Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת סידור המחסן עברתי עוד על כמה כלי עבודה ישנים של אבא ז"ל.

מאוד יפה המקדחה הידנית הזאת - היא מאפשרת קידוח קטרים די גדולים בעץ. יש לה מנגנון ראטצ'ט אם עובדים במקום עם גישה מוגבלת, אבל יותר נוח לסובב את הידית בתנועה מעגלית רציפה.

אין לי מה לעשות איתה אבל חבל לזרוק את זה.

שימו לב שהבסיס של המקדחים מרובע - אי אפשר להכניס אותם לפוטר של מקדחה חשמלית.

PXL_20251203_125357113.jpg

• אהבתי 6

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה, יש לי סט דומה, הראצ׳ט הוא פיתוח מאוחר יחסית ומאוד שימושי למקומות צרים.

אשמח לעזור לך להיפטר מזה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

מה שכן, וזה מאוד מוזר - המקדחים הגדולים שלהם, החל מ-10 מ״מ ומעלה, בכלל לא באותה איכות,

לא חדים ולא תמיד מסתובבים ישר. אין לי הסבר הגיוני לתופעה.

מוזר לי מה שאתה אומר. קניתי זוג של 12 ממ, אחד לעץ (BRAD POINT) ואחד HSS של אלפן, מרוצה וחצי (לא חושב שיצא לי עדיין לגעת ה-HSS 12 ממ האמת. העץ משמש אותי במפתיע די הרבה יחסית). חד, אפילו היציאה נקייה. 

לפני כשעה, hans כתב:

בנוגע לשבירת מקדחים קטנים מ-3 מ״מ - זה קורה ויקרה כל הזמן, לא משנה איזו פירמה וכמה עלה,

אפילו כשקודחים ישר ולאט ויציב עם מקדחת עמודה טובה. יש פה מגבלה פיזית וזהו, חיים עם זה.

ידוע. ידוע. 

אבל בתקופה שבה שברתי סביב 4? 5? מקדחים סיניים (לא חוכמה. 2 מתוכם היו רק השבוע :rofl:), שברתי רק אחד של בוש, שעבד משמעותית יותר קשה בתוך מתכות. זה אומר לי משהו. 

לפני 47 דקות, hans כתב:

יפה, יש לי סט דומה,

אשמח לעזור לך להיפטר מזה...

לך כבר יש סט דומה, לי אין, וגם אני אשמח לעזור לו להיפטר מזה :lol:

מקדחי AUGER חמודים. 

נראה שזה סט באיכות גבוהה, יש לך בבקשה עוד פרטים? הסתקרנתי. מאד אשמח לשמוע עוד.  אין על הסט חלודה, אבל זה נראה כמו משהו ישן יחסית, ולא כמו המודרניים (המקדחים המודרניים מזכירים לי "לפלף" של חוטי חשמל, הספירלה שלהם שונה וקצת שמנמנה יותר)- תמונה להמחשה:

Saaa4c97bde734469ba61b1d58ca0de1dI.jpg_640x640q75.jpg_.avif

ותמונה להמחשה של הלפלף:

תמונה ללא תיאור

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

בנוגע לשבירת מקדחים קטנים מ-3 מ״מ - זה קורה ויקרה כל הזמן, לא משנה איזו פירמה וכמה עלה,

אפילו כשקודחים ישר ולאט ויציב עם מקדחת עמודה טובה. יש פה מגבלה פיזית וזהו, חיים עם זה.

קודח לא מעט בקטרים כאלה בפלדות ונירוסטה. פשוט צריך ללמוד לעבוד נכון.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ועדיין- קרה, קורה ויקרה. גם אם תעבוד נכון. 

דווקא בגלל שיש לזה נטייה לקרות, צריך להשקיע במקדחים קצת יותר טובים- כדי לצמצם את הפתח לזה. 

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

מאוד יפה המקדחה הידנית הזאת - היא מאפשרת קידוח קטרים די גדולים בעץ. יש לה מנגנון ראטצ'ט אם עובדים במקום עם גישה מוגבלת, אבל יותר נוח לסובב את הידית בתנועה מעגלית רציפה.

זה מרובע כדי שלא יחליק, כמו מברז.

סט יפה מאוד!

פורסם

מה הקשר...

קודם כל שמברזים הם עם מרובע, לא עם טרפז "קוני" כמו פה. המרובע גם קטן, ולא מוארך. 

גם הידית שלהם נועדה לתפיסת ריבוע. 

אותו הדבר לגבי בוקסות. 

לגבי למה במקדחים האלו הקנה נראה ככה, זו שאלה יפה שאחקור אותה לעומק. במודרניים, שים לב שזה קנה אחר. נראה משושה, שמתאים לחלוטין לתפיסה בכלים מודרנים כמו מקדחת עמוד, מברגות וכולי. 

הניחוש שלי הוא שמדובר פה על קלות הייצור של המקדחים הישנים וגם של התפסנית במקדחה, הצורה המרובעת מאפשרת ייצור המוני בקלות יחד עם יתרונות של העברת כח (כמו שציינת). קנה משושה גם הוא מאפשר את העברת הכח בצורה טובה מאד, אבל זה מצריך יותר מאמץ בייצור, ובמיוחד כשיצרו מקדחים כאלו בצורה ידנית ע"י נפח. לגבי התפסניות, אין לי מידע כרגע. 

צריך להתחיל לחרוש את המירשתת, הסתקרנתי. 

אני כן יודע שבכלים מודרניים משתמשים בצורה קונית מאחר וזה נותן כח תפיסה עצום. אבל מדובר על קונוס, כקונוס- ולא על מרובע "קוני". עם זאת העיקרון ההנדסי דומה מאד, הגדלת שטח הפנים ושטח המגע נותן יותר כח תפיסה. או לפחות כך אני מבין את זה. 

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

ועדיין- קרה, קורה ויקרה. גם אם תעבוד נכון. 

דווקא בגלל שיש לזה נטייה לקרות, צריך להשקיע במקדחים קצת יותר טובים- כדי לצמצם את הפתח לזה. 

הבעיה העיקרית היש שציוד ביתי (וגם תעשייתי גדול) איטי מידי בשביל כלים כאלה. מקדח 3 מילימטר צריך מינימום 4000 סל"ד וגם אז צריך יד רגישה שמסוגלת לתת לו קידמה של כ 200 מילימטר לדקה ביציבות. ככל שהמקדח דק יותר יש פחות טולרנס לטעויות עם הקדמה.

לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

שלא תעיז לזרוק.

אם היה לי דבר כזה היה מורכב עליו המקדח הכי גדול והוא היו תקוע במזנון בסלון. שווה שבוע לישון במרפסת בשביל זה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

הבעיה העיקרית היש שציוד ביתי (וגם תעשייתי גדול) איטי מידי בשביל כלים כאלה. מקדח 3 מילימטר צריך מינימום 4000 סל"ד וגם אז צריך יד רגישה שמסוגלת לתת לו קידמה של כ 200 מילימטר לדקה ביציבות. ככל שהמקדח דק יותר יש פחות טולרנס לטעויות עם הקדמה.

לגמרי צריך גם ידע ורגש, מעבר לציוד התעשייתי. 

לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

אם היה לי דבר כזה היה מורכב עליו המקדח הכי גדול והוא היו תקוע במזנון בסלון. שווה שבוע לישון במרפסת בשביל זה.

:rofl:

צודק...

רק שטכנית, אני לא חושב שאם אתה תצטרך לישון במרפסת, המקדח הכי גדול יהיה תקוע, אה, בסלון דווקא. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

מדובר בריבוע עם taper, (קוני בעברית? קוני) שמתאים רק לפוטר תואם עם צמד לחיים.

למה זה נראה ככה - סיבות היסטוריות. יחסית קל ליצור

בגדול מדובר בח** של פוטר שלא מחזיק כמו שצריך ולא מחזיק ישר באמת,

התחליפים המודרניים (ישרים עם 3 לחיים) עדיפים מכל בחינה אפשרית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...