Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל את זה בגלל שלפני מספר שנים באחד הרכבים שלי נדלקה נורת CHECK ENGINE - סקרתי את התקלה והיא הצביעה על זיהום אויר והפתרון בד"כ הוא החלפת ממיר.

נסעתי ככה תקופה מסויימת, בינתיים ביררתי על עלויות החלפת ממיר, מקומות מומלצים וכו'. לא איפסתי את התקלה. ולא מחקתי אותה. רק קראתי.

באותו שבוע שכבר תיכננתי ללכת להחליף את הממיר הנורת תקלה נכבתה מעצמה.

עברו לדעתי לפחות 3-4 שנים, בהם הרכב עבר טסטים באופן סדיר, לא נכשל על זיהום אוויר והכל היה בסדר.

הנורה נדלקה שוב.

עכשיו, למיטב הבנתי החיישן צריך תקופה מסויימת של X זמן של ערכים לא תקינים בשביל להדליק נורת תקלה, לא?

או מספיק ערך אחד יחיד גבוה?

ומה לגבי מחיקת ההודעה? יש איזה סטנדרט פה? שבוע בלי ערך חריג? יום?

כי לדעתי בפעם שעברה לפחות לא היה צורך בהחלפת ממיר, הנורה נכבתה לבד והרכב עבר מספר טסטים בהצלחה.

פורסם (נערך)

מספיק שתדלקת דלק לא תקין שיצר שריפה לא תקינה שהממיר לא יכל לפצות עליה כדי שהחיישן יתריע על תקלה.

נורה תדלק יחסית מהר, אבל האוטו צריך להיות חם כדי להקפיץ את התקלה. חיישן הלמדה מוציא גל מחזורי בהתאם לסלד, יעני המון המון נתונים בשניה. אז מן הסתם ערך אחד לא מספיק, אבל אם ה"גל" מציג ערכים לא תקינים במשך זמן מספק (כתלות בחריגה זה ינוע משניות לדקות) אז הוא כן יציג.

אגב, גם תקלת חשמל רגעית יכולה לגרום לחיישן להראות נתונים "משוגעים" שידליקו את הנורה.

לגבי הכיבוי - גם לי קרה שהנורה נכבתה אחרי כמה שבועות של ערכים תקינים. לא יודע האם זה קשור לזמן או למשהו אחר שגרם למחשב "לאפס" שגיאות. 

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

קיים אלגוריתם שמעפנח את קריאת הנתונים של חיישן החמצן לפני ואחרי הממיר.

לפני הממיר - תמיד יהיו תנודות, כך הוא מכוון את התערובת.

אחרי הממיר - בודק את מצבו. לרוב, אם הממיר תקין, הערך יהיה כמעט קבוע או עם תנודות מעטות\זניחות. אם החיישן אחרי הממיר מתנהג כמו זה שלפני הממיר, סימן שהממיר כבר לא יעיל.

זה באמת "על רגל אחת" איך הוא יודע אם הממיר יעיל או לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

שאלה כללית מדי כי לא צויין יצרן,דגם,שנתון, לכן גם התשובות יהיו כלליות מדי "על רגל השני".

קצת הסבר כללי:
הפעלה/תפקוד של רכב, מבוצע בין השאר ע"י מחשב ניהול מנוע PCM/ECM/ECU (שמות משתמשים לאותו דבר) בעזרת ניטור.
המונח "מוניטורינג/ניטור" משמש לתיאור השיטה שבה משתמש ה-ECU (בעזרת אלגוריתמים/הגדרות יצרן של טווחים של ערכים) כדי לקבוע מתי רכיב או מערכת נבדקים עבור פעולה ונתונים חוקיים, פירושו דה פקטו, ברגע של Ignition ON, הנתונים של רכיב או מערכת נבדקים ע"י ECU עבור תקלות ורציונליות.
חלק מהמוניטורים רציפים וחלק לא.
ממיר קטליטי, הוא דוגמא לניטור לא רציף, ומצריך תנאים ספציפיים המכונים "קריטריונים להפעלת ניטור" . 
ממיר קטליטי לא יכול להיות מנוטר מיד, ברגע שההצתה מופעלת.

עוד הסבר כללי:
בכל רכב נתון, זה שאין MIL (כך קוראים שנדלקת נורה בלוח שעונים) לא אומר שבאותו רגע אין DTC במערכת !
קיימים 4 סוגים של DTC:

Pending DTC
Current DTC
History (not current) DTC
Permanent DTC

עכשיו ניקח מקרה ראשון שלך בעבר.
בדרך כלל עד 2 מחזוריות (וזה בהכללה גסה מאוד, כי יש הרבה סוגים של התניות בפועל ותלוי מהרבה גורמים ולא רק מחזור נהיגה אלא באיזה תנאים ! ) של ערכים מנוטרים מחוץ לגבולות לא ידליק MIL (כמובן יש מערכות קריטיות שמייד מדליק, ויש פחות חשובות שצריך עשרות מחזוריות) ואם היית מחבר סורק היית רואה אותו בתור Pending DTC.
אצלך כנראה מכל מני סיבות (איכות דלק למשל..) המשיכו הנתונים מחוץ לטווח מוגדר, והפך ל- Current DTC הדליק MIL (יש כמה DTC בודדים שעדיין לא ידליק לך MIL) ויוצר לך FREEZE DATA (מה שלא קורה ב-Pending DTC).

אם לא היה לך סוג כזה של תקלה, אז אין מצב שנורה MIL הייתה נכבית אחרי X זמן, בדרך כלל אחרי 3 מחזורים רצופים, אם הערכים תקינים, זה הופך ל-History DTC, והנורה נכבית.
Permanent DTC דווקא הומצא בסוף שנות 2000, כדי למנוע מכל מני חוכמולוגים עם מתאם של 5$ למחוק DTC's , לפני בדיקת זיהום אוויר :D, כי אסור להעביר טסט אפילו אם הערכים תקינים עם MIL דלוק !
DTC קבוע יכול להימחק מיד ע"י סורק רק אם התקלה תוקנה, או ימחק מעצמו אחרי 3 מחזוריות של ערכים בתוך הטווח המוגדר ולא היה ניסיון למחוק DTC's !

2022-05-06_2-27-30.thumb.png.835f0860b75791321d7231a7b7bd2794.png

עכשיו איך מנתחים, איפה, ומה הבדל בין מתאם ב$5 מול סורק של כמה XXX או XXXX דולרים, למה מומלץ סורק עם תקשורת דו כיוונית כבר הסברתי באחד התגובות שלי פעם, וזה גם מצריך להבין את OBD II MODES.

712733569_OBDMode.thumb.png.71a7a34fcb2d15572a9b17f596a4f06f.png

אני לא מכונאי/חשמלאי רכב, עדיין לימדתי את עצמי כל זה, בגלל העסק שלי, ובגלל שלא סומך הרבה פעמים על אבחון של מוסכים, וגם חייב לציין, לצערי מעט מאוד אנשי דיאגנוסטיקה פוגש שעובדים By the Book, ורובם ישר אוהבים ללחוץ Clear DTC, ואין זמן לניתוח History DTC ו-FREEZE DATA שגם נמחקים על הדרך, ודווקא לא פעם הנתונים שם קריטיים כדי להבין מה הבעיה !! 

מה קרה הפעם ?
תחבר סורק נורמלי/או קח לאיש דיאגנוסטיקה נורמלי,ותנסה/ו לבדוק לעומק, תאמין לי הכל שם, אם אתה יודע איך לקרוא נתונים או איפה להסתכל.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...