Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חשמלי כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שאחליף את הרכב שלי בעוד 8 שנים, בשנת 2030.

האם כבר לא נראה כמעט רכבים לא חשמליים על הכבישים? 

איך שוק הרכבים יראה אז? 

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שניראה.

רובם של הרכבים היום לא חשמלים, ויש זמן עד שהתשתית תציע פתרונות לכולם או רוב האנשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש הרבה רכבים חשמליים על הכביש גם היום והיו הרבה יותר אם לא היתה בעית האספקה, שווה לעבור לרכב חשמלי כבר היום ולא לחכות עוד כמה שנים.

אני נוסע בחשמלית והנהיגה פשוט תענוג, נכון אין רעש מנוע שממש לא מעניין אותי, הנסיעה שקטה, חלקה וההרגשה של ריחוף על ענן עם היתרון הגדול של לא להכנס לתחנות הדלק.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

באחזקה ארוכת טווח, נגיד של 10 שנים, אם אני משווה למשל, מאזדה 3 חדשה, שאני אוהב מאוד, לעומת טסלה חדשה, אז למרות שבמעמד הרכישה ישנו פער גדול *מאוד* של 100 אש"ח בערך (נאמר לצורך העניין במבחינת רמת המכונית הן די זהות, אף שלמאזדה יתרון איכותי קל מבחינת חומרים וכו' לדעתי, ומנגד הטסלה זריזה ושקטה יותר), ירידת הערך של הטסלה תהיה, וכבר היום למעשה, קטנה בהרבה, וזאת לצד חסכון עצום בעלויות הדלק ואחזקה זולה יותר.

נגיד, בנדיבות, שהמאזדה עושה 13 ק"מ לליטר, שהם כ-50 אגורות לק"מ במחירי היום (שלהבנתי הולכים לנסוק מעלה חזרה בעוד שניה), כשאאל"ט קילומטר ברכב חשמלי היום עולה כ-9 אגורות, אזי שבנסועה של 160 אלף קילומטר ב-10 שנים הוצאת הדלק במאזדה תהיה כ-80 אש"ח, בעוד בטסלה ההוצאה על טעינה תהיה כ-15 אש"ח, שזה לבדו פער של 65 אש"ח.

כשמשקללים לתוך זה את הפערים בירידת הערך, שלהערכתי רק יילכו ויגדלו ככל שהזמן יעבור (כי מיסים ואגרות למיניהם על כל מה שקשור במנועי בעירה פנימית כנראה יילכו ויגדלו ובמהלך השנים ודאי ערים שתודענה שרכבי בעירה פנימית לא יכולים להכנס לתחומן/יחוייבו באגרה מיוחדת) ואת הפערים בעלויות האחזקה הצפויות - הפער בעלות הרכישה מתקזז לחלוטין ואף יותר מזה.

אלא אם כן לוקחים את הפער של ה-100 אש"ח הללו ומכילים עליו ריבית דריבית שנתית של 5% (רב-שנתי, אחרי דמי ניהול ומס רווחי הון), מה שמייצר כ-63 אלף ש"ח ב-10 שנים ואז ממש לא בטוח שהטסלה עדיפה🙂

עריכה אחרונה על ידי ...
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, guccii800 כתב:

יש הרבה רכבים חשמליים על הכביש גם היום והיו הרבה יותר אם לא היתה בעית האספקה, שווה לעבור לרכב חשמלי כבר היום ולא לחכות עוד כמה שנים.

אני נוסע בחשמלית והנהיגה פשוט תענוג, נכון אין רעש מנוע שממש לא מעניין אותי, הנסיעה שקטה, חלקה וההרגשה של ריחוף על ענן עם היתרון הגדול של לא להכנס לתחנות הדלק.

אי אפשר לדעת אם זה ישתלם לאורך זמן , מתי ואיזו ממשלה תחליט על הטלת מס נסועה לפי ק"מ /הכפלת אגרת רישוי /מס שקר אחר כלשהו 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני שעתיים, ... כתב:

באחזקה ארוכת טווח, נגיד של 10 שנים, אם אני משווה למשל, מאזדה 3 חדשה, שאני אוהב מאוד, לעומת טסלה חדשה, אז למרות שבמעמד הרכישה ישנו פער גדול *מאוד* של 100 אש"ח בערך (נאמר לצורך העניין במבחינת רמת המכונית הן די זהות, אף שלמאזדה יתרון איכותי קל מבחינת חומרים וכו' לדעתי, ומנגד הטסלה זריזה ושקטה יותר), ירידת הערך של הטסלה תהיה, וכבר היום למעשה, קטנה בהרבה, וזאת לצד חסכון עצום בעלויות הדלק ואחזקה זולה יותר.

נגיד, בנדיבות, שהמאזדה עושה 13 ק"מ לליטר, שהם כ-50 אגורות לק"מ במחירי היום (שלהבנתי הולכים לנסוק מעלה חזרה בעוד שניה), כשאאל"ט קילומטר ברכב חשמלי היום עולה כ-9 אגורות, אזי שבנסועה של 160 אלף קילומטר ב-10 שנים הוצאת הדלק במאזדה תהיה כ-80 אש"ח, בעוד בטסלה ההוצאה על טעינה תהיה כ-15 אש"ח, שזה לבדו פער של 65 אש"ח.

כשמשקללים לתוך זה את הפערים בירידת הערך, שלהערכתי רק יילכו ויגדלו ככל שהזמן יעבור (כי מיסים ואגרות למיניהם על כל מה שקשור במנועי בעירה פנימית כנראה יילכו ויגדלו ובמהלך השנים ודאי ערים שתודענה שרכבי בעירה פנימית לא יכולים להכנס לתחומן/יחוייבו באגרה מיוחדת) ואת הפערים בעלויות האחזקה הצפויות - הפער בעלות הרכישה מתקזז לחלוטין ואף יותר מזה.

אלא אם כן לוקחים את הפער של ה-100 אש"ח הללו ומכילים עליו ריבית דריבית שנתית של 5% (רב-שנתי, אחרי דמי ניהול ומס רווחי הון), מה שמייצר כ-63 אלף ש"ח ב-10 שנים ואז ממש לא בטוח שהטסלה עדיפה🙂

רק שכמה אנשים מחזיקים רכב 10 שנים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בוודאי ששווה. אם היית מחליף היום לרכב חשמלי בכסף שאתה היית חוסך על דלק, טיפולי מוזלים במוסך ואגרת רישוי מופחתת - היית יכול לקנות בכסף הזה רכב חדש אחרי שמונה שנים.

לפני 5 שעות, Lior_Django כתב:

אישית, הייתי הולך יותר לכיוון של ההייבירדים, כי קשה לי עם הרעיון של הסוללה כפתרון הכי מתאים מבחינת זיהום הסביבה 🤷‍♂️.

להיברידיים יש גם סוללות רק יותר קטנות וגם מערכות כפולות, יקרות ומיותרות של דלק וחשמל.

לגבי הסוללות המשומשות, יש מגוון של פתרונות שכבר קיימים כיום כמו מחזור הסוללות ושימוש בסוללות לצורך אגירת אנרגיה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

מה יהיה ב-2030? אתה יודע למי ניתנה הנבואה. בינתיים אתה מתכוון לרכוש רכב ב-2022, אז קנה את מה שמתאים לך מהמבחר של השנה הזו (או הקודמות, אם אתה קונה  משומש). 

בפורום הזה יש הרבה שמתנבאים שעולם הרכב יעבור לחשמל. האם זה סביר? מאד. האם וודאי? ממש לא. תראה מה הקריזה של איש אחד עושה לכלכלה העולמית. קיימת אפשרות שיווצר מחסור קריטי בחומרים וחלקים חיוניים לייצור רכב חשמלי, והטכנולוגיה תאבד את יתרונותיה. יתכן שלהפך - שיוטלו מיסי פחמן כבדים על רכב מונע בנוזל המופק מהאדמה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אין לי בעיה עם סוללות קטנות ולא עם מנוע חשמלי, יש לי בעיה עם סוללה כגורם מניע בלעדי.

אני גם לא לגמרי מבין למה לא ניסו לפני זה למצוא איזשהו רכיב שמקטין את פליטות הפחמן מהמכוניות, לפני שקפצו לרכב חשמלי מלא.

אני לא כימאי, אבל אין איזה תהליך שמפרק פחמן דו חמצני?

ניסו למצוא אחד כזה, לפני שמנסים להעביר 9 מיליארד איש לסוללות?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

קודם כל כדי להקטין פליטת פחמן דו חמצני אתה צריך ליעל את ממנוע.- אמנם שכחתי מה שךמדתי בקורס בתרמודינמיקה, אבל יש מגבלות תיאורטיות על יעילות אנרגטית של מנועים. והמעבר מתיאוריה למעשה עוד מחמיר את המצב.

קשה מאוד לפרק פחמן דו חמצני, אבל יש תהליך שעושה את זה בהיקף גדול: פוטוסינתיזה. רק שהיערות ההולכים ומצטמצמים לא מתגברים על מה שהאנושות מייצרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנקודה היא שרק העברת את הזיהום, עם רכב בנזין רובו יוצא מהאגזוז, בחשמלי הוא יוצא מתחנת הכוח ושלא נדבר על המחצבות..

ואם אתה יכול לטפל בזיהום בתחנת הכוח, למה לא לטפל בו באגזוז ?

ראיתי שאיזה יצרן התחיל לחשוב על לשלב אנרגיית שמש מקולטנים על הגג. כן, עד לשם הגענו.🤷‍♂️.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

הנקודה היא שרק העברת את הזיהום, עם רכב בנזין רובו יוצא מהאגזוז, בחשמלי הוא יוצא מתחנת הכוח ושלא נדבר על המחצבות..

ואם אתה יכול לטפל בזיהום בתחנת הכוח, למה לא לטפל בו באגזוז ?

ראיתי שאיזה יצרן התחיל לחשוב על לשלב אנרגיית שמש מקולטנים על הגג. כן, עד לשם הגענו.🤷‍♂️.

אבל אתה מוציא את הזיהום ממרכזי אוכלוסין, שזה הרבה מאוד.

אגב, ייצור חשמל בתחנת כוח יעיל וזול בהרבה מייצור חשמל ע"י מנוע בעירה פנימית, כך שיש בזה גם מן היעילות במובן מסוים (מבלי להכנס לתשתיות שנדרשות לשם קיום נקודות טעינה רבות מאוד במדינה נתונה).

הזיהום במכוניות בעירה פנימית כבר מטופל מקומית (ממיר קטליטי, מיכל אוריאה). אני מניח שאם תלביש עליהן מסננים מקבילים לאלה שקיימים בתחנות הכוח, תקבל צריכת דלק נוראית עד כדי חוסר כדאיות.

יש כבר מזמן מכוניות סולאריות, ויש גם כאלה שנוסעות וזמינות לקהל הרחב (בהרבה מאוד כסף) והן אפילו משלבות מודל היברידי של אפשרות להטענה בכבל. Lightyear one תגגל

לפני 3 שעות, Lior_Django כתב:

אין לי בעיה עם סוללות קטנות ולא עם מנוע חשמלי, יש לי בעיה עם סוללה כגורם מניע בלעדי.

אני גם לא לגמרי מבין למה לא ניסו לפני זה למצוא איזשהו רכיב שמקטין את פליטות הפחמן מהמכוניות, לפני שקפצו לרכב חשמלי מלא.

אני לא כימאי, אבל אין איזה תהליך שמפרק פחמן דו חמצני?

ניסו למצוא אחד כזה, לפני שמנסים להעביר 9 מיליארד איש לסוללות?

כל רכבי הבעירה הפנימית שלנו תלויים כבר עשרות שנים בסוללות ממילא.

רכב שמונע בדלק נוזלי יכול להתקע ללא דלק בדיוק כמו רכב חשמלי. אפילו הטווחים החשמליים כבר מתחילים להיות ממש סבירים.

אולי בעתיד גם נראה ניידות שירות לרכב חשמלי עם גנרטורים ומטענים מהירים עליהן שיטענו רכב תקוע במהירות במקום שיזדקק לגרירה

לפני 3 שעות, sperial כתב:

מה יהיה ב-2030? אתה יודע למי ניתנה הנבואה. בינתיים אתה מתכוון לרכוש רכב ב-2022, אז קנה את מה שמתאים לך מהמבחר של השנה הזו (או הקודמות, אם אתה קונה  משומש). 

בפורום הזה יש הרבה שמתנבאים שעולם הרכב יעבור לחשמל. האם זה סביר? מאד. האם וודאי? ממש לא. תראה מה הקריזה של איש אחד עושה לכלכלה העולמית. קיימת אפשרות שיווצר מחסור קריטי בחומרים וחלקים חיוניים לייצור רכב חשמלי, והטכנולוגיה תאבד את יתרונותיה. יתכן שלהפך - שיוטלו מיסי פחמן כבדים על רכב מונע בנוזל המופק מהאדמה. 

אני מתאר לעצמי שכמו שנראה מס נסועה וכיו"ב מיסים חדשים/ביטול הטבות לרכב חשמלי, כך נראה הגברת המיסוי בכל מה שקשור לרכב בעירה פנימית.

במקביל גם מחירי הרכב החשמלי ילכו וירדו, כך שאני מתאר לעצמי שעם הזמן רכב חשמלי בהחלט יהיה אפשרות כלכלית עדיפה בהרבה על בעירה פנימית

לפני 5 שעות, yulianx כתב:

רק שכמה אנשים מחזיקים רכב 10 שנים?

מכיר לא מעט. פותה"ש דיבר על תקופה של 8 שנים

עריכה אחרונה על ידי ...
  • תוכן חדש...