Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שאופתע?

מכשיר מדידה נדרש לעבור כיול, לעמוד בתקנים של מדידות וכדומה.

**עד כמה לעמוד בהם, זו כבר שאלה שלא קשורה למכון התקנים שדרק רוצה את הכסף.

אני אגיד שוב, תלוי מה אתה רוצה לייבא- אתה לא מחוייב לעבור דרך מכון התקנים, בהרבה מאד מהמקרים. 

ספות נפתחות למיטה למשל- אין שום צורך בתקן על מנת לייבא. 

מזרונים? לחלוטין כן. חייב! לעבור דרך מכון התקנים. אסור שיכיל מעכבי בעירה מסוגים מסויימים, חייב להיות עליו סימונים בעברית, הגדרות נוספות שונות ומשונות. 

היגיון לגבי למה מזרון כן אבל ספה נפתחת למיטה (שיש בה, מן הסתם, מזרון מובנה) לא? לא. אין לדעתי היגיון, או שלא מצאתי אותו עדיין.

אני עדיין מחפש אותו, רק ששגיאה 404. 

כן יש הגדרות שונות ומשונות היום בעקבות הרפורמות החדשות לגבי מה אתה צריך שיהיה לך, מה רצוי שיהיה לך ואיך אתה צריך להצהיר על המוצר. 

קצת חטפנו את השרשור...למקום לא קשור.

סליחה על החרוז. סיימתי. אזוז.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

כן יש הגדרות שונות ומשונות היום בעקבות הרפורמות החדשות לגבי מה אתה צריך שיהיה לך, מה רצוי שיהיה לך ואיך אתה צריך להצהיר על המוצר. 

חשבתי שהרפורמות החדשות הן קבלה של התקן האירופאי, זה אמור לבטל חלק גדול של הבדיקות המתבצעות בארץ.

פורסם

כן, ולא. 

זה אמור לעזור, כן. 

אבל, עו"ד כלשהו שהעביר מצגת לגבי הרפורמה אומר, ובצדק (מתוך התוכן, הבנתי את זה בעצמי), שגם אם אתה מסתמך על הצהרת היצרן- זה לא מוריד מהיבואן את האחריות. זה מוגדר די במפורש. דהיינו, ובמילים אחרות, אם אתה רוצה להיות עם ראש שקט, אתה עדיין חייב לעבור עם דוגמא במכון התקנים. רק ככה אתה מכוסה לחלוטין מבחינת החוק. למעשה מומלץ לך לעבור את הבדיקה לדגם. מעניין אם גם זה מכוסה בפרשת יד לוחצת יד?

שלא לדבר על כך שכל "הפרה" של אמון גוררת קנס כספי גבוה. 

וכקוריוז. 

בייבוא הראשון שעשיתי תחת הרפורמה הזו, "באג במערכת" הכניס אותנו לסטאטוס של "יבואן מפר אמון". 

מעניין אם הבאג הזה נפתר, או שהוא "תוקן" כך שיהיה רנדומלי עבור יבואנים שכבר ייבאו דברים בעבר?:mm_shocke

2. 

בעבר: כדי לייבא מוצר לארץ, שדורש תקן, יכלת להסתמך על תוצאות בדיקה של היצרן ותעודות המעידות על זה שהוא פועל לפי התקנים הרלוונטיים. 

כיום, בעקבות הרפורמה: כדי לייבא מוצר לארץ, שדורש תקן, יכלת להסתמך על תוצאות בדיקה של היצרן ותעודות המעידות על זה שהוא פועל לפי התקנים הרלוונטיים. 

מצא את ההבדלים. אני לא מצאתי. חוץ מההמלצה לעבור דרך מכון התקנים לגיבוי וכיסוי חוקי מלא. 

כבר ייבאתי את אותו המוצר, ב-2 הפוזיציות (לפני ואחרי). האחרי קצת יותר מסובך, האמת, מבחינת הצהרות שונות ומשונות שצריך למלא וההליך שנהיה קצת יותר מסורבל (נוספו כמה שלבים). 

בכנות אני חייב לציין שהופתעתי לטובה מכך שנושא הקנסות על הפרות שונות ומשונות לא מנוצל מאד לרעה, שזה הרושם הראשוני שקיבלתי אחרי שהתעמקתי בחומר של הרפורמה- שהיא נועדה "למלא את החסר" בכיסים של הממשלה, בעקבות המלחמה. 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 2.11.2025 בשעה 12:13, ברווז כתב:

בקרוב אני מקווה להעלות לפה עוד הודעה אחת, לגבי איכות (או היעדרה) של מסור כוס 95 ממ מעלי. 

בחרתי במסור כוס כי אני לא משוכנע שהמקדחת עמוד צעצוע שלי תוכל להתמודד עם מקדח פורסטנר בקוטר הזה. 

אתמול, בזמן שהפרוייקט עצמו ממתין שהדבק יתייבש (בתוך מתקן שבניתי עבור ההדבקה המסובכת קצת הזו... ), החלטתי לעשות ניסיון עם המסור כוס 95 על חתיכת שארית, כדי לראות אם יהיו לי בעיות. 

כווננתי את המקדחת-עמוד צעצוע שלי קצת מראש, והתחלתי בקדיחה. 

הופתעתי לטובה, בכנות מלאה. החיתוך היה חלק, בצורה מרשימה למדי. טוב יותר מסט יקר שיש לי. הגימור של המסור מצויין ומסייע רבות להחלקה שלו בתוך החומר. אפילו שמדובר על משהו גדול, המקדחה לא התקשתה יותר מדי (כן, היה לה קשה, אבל לא כמו שציפיתי). אם רק החור היה בגודל הנכון! :lol:

ציפיתי לזה, בכנות מלאה. 

מסורי כוס מבוססים על מידות אינצ'יות. דהיינו, ברמת העיקרון ובהכללה, הם אינצ'יים ורק "מתורגמים" למטרי- מידה שלמה קרובה לתוצאה החישובית של ההמרה מאינץ' (המידה האינצ'ית: 3-3/4; זה אמור להיות גדול יותר, ולא קטן יותר, אבל המידה היא גם סינית, אל תשכחו :rofl:).  3.75X25.4 = 95.25 , לא מדדתי את החור עם כלי מדידה אלא עם מה שאמור להיכנס לתוכו (והוא בגודל ידוע) ופשוט לא נכנס עד הסוף. ההבדל זניח יחסית, אפתור את זה עם CHAMFER חמוד במקום עם ROUNDOVER לפתח ובזה זה יסתיים (הפריט הוא קוני ולכן לא אצטרך להגדיל את כל החור אלא רק להוריד חלק מהשפה). 

הבעייה הנוספת (מעבר להמרת המידות לגבי המסורי כוס) היא המידות הגדולות. 

במידות כאלו, נדיר ביותר למצוא משהו במידה ספציפית; רוב היצרנים מתחילים בקפיצות של 5 ממ בערך מעל מידה מסויימת, מאחר ולא מדובר על משהו נפוץ. דהיינו, אין מסור כוס 96 מ"מ זמין (אם יש המחיר לא יהיה שפוי), אלא המידה הבאה היא 100 ממ. 

הבעייה של הגודל זהה גם במקדחי פורסטנר (מקדח "פקקים"\מקדח ציר, שמות נפוצים בארצנו), אין 96 אלא 100 במידה הבאה. אני לא יודע אם גם במקדחים האלו, הבעייה של האינץ'-ממ קיימת בכולם. אני חושב ששם דווקא יש אכן כלים מטריים. אבל אני ממש לא חושב שהם זמינים בעלי... יש חברות ידועות (יותר ופחות) שיש להם ליין של סטים של מקדחים, גם מטרי וגם אינצ'י, ואני סומך על זה שהמטרי שלהם הוא מטרי ולא מומר- אם כי לא ניסיתי עדיין. 

הסט שיש לי (15-30 ממ אם אני זוכר נכון) הוא מעלי, ועם הבעייה של ההמרה. 

יותר מזה? על אחד מהמקדחים מוטבעות 2 מידות שונות, והוא לא זו ולא זו :rofl:

לסיכום, הופתעתי לטובה מהאיכות של המוצר- עובד חלק ונעים. חצי הופתעתי מהמידה של המוצר- ציפיתי למידה שתהיה טיפה גדולה יותר, בפועל קטנה יותר. 

הסינון שהפעלתי בקנייה הזו היה פשוט (והקבוע שלי, עם סייג): מחפש מוצר עם או שם דגם או שם יצרן או שניהם יחד, אחרת לא נוגע. למסור כוס הזה היה שם יצרן בלבד. הסרטון וידאו בעמוד המוצר שכנע אותי גם כן. הסייג, "נורה אדומה" שנדלקה לי, גובה המסור לא צויין בשום מקום בעמוד המכירה. עומק הקידוח שלו הוא סביב 3 ס"מ MAX. זה בסדר לצרכים שלי, והבנתי שהוא נמוך מהתמונות שלו- עדיין מתאים לי. 

יש מציאות טובות לפעמים בעלי, ובמיוחד כשצריך משהו חד-פעמי (אני צריך סה"כ 2 חורים ואז המסור הזה ישכב ללא שימוש למשך שארית חיי כפי הנראה) ובמחיר שפוי. 

המסור עלה לי (תפסתי אותו במבצע, מסתבר) חצי מחיר ממסור מקביל בארץ - בארץ מדובר על פירמה מוכרת, בעומק חיתוך גדול משמעותית (פי שניים בערך), אבל מצריך רכישה של מוביל בנוסף ובנפרד. הכלי מעלי הגיע כבר עם המוביל. 

אוסיף הערה. רק היום גיליתי שהמסור היה כנראה במבצע, המחיר שלו (ללא מבצע) זהה למחיר של מה שניתן לרכוש מפירמה ידועה פה בארץ- היתרון היחסי היחיד שהוא מגיע מעלי יחד עם המוביל, בנקודה זו הייתי פשוט מעדיף את הרכישה בארץ על פני הסיני.

פורסם

ברווז, אם בא לך לקחת סיכון קטן קח את המקדח כוס 95 וכופף 4 שיניים ניצבות חצי מילימטר החוצה (4 ולא 3 כי תוכל למדוד כמה כופפת).

יעבוד יותר לאט קצת אבל יתן את מה שאתה צריך.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא עבר לי בראש. מחשבה מעניינת. 

אני די בטוח שאפתור את זה עם CHAMFER בעזרת הראוטר, כך שאני מעדיף לא לנסות כרגע את ההצעה ולהמתין לעשות את הטסט ולראות אם צדקתי. 

עריכה. 

הרצתי את המחשבה בראש. הרעיון נחמד אבל לא יעיל עבורי למקרה הזה ספציפית

מדובר על חור עיוור, לא חור עובר, בתוך בלוק עץ. חור עובר בתוך משהו, כמו נניח בשביל להעביר דרכו צינור, כחלק מבני- סבבה. מתאים ויעבוד, הניראות שלו לא קריטית. במקרה שלי, כיפוף של 4 שיניים גם יברווז לגמרי את השפה של החור (שאני רוצה נקייה), והחור יקבל בתחתית שלו "שפה" נוספת שאצטרך לנקות ואני לא בטוח שאני יכול (השיניים המכופפות לא יגיעו לתחתית ששאר השיניים יחתכו). 

אלו הפרפרנסס שלי לפרוייקט הזה. אני מנסה להשתפר ולעשות עבודוה טובה ונקייה יותר, בכל פעם שאני עושה משהו. חורים לא עגולים, שפה לא סימטרית וכל מיני דברים כאלו, כבר הוצאתי מתחת לידיים שלי. בגלל הרצון הזה להשתפר החלטתי לעשות את הדברים בצורה הזו, עם מסור כוס, ולא לחתוך את החור עם ג'יגסו או משהו- וזה בתורו גם נתן לי אפשרויות בנייה חדשות לכל הפרוייקט עצמו (אני כבר סוטה קצת מהנושא :lol:). 

בגדול? כן, אני יכול לחיות עם שפה "מבורווזת" ועם השפה הנוספת בתחתית, אבל אני פשוט מעוניין לעשות פעם אחת משהו "נקי" יותר. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

מכיר...מכיר... מכיר גם את המכונות שצריך כדי להפעיל אחד. :lol:

פורסם

גם ליטוש, בכנות. (בסייג של חורים עוברים ולא עיוורים)

יש לי כבר פתרון שאמור לעבוד. להתחיל לבנות משהו כדי לבנות משהו... 

גם ככה כבר בניתי משהו כדי לבנות את המשהו. 

ויש עוד כמה דברים שבניתי כבר, כדי לבנות דברים אחרים, שיצא לי להשתמש בהם גם לפרוייקט הזה... 

ואם כבר אני אחליט לאלתר ראש חריטה, זה לא יהיה כדי לעשות הגדלת חור וזהו. 

פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 10:16, ברווז כתב:

רק היום גיליתי שהמסור היה כנראה במבצע, המחיר שלו (ללא מבצע) זהה למחיר של מה שניתן לרכוש מפירמה ידועה פה בארץ- היתרון היחסי היחיד שהוא מגיע מעלי יחד עם המוביל, בנקודה זו הייתי פשוט מעדיף את הרכישה בארץ על פני הסיני.

אחת הסיבות שאני פחות ופחות רוכש בעלי כל מיני כלים שאני מגלה שאני צריך. אמנם עדיין יש מציאות סבירות בעלי אבל הם התחילו להגזים עם המחירים עבור ישראל, די בטוח שעבור רוסיה לדוגמה המחירים הרבה יותר זולים - מניח שהם גם יודעים מי הרוכש ומתאימים את המחירים למה שהוא מוכן לשלם ולא רק לפי מדינת המשלוח. פעם היה אפשר להשיג כלים יחסית איכותיים בעלי במחירים טובים וכפי שכתבת מיצרן עם שם שזה למעשה כפי שמוכרים כאן בישראל (Kosco, GS King tools....) אבל כיום לסט זה כבר יקר יותר מישראל ואפילו ברמה שאני מוצא באמזון גרמניה או ארה"ב כלים מיצרנים מוכרים וטובים במחירים מספיק קרובים שזה שווה את ההשקעה. 

פורסם (נערך)

רק אני כמעט הפסקתי לקנות כלים כי פשוט... יש לי כל מה שצריך בערך?

כל מה שאני קונה בשנים האחרונות זה עזרים סופר-ספציפיים לטיפול באופניים וזהו. בשפע ובזול ובאיכות טובה בעלי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 שעות, hans כתב:

לשם אני רוצה להגיע. 

חסרים לי הרבה דברים שאני מרגיש שאני צריך. 

עיין ערך המסור כוס הזה. הסט שלי מגיע עד 2.5 אינץ', הייתי צריך 3-3/4. לבדיוק 2 חורים. עזר ספציפי.

להגיד שהייתי חייב אותו? לא. יכלתי גם בלעדיו, אם הייתי מתכנן את המוצר בצורה אחרת- מה שלא רציתי כי כבר עשיתי את זה בצורה אחרת בעבר, ואני שואף להשתפר ולעשות דברים בצורה חדשה בכל פרוייקט שאני נוגע בו. ללמוד, לגדול, להשתפר, KAIZEN.

חוץ מזה, תמיד! יהיה פרוייקט ספציפי שיצריך איזה עזר מסויים שפשוט אין לך. 

לדברים כאלו עלי סוגרים פינות בצורה מעולה. **במידה ואתה יודע לסנן את ההיצע בצורה סבירה...

מקווה שההזמנה שלי מאמאזון לא הייתה על המטוס של UPS :lol:

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 שעות, hans כתב:

תגדיר צריך ועדיין מילת המפתח היא בערך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...