 86 SHARP והפך לB מאז מדגמי 87 ממה שאני רואה.
מצד שני, דירוג אנרגטי, הבנתי שזה מאוד תלוי איך מודדים אותו. למשל - באירופה יש מדידה מאוד שונה למזגנים ובודקת מספר מצבי עבודה ולא מצב עבודה סטטי ללא שינויים.

פורסם

אצלי 8720

והוא אינוורטר - J-TECH

דירוג אנרגטי A

שקט מאוד

מה שכן, לא יודע אם נמכר עדיין, קניתי לפני שנתיים

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
בתאריך 26.4.2023 בשעה 12:08, Amired כתב:

אז הגיע השארפ 8910.

חסרון קטן זה שהמדחס קצת רועש בשבילי (והמנוע הוא לא Inverter), שומעים אותו גם מחוץ למטבח. לא חושב שזאת תקלה כי נראה שהמקרר עצמו עובד מעולה.

הרעש מגיע מאחור ובורח דרך הרווח שבצדדים, בין המקרר לארונות. יש מאחורי המקרר עוד מרווח של בערך 20 ס"מ עד לקיר האחורי. אפשר אולי לדחוף שם משהו שיספוג קצת מהרעש?

מוזר שמדחס רועש?

לי lg בן 10. שקט לחלוטין, לפעמים שומעים רק שהוא נכנס לפעולה.

כפי שרשמו עדיף לא לשים שום דבר בגב, כי המקום צריך להיות מאוור, מגב המקרר החום מתנדף.

אצלי אפשר לפתוח את פתחי האוורור למטה, אז פעם בחצי שנה פותח ומנקה את כל האבק שמצטבר, לא בטוח שבחדשים זה אפשרי עדיין.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עברתי על הדגמים של שארפ וניסיתי להבין למה יש דגמים יותר ישנים עם אינוורטר (ועם דירוג A) והחדשים בלי (ועם דירוג B) . אז נפלה לי איזה הבנה.

כל הדגמים (החדשים בוודאות) שהם שארפ מהדרין - הם לא אינוורטר ועל כן עם דירוג B

כנראה שהם מזמינים מדחס לא אינוורטר כשמכניסים את השארפ מהדרין. לא יודע אם זה בשביל לחסוך או שזה אילוץ. שימו לב שזה דגמים שיש בהם את האות R בהתחלה.

בגלל שהכל בערך אותו דבר - אתם רואים איזה בעיה מיוחדת בדגמי JTECH אינוורטר שלהם? להורים שלי יש את 8620 האפור והם מאוד מרוצים.

הכיוון זה SJ-8620BK או SJ-FS87V, או SJ-8720BK כולם אפשר גם מיבוא מקביל.

הסה"כ נראה דגם ותיק בלי מחלות מטורפות. במילא יש אחריות רק של שנה מראלקו  (וגם התוספת 99 שח לארחיות מדחס בדרך כלל כוללת תשלום על ביקור ועל עבודה - רק חלק אתה מקבל בחינם, ) ועם כל מכשירי החשמל שאני קונה, עדיף כבר לא לבטח כלום (או לבדוק אופציה של ביטוח דרך החברת ביטוח דירה), ולשמור את הכסף לתיקונים/מה שילך.

לגבי ה - לקחת את ה 8811 או 8911 זה רק אם נבין מה מקבלים בתוספת התשלום המכובדת הזאת. ממה שאני מבין זה פאנל יותר יפה, תאורת בידית ב8911 ומנגנון קרח חצי אוטומטי (ממלאים מים ידנית, זה מייצר קרח לבד).

בתאריך 26.4.2023 בשעה 12:08, Amired כתב:

אז הגיע השארפ 8910.

איך הטביעות אצבע על ה8910? זה אפור?
הצלחת לפענח את ההבדל בין 881X לבין 891X? ויש גם 880X?? ממש מוזר...

פורסם (נערך)
בתאריך 30.4.2023 בשעה 09:08, סולל הדרך כתב:

לגבי הרעש, קח בחשבון שעם הזמן זה מחמיר!
מצד שני זה (לפחות אצלי) מתרחש רק בהתנעה של המדחס למספר שניות
לא הייתי דוחף כלום כי חשוב לאוורר את המקרר מאחור.

טיפ אחרון... מגירת הפירות/ירקות, שים לב בפירוק המכסה העליון כי הזרועות שלו שבריריות!

יש רעש בהתנעה של המדחס ויש רעש (זמזום) לאורך הפעולה של המדחס

בתאריך 30.4.2023 בשעה 11:06, לירון .ה. כתב:

מוזר שמדחס רועש?

לי lg בן 10. שקט לחלוטין, לפעמים שומעים רק שהוא נכנס לפעולה.

כפי שרשמו עדיף לא לשים שום דבר בגב, כי המקום צריך להיות מאוור, מגב המקרר החום מתנדף.

אצלי אפשר לפתוח את פתחי האוורור למטה, אז פעם בחצי שנה פותח ומנקה את כל האבק שמצטבר, לא בטוח שבחדשים זה אפשרי עדיין.

אצלך כנראה אינוורטר, אצלי לא.. טעות קשה שלא שמתי לב לזה לפני הקנייה.

בתאריך 1.6.2023 בשעה 11:25, KipodYam כתב:

עברתי על הדגמים של שארפ וניסיתי להבין למה יש דגמים יותר ישנים עם אינוורטר (ועם דירוג A) והחדשים בלי (ועם דירוג B) . אז נפלה לי איזה הבנה.

כנראה שהם מזמינים מדחס לא אינוורטר כשמכניסים את השארפ מהדרין. לא יודע אם זה בשביל לחסוך או שזה אילוץ. שימו לב שזה דגמים שיש בהם את האות R בהתחלה.

בגלל שהכל בערך אותו דבר - אתם רואים איזה בעיה מיוחדת בדגמי JTECH אינוורטר שלהם? להורים שלי יש את 8620 האפור והם מאוד מרוצים.

הסה"כ נראה דגם ותיק בלי מחלות מטורפות. במילא יש אחריות רק של שנה מראלקו  (וגם התוספת 99 שח לארחיות מדחס בדרך כלל כוללת תשלום על ביקור ועל עבודה - רק חלק אתה מקבל בחינם, ) ועם כל מכשירי החשמל שאני קונה, עדיף כבר לא לבטח כלום (או לבדוק אופציה של ביטוח דרך החברת ביטוח דירה), ולשמור את הכסף לתיקונים/מה שילך.

לגבי ה - לקחת את ה 8811 או 8911 זה רק אם נבין מה מקבלים בתוספת התשלום המכובדת הזאת. ממה שאני מבין זה פאנל יותר יפה, תאורת בידית ב8911 ומנגנון קרח חצי אוטומטי (ממלאים מים ידנית, זה מייצר קרח לבד).

התבלבלתי, זה 8911 שחור. יש טביעות אצבע אבל לא מאוד מורגש.

קניתי פאנל וויספר מרוטנברג:

https://www.rotenberg.org.il/sealed-air-פתרונות-אקוסטיים

פאנל אקוסטי בולע רעשים, מתקינים אותו על הקיר והדפנות ולא על המקרר עצמו (יש מרווח מספיק בין המקרר לקיר מאחוריו) עוד לא התקנתי אותו מאחורי המקרר, אנסה ואעדכן

הזמנתי את השירות של שארפ, הם אמרו שהם מכירים את התלונות על המדחסים הרועשים אז הם מציעים להחליף מדחס במדחס אחר שקט יותר.

מה דעתכם? החלפת מדחס במקרר כל כך חדש מרגיש לי להכניס ראש בריא (אולי קצת רועש) למיטה חולה, זה תהליך די אגרסיבי

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם
לפני כשעה, Amired כתב:

יש רעש בהתנעה של המדחס ויש רעש (זמזום) לאורך הפעולה של המדחס

לא הבנתי אם אתה שואל או אומר... 

הרעש רק בהתנעה. שקט לגמרי במהלך העבודה 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

בתאריך 11.2.2023 בשעה 15:13, hans כתב:

ובהקשר הפרטי של ארצנו הקטנה, עם מכולת וסופר בכל פינה, גודל הוא סתם גחמה. אני יודע, שוחה פה נגד הזרם...

משער שזה סובייקטיבי... להוריה של האקסית שלי יש שני מקררים ענקיים בבית, סתם ככה כי הם התרגלו להעמיס (אולי זה גם קשור לעובדה שהאבא פנסיונר של חברת חשמל).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 3 שעות, Amired כתב:

הזמנתי את השירות של שארפ, הם אמרו שהם מכירים את התלונות על המדחסים הרועשים אז הם מציעים להחליף מדחס במדחס אחר שקט יותר.

מה דעתכם? החלפת מדחס במקרר כל כך חדש מרגיש לי להכניס ראש בריא (אולי קצת רועש) למיטה חולה, זה תהליך די אגרסיבי

נשמע הזוי ברמות. נשמע שהם יודעים שהם דוחפים חרא מדחס.

הייתי בודק אם זה לא דופק את המהדרין לפי התיאוריה שפיתחתי.

נשמע כמו משהו כל כך הזוי שכדאי ללכת עליו, במיוחד שיש רק שנה אחת אחריות וכל עוד זאת לא תקלה אז " אדוני ככה זה, ככה מקרר עובד בשנת 2023".

לגבי סיבוכים בהחלפת מדחס - לדעתי תלוי איך המקרר בנוי. במקררים הישנים זה לא בעיה. בחדשים לא יודע.

פורסם (נערך)
בתאריך 1.6.2023 בשעה 11:25, KipodYam כתב:

כשבארץ קונים רק לפי מותג ונהנים מכזה נתח שוק, אין סיבה להשקיע.  כל יצרן אחר שמכבד את עצמו מציע שנתיים הרחבה (לא רק  המדחס) בפחות מ300. מי שרוצה להמר ב3K+ ולהגיד שלא צריך בגלל ההילה של מותג, בהצלחה.

ב23 אין שום הגיון למכור מקרר\מזגן בלי אינוורטר, אבל פה כול דבר לוקח זמן.
ואין שום ערך להשווה בין תווית נצילות, אם התוקף לא זהה בשניהם.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

לא הבנתי אם אתה שואל או אומר... 

הרעש רק בהתנעה. שקט לגמרי במהלך העבודה 

אומר, תיארתי איך הרעש אצלי

לפני כשעה, KipodYam כתב:

נשמע הזוי ברמות. נשמע שהם יודעים שהם דוחפים חרא מדחס.

הייתי בודק אם זה לא דופק את המהדרין לפי התיאוריה שפיתחתי.

נשמע כמו משהו כל כך הזוי שכדאי ללכת עליו, במיוחד שיש רק שנה אחת אחריות וכל עוד זאת לא תקלה אז " אדוני ככה זה, ככה מקרר עובד בשנת 2023".

לגבי סיבוכים בהחלפת מדחס - לדעתי תלוי איך המקרר בנוי. במקררים הישנים זה לא בעיה. בחדשים לא יודע.

המהדרין לא חשוב לי בשום צורה

יאמר לזכותם של השירות שהם ממש אחלה, הטכנאי הגיע מהר ולא היה צריך להתווכח עם אף אחד

אני עדיין לא סגור על ההחלפה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הלכתי כבר לאיבוד לגמרי

לפני רכישה של מקרר חדש 

ועל כל חברה שלא תהיה אני שומע דברים בעייתיים

שארפ - רועשים ופלסטיקה נשברת בקלות

LG - שירות גרוע ומחיר גבוה

הייסנס - ויסות טמפ' פנימית לא טוב (מקפיא מוצרים בחלק הפנימי)

סמסונג - המון תקלות טכניות

איזה חברות מומלצות ואפשר לקנות בראש שקט? (יחסית)

פורסם

אמקור או תדיראן יד שניה משנות התשעים, פלסטיקה קצת עדינה אבל חיים לנצח. 😉

רק לפני כמה שבועות הסמסונג המגניב של אחותי, בן פחות משנתיים, שפך מדחס אחרי הפסקת חשמל. למרות שהוחלף באחריות, זה עדיין עלה להם קרוב לאלף שקל על ביקור טכנאי, מילוי גז ועוד שקרים כלשהם. כבר לא נותר על מי לסמוך היום, ולא משנה כמה משלמים בעת הקניה.

פורסם

אין. מוצרים לבנים ב-2023 זה הימור ותו לא, אין שום קשר בין מחיר לאמינות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...