Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מוכר סובארו אימפרזה 2004, בת 18, היום הגיע קונה שלקח את הרכב לסיבוב, די חרש עליה.

1) אם יש לכם עצה איך לגרום לקונים לנהוג בנימוס לרכב, אני מבין שהם צריכים לבדוק אותה אבל בכל זאת, טורים של 5000, בלימות מטורפות וכו'. מה אתם אומרים להם או נותנים לא נותנים להם לעשות ?

אני חושב ברצינות לא לאפשר יותר לתת לנהוג, בטענה שאין ביטוח, המחיר המועט הזה לא שווה את הבריאות שלי או בריאות הרכב.

2) הקונה אמר שהרכב מצא חן בעיניו, והוא רוצה לקחת אחרי החגים למכון בדיקה. לרכב ישן כזה שעולה 8 אלף, הייתם נותנים לקחת או אומרים לקונה, קח את זה כמו שזה או עזוב ?

תודה לעונים, וחג שמח.

פורסם (נערך)

לא לאפשר לאף קונה פוטנציאלי לנהוג ברכב!   סיכון מיותר לקונה, לך ולרכב.  

אם הקונה רציני, תבצע סיבוב של 5 דקות כאשר אתה נוהג והקונה יושב לידך.

לגבי בדיקה לפני קניה, אין בכך שום בעיה כל עוד הקונה משלם את הבדיקה ואתה לא מתחייב מראש ל"גיר/מנוע/שלדה" .

הקונה לא אמור לפתח ציפיות לגבי תוצאות הבדיקה לרכב בגיל ובמחיר הזה.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • רעיון טוב! 3

S60 Rdesign

פורסם
לפני 27 דקות, banji man כתב:

לא לאפשר לאף קונה פוטנציאלי לנהוג ברכב!   סיכון מיותר לקונה, לך ולרכב.  

אם הקונה רציני, תבצע סיבוב של 5 דקות כאשר אתה נוהג והקונה יושב לידך

ככלל אצבע מאיזה גיל רכב, או מחיר, אתה לא מאפשר נהיגה ברכב בעת קניה ? 

פורסם
לפני 37 דקות, סוליד-גיר-מטאל כתב:

ככלל אצבע מאיזה גיל רכב, או מחיר, אתה לא מאפשר נהיגה ברכב בעת קניה ? 

אין כלל אצבע. התשובה היא לא לכל טווח המחירים והשנים.    בכל הרכבים שאני מכרתי בעבר לא אפשרתי לאף קונה לנהוג ברכב.  כולם קיבלו את זה בהבנה.  

• מצחיק 2

S60 Rdesign

פורסם

דילמה.

בתור מוכר, יש חשש שמישהו לא מיומן יעשה נזק לרכב. לפני 20 שנה או יותר חבר מכר 106 ראלי, הקונה הפוטנציאלי הצליח לעשות לה טוטללוס בנסיעת מבחן. למזלו של המוכר היה לו כיסוי ביטוחי.

בתור קונה, לא הייתי קונה רכב שלא נהגתי בו.

לא פעם שעזרתי למכרים לבחון רכב, ובעת נסיעת מבחן המוכרים נלחצו מעט..

אין מה לעשות, נסיעת מבחן נועדה למצוא את נקודות הכשל של הרכב, זאת לא נסיעה של סבתא לסופר.

הסיפור שלך הזכיר לי, כשקניתי רכב בן 18 שנה ועשיתי נסיעת מבחן, הכל התנהל על מי מנוחות. בסוף כשהשמן היה חם העליתי ל5000 סל"ד המוכרת אמרה: אני מבקשת לסיים! עכשיו! אף פעם לא נסעתי ככה!

קניתי את הרכב, מאז עברו עוד 17 שנה, והוא נוסע אצלי כמו אריה עד היום. בכל טווח הסל"ד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני סומך על האינטואיציה שלי

אם הרוכש הפוטנציאלי נראה לי אדם בוגר ומיושב בדעתו, נותן לו לנהוג בכיף אחרי הבהרה שכל נזק פוטנציאלי תחת אחריותו

לטיפוסים מסויימים לא אתן לנהוג. אבל לא אתחרט אם הם לא ירכשו בגלל זה, כי מראש לא אשוש לבצע עימם עסקה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, banji man כתב:

לא לאפשר לאף קונה פוטנציאלי לנהוג ברכב!   

תראה לי מישהו שיקנה ממך בלי לנהוג מה זה הדברים האלה 

אם מישהו אומר דבר כזה זה כבר מחשיד !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

קודם כול, בנאדם שרוצה לקחת את הרכב למכון בדיקה, תשחרר אותו. אל תבזבז לעצמך את הזמן. 

דבר שני, אי אפשר לדעת באמת מי יבוא לראות את הרכב, אבל כבר מנסיון של מגוון רכבים שמכרתי ומגוון אנשים שדיברתי איתם, מי שנשמע לל ערס בטלפון, פשוט אל תתעסק איתו. לא משנה כמה אתה לחוץ למכור טת הרכב. זה לא שווה את זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 39 דקות, ידני כתב:

תראה לי מישהו שיקנה ממך בלי לנהוג מה זה הדברים האלה 

אם מישהו אומר דבר כזה זה כבר מחשיד !

ככה אני מוכר את הרכבים שלי. עובדה.

זה מעולם זה לא מנע עסקה.

אין לי מה להסתיר,   פשוט לא סומך על נהגים זרים.

היחידי שאני מאפשר לו  לנהוג ברכב הוא הבוחן במכון הבדיקה. זה המקצוע שלו והוא מכוסה בביטוח המתאים.

.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

S60 Rdesign

פורסם

לא מוצא סיבה שלא לאפשר בדיקה במכון, זה כנראה רוכש שלא מבין או בטוח בעצמו ואין לו את ה-8000 שקל האלו לזרוק. כל זה בתנאי שהרוכש מבין כי מדובר ברכב ישן ואתה לא מתחייב לדבר. 

פורסם

גם מבחינת המוכר יש יתרון לבדיקה במכון, זה מסיר ממך כל אחריות ותלונות. זה בתנאי שהקונה לא ישתמש בתוצאות כלחץ להוריד את המחיר, כדאי להבהיר מראש שזה הרכב וזה המחיר גם אם ימצאו שבמקום מנוע מותקן קוצץ ירקות.

ואני מתקשה להבין את הסירוב לתת לקונה רציני לנהוג. זו בדיקה בסיסית לפני עסקה של אלפי ש"ח, בוודאי עשרות אש"ח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בעיה ידועה. בגלל מחיר הרכב יחסית למחיר בדיקה, מנסים לחסוך את עלות הבדיקה אז משתוללים לראות אם תתרחש תקלה.

גם אם יבטיחו לא להשתולל  - הם ישתוללו.

גם אם תקח ערבון כספי שהם לא ישתוללו - הם ישתוללו פעמיים..

פשוט אל.

דין רכב ישן לא כמו רכב חדש.

הדרך הכי טובה לסנן קונים לא רצויים זה לומר לא לנסיעת מבחן.

אתה יכול להסיע אותם, זה בדיוק אותו דבר. 

נראה להם? שיקחו למכון על חשבונם בלי ההתחכמות של "התחייבות מנוע+גיר+שלדה" כדי שאתה תממן את הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כשמכרתי וקניתי תמיד נהגתי ונתתי לנהוג, לדעתי זה חובה ולא הייתי רוכש רכב שלא נהגתי בו.

לגבי המכון, אם הקונה היה אומר לי קנה איך שזה או עזוב. נורה אדומה גדולה מאוד.

לגבי הבלימה, רצה לבדוק שאין רעשים, אין נורת abs נדלקת.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...