Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: קיה EV6 - השקה מקומית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחיר הוא עניין שולי. אם הייתי יכול לאפשר לעצמי, זו החשמלית שאני רוצה. נקודה. סוף פסוק.

שורה חדשה עם עוד נקודה שהקודמת לא תרגיש מקופחת.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Uri-G כתב:

חבר שהתעניין ב ev6 לפני כמה חודשים (לא ביצע הזמנה או משהו כזה, רק השאיר פרטים) קיבל טלפון לפני יומיים שהוא יכול להגיע לבצע הזמנה ויש רכבים, וויתר אחרי ששמע את המחיר. לא נשמע כמו "כל המלאי נגמר" והיו בארץ לא מעט השקות מוצלחות לרכבים חשמליים. נכון, שמי שהחליט בקיה להשיק את הרכב שבוע לפני סוף שנה, אחרי שכל עם ישראל ואחותו גמרו להתרוצץ כמו עכברים ולקנות כל טוסטר על גלגלים, הוא לא, איך נאמר, ניחן בעמדת טעינה הכי מהירה בבניין.

מעיד שגם אני נרשמתי בקיץ ל-EV6 וקיבלתי טלפון נרגש מסוכנות קיה ביום רביעי בבוקר, שהציע לי להזמין עכשיו ולשלם תוך שבוע על רכב מהמלאי, שיימסר בינואר. על פניו העיתוי אידיאלי - נהנה מהפטור החדש ממכס על רכב קוריאני ולפני עליית מס הקנייה מחר, אבל סירבתי כי מבחינתי המחיר פשוט לא ריאלי. מופרז בכ-40,000 שקל. בסביבת המחיר של בין 200 ל-300 אלף שקל החשמלית היחידה היום שמתומחרת הגון לדעתי היא איוניק 5.

והנה השוואה מקומית טרייה ומעניינת  בין שתי האחיות הקוריאניות.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

נראית טוב ומקורי יחסית מבחוץ.

תא הנוסעים - יריקה בפרצוף של הלקוחות.

לא יתכן שרכב שעולה רבע מליון שקלים ומעלה נראה כל כך פשוט בפנים עם חומרים לא ראויים על פניו, ולוחות פלסטיק בגב המושבים ?!

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לפני 4 שעות, aviaviavi כתב:

פעם קטגוריית המיני/סופר מיני שגשגה כי אנשים קנו לפי הצורך. התקופה הזאת מתה, אנשים יכניסו את הרכב שהם יקנו למשבצת של "המקסימום שאני יכול להוציא מבלי להתמוטט כלכלית".

אני חושב שזה הפוך - בגלל שהמכונית האלה נהיו יותר גדולות, מאובזרות ויקרות יותר אחרי דור-שניים, והפכו ללא משתלמות, אז הפסיקו לקנות אותן.

שברולט ספארק ב90 אש"ח לא תימכר כמו שברולט ספארק ב60 אש"ח.

לייצר מכונית קטנה עולה כמעט אותו דבר כמו לייצר מכונית גדולה, אז למכוניות קטנות יש שולי רווח הרבה יותר קטנים.

עם הקשחת תקנות בטיחות וזיהום, אין ליצרנים ברירה אלא לייקר את הדגמים שלהם. ואז יש שתי אופציות - או להפסיד כסף או לגלגל את ההבדל על הלקוח.

להפסיד כסף לא אופציה מן הסתם, אז מגלגלים את ההבדל במחיר על הלקוח.

עכשיו הלקוחות לא פראיירים, והם כבר לא מוכנים לשלם 70-80 אלף על מה שעלה 60-70 לפני שנה.

מצד שני - היצרנים גילו שהם יכולים לקחת מכונית מיני/סופרמיני, להגביה אותה קצת, לשים לה קצת פלסטיקים שחורים, מנוע גדול יותר, לקרוא לה קרוסאובר, והיא תימכר בהרבה יותר. כי זה ג׳יפ וזה סמל סטטוס, וזה מגניב וזה קשוח והכל. לגבר גברי או אישה קשוחה ועצמאית.

אז במקום סוזוקי סלריו ב70 אלף, יש סוזוקי איגניס ב100 אלף. במקום יונדאי i10 ב70 אלף, יש יונדאי וניו ב120. במקום טיוטה אייגו ב70 אלף, יש טויוטה אייגו X ב110.

יותר מזה - גירסת קרוסאובר טכנית נחשבת לקטגוריה גבוהה יותר. יש מאזדה 3 ויש מאזדה CX5 מבוססת עליה אבל הרבה יותר גדולה ויקרה. יש קורולה ויש קורולה קרוס הרבה יותר יקרה.

מה קורה הלאה?

בשקט בשקט היצרן מבטל את דגם הבסיס, ומשאיר רק את גירסת הקרוסאובר שלו. כבר אין מיצובישי לנסר, יש רק אאוטלנדר או אקליפס קרוס. אין סוזוקי סלריו, יש סוזוקי איגניס. אין פורד פוקוס, יש פורד קוגה. בקיצור, הבנתם את הכוונה.

כל הליין נהיה מורכב מקרוסאוברים גדולים ויקרים, עם עלויות ייצור יחסית נמוכות (כי היי, זאת עדיין מיני/ספורמיני/משפחתית בבסיס).

ואז באים ביג 3 האמריקאים, ומכריזים שהם לא הולכים לייצר מכוניות רגילות, רק טנדרים וקרוסאוברים. ומוסטנג, כי מוסטנג.

הלקוח מורגל שהכל נהיה יקר, ומשלם בשקט, כי זה כמו צפרדע שמתבשל לאט בסיר, שותים לך את הכסף לאט לאט.

ואז מגיעה הקורונה, עם משבר השבבים והכל, מה שרק שיחק לידיים של היצרנים, וההמשך ידוע.

אחר כך מגיעים רכבים חשמליים, אבל הצרכן כבר מורגל שאוטו זה לא זול. גם אם הוא סיני, ממותג שגילית רק אתמול על קיומו. מה גם, שאותם סינים דוחפים לך את אותם קרוסאוברים כמעט בלי שום אלטרנטיבה אחרת.

הנקודה שלי - אם היו עדיין מכוניות מיני/סופרמיני זולות, הן היו עפות כמו ארטיקים בים. אבל בגלל שילוב של שלל גורמים - פשוט אין.

זה לא כי הפסיקו לקנות מכוניות זולות. זה כי בשקט בשקט מכוניות זולות נעלמו מהשוק. אם הן יחזרו, הן יימכרו כמו גרעינים.

• אהבתי 5

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 שעות, aviaviavi כתב:

אתה קצת נחרץ במילים שלך והפכת כל בנאדם שני בארץ למטומטם

בהחלט יכול להיות שזו הסטיסטיקה הנכונה, אבל לא בדקתי.

אתה צודק שאם בנאדם קונה משהו הרבה מעבר לצרכים והרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלו אפשר לקרוא לו מטומטם

יש הבדל בין השניים. כשאדם קונה רכב שמעבר ליכולות הכלכליות שלו ואחרי שנה לא עומד בתשלומים (ואני לא מדבר בגלל ברבור שחור) וגם מפסיד המון כסף וגם את הרכב, זו טעות, ואם לכסף הרב שהוא הפסיד בעסקה כזאת היה גם שימושים אחרים נדרשים, אז הוא מטומטם. כי ניתן היה לצפות את כל זה מראש.

אנחנו בעידן של צריכה מטורפת כמעט כל ציוד שיש לאנשים בבית הוא מעבר לצרכים שלהם, כולל רכבים.

הדבר היחיד שאפשר להגיד שאנשים מתאימים לצרכים שלהם הוא דיור, וגם זה, בגלל המחירים המאוד גבוהים.

למשל טלויזיות - עד לפני כמה שנים, רכישת טלויזיה הייתה אירוע של פעם ב.. והייתה כנראה בגלל תקלה בציוד קודם, אבל הפלא ופלא, המחירים ירדו וכל אחד שיכול להרשות לעצמו ,שרואה ערוץ 12 מחזיק ב-oled עושה 0 שימוש ביכולות שלה.

כמו כן, מכוניות - ב-10 שנים האחרונות אני רואה מסביבי שכולם קונים מעבר לצורך השימוש, רווקים קונים מכוניות משפחתיות, משפחות קטנות קונות רכב 7 מושבים כדי "שיהיה מקום בטיולים" למרות שהם עושים בלחץ אילת פעם בשנה ואפשר להסתדר.

פעם קטגוריית המיני/סופר מיני שגשגה כי אנשים קנו לפי הצורך. התקופה הזאת מתה, אנשים יכניסו את הרכב שהם יקנו למשבצת של "המקסימום שאני יכול להוציא מבלי להתמוטט כלכלית

אין בעיה לקנות מעבר לצרכים כל עוד יש אמצעים. אני דיברתי על לא עונה לצרכים. בן אדם שזקוק לרכב חסכוני וקונה בנזין  v6 , אדם שגר בלי חניה במרכז תל אביב וקונה רכב 5 מטר וכו'. 

פורסם
לפני 25 דקות, ch2856 כתב:

עכשיו יש מחירון מעודכן לאיוניק 5:

פרסטיג' - ₪213,900

סופרים - ₪223,900

עלית - ₪248,900

עלית הנעה כפולה - ₪269,900

קיה עדכנו מחירי נירו+..עצוב!

• תוכן חדש...