Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הייתי עד לנהגת שפגעה ברכב אחר ביציאה מחנייה ונסעה.יצאתי לצלם את מספר הרכב אך בינתיים גם בעל הרכב הנפגע הגיע לרכב שלו , כנראה שלא הבחין בפגיעה ויצא מהחנייה. אין לי את הפרטים שלו.אני מניח שרבים היו מתעלמים ושוכחים מזה. כיצד עלי לפעול ? 

פורסם

אנחנו לא יכולים לתקן את העולם...

מצער שיש כאלה מקרים 

אבל אתה לא היית הראשון וגם לא האחרון

פורסם

אם יש לך מספרי הרישוי של שני כלי הרכב אתה יכול לדווח למשטרה.

לפי החוק על הפוגע להשאיר פתק על הרכב הנפגע, ולדווח למשטרה בתוך 24 שעות.

image.thumb.png.278886dc47f8f613572f5de276ce196e.png

עד היום לא שמעתי על מישהו שציית לתקנה זו. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 16.6.2022 בשעה 15:48, sperial כתב:

שמעתי ממישהו שניסה לדווח למשטרה (מעבר לזה שהשאיר פתק עם פרטיו). בתחנת המשטרה הראשונה אמרו שאין להם מחלק תנועה, והפנו אותו לתחנה אחרת (מהסוג שמקבל קהל בענייני תנועה משהו כמו 10 שעות בשבוע). שם ניפנפו אותו בטענה שאין להם מה לעשות עם הודעה כזו, והם לא יודעים אפילו איך לרשום אותה.

פורסם

בתאריך 18.6.2022 בשעה 06:42, PinkDolphin כתב:

שמעתי ממישהו שניסה לדווח למשטרה (מעבר לזה שהשאיר פתק עם פרטיו). בתחנת המשטרה הראשונה אמרו שאין להם מחלק תנועה, והפנו אותו לתחנה אחרת (מהסוג שמקבל קהל בענייני תנועה משהו כמו 10 שעות בשבוע). שם ניפנפו אותו בטענה שאין להם מה לעשות עם הודעה כזו, והם לא יודעים אפילו איך לרשום אותה.

במשטרת פתח תקווה יודעים "לאכול" דבר כזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא זוכר כבר באיזו תחנת משטרה היה מדובר (באזור השרון), ואולי זה היה רק בוחן ספציפי שם שלא הכיר את הנושא.
עדיין, זה לא מראה טוב ששוטר שאמון על אכיפת חוקים לא מכיר אותם, במיוחד בוחן שאמורה להיות לו הכשרה מיוחדת בכל הקשור לתנועה.

פורסם

בכלל עצם זה שאתה צריך להגיע לתחנה מסוימת כי שם יודעים "לאכול" תלונה מסוג מסוים (שאמורה בעולם תקין להיות נפוצה למדיי) זה לא סימן טוב

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

בכלל עצם זה שאתה צריך להגיע לתחנה מסוימת כי שם יודעים "לאכול" תלונה מסוג מסוים (שאמורה בעולם תקין להיות נפוצה למדיי) זה לא סימן טוב

בארה״ב יש מערכת משטרתית מאד לא יעילה כלכלית (מעל 30000 כוחות משטרה נפרדים, כי לכל כפר יש את שלו, עם מדים ונהלים משלהם, ובמקרים רבים יש שלוש רשויות משטרתיות עם אחריות וצולבת וסותרת על אותו מקום פיסי). כמובן, כפר לא מחזיק מחלק נוער, סמים או רצח משלו או מז״פ, אז לזה הם משתמשים בשירותי משטרה אזורית או של המדינה.
עדיין, כל שוטר מקומי יודע לטפל בכל תלונה סבירה, ולרשום כל דו״ח רגיל (תנועה או אחר).
כאן, במקרים הבודדים שהיה לי מגע עם המשטרה (עד כשהייתי נוסע ברכב, ומשאית פגעה בו וברחה, וכאשר היתה לי תאונה עצמית כשרכבתי על אופנוע), היה מאד בולט שזה בעיקרו תהליך בירוקרטי מסורבל ולא ענייני, שעושים לך טובה שבכלל מדברים איתך.
לגבי תאונת האופנוע להפתעתי אפילו לא ראיינו אותי, למרות שהם אמורים לחקור את האירוע כדי להחליט אם להגיש כתב אישום (תאונה עם פגיעת גוף משמעותית). איך בדיוק אמורים לחקור ללא ראיונות? שוטר הגיע לשטח כשכבר לא היה אף אחד, לאשר את גרירת האופנוע. 

פורסם

כשהבן הצעיר שלי היה בן 11-12 פגע בו רכב במעבר חציה. לונג סטור שורט - לקחנו אותו למשטרת התנועה בחיפה כדי להתלונן. פרטי הרכב הפוגע הגיעו אלי תוך כדי הגשת ההודעה ממפקד תחנת כיבוי סמוכה, שהיה עד לארוע. אז נתחיל בכך שאפשרו רק להורה אחד להיות נוכח. וההמשך היה שלמרות שפרטי הפוגע היו ידועים התלונה נסגרה באותו ערב. למותר לציין שהנהג המעורב לא זומן אפילו לעדות, שלא לדבר על חקירה. 

לעומת זאת בברן שבשוויץ הייתי מעורב בתרות פרצוף ת*ת ברמזור. עצרתי עם הנהג הפוגע בחניה סמוכה, הוא הזמין משטר, הגיע איזה סטיישן ענק עם בגאז' מלא ציוד, כולל בלוקים שמנים של טפסי דיווח תאונות אירופיים, והשוטר מילא את הטופס המיועד לביטוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי עד להרבה מקרים של פגיעה ברכבים בלי השארת פרטים.

לא היה לי אפשרות לצלם תוך כדי נסיעה, או שהרכב הפוגע בורח במהירות.

תופעה שנהגים שנפגעים נאלצים לאכול את הנזק, טמבונים מראות שריטות...

אגב באותה נשימה, גם פגיעות מדלתות של רכבים בחניה, לא ראיתי מעולם מישהו שהשאיר פרטים, כאילו הוא אומר לעצמו "לא נורא גם אני חטפתי כאלו"...

אין פיתרון, רק לבלוע את הנזק.

פורסם (נערך)

ההתייחסות שלי היתה להתיחסות של המשטרה לפגיעה בילד הולך רגל. זה נכנס להגדרה של תאונה עם נפגעים, אבל מבחינת משטרת ישראל לא היה צורך להזמין את הנהג אפילו לתשאול. 

פגיעות ברכב בחניה? ספגתי כאלה בלי שהפוגע השאיר הודעה. המקרה האחרון היה לפני כשנה וחצי, נזק שתיקונו עלה כ-3500 ש"ח. אני בכלל לא מתיחס לשריטות שקיבלתי בשבועות הראשונים אחרי רכישת רכבים חדשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

פעם אחת אישתי פגעה ברכב. לא היה לה דף לכתוב אז ביקשתי ממנה שתצלם את הרכב הנפגע. התקשרתי לדווח למשטרה ואמרו לי שאני צריך להיכנס לאתר ולדווח. 

סיפור- צריך להיכנס לאתר הממשלתי (למה?) למלא 70 דפים ומיליון שאלות. ממש לא נגיש

(בסוף יצרתי איתו קשר לבד)

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...