Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין הדברים השגרתיים לבדיקה נמצאים השמן ונוזל הקירור של המנוע.

את רמת השמן קל לבדוק: השמן על המוט צריך להיות בין שני קווים. אבל הבנתי שבנוסף לכמות, יש משמעות לאיכות: השמן נשרף מעט עם הזמן והופך ליעיל פחות.

איך יודעים אם השמן שיש לי הוא טוב? הבנתי שאפשר להריח אותו לדעת לפי זה, אבל לא ברור לי איזה ריח לצפות. הכתם על הנייר לא נראה שחור, אלא צבע ענבר-חום.

לגבי מים:
הבנתי שלרוב לא מומלץ לשים מי ברז כי במים בארץ יש לא מעט אבנית. אז עדיף מזוקקים (אם יש מאיפה להשיג) או נוזלי קירור (סטייל פרסטון ודומיו).
רוב הסיכויים שברכב שלי (יד שניה) לא הקפידו על כך. איך יודעים אם יש איזשהו נזק והאם המים שיש הם טובים?
לגבי הרמה שלהם, קצת קשה להעריך. זה אמור להיות פשוט (בין שני הקווים במיכל), אבל אני פשוט לא רואה את הקו על המיכל (הפלסטיק לא מספיק שקוף).  אז חששתי שאין בכלל, מילאתי משהו כמו ליטר של מים מהפיטלר, עדיין לא ראו קו. ואז כאשר מסובבים את המכסה של הרדיאטור (הרכב היה קר לגמרי), מלא מים התחילו לזרום למטה, אז ישר סגרתי .
בנסיעה, מד טמפרטורה עומד משהו כמו באמצע. לא נראה כאילו שהוא מתחמם כאשר אני מגביר מהירות.

אז... האם הסיפור נשמע תקין? איך בודקים? זהו רכב ישן יד שניה. אני לא יודע אם הוא זקוק לטיפול או לא. אין לי בעיה להגיע למוסך אם יש צורך, פשוט לא רוצה לנוסע לטרוח סתם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה רכב (מודל, שנה).

כללית לגבי השמן לא רק להריח !  אפשר גם ללקק ולטעום.  או שלא.  וברצינות - ענבר-חום זה +- צבע סביר.  מצד שני - אם עבר זמן רב מאז ההחלפה הקודמת, דווקא צפוי לראות צבע שחור (שזה סימן שהשמן עשה בין היתר את עבודת איסוף הפיח והלכלוך).  בכל מקרה - לכל סוג מנוע יש המלצות משלו לגבי :

- סוג השמן (צמיגות, מפרט).

- תדירות החלפה.  יש רכבים שבהם מומלץ להחליף בתדירות גבוהה מהמלצתץ היצרן.

לגבי נוזל קרור, לא מים מזוקקים ולא פרסטון ודומיו.  שוב, בספר הרכב תהיה המלצה על סוג נוזל הקירור המתאים, ומתי לבדוק/להחליף.

בכל מקרה מדבריך משתמע שאין לך מושג מה היה עם הרכב לפני שרכשת אותו.  במקרה כזה מומלץ לעשות ישור קו שבן היתר כולל החלפת שמן לשמן מתאים כולל מסנן שמן ומילוי/החלפת נוזל קירור לאחר בדיקה מה קיים ברכב.

בכל מקרה, כל רכב זקוק לטיפול תקופתי.  כדאי שתדע מה שגרת הטיפולים של הרכב שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה לא מתכנן לעשות טיפולים בעצמך אין לך צורך לדעת איזה חומר בדיוק צריך, גש למוסך אמין ותבקש טיפול סטנדרטי או יישור קו אם אתה רוצה להיות רגוע יותר, המוסכניק כבר יודע מה אמור להתאים לכל רכב, וכמובן תבקש גם מיכל שמן + מים שיהיה לך ספייר למילוי במקרה הצורך, המוסכניק יכול כמובן גם להראות לך איפה בודקים את המפלס של כל נוזל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה,
כמו שקל להבין הרכב הוא די טרנטה (בן 12) אז אני לא מרגיש שיש צורך להשקיע מעבר למינימום הנדרש לנסיעה ללא תקלות.

אני חושב שאני אסכים איתכם, שעדיף שמוסכניק יבדוק.
החשש שלי שמדובר בעוד תרגיל עוקץ: הרי ברור שאם הוא יספר לי בטחון מלא ש"שמן קנולה מעולה נגד קורוזיה באלטרנטור" 😆 אז אני לא אדע אם הוא מחרטט או לא. אז בשיטה הזאת הוא יכול להציע לי טיפול שכלל לא נדרש או למכור לי במחיר כפול חומרים שאפשר להשיג לבד. הרי יש לו אינטרס להחליף לי שמן, גם אם אין צורך.

מצד שני,  טיפולים כמו החלפת פיטלר שמן זה בטוח לא משהו שאני יכול לעשות לבד.

לפני 4 שעות, chezik כתב:

המוסכניק יכול כמובן גם להראות לך איפה בודקים את המפלס של כל נוזל

זה לא מסובך, על המיכל עצמו מסומן L ו-F. בעיה היא שהפלסטיק של המיכל לא שקוף. ניסיתי להאיר עליו עם פנס מכל צד. פשוט לא רואים את המפלס. יכול להיות שהוא הרבה מעל ה-F ולכן לא רואים. 

תודה, אני אחפש מוסך באיזור שלי.

פורסם

עולם המוסכים הוא אכן עולם לא קל, אתה צריך לחפש מוסך עם המלצות מחברים שאתה סומך על ההבנה והאבחנה שלהם (לא המלצה מחבר חסר ידע שהתלהב ממוסכניק שהציע לו כוס קפה ללא חיוב נוסף)

ועדיין להיות עם היד על הדופק, כמו שמידי פעם חברים מעלים פה הצעות מחיר ובודקים האם הכל נצרך והמחיר הגיוני או שלא כ"כ.

לגבי העכירות של המיכל - זו בעיה נפוצה ברכבים מסויימים, יש כאלו שהפתרון הוא החלפת המיכל, ולפעמים אפשר לפרק את המיכל ולעשות לו ניקוי פנימי עם תכשירים שונים, אפשר גם להמציא לעצמך מדיד כלשהוא, לקחת צינור - מוט באורך הרצוי ולהחזיק קבוע באוטו ולסמן עליו את המפלס כמו המדיד שמן

• אהבתי 1
פורסם

דווקא בגלל שרכב ישן אני מאוד ממליץ לך לשים נוזל קירור באיכות גבוהה ואם יש לך חששות מה שמו עד עכשיו, לנקז ולמלא מחדש. ההבדל הוא כמה עשרות שקלים ותקבל מערכת קירור יעילה. אחד הדברים הכי גרועים ברכב ישן זה שהוא מתחיל להתחמם.

הרכב משמש אותך? אתה לא רוצה שיתקלקל? תטפל בו כמו שצריך, זה לא קשור לשווי הכספי שלו. תקנה לבד את הנוזלים/פילטרים ולכך למוסך סביר (פילטר שמן: מאוד רצוי מקורי או תחליפי איכותי OEM! אוויר/מזגן פחות משנה). סע בדרכים טובות.

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...