Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לטסט- על מה נפלתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לי טסט ראשון בקרוב,

אני אשמח שתכתבו על מה נפלתם בטסטים,

לא כדיי לעצבן- כדיי ללמוד מטעויות של חכמים ממני :)

ואם יש לכם טיפים - עוד יותר טוב!

(רשיון B, אוטומט)

תודה מראש!

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פעם אחת נכשלתי על הבדיקה של הזיהום אוויר.. היה סדק באגזוז.

יש לך מוסך(אמין ומקצועי)?, בדרך כלל מתזמנים "הכנה לטסט" עם הטיפול השנתי של הרכב.

או שאתה שואל על כל מיני טריקים של הבוחנים לגרום לך להוציא עוד כסף שם? (לוחית רישוי "לא ברורה" וכדומה)

איזה רכב יש לך?

• מצחיק 2
פורסם

אם זה לרישיון נהיגה.

תישן טוב לילה לפני

תאכל משהו קל לפני

תבדוק את עצמך 20 פעם לפני כל פעולה 

והרבה מראות.

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אותי כמעט הכשילו על חוסר איתות במעבר נתיב.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 12 דקות, שירת הים כתב:

שאלתי על טסט לרשיון נהיגה :)

לא לרכב..

אה :loco:

שינה, אוכל וכ'ו כמו שצריך

אולי שיעור קטן עם המורה לפני הטסט בשביל "להתעורר"

• רעיון טוב! 1
פורסם

הטיפים הכי טובים שעזרו לי - 

בגדול:

לישון טוב לילה לפני.

לא לחשוב על זה כמשהו חורץ גורלות, תמיד אפשר לבצע עוד טסט.

בכללי:

ליישם את התיאוריה.

שים דגש על כל חוקי התנועה שלא תמיד מתאמנים עלייהם הרבה (עקיפות עם חזרה לימין/כיכרות עם יותר מנתיב אחד/ זכות קדימה [מתי ולמי, עם ובלי תמרור]/ פניות/מראות וכו׳).

תוודא שאתה יודע לתפעל את הרכב.

שלמדתי נהיגה בזמני, תלמיד אחד נכשל על כך שלא ידע איך להדליק אורות כשהטסטר ביקש, בטענה של ״חוסר ידע בתפעול הרכב״.

נכון, זה קטנוני ברמות ויש מצב שהטסטר לא ישן טוב בלילה, אבל הינה הלכו להם כל ההכנות של לפני, 600 שקלים וחודש וחצי המתנה לטסט נוסף.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חנייה ברוורס. בירידה.

לא סתם ירידה. אחת נוראית.

כזאת שגם עם אוטומט לא נעים לחנות בה.

ולקינוח, מצב הקלאץ של הרכב לא היה משהו.

יענו, זינוק לאחור בירידה.

חודשיים אחרי זה, רכב אחר כי המורה החליפה,  טורבו דיזל ידני, תיקתקתי חניה בחמש שניות.

• מבאס 1
פורסם

איתות מראות ובטיחות במקום הראשון  

ביטחון עצמי (אבל לא יותר מדי)

לאכול ולישון טוב כמובן 

ממליץ על משהו מתוק קטן ממש לפני הטסט תמר/שוקולד או משהו בסגנון 

בהצלחה, ותעדכן!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רוב הדברים לא בשליטתך. הטסט הוא מצב מלחיץ, אתה לא מכיר את הבוחן והתנועה היא... תנועה, כלומר משהו שקשה לצפות.

חשוב להכיר את הרכב (אשתי נכשלה כי היה גשם ראון והיא לא ידעה להפעיל מגבים).

לישון טוב בלילה שלפני.

שיעור חימום של חצי שעה לפני המבחן.

לנהוג "לפי הספר"

ולא לצפות ליותר מדי.

דרך אגב - כנראה שמי שעובר בטסט ראשון יהיה בסוף נהג פחות טוב. אלא אם אתה ניגש ישר לטסט שני (כלומר - הרבה שעות על הכביש, יותר מה-14 הנדרשות בחוק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, yulianx כתב:

אותי כמעט הכשילו על חוסר איתות במעבר נתיב.

מזה כמעט? ערערת?

לפני כשעה, Liel Baruch כתב:

שים דגש על כל חוקי התנועה שלא תמיד מתאמנים עלייהם הרבה (עקיפות עם חזרה לימין/כיכרות עם יותר מנתיב אחד/ זכות קדימה [מתי ולמי, עם ובלי תמרור]/ פניות/מראות וכו׳).

לא עשיתי עם המורה כיכרות עם יותר מנתיב אחד,

מה הכלל?

משנה באיזה נתיב להיות?

ואם נניח אני רוצה להכנס לנתיב הימני, 

בבדיקה אם הכיכר פנויה- צריך לבדוק גם את הנתיב השמאלי או אפשר להכנס לימני כשהשמאלי תפוס?

לפני כשעה, Liel Baruch כתב:

שלמדתי נהיגה בזמני, תלמיד אחד נכשל על כך שלא ידע איך להדליק אורות כשהטסטר ביקש, בטענה של ״חוסר ידע בתפעול הרכב״.

ואווו תודה!! אני אבקש מהמורה לחזור על האורות באמת!!

עריכה אחרונה על ידי שירת הים
פורסם

איפה המבחן? האם באיזור המבחנים יש בכלל מעגל דו נתיבי?

מעגל תנועה (ולא כיכר) דו נתיבית היא צרה צרורה, כי אין כללים כתובים.  אני חושב שאין בארץ מעגל רב נתיבי, עם יותר משני נתיבים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהצצה בסטריט וויו אתההצודק, ולפחות בכניסה אליה שראיתי סימון החיצים מתאים לכללים האירופיים. הבעיה היא שאין בארץ כללים ליציאה מהמעגל.

פורסם (נערך)

איזה עיר הטסט?

ובכללי, לנהוג בבטחון יחסי לא יותר מידי, לא בלחץ מהמבחן, פשוט תשכח שאתה בטסט ופשוט תנהג אבל לפי כל הכללים, הלחץ מ"לא לעבור" יכול לגרום לך טעיות שבאמת לא תעבור.

וכמובן להסתכל מראות הרבה, לא לשאול שאלות מיותרת, אם לדוגמא הגעת לצומת והטסטר לא אמר מה לעשות תמשיך ישר, וכן אם יש אין כניסה למשל ימינה והוא אמר ימינה אל תפנה פשוט תמשיך ישר ותגיד שהיה אין כניסה

בהצלחה רבה!!

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תוכן חדש...