Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אשמח לקבל המלצה לרביעיית צמיגים לפולקסווגן קאדי (לא משמש כרכב מסחרי, אלא כרכב נכה עם מעלון)

המפרט של הצמיג: 205/55 R16 94H (בצמיגים הנוכחיים כתוב XL אבל ממה שהבנתי זה צמיגים מחוזקים, וברישיון הרכב לא כתוב שחובה, ומאחר וזה לא משמש כמסחרי אז לא נראה לי שיש צורך, לא?)

מחיפוש באינטרנט וקצת בירור אופציות בולטות הן:

פאלקן ZE310 

קלבר Dynaxer HP4

מישלן Primacy 4

המחירים הם בערך 280-300 לפאלקן וקלבר וכ-400-4700 למישלן.

מה דעתכם? על מה כדאי ללכת?

פורסם

שלום, קוד עומס 94 במידה שלך זה קוד של צמיגים מחוזקים ( הרגיל הוא 91).

ככה שבכל מקרה הרכב שלך מחוייב למחוזקים. 

לא רשמת כמה הרכב נוסע בשנה. היתרון של מישלין פרימסי 4, בנוסף לזה שהם שקטים ורכים, הם מסוגלים להחזיק מעמד 90 אלף קילומטרים. אבל זה צריך לקרות ב 3 שנים, לפני שהם מתייבשים.

במידה והרכב נוסע מעט, אני ממליץ לרכוש קלבר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה רבה!

נסועה של כ-15K ק"מ בשנה.

סתם לידע כללי - 94 זה מקביל ל-XL או ש-XL זה רמה יותר גבוה של "חיזוק"?

אם זו הנסועה יש עניין להעדיף את המישלן מבחינת אחיזה/בטיחות וכו' או שהקלבר לא פחות טובים? למה הקלבר עדיפים על הפאלקן?

שוב תודה רבה על העזרה!

שאלה נוספת - מותר להתייעץ על גבי הפורום גם לגבי חנויות/צמיגיות/אתרים?

אם כן אשמח לדעת האם כדאי לקנות מכאן: (יחסית בזול)

https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=22410&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

עריכה אחרונה על ידי gifnooky
פורסם (נערך)

קלבר או פאלקן זה עניין של העדפה אישית. צמיגים בטיחותיים, אין מה לחשוש.

במידה שלך יש רק שני קודים של עומס, 91 ו 94.

XL ( extra load) זאת דרך אחת לסמן צמיגים מחוזקים.

לפעמים רושמים RF reinforced. 

לגבי איפה לרכוש,  אפשר לרשום מאיזה איזור אתה.

שים לב, בלינק שלך המחיר הסופי הוא יותר גבוה ( גלגל לתחתית העמוד ), מוסיפים שם דמי התקנה.  

אני לא אוהב את המשחקים האלה

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק, לא שמתי לב, גם אני לא אוהב את הסגנון הזה...

אחותי מאזור השומרון אז יהיה לה נוח נראה לי באזור כפר-סבא, הוד השרון וכו'...

מצד שני אני גר באזור ירושלים והיא אמורה להגיע אלי אז גם באזור ירושלים מודיעין וכו' זה אפשרי..

יש גם את הרשימה הבאה בזאפ:

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1077857

מה צריך לברר כשמתקשרים לצמיגיה? שהצמיגים מיבואן רשמי? שהם חדשים ולא ישנים (לוודא שזה צמיג מייצור בשנת 2022), שהמחיר כולל התקנה ואיזון, מה עוד?

או שזה לא רק דברים יבשים וחייבים המלצה על מקום שהוא אמין ועושה עבודה טובה?

פורסם

זאת הרשימה, עם קוד עומס 94.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1077871

אני לא מכיר צמיגיות באיזורים שרשמת. תוכל להתקשר למישהו מתוך  הלינק של זאפ, מה שמתאים לפי המיקום.

דבר ראשון, צריך לחדד לגבי קוד עומס , יכול להיות שבכלל בפועל יש חוסר מלאי של קלבר במידה הזאת עם 94. אולי יש לאותו בית עסק פאלקן ze310 או משהו אחר ( תוכל לחזור לכאן ולשאול לגבי דגמים אחרים ).

פורסם

מעלון זו תוספת משקל לא מבוטלת וההמלצה/דרישה למחוזקים היא נכונה.

ממליץ על המישלן פרימסי, במחירים האלו וההפרש - זו לדעתי גם בחירה כלכלית כי הצמיג מצוין ושורד יותר קילומטרים.

פורסם (נערך)

אבל הרכב צפוי לנסוע 15 אלף קילומטרים בשנה. אין כאן יתרון של מישלין על דגמים אחרים, כי אחרי 4 שנים הוא יילך לפח מיובש, בדיוק כמו כל צמיג אחר. עוד הייתי לארג' עם 4 שנים, יש סיכוי יותר גדול שזה יקרה אחרי 3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

עדכון:

החלפנו ל-4 צמיגי פאלקן בהיפר צמיג בפתח תקווה. היה שירות נעים ומעולה. צמיגים משבוע 22/22, מחיר יחסית טוב (350 לצמיג, הכי זול שראיתי ברשת היה 328 נראה לי) ועשו גם בדיקת פרונט.

סה"כ מרוצים ואחותי אומרת שהרכב נוסע יותר טוב מאשר עם הצמיגים המקוריים בהתחלה..

תודה על העזרה והייעוץ! :-)

• תוכן חדש...