Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי יונדאי i20 2010 ופתאום ביום בהיר אחד השפריצר של הוישרים חדל מלעבוד (הוישרים תקינים לחלוטין).

בדקתי אולי והחורי יציאה סתומים אבל זה לא הסיפור (מה גם שמאחורה לא יוצאים מים אז זה כבר שולל את זה).

המיכל של המי-וישרים מלא עד הסוף אבל כלום ושום דבר.

יש למישהו רעיון?

אשמח לשמוע.

תודה רבה

פורסם

כשאתה מפעיל שפירצירם, אתה שומע זמזום של שמאשבה שלהם?

אם לא שומע רוב הסיכויים שצריך להחליף משאבת שפריצרים.

פורסם

רק מעיר, המשאבה לא עושה כזה רעש חזק,

כדאי להיעזר באדם נוסף שיסיט את הידית כשאתה מאזין למשאבה.

בנוסף, במקרים רבים זה הצינור שמוליך את המים מהמשאבה לשפריצר, שפשוט התעקם או נתפס ונחסם, או אפילו התנתק כמו שהציע @ofer3212

באחת הפעמים שנתקלתי בתופעה המצבר מחץ אותו.

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם
לפני 12 דקות, ETStudio כתב:

המשאבה לא עושה כזה רעש חזק,

כדאי להיעזר באדם נוסף

עומד מחוץ לאוטו, חלון פתוח, סוויץ' פתוח ומנוע כבוי בשביל שלא יהיה רעש רקע. מכניס את היד פנימה ומפעיל שפריצרים. אם המשאבה עובדת תשמע הייטב את הרעש שלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 5.9.2022 בשעה 01:02, Buki כתב:

כשאתה מפעיל שפירצירם, אתה שומע זמזום של שמאשבה שלהם?

אם לא שומע רוב הסיכויים שצריך להחליף משאבת שפריצרים.

למרות שהוישרים מפריעים לשמוע (הרי שאתה מפעיל שפריצר זה מגיע עם פעולת הוישרים אוטומטית), לא שמעתי את המשאבה שלהם עובדת.

בתאריך 5.9.2022 בשעה 07:40, ofer3212 כתב:

יכול להיות שהצינור התנתק פשוט...

איך אני יכול לבדוק את זה לבד? נראה שכל המערכת שמובילה לשפריצרים די אטומה.

בתאריך 5.9.2022 בשעה 07:42, ABSULUTT כתב:

אולי גם פיוז. 

תעכן אם יש רעש של המשאבה שאתה לוחץ.

חיפשתי בספר רכב ולא מצאתי שום פיוז ששולט על זה. יש סיכוי שזה אותו הפיוז ששולט על הוישרים? כי אם כן אז הוישרים תקינים לחלוטין, גם הקדמיים וגם האחוריים.

פורסם

אם היה צינור מנותק, היית רואה את המים האלו זורמים מתחת לאוטו אחרי הפעלה ממושכת.

לא רואה מים ואין רעש - זה משהו חשמלי. או המשאבה עצמה או הפיקוד שלה.

השלב הבא זה לנתק את הפלג מהמשאבה ולבדוק עם רב מודד או נורת ביקורת שיש בו 12 וולט כשמפעילים מתזים. 

פורסם
לפני 18 דקות, Buki כתב:

אם היה צינור מנותק, היית רואה את המים האלו זורמים מתחת לאוטו אחרי הפעלה ממושכת.

לא רואה מים ואין רעש - זה משהו חשמלי. או המשאבה עצמה או הפיקוד שלה.

השלב הבא זה לנתק את הפלג מהמשאבה ולבדוק עם רב מודד או נורת ביקורת שיש בו 12 וולט כשמפעילים מתזים. 

תודה,

עד כמה זה מורכב לביצוע מה שאמרת? הידע הטכני שלי לא מי יודע כמה. אולי עדיף לפנות לבעל מקצוע שיוכל לבדוק לי את זה?

פורסם
לפני 58 דקות, Matang24 כתב:

חיפשתי בספר רכב ולא מצאתי שום פיוז ששולט על זה. יש סיכוי שזה אותו הפיוז ששולט על הוישרים? כי אם כן אז הוישרים תקינים לחלוטין, גם הקדמיים וגם האחוריים.

אם הווישרים עובדים אז הפיוז תקין בגלל שהוא משותף למשאבה.

לפי שאלותייך אני ממליץ לגשת לבעל מקצוע בכדי לבדוק את הסיבה שבגללה השפריצרים לא עובדים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי ברכב זהה, נוצרה התגבשות של החומר הכחול מנוזל הניקויי וסתם את היציאה ממיכל הנוזל לצינורית. ניקויי פשוט פתר את הבעיה. הבעיה היא שהגישה לא נוחה אז עשו לי את הניקויי במוסך במהלך הטיפול השנתי ללא חיוב כלשהוא

פורסם
בתאריך 7.9.2022 בשעה 12:34, מרק10 כתב:

אם הווישרים עובדים אז הפיוז תקין בגלל שהוא משותף למשאבה.

לפי שאלותייך אני ממליץ לגשת לבעל מקצוע בכדי לבדוק את הסיבה שבגללה השפריצרים לא עובדים.

תודה רבה, אגש למוסך בהקדם.

בתאריך 7.9.2022 בשעה 15:41, meir_gi כתב:

אצלי ברכב זהה, נוצרה התגבשות של החומר הכחול מנוזל הניקויי וסתם את היציאה ממיכל הנוזל לצינורית. ניקויי פשוט פתר את הבעיה. הבעיה היא שהגישה לא נוחה אז עשו לי את הניקויי במוסך במהלך הטיפול השנתי ללא חיוב כלשהוא

מעניין,

אני משתמש רק במים הכחולים אבל אחרי זה אשקול להפסיק.

תודה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...