Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי היום טיפול לרכב שכולל: החלפת חגורת תזמון + משאבת מים, החלפת פילטר שמן והחלפת שמן.

בדקתי כעת (נסעתי ברכב רק נניח 300 מטר אחרי המוסך) את השמן והוא שחור. גובה השמן קרוב למקסימום אבל הצבע לא להיט. (צירפתי תמונות)

זה מנוע דיזל (סיטרואן סי4 פיקאסו 2011) אולי זה קשור? הייתם עושים משהו בנידון? (זה במוסך "מורשה" של המשרד רישוי פה)

image.thumb.png.3641bc79823cedff6189badc81eae041.pngimage.thumb.png.c4f9c7cb872399b5963c65d96bcb4890.pngimage.thumb.png.3a17caed8e9fb7a13402e2a218eaef26.png  

image.png

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Buki כתב:

בדיזל השמן משחיר מיד אחרי ההחלפה. 

הכל בסדר.

מאוד מאוד מאוד קיוויתי לקרוא הודעה כזו! תודה! (ניסיתי לחפש על זה מידע גם בגוגל לפהי ששאלתי אבל לא ממש מצאתי, מצאתי רק תגובות של "לבדוק במוסך" או "לא לחזור למוסך")

עריכה אחרונה על ידי ברק-ג
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Muzic4Ever כתב:

לגהי ההשחרה, נכון. דיזל מסריח את השמן בשניה. לגבי הגובה, נראה גבוה מדיי. בדקת על מנוע קר?

תודה! יש אולי איזשהו מאמר לקרוא בנושא? (ההשחרה בדיזל)
המנוע היה קר, נדמה לי שפחות מהמקסימום לא?

עריכה אחרונה על ידי ברק-ג
פורסם (נערך)

נראה שיש יותר מידי שמן

יוצא עשן מהאגזוז בנסיעה?

בקש מהאישה/חבר/ הולך רגל תמים 

שיסתכל בזמן שאתה נותן גז 

או שהחזקת את המדיד בצורה ישרה ולכן השמן נזל ללמטה

עריכה אחרונה על ידי _-?
פורסם
לפני 4 דקות, _-? כתב:

נראה שיש יותר מידי שמן

יוצא עשן מהאגזוז בנסיעה?

בקש מהאישה/חבר/ הולך רגל תמים 

שיסתכל בזמן שאתה נותן גז 

או שהחזקת את המדיד בצורה ישרה ולכן השמן נזל ללמטה

אה ואו! יכול להיות! אבדוק שוב מחר בבוקר. כי לצלם היה קשה בזוית מסוימת

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, Buki כתב:

גובה השמן תקין.

לא הבנתי למה כותבים שיש מעל המקסימום.

זה לא נראה ככה 

גובה השמן במקסימום אמור להיות עד ההתרחבות של המדיד או עד החלק השחור המחוספס ליתר דיוק 

ופה יש 1-2 ס''מ מעל 

פורסם
לפני 59 דקות, _-? כתב:

גובה השמן במקסימום אמור להיות עד ההתרחבות של המדיד או עד החלק השחור המחוספס ליתר

אמור להיות עד הסוף של החלק המחוספס, מתחת להתרחבות העליונה וזה בדיוק המצב אצלו.

לפני 53 דקות, ברק-ג כתב:

אני מנסה למצוא מאמרים על העסק ולא כלכך מוצא, למישהו יש לשתף?

אין לי מאמרים. 

אני מעל 20 שנה על דיזל מתכון מעל 10 עם מנוע כמו שלך. 

תמיד השמן משחיר מיד אחרי ההחלפה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, ברק-ג כתב:

אה ואו! יכול להיות! אבדוק שוב מחר בבוקר. כי לצלם היה קשה בזוית מסוימת

גובה השמן בתמונה ששמת תקין.

זה בדיוק המפלס הנכון אחרי שממלאים 4 ליטר שמן. יש לי רכב עם מנוע כזה ומדיד כזה, זה המפלס הנכון. בכל מקרה בדיקה מדוייקת זה או במנוע קר או במנוע שהיה כבוי לפחות 10 שקות.

אם בודקים מיד אחרי שמכבים את המנוע, רואים ריבוע אחד או שניים פחות במדיד. 

לא ייצא שום עשן מהאגזוז אלא אם כן יש עודף שמן של כמה ליטרים וזה לא המצב אלך, המצב אצלך תקין.

השמן משחיר מהר כי בטיפול לא כל השמן מתרוקן, כמות מסויימת נשארת במנוע, הכמות הזו מאוד שחורה ובשניה שהיא מתערבבת עם השמן החדש, כל השמן מקבל גוון שחור. כאמור זה תמיד ככה בכל הדיזלים, לא ראיתי אף פעם שמן שלא משחיר מיד. אלא אם כן זה אוטו חדש לגמרי, עם מילוי שמן פעם ראשונה במפעל במנוע נקי, אז לוקח לשמן יותר זמן להשחיר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...